Orijinalini görmek için tıklayınız : İade Ettim, Paket Geri Geldi, PTT Ödeme İstiyor?
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce ebay.de den aldığım bir ürün bozuk çıkmıştı. Servis raporları binbir uğraşlar sonucu parayı geri alabildim. Paketi 77TL'ye geri yolladım Almanya'ya. Burdan zaten büyük bir zararım oldu.
Her neyse PTT'den ihbarname bırakmışlar gittim acaba ne geldi diye, paket bana geri gelmiş 1.5 ay sonra, neden geri geldiğini bilmiyorum. 45TL ödeyip alabilirsiniz dediler, dedim zaten iade için yollamıştım parasını geri aldım, parasını iade aldığım paketi almak istemiyorum, işime de yaramaz zaten, almazsam nolur dedim. Oradaki kadın devlete kalır bir şey olmaz dedi başta. Daha sonra Müdür geldi, ilerde karşına çıkar, ödeme için dava açılır masraflar birlikte vs ödemek zorunda kalırsın dedi. Şimdiden al bence dedi.
Şimdi parasını iade aldığım bir ürünü geri iade yolladım, paket bana tekrar geri geldi. Bunu tekrar niye alayım ki, hem de para vererek. Alsam da işime yaramayacak boşu boşuna 45TL daha vermiş olucam. Paketi almayıp bıraksam Müdür beyin dediği gibi ilerde böyle bir durum olabilir mi?
yavuz364
23-06-2009, 19:33
öyle bir şey olacağını hiç sanmıyorum, oradaki müdür .... para kazanmak için söylemiş, zaten 45TL ne için ki ? öyle bi kanın yok yani, en fazla %10 alabilirler, ama zaten geri dönen ürün olduğu için (gönderen sensin) onu da alamazlar..
çok saçma bişey olmuş sanki :) müdürün apaçık para için söylediği belli...benim anlamadığım konu şu.. paket neden geri dönmüş?
Karşı taraf iade almak istememiştir. Geri yollamıştır.
Yiğit Ş.
23-06-2009, 21:41
bşka bi ptt ile görüş durumu anlat, öğren. dha sağlıklı olur bence.
chiefkadir
23-06-2009, 21:45
Ateşten top gibi :D
bunun faturasını karşıdaki teslim almayan kişiye yollaman gerekir eder adreste filan hata yapmadıysan.
mal ne boş ver geri gelmiş paranı almışın yat üstüne.
Arkadaşım hangi postaneden çağardılar seni? herhangi bir para ödeme ürün geri gider ve bir sıkıntıda çıkmaz
sportinger
23-06-2009, 22:22
iade ürünlerde neden para ödedin bende anlamadım. acabaa sen teslim alıp inceleyip işine yaramadıgına karar verdin sonrada satıcının adresine geri mi yolladın eger öyleyse. ürün senin tarafından yollanmış olur ve sana geri iyade edilmiş olur ozaman masrafı alırlar...
Mal bozuktu, ilanda yazanla aynı değildi, Paypal claim sonucu ürünü geri yollamamdı geri yolladım. Takip numarasını Paypal'a verdim paramı geri aldım. Geri yollarken para ödememe durumum yok yani.
@Alican
Normal Keçiören PTT, daha önce postayı gönderdiğim yer yani. Benim yolladığım posta bana geri geldi, tekrar ona gitmezki bir daha. DHL'den takip ettiğim kadarıyla Almanya'da da gümrüğe takıldı o yüzden almadı eleman ordan, geri bana geldi. :)
@G_TT_I
Hararet görmüş G60 piston ve kolu gelen. İşime yarayacak bişey değil yani. Hatta birde Bosch serviste bunlara rapor hazırladım hararet görmüştür kullanılamaz diye.
@sportinger
Ürün bana gelir gelmez geri gitsin diyemedim. Çünkü gözle anlaşılacak hasar değildi pek. Daha sonra geri yolladım işte. Almazsam kalsın o zaman dersem ilerde bir yaptırım oluyor mu onu merak ediyorum.
Geçmiş olsun combo kollar sağlamdı artık onları kurtaracaksın ancak...
Yararsa işine vereyim. :D
Yararsa işine vereyim. :D
Yok be güzelim nerede işime yarasın :D
6 ya falan düşer sıkıştırman işte, yeter sana. 1684615 psi basıp kurtarırsın. Uff neyse sarmayalım geyiğe. :D
İyilik yap denize at demişler anladın sen onu... :D
Ürün gerigiderden kastım sana bidaha donmezdi. Posta işlem merkezınde olsaydı sabahdan arayım dıyecekdım gumruk kısmını yıne aklında bulunsun posta ıslem merkezınden bırsey olursa pm at
Serencebey
23-06-2009, 23:04
Yahu anlasın alın bırınız Osman'dan pistonları bı guzle sıldırıp kolları kaynatın uzerınede cam kestırıp masa gıbı kullanın işte misssss
Ürün gerigiderden kastım sana bidaha donmezdi. Posta işlem merkezınde olsaydı sabahdan arayım dıyecekdım gumruk kısmını yıne aklında bulunsun posta ıslem merkezınden bırsey olursa pm at
Çok saol, aklımda tutucam valla. Kızıl abla az süründürmedi. :)
Yahu anlasın alın bırınız Osman'dan pistonları bı guzle sıldırıp kolları kaynatın uzerınede cam kestırıp masa gıbı kullanın işte misssss
:D
Çok saol, aklımda tutucam valla. Kızıl abla az süründürmedi. :)
Ona bir şeyler oldu ya hayırlısı... :D
:D
Ona bir şeyler oldu ya hayırlısı... :D
Korkusundan ne alsam başka şehirlere yollatıyorum. :D
ptt boyle işte.. ankaradan istanbulun avrupa yakasına bir kargo yolluyorsun yok neymiş çocuk bulamamış adresi diye geri geliyor var mı böyle komik bir neden. sağına soluna sor ama işte devlet ya iş garanti ya işten çıkarma yok ya yolla geri gelsin ne olacak.
geçmiş olsun