PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sprey boya hazırlanması ?

FaBeRgE
26-06-2009, 16:45
Arama butonu ile araştırma yaptım fakat istediğim sonuçları elde edemedim. Hatta onurtoros'a ö.m. attım o da geri dönmedi :o

Yine Kütahya'da yaşamanın sıkıntılarından birini yaşıyorum :( Hatırlayanlar vardır jantlarımı beyaza boyamıştım, şu anda boyası berbat durumda tekrar boyamam gerekecek ama ; bu sefer daha pro bir işlem olacak. Elimde elektrikli boya püskürtme makinesi var. Babam 5-6sene önce almış öylece duruyormuş :) Bende bu sefer jantı lastikten ayırmadan üstünde zımparalayıp astar+boya atmayı düşünüyorum. Bunun içinde sprey şeklinde kullanılacak boya ve astar lazım.Ücreti ve ne kadar kullanacağım hakkında hiç bir fikrim yok :o 4adet 17" momo gtr için gerekli bu malzemeler

Durum bu şekilde şimdi konu açmamın sebebi kim bana yardımcı olabilir :soru:

EfeTopcu
26-06-2009, 16:48
önceden yaptığın boya attı mı yoksa kesildi mi ?

by_hayali
26-06-2009, 16:48
ben en son istediğim rengi 16 tl ye tüp şeklinde doldurmuştum 2 tane teneke boyadım ve hala biraz vardı içinde sanırım sana 3 tane yeterli olacaktır

_opeth
26-06-2009, 16:50
vala fırın boya yaptırırsan daha uzun süre dayanacaktır. tabi bu işi yapan yer lazım :)

FaBeRgE
26-06-2009, 16:51
önceden yaptığın boya attı mı yoksa kesildi mi ?

kesildi ne demek bilmiyorum ama ; boyanın üstü çok pütürlü ve çatlaklar mevcut. Sanırım astar yüzünden böle olu :o

vala fırın boya yaptırırsan daha uzun süre dayanacaktır. tabi bu işi yapan yer lazım :)

bu işlem için çok uçuk fiyatlar aldım :) Hiç gerek yok fırın boyaya :rolleyes:

ben en son istediğim rengi 16 tl ye tüp şeklinde doldurmuştum 2 tane teneke boyadım ve hala biraz vardı içinde sanırım sana 3 tane yeterli olacaktır

nerde yaptırdığınızı öğrenebilirmiyim ? Astarda almışmıydınız acaba ?

EfeTopcu
26-06-2009, 16:53
evet eğer çatlaklar varsa boya kesilmiştir . arkadasın dediği gibi , tanıdığın bi kaportacı varsa eğer orda boyadıktan sonra fırınlamalısın . daha yararlı olur bence

Mr.K
26-06-2009, 16:56
o.toros gorunce doner kardesim merak etme..Gerekirse doldurup kargolar bile vs.vs.vs.

Dragger
26-06-2009, 17:00
Onur Toros kardesimiz halleder isini ;)

FaBeRgE
26-06-2009, 17:03
o.toros gorunce doner kardesim merak etme..Gerekirse doldurup kargolar bile vs.vs.vs.

Onur Toros kardesimiz halleder isini ;)

tmmdır combolar beklemedeyim :)

by_hayali
26-06-2009, 17:04
nerde yaptırdığınızı öğrenebilirmiyim ? Astarda almışmıydınız acaba ?

ben ümraniye san. yaptırmıştım ama astar atmadan direk boyadım ben keçeledikten sonra boyayı attım hemen.

_opeth
26-06-2009, 17:04
bu gün elektrostatik boya yapan bir yerle görüştüm işim gereğiydi gitmişken ne zamandır aklımda olan jant boyama işinide sordum.

jantların beyaza boyama aklıma takılıyorduda 4 adet jant için 100 lira istiyorlar fakar jantları boyatmadan önce kumlama yapılırsa boya daha iyi tutarmış ve daha uzun ömürlü olurmuş direk boyandığında zamanla atmalar oluşuyormuş. kumlama içinde bir 100 lira daha gerekiyor.

sonuç: 200 lira vererek çok canlı ve istediğimiz renklerde jantlara sahip olabiliriz.yer istanbul

Sefa_vts
26-06-2009, 17:11
Elektrostatik boya firmasında imalat müdürüyüm :)

Türkiye'de 1. olan firmadır reklam gibi olmasın yardımcı olurum :D

y@sin
26-06-2009, 17:21

Kanka nbr :D

Dragger
26-06-2009, 17:27

Ahahahaha müdür :D

FaBeRgE
26-06-2009, 17:29

o zaman olalım lütfen :D

gökan
26-06-2009, 17:32

sefa lastık yanak boya kalemı bulamadım:)

Burak İ
26-06-2009, 17:34
Gökan çıkmayan kalemlerden bulsana bana.

FaBeRgE
26-06-2009, 17:39
sefa lastık yanak boya kalemı bulamadım:)

benim işi bi çözsün :p

Murat
26-06-2009, 18:00
boya sökücü > zımpara > macun > zımpara > astar > boya > boya

şeklinde yapılan işlemlerden hiçşikayt duymadım. biraz fazla uğraşılırsa 50 tl yi geçmeyen maliyet ile bu iş halledilr diye düşünüyorum.

Sefa_vts
26-06-2009, 19:32
Açıkçası muyat(murat) ın dediği mantıkla bende kendi jantlarımı boyadım gayette memnunum.. Keza siteden Tholl-ga nınkileri Vtec-sedan Ercan abininkileride boyadık hiç birinde sorun olmadı.. :)

Yinede bunun dışında her türlü metal boyamaya açığım :)

Gerçi Allah'a şükür işler baya yoğun ama her arkadaşım için elimden geleni yaparım..

Toros boyanın önüne geçmiyorum ayrıca.. Rötüş için yaş boya almaları için toros boyaya yönlendiriorum :D

FaBeRgE
26-06-2009, 19:38
Açıkçası muyat(murat) ın dediği mantıkla bende kendi jantlarımı boyadım gayette memnunum.. Keza siteden Tholl-ga nınkileri Vtec-sedan Ercan abininkileride boyadık hiç birinde sorun olmadı.. :)

Yinede bunun dışında her türlü metal boyamaya açığım :)

Gerçi Allah'a şükür işler baya yoğun ama her arkadaşım için elimden geleni yaparım..

Toros boyanın önüne geçmiyorum ayrıca.. Rötüş için yaş boya almaları için toros boyaya yönlendiriorum :D

Macunluk bir işlem yok şimdilik :) Zımparada var elimde bol bol. İhtiyacım olan sprey halinde kullanabileceğim boya ve astar. Bende makinesi var haznesine koyup püskürtcem o kadar :)

Murat
26-06-2009, 19:50
makine de varsa önce boya sora vernik at.karışık olmsın.daha ii olur sanki?

ayrıca sprey olarak da verniği spreye koyamıyorlar mı? önce boya sora vernik basılsa sprey olark?

FaBeRgE
26-06-2009, 20:15
makine de varsa önce boya sora vernik at.karışık olmsın.daha ii olur sanki?

ayrıca sprey olarak da verniği spreye koyamıyorlar mı? önce boya sora vernik basılsa sprey olark?

o kadar bir bilgim yok maalesef :) işte sefa ve onur'dan haber bekliyoruz :heyoo:

Alican
26-06-2009, 23:34
Kardeşim nedir bu senin bitmek bilmeyen sorunların :D
Ben jantlarımı boyarken oto boyası yaptırdım tabancaylada attım boşuna spreye bastırıp fazla para harcama ;)

M3CSL
16-07-2009, 23:56
yenı konu açmadan burdan sorıyım dedım, elımde bı jant var fakat araba yanmıs lastıkten dolayı jantın bı kısmı sıyahlasmıs, bunu neyle cıkarabılırz por çöz filan dök dedıler, tertemız olurmus