PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatınızda motorsporlarının yeri. (Oy kullanalım)

basar13
24-06-2009, 17:21
A) Hayatımda kısıtlı tutuyorum herhangi zararını görmedim

B) Otomotiv sektöründeyim bu sektörde olduğumdan memlunum.

C) Otomotiv sektöründeyim keşke başka sektörde olsaydım.

D) Keyifli vakit geçirsemde, modifiye çok zamanıma ve parama biraz yazık etti. Okul ve işimde gerekli potansyeli veremedim.

E) Keyifli vakit geçiriyorum, modifiye çok zamanıma ve parama mal olduysada pişman değilim fakat Okul ve işimde gerekli potansyeli veremedim.

F) Keyifli vakit geçiriyorum, modifiyenin çok zamanıma ve parama etkisi olmadı. pişman değilim Okul ve işimde gerekli potansyeli veriyorum.

Modifiye ve motorsporlarının hayatımızdaki yeri nedir neler aldı neler verdi?

Herkese şimdiden yorumları için teşekkürler...

basar13
24-06-2009, 17:31
oy kullanan arkadaslardanda yorumlarını bekliyorum...

Sierra Rs
24-06-2009, 17:32
E) Keyifli vakit geçiriyorum, modifiye çok zamanıma ve parama mal olduysada pişman değilim fakat Okul ve işimde gerekli potansyeli veremedim.

bazı yerde işin önüne geçiriyorum sorun oluyor.

bu arada otomotiv sektöründeyim :)

turbo&quattro
24-06-2009, 17:32
Bulastik cikamiyoruz...Yasam tarzim oldu modifiye ve arabalar.

basar13
24-06-2009, 17:37
Bulastik cikamiyoruz...Yasam tarzim oldu modifiye ve arabalar.

biraz bağımlılık yönü var bagzen zararını göre göre devam ediliyor. Kimler kararında tutabiliyor merak ettim

Vtec-SEDAN
24-06-2009, 17:39
B) Otomotiv sektöründeyim bu sektörde olduğumdan memnunum.

sektördeyim ancak satış olarak görev yapmaktayım. onun dışında keyfi yada daha iyi olabilmek adına yaptığım uygulamalardan hiç memnuniyetsizlik yaşamadım, aksine uğraş verdikçe beni daha çok zinde tutuyor. Tabii çevresel olarak bakarsak ( ailevi - özel yaşam ) bunun ayarını iyi yapmak lazım, onlarıda rahatsız etmemek gerekiyor ;)

serhat306
24-06-2009, 17:55
bende b sıkkını ısaretledım ısım dolayısıyla sektorde olmasaydım bu ıslerle ugrasmazdım stock araclara bınerdım:D

basar13
24-06-2009, 18:06
şuana kadar yakın gidiyor zarar görenler vs görmeyenler :)

MertS
24-06-2009, 18:14
Keyifli, kötü etkisi olmadı. pişman değilim Okul ve işimde gerekli potansyeli veriyorum

OmerRS
24-06-2009, 18:23
Mesleğim bu.

onursumer
24-06-2009, 18:28
F diyorum ben

:)

onurdemir
24-06-2009, 18:32
Dolaylı yoldan mesleğim otomotiv. Çalıştığım sektör için 2. girdiğim üniversiteyi yarıda bıraktım. Bulunduğum yerden ve yaptığım işten memnunum. Gecem gündüzüm, hafta içim hafta sonum otomobillerle geçiyor.

Onuralp
24-06-2009, 18:37
Bayadır uğraşıyorum ama bir zararını görmedim. Bilinçsiz modifiyeciler hariç...

basar13
24-06-2009, 18:38
genelde bu sektörde olanlar mutlu gibi. Yada sektörde mutlu olanlar bu forumda oluyorda olabilir sektörü sevmiyen gündüz işten sonra heralde dahada araba konuşmak istemez :))

Hüseyin
24-06-2009, 18:39
eski işim otomativ idi ve o şekilde basladı ve hastalık derecesine geldi şuan herhangi bi zararını görmedim aksine uğrastıkca zevk alıyorum söküp takmak yenisini yapmak..

basar13
24-06-2009, 18:41
kayıp gören ve pişman olan arkadaşlardanda yorumlarını bekliyorum ....

fatiii
24-06-2009, 18:41
spor otomobilleri seviyorum zamanımın cogunuda sanayide gecirmeyı sevıyorum,istisna durumlar hariç işimide engellemiyo..

BlackEmperor
24-06-2009, 23:33
şu an için çok bi masraf yapmadım araca ama forumlarda takılmak baya vaktimi alıyor. Negatif etkisi olmuşsa bu açıdan olmuştur.

yavuz364
24-06-2009, 23:51
hobim, bütün paramın gittiği yer, hayatıma yön veren spor, yaşama zevkim, hangi alanda iş kuracağımı belirleyen spor, arkadaşlarımı oluşturduğum çevre, hayatımda konuştuğum 10 konudan 8 i, sinema filmlerini seçerken ilk baktığım şey, amerikaya gitme nedenim, devletimizin yine kendi devletimize yıllardır yaptığı hainlikleri görmeme neden olan spor, kız arkadaşımı seçerken baktığım önemli faktörlerden, benzinden dolayı hayatımda az ettiğim küfürleri etme nedenim... gerçekten bu kadar önemli işte :)
hayatım = motorsports..

basar13
25-06-2009, 00:14
ve tek işaretlenmiyen alan olan keşke otomotiv sektorunde olmasaydımda işaretlendi paylaşmak isterse yorumlarını bekliyorum....

şuan oran hayatında bu işe önemli pay verenler arasında (D,E,F) 10 kişiden 3.1 i zarar gördüğünü düşünüyor benim düşüncem F şıkkını işaretliyenlerin arasında farketmeselerde zarar görenler olduğu... onada 1 eklesek %40 gibi bir rakama geliyor..

Bakalım anket nasıl devam edicek

VeNoM_35
25-06-2009, 00:24
zaman kaybına yol açtığı kanısına katılıyorum, bi konu için saatlerimizi harcadığımız oluyor.

R-Turbo
25-06-2009, 00:31
bazen çok zamana ve paraya mal olsada pişman değilim :)

sneak
25-06-2009, 01:05
Sektörün içinde olduğumdan dolayı mutluyum ama pişmanlıklarımda var bu iş ülkemizde zor çünkü üretim yok sadece montaj var kendimiz ancak dışarda üretilen parçaları tak yapıştır mantığıyla uygulayabiliyoruz (bazı ustalarımızın ürettikleri parçalar akla gelmesin onların çoğunun tecrübeyle alakalı olduğunu düşünüyorum yada benzer parçaların kopyalanması azıcıkta geliştirilmesi) ama imkanım olursa ilerde şanzıman üzerine bir doktora çalışması yapmayı çok istiyorum tabi almanyada:)

-ER-
25-06-2009, 02:31
E)
KEyifli, okulumu çok etkiliyor.Pişman değilim yine olsun yine yaparım ki zaten vazgeçmiş değilim.
Hayatımda büyük bir yer alıyor :)
Bu dönem ve önceki dönem kaldığım çoğu dersler devamsızlıktan ki sebebi arabamdır :)

basar13
25-06-2009, 02:38
istatistiklere bakıyorumda gece geç saatlere geldikçe pişman sayısı artmaya başladı :)

hobiden bağımlılık seviyesine geçenler .. :)

Her ne olursa olsun hayatta hobinin olması tabiki herzaman iyidir diye düşünüyorum bende tabi zararlarını ne kadar minimum edilirse o kadar iyi olur fakat bagzen kontrol etmek zor oluyor tabiki çok keyif verdiği için....

Tuner
25-06-2009, 02:40
F..... ve hiç pişman değilim

hayatıma giren kadınlar bile bir şekilde arabaların onlardan önce geldiklerini kabul edip ona göre davranıyorlar

cenk
25-06-2009, 07:44
pişman değilim tam gaz devam ....

XoR
25-06-2009, 07:48
Mesleğimle uzaktan yakından hiçbir alakası yok :)

Ama forumlarda oldukça fazla zaman geçiriyorum bana tek olumsuz tarafı bu forum bağımlısıyım :D

tunch
25-06-2009, 07:55
buyuk bir merak ve tutku benim icin kendimi bildim bileli..ailedeki modifiyeye karsi onyargili tutum kendi ekonomik ozgurlugum olmadigi ve kendi aracima biseyler yaptigimda aldigim tepki yuzunden ufak tefek yetiniyorum

VTEC®
25-06-2009, 08:07
Gerçek anlamda otomobilin içinde doğmuşum :) Şarj dinamosunun kablosu kopan bir 124 sayesinde hastaneye yetişemeden arabanın içinde doğmuşum:D ailevi olarak sürekli otomobillerin içindeydim. şuan Türkiyenin en büyük otomotiv firmalarından birinde 2. el sorumlusuyum. hiç bir zamanda pişman değilim olmamda okulumda aksaklıklar bazen yaptı ancak sorunlar yaşamadım. bütçe olarak bazen dengesizlikler yaşadım tabiki. tek seferde 1 maaşımı arabayada gömdüm buda oldu. ama koninin keyfi için değerdi:D sürekli aracımla ilgilenirim piyasayı ve gelişmeleri mutlaka takip ederim orginazasyonlara katılırım. kendimi bu işlerden kopamam gibi hissediyorum.
Pişman değilim Hakim bey:)

efe-E
25-06-2009, 08:23
Hobimdi, mesleğim oldu. Hiçte pişman değilim. Öptüm. Sevgiler.

elpadre
25-06-2009, 08:41
bır suru sektordeyımm ama menmunum

KMR2-GT
25-06-2009, 08:52

gelirime göre çok para harcadım o koyuor bıraz:)

serhatgüzelsoy
25-06-2009, 11:24
F) Keyifli vakit geçiriyorum, modifiyenin çok zamanıma ve parama etkisi olmadı. pişman değilim Okul ve işimde gerekli potansyeli veriyorum.

Kesinlikle yaptığım işten çok keyif alıyorum. Hobi olarak yaptığım bu işte profesyonel olarak yer almanın çabası içindeyim. Bunun için giden zaman ve parayı pek takmıyorum. Güzel anket olmuş :)

basar13
25-06-2009, 12:16
Katılım ve yorumlar için teşekkürler arkadaşlar...

Çok ilgilenenler arasında zararını gören oranı %55 e kadar yükseldi. %20 - %25 arasıda zarar gören fakat farketmiyenler dersek oran %65 e kadar yükseliyor . Motorsporlarının hobiler arasında etkili ve bağımlılık yapan bir tür gibi görünüyor, tabiki diğer hobiler içinde bu anketi yapmadan kesin bişey söylenemez. :)

Absinthé
25-06-2009, 12:29
Sigara gibi biraz... Zararını biliyosun , ama içiyosun... :)

eeyore
30-06-2009, 16:42
2 sayfa okudum gerisindede farklı birşey yazacağını sanmam da arkadaşlar motor sporlarını nie modifiyeyle birleştriliyor ben onu anlamıyorumm..
tmm arabanızla oynamak bir zevk veriyor o ayrı fakat arabanıza modifiye yapmak motorsporlarıyla ne alaka olarak bağdaştırılıyorki?? bunun yanında ralliler var formula var draglar var fln... malesef ülkemizde motor sporları göz önünde tutulan yada önemsenen, dikkat çeken birşey değil. adamlar gidiyorlar rallide eğleniyorlar hem yarışanlar olsun hem gözetmenler olsun hem seyirciler olsun ama gelin görünki ne kadarlık bir alana hitap ediyor..

brutal
30-06-2009, 17:34
Kendi imkanlarımla yarı Grup-A bir 205gti almıştım, 34 PE 800 idi plakası, çok masraflı bir spor olmasına karşın girdiğim iki yarıştan birisinde Murar Çarpışantürk diğerinde ise İSOK yardımlarıyla ücretsiz lastik temin etmiş, tulumumu ise Bursa'dan Ali Bilmiş vermişti.

İlk yarışım mahalli bir tırmanma yarışıydı ANTOK un düzenlediği. Bizi Dedemanda misafir etmişlerdi ve neredeyse tüm masraflarımızı karşılamışlardı. İlk ve son yarışım orası oldu diyebilirim. Cage li koltuklu kemerli bir aracın içindesiniz, üzerinizde yanmaz tulum ve kask var, tamamen trafiğe kapalı bir yoldasınız, hatta 2 noktada ambulans ve itfaiye de olduğunu biliyorsanız bu işten nekadar keyif alabileceğinizi siz düşünün. Ben şahsen kendimden korkmaya başlamıştım.

Velhasıl ikinci yarışım İstanbul mahalli rallisinde öncü araç olarak yaptım. Tecrübesizlik, maddi olanaksızlıklardan dolayı arabadaki eksiklikler bir noktada fire verince takla attık. Sonrasında binek aracım olan Ford Capri yi ustama sattım arabayı toplayabilmek için. 1 aylık işi usta 1 yılda tamamlayamadı, ustalar akşam eve gidecek araba bulamayınca benim aracı alıp gazlayıp çarptılar, ben görmeden alel acele tekrar topladılar, üzerindeki parçaları başka arabalarla değiştirdiler derken kafamın attığı birgün arabayı aldım bir köşeye attım 2 yıl sonrada yok payasına sattım. Ustam Maslakta ve camiadaki birçok kişinin tanıdığı birisiydi, kendisi de co-pilotluk yapıyordu.

Kısaca benim amatörde olsa lisanslı olarak motorsporları geçmişim bu şekilde. Yılda 15-20bin TL artı arabanın kendisi için para ayırabilecek arkadaşlar varsa hiç durmadan lisansını çıkartıp parkurlarda keyif çıkartsın. Yoksa benim gibi ayda 300-500tl ayrılarak yapılacak bir şey değil. Umarım ilerde vakit ve nakit ayırabilirim ve parkurlarda tekrar yarışabilirim...

PimPCaR
30-06-2009, 18:11
ilgilendiğim için hiç pişman değilim zaten çocuklugumdan beri ilgileniyorum otomobillerle.. motorsporlarıda bu işin vazgeçilmezi.. hayatımı aksattıgı hiç olmadı aksine arkadaş cevremle birlikte sosyal yaşantımda baya ilerledi.. bu sayede işim oldu, pek çok arkadaşım dostum oldu.. hatta hayatımı direkt bu alanda yönlendiriyorum diyebilirim.. kazandıgım parayı arabaya harcamak yada gezmek tozmak bile ayrı bi zevk.. bilmiyorum ben böyle çok mutluyum.. :)