Orijinalini görmek için tıklayınız : gıda ürünleri protein vs gümrük sorunu
arkadaşlar geçen bir sıkıntı yaşadık paylaşayım dedim
body yapıyorum arada amino vs ihtiyacım oluyor netrition.com sitesnden alışweriş yapıorm ve kapımakadar sorunsuz geliodu mallar
ama bu son alışwerişimde gumrukten çaırdılar
pakedi açtılar
ve kesinlikle sokamayacağımı belirttiler dedim bolebole buzamankadar alıodm 1.5 ayonce gıda malzemelerinin kesinlikle tarım il müdürlüğünden onay alınmadan sokulamayacağı belirtilmiş kanunen
ve gümrükteki teyze ben insiyatif kullanarak ufak vitamin kutularını geçirdim 1aydır ama artık onlarda geçmeyecek dedi takılan malları tanıdık vs kullanarak 1 seferlik sokacam
ama bundan sonra nasıl bir yol izlemeklazım
düzenli alışveriş yapanlarda dikkat etsin diye açtım konuyu
turkıyeden neden almıyorsun gnc magazalarından
GNC hem gereksiz bir marka içerik bakımından zayıf hemde çok pahalı...Sanırım FedEx ve ya Airmail ile getirdin ?? Artık FedEx Türkiye MNG kargoya bağlı bu yüzden MNG'de konşimento mudur nedir onun parasını koparabilmek için bıraktırıyor gümrükte..paraya kıyıp UPS ile getirmeniz en doğrusu olur..
gnc de bıton urun var zaten weider mi kullanıyordun önceden
turkıyeden neden almıyorsun gnc magazalarından
gnc yi açıkçası marka olarak görmüyorum ben muscletech vs gibi markalarla kıyaslayınca
ihtiyacım olan mallar yok onlarda trdede yok açıkçası gelen bazı şelerde 3 katına satılıyor
emresener
23-06-2009, 13:09
Amino-protein veya herhangi bu tür sey. lazım olursa marka sını ve ismini ÖMle geç bana ben yardımcı olurum.
GNC hem gereksiz bir marka içerik bakımından zayıf hemde çok pahalı...Sanırım FedEx ve ya Airmail ile getirdin ?? Artık FedEx Türkiye MNG kargoya bağlı bu yüzden MNG'de konşimento mudur nedir onun parasını koparabilmek için bıraktırıyor gümrükte..paraya kıyıp UPS ile getirmeniz en doğrusu olur..
walla netrition almanyadan std paket servisi ile geliyo burda ptt bakıyo
ama para sitemediler direk geçmediğini belirttiler
haklısın o 3katına satılan cumlenle:)askerden sonra bende başlicaktım ama bi üşengeçlik çöktü üstüme....prof mu yapcaksın yoksa belli bi oranmı
Amino-protein veya herhangi bu tür sey. lazım olursa marka sını ve ismini ÖMle geç bana ben yardımcı olurum.
tamam şu partiyi alabilirsem kışa kadar ihtiyacım olmayacak aklımda olsn ama :)
haklısın o 3katına satılan cumlenle:)askerden sonra bende başlicaktım ama bi üşengeçlik çöktü üstüme....prof mu yapcaksın yoksa belli bi oranmı
ben hobi olarak yapıyorum rahatlama amaçlı uzun zamandırda yapıyorum
ama gnc de vücudumun ihtiyacı olan oranlar yok bu takviyeleride arasıra kullanıyorum
biraz değişiklik istediğim zamanlar normal gıda yetersiz kalıyo çünkü
ilerde bozulmak istemediğimden çokfazlada abartmıyorum ama şuan
112 kg 51kg kas durumum war kas kaybetmeden bir 10 kg vermeye çalışıorum
onuniçinde bikaç hassas ürün war onlarla anca olacak bu mallarla 50.8 kas ile kaybetmeden 122 kilodan düştüm bikaç ayzamanda yine kaybetmeden 10 daha vermem lazm
bende kilo almaya çalışıyorum ama toz kullanmak ıstemıyorum zamanında cok guzl bı vucut yaptım amabırkz toz kullandım oda 15 gun sonra gıdalarla beslendım...askerdeyken zayıflafdım ee kaslarda gıttı ama bılmıyorum benım vucut alışmış olsa gerek 1o gunde çalişsam dırek kasların buyume oranı yukselıyor
Gümrükte bu tür mallar tarım ve köy işleri bakanlığının belirlediği kanunlara göre giriş yapıyor...1,5 senedir getiriyorum demişsin ama o 1,5 sene içinde mevzuatta bir değişiklik olmamıştır gümrükten girmiştir ama mevzuat sürekli değişiyor..
1.Belki muayene memurunun para koparma isteğinden takılmıştır !!!
2.Mevzuat değişmiştir gümrük mevzuatları resmi sitelerinde açıklanıyor anlaman zor olur değişik bir dille anlatılır genelllikle :):)
İzlemen gereken yol hangi gümrükten getiriyorsan halkalı ambarlı ahl bu kapılardaki muayene memurlarına para yedirmen gerekir :)
mar1lyn,artık UPS Express ile getirt orda en pahalı seçenek bende temmuz başı sipariş vericem UPS ile getirticem..Önceki pakedim FedEx ileydi gayet sorunsuz gelmişti ama artık MNG o yüzden güvenemiyorum bir çok arkadaşımın kaldı gümrükte konşimento parası ödettirmek için..UPS rulz :D
Son donemlerde dhl in amerikadaki durumu, ups zaten s.... onde gideni, fedex de fenelarda turkiyede oyuzden herseyi takiyorlar.
ptt kadin zorlamaya basladi. kesinlikle takilmayacak kadar ufak paket yapmanizdan baska bir secenek yok.... ayrica toz ilac konusunda kasarlarsa basiniza bela acabilirler
Gümrükte bu tür mallar tarım ve köy işleri bakanlığının belirlediği kanunlara göre giriş yapıyor...1,5 senedir getiriyorum demişsin ama o 1,5 sene içinde mevzuatta bir değişiklik olmamıştır gümrükten girmiştir ama mevzuat sürekli değişiyor..
1.Belki muayene memurunun para koparma isteğinden takılmıştır !!!
2.Mevzuat değişmiştir gümrük mevzuatları resmi sitelerinde açıklanıyor anlaman zor olur değişik bir dille anlatılır genelllikle :):)
İzlemen gereken yol hangi gümrükten getiriyorsan halkalı ambarlı ahl bu kapılardaki muayene memurlarına para yedirmen gerekir :)
yahu ne ise yediririmde kadın bana ilmüdürlüğünün adresini verdi nasıl halledebiliriz deyince :(
yahu ne ise yediririmde kadın bana ilmüdürlüğünün adresini verdi nasıl halledebiliriz deyince :(
Hangi gümrükten çekiceksin malı?
Birde ordaki memurlara kalırsan işin iş onlar öyle atıp tutarlar tanıdğın bir gümrük müşaviri warsa en iyi bilgiyi onlar verir...Geçermi geçemezmi en iyi onlar bilir geçemez derse para verirsin geçer derse malını rahatlıkla alabilirsin birde bu malı nasıl gümrükten getirttin beyannamede verilen tarifede yanlış olabilir
Yahu bu tip şeyler olacak canım Türkiyemde adamlar ben iki koli yaklaşık 30-40 kg mazleme getirdim uyuşturucu kaçakçası muamelesi gördüm. Dedim bebeğim bir şekilde hallederiz bizim Colombia'dan arkadaşlar yollamadı Joe Weider amcanım malı bu dedim kem küm aldım malı yaptık kası :) Ama erkeğin hası yatakta yapar kası diye bir durum da var ona göre !!! Bu arada lisanslı sporcu olduğum halde hiç bir fayda bile etmiyor :(
Hangi gümrükten çekiceksin malı?
Birde ordaki memurlara kalırsan işin iş onlar öyle atıp tutarlar tanıdğın bir gümrük müşaviri warsa en iyi bilgiyi onlar verir...Geçermi geçemezmi en iyi onlar bilir geçemez derse para verirsin geçer derse malını rahatlıkla alabilirsin birde bu malı nasıl gümrükten getirttin beyannamede verilen tarifede yanlış olabilir
istanbul paket mudurlığıne geldi
hep oraya gelio paketlerm orda açtılar baktılar vs ole takıldı işte
beyanname vs bilmiorm siteden spariş verdm işte pakette gondermişler ustunde sadece içinde olan malların adı adedi fiyatı yazıyo
okadar ona bile bakmadılar zaten içinden 3 kutu toz çıktı yok dedi bolebole
yanımda bi müşavir wardı o yol gosterdi o hafta içinde busorunu yaşayan 6. kişiymişim
hepsi isin almak için gitmiş vsvs dedi
yani yardımcı olmaya çalışır gibi kouşuyodu bende ok dedm çıktım
SerdaR A.
23-06-2009, 14:18
ben TNT çalışıyorum mallar sorunsuz geliyor.bebek maması vb.gıda ürünlerim.
daha geçen hafta getirdim. 3.gün elimdeydi ürünler. perşembe günü geldi.
ürünlerini fedex ile mi alıyorsun?
bana bi yol gosterirmisiniz sitedenmi alışweriş yapıosunuz yoksa şahısmı gonderiyo sizemalları ?
Ben weider in ürünlerini kullanıyorum ve burada bulabiliyorum yurtdışına gerek yok bence coğu ürün azıcık fiyat farkıylada olsa bulunabiliyor burda,iyi araştırmak lazım.
YavuzNaz
23-06-2009, 17:10
27 gündür gümrükte 1 konteynr malımız var cekemiyoruz tarım ve köy işleri bakanlığının değişen prosedürü yüzünden 3 yıldır düzenli olarak getirdiğimiz ürünümüzü bir türlü alamıyoruz sorun ürünün içindeki prospektüste yazan bir etki kelimesi senin az miktarda ürünün takılması çok normal
konuya bakan diğer arkadaşları da bilgilendirmek babında bahsettiğimiz sitede satın alırken bir ucuz yollu daha once bnm tercih ettiğim ama gümrükte takılan yol
usps
15 dolar gibi bi farkla fedex express
ve ups express seçenekleri war
anladığım kadarı ile bu son iki yondemde sıkıntı yaşanmıyor
sonuçta ben getirdiğimde 3 kutu bişi solüorm kendi ihtiyacım için
heralde bundan sonra bu yontemle bi sıkıntı yaşamam
,lgilenenlere çok teşekkürler ...
27 gündür gümrükte 1 konteynr malımız var cekemiyoruz tarım ve köy işleri bakanlığının değişen prosedürü yüzünden 3 yıldır düzenli olarak getirdiğimiz ürünümüzü bir türlü alamıyoruz sorun ürünün içindeki prospektüste yazan bir etki kelimesi senin az miktarda ürünün takılması çok normal
Bende tarım bakanlığına ayın 5inde başvurup 22sinde ithalat uygunluk belgesini alabildim :) Çok yavaş çalışıyorlar.
sporcu gıdası gibi şeyler mi getiriyorsun alican ?
YavuzNaz
01-07-2009, 17:46
öğrendiğimize göre genel anlamda ithalatı yavaşlatmaya çalışıyorlarmıs bu demek oluyorki stoklu çalışacağız :)
AHmet yolda gördünmü zaten insan gözü korkuyo bide nutricion takviyeleriye atlas gibi olursun:)
sporcu gıdası gibi şeyler mi getiriyorsun alican ?
Gümrük müşavirliğinde çalışıyorum. Tarım bakanlığına ise canlı hayvan hayvan yemi gıda vb gibi şeyler için gidiyorum.
Bundan 2 ay önce sporcu biri vardı esenboğa gümrüğüne gelmişdi onunda ürünleri takılmış yanında doktor vardı. Doktor durumu memura anlattı bunların sadece sporcuların kullandığını ve ambalaj olarak büyük oldugunu içindeki miktarı ıvırı zıvırı yaklaşık 4-5 saatte işlemlerini halledip ürünleri aldılar.
hotsauce
01-07-2009, 18:19
bsn ve optimumun ustune tanimam gerisi hamallik oluyo ne kullanirsan kullan
Genel olarak böyle düşünmemek gerekiyor.Her markanın bir ürünü çok iyidir.BSN ve Optimum gibi kaliteli markalar var tek marka takılmamak lazım..Özellikle ben Gaspari Nutrition'un Superpump250'yi ve PlasmaJet'i çok beğeniyorum tavsiye ederim çok iyi stack oluyor.MuscleTech'te iyi(pahalı ama),EAS ta çok iyi ve özellikle Scivation ile Controlled Labs'ın ürünleri çok çok iyi tavsiye ederim ürünlerini..
hotsauce
01-07-2009, 19:59
Genel olarak böyle düşünmemek gerekiyor.Her markanın bir ürünü çok iyidir.BSN ve Optimum gibi kaliteli markalar var tek marka takılmamak lazım..Özellikle ben Gaspari Nutrition'un Superpump250'yi ve PlasmaJet'i çok beğeniyorum tavsiye ederim çok iyi stack oluyor.MuscleTech'te iyi(pahalı ama),EAS ta çok iyi ve özellikle Scivation ile Controlled Labs'ın ürünleri çok çok iyi tavsiye ederim ürünlerini..
hangi salonda calisiyosun sen fiziki kondusyonun ne olculerin
Bahçeşehir'de salonda çalışıyorum..Ölçülerim Kollarım:42 civarı Omuzlarım:130 Bacaklarım:59 Kalflarım:41 de ben neden sordunuz anlayamadım bu soruyu :)
hotsauce
01-07-2009, 20:35
yok merak ettim ilgilisin baya her konuda goruyorum bende milli guresciyim
AHmet yolda gördünmü zaten insan gözü korkuyo bide nutricion takviyeleriye atlas gibi olursun:)
hocm biliosn hobi olarak yapıorm :)
buarada malları tanıdık vs vasıtası ile soktuk
bundan sora 20 30 dolar fazla verip fedex ile alacam
muscletech nitrotech hardcore + hydroxycut süper bir ikili kilo derdi olmayanlar kastan kilo alabilir hydroxy ilede ortaya çıkarabilirler yaptıklarını
hydroxy den bikaç kişi ölmüş şimdi lipo-6 aldım onun yerine test edecem :=)
lipo 6 black tavsiye ederim..bu arada malları çekerken ağırlık/ölçü maksimum 25 lbs olsun..fazla abartma..üstü gümrüğe takılabilir.ayrıca 100 dolar altı fatura kestirmeyi de unutma...
en iyi formumu bsn cellmass, bsn noxplode ve optimum gold whey kullanarak yakalamıstım.. merak edip kullanmadığım sadece muscletech ürünleri kaldı.. askerden sonra onlarıda test edicez artık :)
hotsauce
04-07-2009, 16:23
en iyi formumu bsn cellmass, bsn noxplode ve optimum gold whey kullanarak yakalamıstım.. merak edip kullanmadığım sadece muscletech ürünleri kaldı.. askerden sonra onlarıda test edicez artık :)
askerde aslinda daha iyi sekillenirsin iyi yemek yersen kaslarin belirgin oldugu bi vucut cikar ortaya
Gümrük müşavirliğinde çalışıyorum. Tarım bakanlığına ise canlı hayvan hayvan yemi gıda vb gibi şeyler için gidiyorum.
Bundan 2 ay önce sporcu biri vardı esenboğa gümrüğüne gelmişdi onunda ürünleri takılmış yanında doktor vardı. Doktor durumu memura anlattı bunların sadece sporcuların kullandığını ve ambalaj olarak büyük oldugunu içindeki miktarı ıvırı zıvırı yaklaşık 4-5 saatte işlemlerini halledip ürünleri aldılar.
Sağol Alican gerçekten sporcu olmak zor bu memlekette :icon13: