PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Harddisk konusunda !

dragonflydesing
03-07-2009, 20:09
arkadaşlar bugün bilgisayarımı götürdüm 2. harddiskim vardı boşta onuda taktırdım fakat eve gelip açmaya çalıştığımda windows'un yüklenme kısmına kadar çalışıyor ardından windows hangi şekilde başlasın soruları geliyor güvenli kip,fln fln çıkıyor windows olağan şekilde başlasın diyorum ardından windows yüklenirken reset atıyor ve böyle böyle tekrarlanıyor yeni taktırdığım harddiskin kablolarını söktüm bi tek eskisini bağladım yine aynısını yapıyor,yeni taktırdığımı bağlayıp eskisini söktüğümde windowsun yüklenme kısmına gelmeden resetlen,yor şimdi harddisklere format çekemem çünkü ilk harddiskin üzerinde önemli bilgilerim var arkadaşlar lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum deli etti beni bu olay saatlerdir uğraşıyorum.

sinan-s
03-07-2009, 20:18
Böyle bir durumda elinde windwos cd in varsa onar ma yaparak durumu kurtarabilirsin..İşlem Basittir..bilgisayarı yeniden başlat cd yi tak..CD ROM boot özelliği açıktır umarım..cd taktıktan sonra ekrana cd den ön yükleme için bir tuşa basın ibaresi gelecek.. gelir gelmez bir tuşa basıp yükleme ekranına geçiceksin..gelen menüden windows u yüklemek için enter tuşuna basıcaksın..Gelen ekranda F8 yaparak sözleşmeyei kabul ediceksin..Karşına konsol gelecek..c:\Windows\system32 v.s gibi bir şey gelecek..bu ekranda ekranın alt kısmındaki kısayolları takip et..Orada R Onar işareti göreceksin..R ye bas.Ve Windows böylece tekardan yüklenmeye başlayacak..Yüklenirken hiçbir tuşa dokunma..O yüklemeyi tamamlayacak..Belki bi iki yerde isim yazıalcak yer çıkar onları yazarsın..Bu işlem bitikten sonra windwos un artık sorunsuz açılacaktır..

Saygılar..

Bu işlem Windwos Xp işletim sistemi içindir..Sendeki sürümde anladığım kadarıyla XP..Kolay gelsin..

dragonflydesing
03-07-2009, 20:22
Böyle bir durumda elinde windwos cd in varsa onar ma yaparak durumu kurtarabilirsin..İşlem Basittir..bilgisayarı yeniden başlat cd yi tak..CD ROM boot özelliği açıktır umarım..cd taktıktan sonra ekrana cd den ön yükleme için bir tuşa basın ibaresi gelecek.. gelir gelmez bir tuşa basıp yükleme ekranına geçiceksin..gelen menüden windows u yüklemek için enter tuşuna basıcaksın..Gelen ekranda F8 yaparak sözleşmeyei kabul ediceksin..Karşına konsol gelecek..c:\Windows\system32 v.s gibi bir şey gelecek..bu ekranda ekranın alt kısmındaki kısayolları takip et..Orada R Onar işareti göreceksin..R ye bas.Ve Windows böylece tekardan yüklenmeye başlayacak..Yüklenirken hiçbir tuşa dokunma..O yüklemeyi tamamlayacak..Belki bi iki yerde isim yazıalcak yer çıkar onları yazarsın..Bu işlem bitikten sonra windwos un artık sorunsuz açılacaktır..

Saygılar..

Bu işlem Windwos Xp işletim sistemi içindir..Sendeki sürümde anladığım kadarıyla XP..Kolay gelsin..

teşekkürler peki eski harddiskimdeki dosyaların kalmasını istiyorum bu işlemde dosyalara bi şey olurmu ?

tool
03-07-2009, 20:23
onarma islemi dogru yapilirsa sorun cikmaz..

sinan-s
teşekkürler peki eski harddiskimdeki dosyaların kalmasını istiyorum bu işlemde dosyalara bi şey olurmu ?

Hiçbirşey olmaz..Zaten bu işlem iiçindeki bilgileri ellemenden üstüne kurmak(onarmaktır)..

senna
reset atıyorsa eğer o şekilde bağlantılarda falanda problem olabilir

MKT
03-07-2009, 20:24
windows xp cd yoksa da eğer eski harddiski başka bi bilgisayara SLAVE(2.disk) olarak bağla o bilgisayarda içindeki bilgileri kurtar.sonra tak kendi b ilgisayrıne her 2 harddiskede güzel bi format at.makinan hem kendine gelir hemde yeni kurulmuş windows kadar güzel bişe varmı:D ama böyle imkanın yoksa biyerden XP cd si bul ama senin önceki kuru olan windows Professional mı Home Editionmı onu bilmen lazım ve professional ise SP (service pack) 2 mi 3 mü onuda hatırlaman lazım aksi taktirde uğraştırır.en iyisi götür bilgisayarcına 1 saatte halletsinler

senna
03-07-2009, 20:28
muhtemelen sen görmeden mavi ekran çıkıp reset atıyordur bence çift ram varsa sök tekini öyle dene yada tek ramse slotunu değiştir hdd nin jumperına bak ayrıca kablo vs nasıl onlarada bak

dragonflydesing
03-07-2009, 20:33
windows xp cd yoksa da eğer eski harddiski başka bi bilgisayara SLAVE(2.disk) olarak bağla o bilgisayarda içindeki bilgileri kurtar.sonra tak kendi b ilgisayrıne her 2 harddiskede güzel bi format at.makinan hem kendine gelir hemde yeni kurulmuş windows kadar güzel bişe varmı:D ama böyle imkanın yoksa biyerden XP cd si bul ama senin önceki kuru olan windows Professional mı Home Editionmı onu bilmen lazım ve professional ise SP (service pack) 2 mi 3 mü onuda hatırlaman lazım aksi taktirde uğraştırır.en iyisi götür bilgisayarcına 1 saatte halletsinler

professional bendeki cd var ama site fln açıcam dosyaları var çok önemli bugün halletmek istiyorum bugün halledemessem yarın mecbur atıcam arabaya doğru bilgisayarcıya götürcem bi de bi şey dicem yeni taktırdığım harddisk eskiden bozulmuştu garantisi bitmeden servise gönderdim tamir ettiler getirdiler boşta duruyodu acaba tam tamir edemedilermi desem eski harddiskte windowsu açmıyo

muhtemelen sen görmeden mavi ekran çıkıp reset atıyordur bence çift ram varsa sök tekini öyle dene yada tek ramse slotunu değiştir hdd nin jumperına bak ayrıca kablo vs nasıl onlarada bak

yok mavi ekran çıkmıyo eminim windowsu olağan şekilde başlat diyorum ardından windowsun yüklenme ekranı çıkıyo gelip giden bi çubuk fln var o sırada resetlenio tekrardan

sinan-s
03-07-2009, 20:35
professional bendeki cd var ama site fln açıcam dosyaları var çok önemli bugün halletmek istiyorum bugün halledemessem yarın mecbur atıcam arabaya doğru bilgisayarcıya götürcem bi de bi şey dicem yeni taktırdığım harddisk eskiden bozulmuştu garantisi bitmeden servise gönderdim tamir ettiler getirdiler boşta duruyodu acaba tam tamir edemedilermi desem eski harddiskte windowsu açmıyo

Sen benim dediğimi yap..Sorunun düzelecek..Mesleğim geregi her zman yaptığım işlerr..

dragonflydesing
03-07-2009, 20:39
Sen benim dediğimi yap..Sorunun düzelecek..Mesleğim geregi her zman yaptığım işlerr..

inş peki cd'yi taktığımda yükleme ekranını nasıl getiriyoduk

sinan-s
03-07-2009, 20:44
inş peki cd'yi taktığımda yükleme ekranını nasıl getiriyoduk

Bıos a girip ordan cd rom u başa alıyoruz..Ama büyük ihtimal sende Cd rom boot u açıktır...Daha öncede windwos kurulduğuna göree..

BIOS ayarları her anakartta farklı yerlerde olurr..

kop42
03-07-2009, 23:09
dikkat et no key xp cdlerınde onarma ıslemı sorunlu olur

said_
03-07-2009, 23:27
sahte Cd ile deneme derim çoğu hatalı yükleme gibi saçmalıklar yapıyo

dragonflydesing
03-07-2009, 23:38
hangi windows yüklenmesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bi şey çıktı 1:C:\WİNDOWS vardı bi tek bende 1.yi seçtim fakat yönetici parolası yazın dedi bende administratörün parolayı yazdım ama kabul etmedi ?

Eriador
03-07-2009, 23:42
Hiçbirşey olmaz..Zaten bu işlem iiçindeki bilgileri ellemenden üstüne kurmak(onarmaktır)..

C windows içerisindeki ve belgerindeki herşey gider gerisi olduğu gibi kalır

Erk@n
03-07-2009, 23:48
İmkanın varsa hangi diskinde bilgiler varsa onu başka bir makineye bağla ve yedekle.Ve düzgünce makineni formatla ve düzgün bir alt yapıyla çalışmaya devam et.

dragonflydesing
04-07-2009, 10:47
C windows içerisindeki ve belgerindeki herşey gider gerisi olduğu gibi kalır

benm bilgilerimde belgelerimde sorun o

umitgt
04-07-2009, 10:53
benm bilgilerimde belgelerimde sorun o

Onarma işleminde bilgilerniz zarar görmez..

sinan-s
04-07-2009, 11:31
Onarma işleminde bilgilerniz zarar görmez..
+++++++++++++++

Nerden çıktı belegeler gider diye..Öle bişey yok..

dragonflydesing
04-07-2009, 22:08
çok teşekkürler arkadaşlar katkılarınızdan dolayı özellikle sinan-s.Bilgisayarıcya götürdüm sabah eski harddiskin fişini çekip yeni taktırdığına windows yükle dedi yaptım bir iki ayar çektim eski harddiskte çalışıyo bilgileri kurtardım çok teşekkürler hepinize. :)