Orijinalini görmek için tıklayınız : Gözlüğüm kırıldı ne yapabilirim
Oakley marka hesapta Jet uçaklarının camından yapılan, saçmaya karşı bile dayanıklı, kırılmaz denilem gözlüğüm kafamda kırıldı. Alnımda dururken gözüme indirdiğimde 2 parça oldu.
Aldığım yerden faturam yok, lakin kredi kartı extrem mevcut. Geçtiğimiz sene ağustos ayında kadıköy bahariyede bulunan Bakış Optikten almıştım. Telefonla konuştuğumda
-fabrikaya yollarız, fabrikanın karar vermesi gönderilip geri gelmesi 5 haftayı bulur şeklinde bir cevap aldım.
Sizce ne yapabilirim, tamir mi ettirsem fabrikaya mı göndertsem. Tamir ettirsem çatlak görünücek ama çok dikkat çeken bir yerde olmadığından sorun teşkil etmez. Lakin sağlam olur mu
Ayrıca 5 hafta uzun bir süre değil mi? Kanunen 30 gün olması gerekmiyormu?
http://img223.imageshack.us/img223/2776/fotograf061.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/8691/fotograf062.jpg
http://img530.imageshack.us/img530/474/fotograf063.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/6959/fotograf064.jpg
B.Aktepe
25-06-2009, 16:02
evren fabrikaya yollat. tamir ettirtme bekle cevabı bakalım ne diyecekler.
4-5 hafta sürecek olması can sıkıyor. Bir de fabrika olumsuz cevap verirse benden gönderme-geri getirme parasını talep etmesinler?
gözlük zaten kırılmış fabrikaya gönderilmesi daha iyi olur gibime geliyor. 5 hafta süre uzun gibi gözükebilir ama yeni bir gözlük verme ihtimalleri varsa bunu değerlendirmek gerekir.. neticede tamir edilirsede ne kadar sağlıklı bi tamir olacağı meçhul..en iyi çözüm şimdilik fabrika..
Vtec-SEDAN
25-06-2009, 16:06
30iş günü yani 4 hafta olan kanuni süre izin günleri olarak değerlendirilen c.tesi - pazar günleri eklenince yaklaşık 5 haftayı bulduğu için öyle demişlerdir.
bence fabrikaya gönderip güzel bir dilekçe eklersen ürünü yenileyeceklerdir.
onursumer
25-06-2009, 16:07
okadar uzun surmemesi lazım benim okley in de camındaki film kalktı ama alalı çok olduğundan duruyor o şekilde kırılmaz vs demişlerdi ama pek darbeye maruz kalmadı
bence direk goturup yuzyuze konuşmak daha mantıklı fabrika vs hikaye kendi insiyatiflerinde diye biliyorum ben ;)
Serencebey
25-06-2009, 16:07
Senın camın iridyum ve polarize deilse kırılması normal :)
Sitede bazı arkadaslar benım gozlugumun uzerınden kamyon gectıgı halde camlarının kırılmadıgına şahit :)
Senın camın iridyum ve polarize deilse kırılması normal :)
Sitede bazı arkadaslar benım gozlugumun uzerınden kamyon gectıgı halde camlarının kırılmadıgına şahit :)
bro o gözlükler kırılırsa sen ne yaparsın yaaa :D nası bişi lo onlar :hehe:
Gidip konuşayım yüzyüze, adam biraz baştan savmak için fabrika dedi gibime geldi ama günahını da almim.
Serencebey
25-06-2009, 16:08
Oakley'in TR distrubutoru var. Fabrikasına falan gitmez. Merkez'e gider orda kontrol edilir ve gerekli işlemler icin Amerika'ya mail atılır. Cam degıssın derlerse dırek canımı degıstırırler.
Serencebey
25-06-2009, 16:09
bro o gözlükler kırılırsa sen ne yaparsın yaaa :D nası bişi lo onlar :hehe:
Bro benım 6 tane Oakley'im var hangisi kırılmasın sen söle :T
dragon07
25-06-2009, 16:10
ilk önce yeni bi gözlük al...:D
çünkü o 5 hafta die baslar yazı bitirene kadar geri göndermezler
yenisinide vermeyenilirler..sana o fiyata baska bi gözlük alda diyebilirler ;)basıma geldi bu durum:D
SerdaR A.
25-06-2009, 16:10
benim bildiğim her ürün için geçerlidir 30 iş günü içerisinde iade edilmezse yenisi gönderilir.tamir fln hiç uğraşma fabrikaya yolla bence sağlam olsun =) hem baktın birdaha bi zarar gelir en azından elinde fabrikadan tamir oldu kağıdı gibi bi delil olur
onursumer
25-06-2009, 16:11
Oakley'in TR distrubutoru var. Fabrikasına falan gitmez. Merkez'e gider orda kontrol edilir ve gerekli işlemler icin Amerika'ya mail atılır. Cam degıssın derlerse dırek canımı degıstırırler.
evet bu şekilde formalite icabı oyle diyorlar keyifleri gelmezse fabrika kusur bulamadı diyip geri gondermek için :D
turkiye disbiriyoru turkuazoptikmiş bende bi şansımı deniyim belki yardımcı olurlar cam konusunda :D
Bro benım 6 tane Oakley'im var hangisi kırılmasın sen söle :T
beyaz çerçeveli kırılmasın bro :D
evet bu şekilde formalite icabı oyle diyorlar keyifleri gelmezse fabrika kusur bulamadı diyip geri gondermek için :D
turkiye disbiriyoru turkuazoptikmiş bende bi şansımı deniyim belki yardımcı olurlar cam konusunda :D
Tanıdıksa makbule geçer valla, uğraşmamış olurum dükkanın ayak sürtmeleri ile
onursumer
25-06-2009, 17:32
Tanıdıksa makbule geçer valla, uğraşmamış olurum dükkanın ayak sürtmeleri ile
tanıdık değil benimde konuyu gorunce aklıma gozluğum geldi bende bi şansımı deniyicem gozluğumu goturup belki bi çozum bulunur cam işine :p
MAY OPTİK Bakırköy 0 212 660 88 51 RECEP ÇETİNER.işinde çok iyi bir optisyendir.ismimi verirsen mutlaka yardımcı olacaktır.geçmiş olsun.:(
Evren senden kargo vb. bişi talep edemezler ancak kırılmazlık garantisi diye bişi mevcutmudur bu markada ?
eyer değilse adamlar kullanıcı hatası diyip iade edebilirler sana verdiğin şekilde .
En temizi gözlüğü ve yanında yazdığın güzel bir dilekçeyi bi kutuya koy distribitör firmanın servis noktasına yolla .
İyiniyet adı altında değişim sağlarlar bu arada bu markayı sevdiğini uzun zamandır kullandığını ve güvendiğinide dilekçeye yazmayı ihmal etme :D
Aldığım yere gitmeyeyimmi hiç?
onursumer
25-06-2009, 21:18
Aldığım yere gitmeyeyimmi hiç?
orasıda yardımcı olabilir bence ;)
mgnPower
25-06-2009, 21:25
30 is gunu resmi olarak gecen suredir kaldiki buda tamitamina 6 hafta yapar. mudodan bi urun icin incelemeye gonderecez dediler 3-5 hafta surer dediler daha 5 gun olmadan cevap verdiler. maksimum sureyi soyleyerek en iiisini yapiyorlar bence. sahsen bana 5 gunde geri doner cevap alirsiniz diyip 6 gunde cevap vermeseler dar ederdim dukkani onlarin basina :D gecmis olsun bu arada.
Önce TR distribütörü ile görüşücem yarın, güzel bir görüşme olmazsa aldığım yere giderim. ordanda sonuç çıkmazsa ekremin söylediği yere uğrarım artık.