PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mizahçılara gün doğdu

Evrenoz
06-07-2009, 10:18
Mizahçılara gün doğdu

İETT'den şoförlere: "Metrobüs yolda kalırsa yolculara ittirin ve yolu boşaltın!"

http://www.haberturk.com/2009/07/06/kuturesim/ittirmecekucukkk.jpg

İstanbul’da sefere başladığı günden bu yana tartışma konusu olan Metrobüs’lerle ilgili komik talimatnameyi Taraf ele geçirdi.Talimatnamede “Metrobüs yolda kalırsa, hemen yolcuların itmesi sağlansın” deniyor.

O, asfaltta lastik izi bırakan metro. O, teklediğinde elbirliğiyle ittirilen “büs.” O, İstanbul’un yoksul semtleriyle varsıl semtlerini bir çırpıda bağlıyor.

O, Hindistan trafiğine dönmüş E-5 trafiğini Musa gibi ikiye yarıyor.

O bir fenomen.

O bir metroseksüel.

Öylesine tartışıldı ki, Hollandalılar Eindhoven’daki sistemi değiştirdi.

İstanbul’un çok tartışmalı götürgeci metrobüs, şimdi de “yolculara metrobüs ittirme” uygulamasına geçiyor.

Şaka değil; İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), yolcuların metrobüsü ittirmesi için belge düzenlemiş. İttirmenin belgesi olur mu demeyin, ya da deyin.

Bundan sonra metrobüs bozulduğunda şoför kalkıp size “Haydi tüm yolcular hep beraber itelim” derse de bozulmayın...

Aşağıda şoförlere asfaltın bozulmaması için fren yapmaktan kaçınmalarını bildiren bir evrak bulacaksınız.

Ayrıca, yarısı yolda duran gişe kabinleri, E-5’le kot farkı olan yerler, geçişi zorlaştıran dar bölümler, yola doğru yamulmuş bariyerler, yanlış yapılmış mazgallar, çukurlar, tümsekler, yarıklar var.

Metrobüs hattına taşınmış plastik personel tuvaleti, Okmeydanı’nda yola fırlayıp duran bir grup çocuk, ağır çalıştırılmaktan çıldırmış şoförler ve İETT’nin yeni projeleri...

Mart 2009 Yerel Seçimleri’ni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a kazandıran “ittirmek suretiyle hareket ettirilen” metro-kağnılar için arıza, yolculuğun günlük bir parçası.

Preslenerek birbirine tutturulan yolcular inebilmeye-binebilmeye razı.

Müteahhit ve taşeron firmalara yapılan kıyakları İstanbul halkı takmıyor bile.

Peki ama neden bozuluyor bu trilyonluk metrobüsler?

Şofööör, orta kapııı!..

Onu en iyi bilen şoförlerine göre proje başlı başına mühendislik hatası.

İşçilik kötü, personel yetersiz ve kullanması zor...

Asfalt gündüz sıcağında döküldüğünden tutmamış, ince ve dayanıksız.

Araca kapasitesinin üzerinde yolcu alındığından şanzıman bozuluyor.

Elektronik araçlar aşırı hassas, kazara imdat çekici kımıldatılsa uğraşman gerek.

Klima filtreleri Hollanda’nın temiz havasına göre yapılmış, İstanbul’un kirli havasına göre değil.Bu nedenle de 15 günde bir bakımdalar.

Maaşlarını alamayan, aşırı yorulan ve yolcularla uğraşmak istemeyen şoförler isyanda.

Durak anonsları için kurulan pahalı sistem işletilemiyor.

Tavanda duran dijital ekran ve ecza çantası Felemenkçe tasarlanmış.

Şimdi, paragrafın sonunu bir İETT işçisi tamamlasın:

“Listeyi uzatırsan buradan Mecidiyeköy’e yol olur.”

İttirmenin belgesi

Aşağıda gördüğünüz, İETT’nin “Tesellüm Bilgisi” adıyla düzenlediği günlük belge...

İçeriği güncellenerek şoförlere dağıtılıyor.

Resimdeki örneğinde şoförlerden, asfaltı bozmamak için fren yapmaktan kaçınmaları ve gerektiğinde yolcularla birlikte metrobüsü “ittirmeleri” istenmiş.

İfade aynen şöyle:

“Bir otobüsümüz istasyon alanında kaldığında yaşadığımız kaos malumunuzdur. Yolculara otobüsü ittirmek suretiyle peronu boşaltınız.”

http://www.haberturk.com/2009/07/06/kuturesim/ittir.jpg

Evrenoz
06-07-2009, 10:19
Şakşakçılık yerine düşünmeyi öğrenene, yapılan şeyi abartmak yerine doğru birşey olup olmadığını tahlil edene kadar bu halk metrobüs de iter uçak da.

Az bile.

Dilimizde tüy bitti bu seçim yatırımına kanmayın, proje baştan sona hatalarla doludur, dünya çapında proje değil özel araçların hakkı gasp edilerek yapılmış bir ek şeritten ibarettir diye.

Bozulan metrobüsler, emniyet şeridi gasp edildiği için ölen vatandaşlar, metrobüs iten vatandaşlar...

Buna layıksınız.. Sayenizde buna layığız.

Devam büyük başkan topbaşı desteklemeye.

Emir_b16a
06-07-2009, 10:23
bu ne yaaa bi bomba daha :D

onurdemir
06-07-2009, 10:27
Evren senin konunla az çok yakından ilgili olduğu için aktarıyorum :) Bu ülkede yaşamak gerçekten çok zor.

http://www.youtube.com/watch?v=HXNdQqWcD9Y

Evrenoz
06-07-2009, 10:28
İşe gider gitmez bakıcam Onur, evden youtube'u açamıyorum :)

SekoLive
06-07-2009, 10:28
Arkadaşlar E5 de yolda kalırsanız hiç dert etmeyin bi metrobus durdurup yardım isteyiniz koca otobusu ittirenler 4 teker bi otomobili tek başına itebilirler :)

Day Walker
06-07-2009, 10:31
yapalın hatayı hatalarla kapatmaya çalışıyolar yolların içine ettiler boşa giden milyonlarca lira yazık walla :mad:

Evrenoz
06-07-2009, 10:32
Topbaşı destekleyenlerin sesi çıkmıyor,

Emniyet şeridi gasp edildiği için ölen vatandaşımızın konusunda da sesleri çıkmamıştı.

Başlarına gelince mi bağıracaklar acaba?

SULTANOGLU
06-07-2009, 10:34
çok oturgaçlı ittirgeç :D

aslkında kaç günden beri acaba lastiğim patlarsa nerde dururum sorusu kafamı çok kurcalamaya başladı, tavsiyesi olan ??

Day Walker
06-07-2009, 10:36

aslkında kaç günden beri acaba lastiğim patlarsa nerde dururum sorusu kafamı çok kurcalamaya başladı, tavsiyesi olan ??

otobotlardan yardım istersin olur biter :D

SekoLive
06-07-2009, 10:41

abi zaten emiyet şeridinde duramıyorsun zaten yok sen en temizi metrobuse yakın sol şeritte dur en kötü metrobus yoluna atarsın kendini hem onlardan yardım istemende kolay olur :) yakınlasınca daha iyi görürler seni:icon_tup:

ef186
06-07-2009, 11:10
Bu kadar koyunun başına ancak çoban gelir ne bekliyoruz ki zaten şehir planlamacısımı ?

8.000rpm
06-07-2009, 11:46
daha önce burada farklı farklı konular içinde defalarca bahsettik hep...
biz milletçe ne kadar duyarsızlaşmışız , ne kadar robot olmuşuz , duygularımız-haysiyetimiz ne ara sökülmüş , biz ne ara bu hale geldik?
dahası , içinde bulunduğumuz bu saçmalıklar silsilesinin hangimiz farkındayız?
güleriz ağlanacak halimize...
bunlar iyi günlerimiz...
milletçe layığımız bu , çünkü bunu biz istedik...
ayrıca bu türden ileri zeka ürünü projeler sayesinde zannetmeyin ki paralar sokağa atılıyor , ziyan oluyor , çarçur oluyor...
bu tür projeler için harcanan ve emsallerinin kat kat üstünde yapılan ödemeler , gayet yerini buluyor...
afiyetle yeniyor...
canım ülkem benim...
:)

fatiii
06-07-2009, 11:53
siz içindeyken bozulursa bence inceden yol alın bi kenarda bekleyin kocaman şey itilirmi :D

he gerçi videodan gorundugu kadarıyla bi itmediğimiz ucak kalmıs ama tahminimce oda yakında olur,videosunu sabırsızlıkla beklıorum..

VteC_MaNiaC
06-07-2009, 12:18
Şakşakçılık yerine düşünmeyi öğrenene, yapılan şeyi abartmak yerine doğru birşey olup olmadığını tahlil edene kadar bu halk metrobüs de iter uçak da.

Az bile.

Dilimizde tüy bitti bu seçim yatırımına kanmayın, proje baştan sona hatalarla doludur, dünya çapında proje değil özel araçların hakkı gasp edilerek yapılmış bir ek şeritten ibarettir diye.

Bozulan metrobüsler, emniyet şeridi gasp edildiği için ölen vatandaşlar, metrobüs iten vatandaşlar...

Buna layıksınız.. Sayenizde buna layığız.

Devam büyük başkan topbaşı desteklemeye.

Sürekli bu tarz konular burada açılıyor ama bunun bir anlamı yok bence ....

Zaten bu sitede yorum yapan yazı yazan ya da yazı okuyan kitle zaten bazı gerçeklerin farkında birçoğumuz bunun ne kadar yanlış bir proje olduğunu kimlere nelerin peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz...

O yüzden değiştirilmesi gereken yerlerde bu tarz konuların açılıp halkın bilinçlendirilmesi lazım ... Ben burdaki her üyenin kendine düşen görevi yaptığını düşünüyorum o yüzdende sürekli bu metrobüsle ilgili olan yazılarla pek ilgilenmiyorum

ef186
06-07-2009, 12:20
http://www.facebook.com/video/video.php?v=88853611902&ref=nf

Hafta başı biraz gülelim diye yolluyorum konu ile direk alakası olmadığını biliyorum .

E balık baştan kokar ***** ...

Edit : Benzer videolar için :
http://www.facebook.com/video/?of=753296902
tavsiye edilir :icon_tup:

SULTANOGLU
06-07-2009, 12:24
ahahhahahahahaha:D:D:D

SONE-R
06-07-2009, 12:24
daha beter olalım.. bunlardan kurtulmanın başka yolu yok.. iyice batmalıyız ki sonu aydınlık olsun... halkın burnundan fitil fitil gelmedikçe düzelmek yok...

Evrenoz
06-07-2009, 13:03
Sürekli bu tarz konular burada açılıyor ama bunun bir anlamı yok bence ....

Zaten bu sitede yorum yapan yazı yazan ya da yazı okuyan kitle zaten bazı gerçeklerin farkında birçoğumuz bunun ne kadar yanlış bir proje olduğunu kimlere nelerin peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz...

O yüzden değiştirilmesi gereken yerlerde bu tarz konuların açılıp halkın bilinçlendirilmesi lazım ... Ben burdaki her üyenin kendine düşen görevi yaptığını düşünüyorum o yüzdende sürekli bu metrobüsle ilgili olan yazılarla pek ilgilenmiyorum

Malesef burada da gerçeklerin farkında olmayan kişiler mevcut. Hemde epey fazla sayıda.

Lâkin bu gerçeklerin somut örneklerini gösterdiğimizde sesleri çıkmıyor. Bende kasıtlı olarak açıyorum ki sesleri çıkmasa da göre göre bilinçlensinler.

gkhunk
06-07-2009, 13:08
dün uzun zaman sonra avrupa yakasına geçtim ve lastiğim de patladı.

yol acayip dar, asfaltlanmak için bir bölümü delice kazımışlar, şerit yok, yollar çok bozuk falan v.s.

lastiğin patladığını hissetmemle yanyola kaçtım, o yolda daha çok olay olur.

bir tane bravo bariyerlere girmişti, 2 araba arasında sağlı sollu sıkıştım, 2 de başka çekici ve polis yanında kazalı araç gördüm sadece gidiş ve gelişte.

yaşanmadan anlaşılmıyor, tuzlada benim oranın durumu hakkında bi fikrim yoktu.

SerdaR A.
06-07-2009, 13:17
ben anlamıyorum madem metrobüs bozuluyor sanane bırak yürü yani nie itip uğraşıyosun ya enayimi bu millet anlamıyorum kalsın yolda