Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahibinden.com sıkıntısı

Serencebey
09-07-2009, 18:17
Sıte icinden çok guvendıgım bir arkadastan bir urun aldım.

Dedım ki masrafını ben karsılalayım sahibinden uzerinden alayım. Taksit imkanım olsun oda saolsun beni hiç kırmaz tabı hemen dedı.

Urunun ılanını actı, urunu aldım, ancak param yattıktan sora kargolayayım Burak olurmu dedi. Bende tabi olur ne demek dedim.

Ama bunun icin senin oraya bir kargo numarası gırmen lazım ve benım onu onaylamam lazım dedım. Oda kfasından bısı sallamıs. Bende o numarayı onayladım.

Esas sorun burda baslıor. Arkadasım aramıs ve demıskı "benım param hala yatmadı" onlarda bu numaraya kayıtlı bır kargo yok yatıramayız bız butun kargoları takıp edıyoruz demışler.

Sonrada ben aradım dedım benım urunum geldı arkadas kargo nosunu kaybetmiş ben urunu aldım bır kolaylık saglayamazmısınız dedım. Sızın sozunuz hukuki bir gecerlılık saglamaz ondan olamaz dedi..

Kadın gonderını haturlıormusunuz dedı bende yok dedım alıcı kım dedı ya benımdır ya annemdır dedım ve tam o anda bı kafamda ampul yandı o gunlerde teyzem anneme kargo gondermıstı ve alıcı olarak annemın adını verdım. Aldıgım subeyı sordular bende soledım. kapatır kapatmazda subeyı aradım ordakı arkadaslar tanıdık oldugu ıcın yardımcı olcaklarını soledıler.

Aradan 10dk gecmeden kargodakı arkadas aradı burak aradılar dedı bende onları arayacagımı soledım dedı ve senı aradım dedi. Bu annenle teyzenınkıın verıorum dedı bende ok dedım ve kapattım.

Sımdı bundan cıkmanın baska yolu aklına gelen varmı? ayın 28ınden ıtıbaren kargolandı olarak gozukucek sekılde...

Bu arada kargoyu gonderen arkadasımada soyledım gonderıcı olarak Teyzemın adını verıcek alıcı olarakta annemın adını verıcek. Sorarlarsada guven problemı yuzunden teyzesıne teslım ettım o kargolıycak dedi diycek.

Bakalım ıcınden cıkabılecekmıyız.

Siz siz olun bunu yapmayın

barutçu
09-07-2009, 18:29
Geçmiş olsun. Kargo numarası üzerinden takip yapıyorlar. Keşke kafadan bir kargo no atmadan önce haberiniz olsaydı.
En mantıklı çözüm bu gibi geliyor şimdilik.

RCpower
09-07-2009, 18:35
site baya bir sıkı tutuyor demek ki işleri.. bu kadar olacağını tahmin etmezdim

FaBeRgE
09-07-2009, 18:36
neden para yatmadan kargo yapmadı arkadaşınız olduğu halde :)

Serencebey
09-07-2009, 18:39
neden para yatmadan kargo yapmadı arkadaşınız olduğu halde :)

Cunku onunda baska bır yere odemesi vardi :) Urunu yurtdısından alıp bana verıcektı parasıda olmadıgı ıcın boyle bısı yaptı.

xxozanxx
09-07-2009, 18:44
tmm o kargoda sorun çıktı diyip yeni 3-4 tl lik boş bir kargo göndersin sana iş çözülsün.bir keresinde ben öyle yapmıştım 2 gün sonra yatmıştı para:)

FaBeRgE
09-07-2009, 18:44
Cunku onunda baska bır yere odemesi vardi :) Urunu yurtdısından alıp bana verıcektı parasıda olmadıgı ıcın boyle bısı yaptı.

anladım ok :) işallah çözersiniz en yakın zamanda ;)

mar1lyn
09-07-2009, 18:47
ben o tip satış yapınca gidiorum yurtiçi kargoya ordaki kağıtları dolduruorm bi zarfa gonderiorm o gonderi kodunu da siteye yazıorm karşı taraf eline daha ulaşmamasına rağmen onaylıyor akşamına 3 iş gunu içindede param hesabımdaoluyor
inş halledilir

aliyo
09-07-2009, 19:31
benim başımada 2-3 kez geldi, özeelikle elden verdiğim parçalarda sisteme rasgele numaralar giriyordum. ama son 3aydır takip ediliyor kargo ve kesinlikle elden teslim yada yanlış kargo numarrasında parayı vermiyorlar. hiç olmadı arkadaşın kendi adıyla sana boş bi kargo yollayabilir biz bikaçkez öyle yaptık 4-5tl tutuyor boş kargo. sırf takip edilebilsin die

MiaMi
09-07-2009, 19:38
Geçmiş olsun burakcım paylaştığın için teşekkürler.
Sahibinden aynı zamanda ebay ile ortak bir platformda çalışıyor bildiğim kadarı ile, işlerini sıkı yapmaları güzel bişey.

tool
09-07-2009, 19:44
Geçmiş olsun burakcım paylaştığın için teşekkürler.
Sahibinden aynı zamanda ebay ile ortak bir platformda çalışıyor bildiğim kadarı ile, işlerini sıkı yapmaları güzel bişey.

eBay, GittiGidiyor'a Ortak Oldu
http://www.gittigidiyor.com/main/basin/basin_main.php?cat=h

MiaMi
09-07-2009, 19:49
Pardon gittigidiyordu doğru.

gorke
09-07-2009, 19:51
sahibinden güzel bir site esasında, içine düştüğün durum burak biraz karmaşık ama adamlar işlerini iyi yapıyorlar. tek sıkıntım benim gerçek alıcı insanların yanı sıra çok gereksiz saçma insanlarında oluşu sitede. o yüzden bişey alırken satarken herşeyi kuralına uygun yapın.

can_ksk
09-07-2009, 20:46
gittigidiyorda 130 küsür işlemim var ,samimi olduklarımla dediğiniz şekilde işlem ypaıyorduk kargo numarasını sallaıyıp onaylıyorduk,sahibinden.com dan geçen kardeşime anfi aldık gitarı için aynı ilde elden aldık.Arkadaşın evinde kendi pcsinde bir kargo numarası sallayıp onay verdik sonra ertesi gün arkadaş sizin dediğiniz gibi aradılar vsvs dedi,sonuç arkadaş bize bir adet a4 kargoladı onun numarasını girdi,böyle bir çözüm ürettik yani.

se®k@n
10-07-2009, 01:14
Biz Türklere hic bi sistem sökmez,illaki çözümünü buluruz.. :D

Serencem gecmis olsun,bissürü kisi yapmıs bos kargo isini.. Demek ki ise yarıyo..

Oytun
10-07-2009, 01:17
sahibindenden bu şekilde bi alışverişim olmuştu zamanında bende sallama kargo nosu girmiştim, para yatmadı aradım niye yatmadı diye, kargo nosu bilgi içermiyor dediler, bende salladım numarayı tabi içermez bilgi falan siz gönderin parayı ben elden teslim ettim alıcıyıda arayın dedim olmaz dediler, bende aynı gün bi kargo şirketi ile boş paket gönderdim takip nosunu verdim sahibindene, 3-4 gün sonrada para hesabıma yattı.. yani sonradan versende sorun olmuyor

eBay, GittiGidiyor'a Ortak Oldu
http://www.gittigidiyor.com/main/basin/basin_main.php?cat=h

bi işe yarasa bari artık..