Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan yardımı
yellows2kturbo
10-07-2009, 13:24
arkadaşlar bir abimiz linkteki araç ile ilgilenmiş fiyat ve araç hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim bu araç alınırmı nasıldır ***** amerikanlar ayrı bir dünya;) http://www.sahibinden.com/1995_model_180000km_orjinal-33WQQaXQQ15355443WQQpXQQdisplayitem
Valla fiyat iyi ama american almak cesaret ister ! Abi eğer paraya para demiyorsa alsın gitsin. Zira ülkemizde american almak ki bu ben dahil arkadaşlarım american tamircisi ama onlar bile alıcaksan al ama sonra çok yakar çok yatar bir ay oldu parça yok vs deme bize dediler. Hatta herkes der american külfetli ve sabır işi herkes yapamaz. Ama maslak esnafını kanka yapmak istersen american alırsın :) Bizim arkadaş corvette c5 kullaniyor Beylikdüzü- bakırköy yapıp geliyor 100 lira yakıt gidiyor. Ama ama fiyat iyi dediğim gibi ama siz bir ustaya göstermeden almayın sakın yoksa anladın sen onu !!!
180bin km diye yazmışlar ilanda ama kadrana bakarsanız onun km değil mil olduğu açıkca görülüyor..ibreler mil olup sayaç km olmaz..180bin mil yaklaşık 290bin km ye denk gelir..
mgnPower
10-07-2009, 13:56
180bin km diye yazmışlar ilanda ama kadrana bakarsanız onun km değil mil olduğu açıkca görülüyor..ibreler mil olup sayaç km olmaz..180bin mil yaklaşık 290bin km ye denk gelir..
hep yapğilan bir hatadir iste net bir sekilde ozetlenmis. bir cok insan km diye aliyor bu ibreleri mil oldugunu bile bile sayaca km dediler diye km diye alip geciyor. aman dikkat.
BlackEmperor
10-07-2009, 14:55
yenı amerikanlarda böyle mi peki konusu açılmışken sorayım? bu bir aile geleneğimi sorun çıkartması
yenı amerikanlarda böyle mi peki konusu açılmışken sorayım? bu bir aile geleneğimi sorun çıkartması
sorun americanda değil bizim TR de :D parça bekle bize göre pahalı vs. Bir american örnek olarak V8 bir motor basmazsan 1 lira cıvarı yakarsın ama basarsan 1-2 cıvarı da olur yani kısacası bize herşey sorun yani americanda değil ! 100 km de 150 lira şaka gibi. Parçasını işçiliğini ona göre düşünebilirsin !!!!
BlackEmperor
10-07-2009, 15:23
düşünmek bile korkutmaya yetti beni ben 150 tl ye 1000+km yapıyom :p
düşünmek bile korkutmaya yetti beni ben 150 tl ye 1000+km yapıyom :p
Muahauahu + vergisini söylemedim bile :D Sence nekadardır ?
kadran mıl.... 180,000 mıl dır o arac.... cok guzel fakat cok km...satarken zor olur...parca ısıde bı o kadar zor we sorunlu...heryerde bulunabılen bısı deıl...cok yakmasından zıyade kı bır amerıkan araca bakan benzını dusunmez helekı bole bı aracsa....bence tek sorun parca sıkıntsı + 180,000 mıl...
CallMeInsane
10-07-2009, 17:35
parça sıkıntısı deniyoda bu araç yeni jenerasyon bir araç bu araçta parça sıkıntısı olucagını ssanmıyorum parca sıkıntısından kastedilen şey eski araçlardaki aksesuar parçalarının bulunamayışıdır dieger parçalar illaki buluna biliyor araç amerikan diye sık sık sorun cıkarıcak cık yakıcak ciye bişey yoktur eger kullanıcısı iyi bakarsa aracına ne sorun cıkarır nede haddinden fazla yakar eger sevdigin bir kasaysa almanı öneririm ** bu paraya daha klasik bişey de alabilirsin bence
yavuz364
10-07-2009, 17:56
evet ya bencede, herkes bi alışmış çok yakar , bulamazsın edemezsin, halbuki sorun çıkartmıyorki parça ihtiyacın olsun, doğru düzgün yaparsan, ayarını temizliğine v.b. dikkat edersen hiç te fazla yakmaz.. birde kıyaslamayı da bilmek lazım, sen gidip 1 ton araba ile 2 ton arabanın yakıtını tabii ki aynı olmadı die çok yakıyo diyemezsin ama 2 katı da değil..
parça sıkıntısı deniyoda bu araç yeni jenerasyon bir araç bu araçta parça sıkıntısı olucagını ssanmıyorum parca sıkıntısından kastedilen şey eski araçlardaki aksesuar parçalarının bulunamayışıdır dieger parçalar illaki buluna biliyor araç amerikan diye sık sık sorun cıkarıcak cık yakıcak ciye bişey yoktur eger kullanıcısı iyi bakarsa aracına ne sorun cıkarır nede haddinden fazla yakar eger sevdigin bir kasaysa almanı öneririm ** bu paraya daha klasik bişey de alabilirsin bence
yellows2kturbo
10-07-2009, 18:26
çok sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.birde bu aracı alacak olsa usta olarak kime gösterebiliriz bir bilgi veren olursa sevinirim teşekkürler
dietpepsi
10-07-2009, 22:41
sorun americanda değil bizim TR de :D parça bekle bize göre pahalı vs. Bir american örnek olarak V8 bir motor basmazsan 1 lira cıvarı yakarsın ama basarsan 1-2 cıvarı da olur yani kısacası bize herşey sorun yani americanda değil ! 100 km de 150 lira şaka gibi. Parçasını işçiliğini ona göre düşünebilirsin !!!!
beyfendi birsey sorucam
bugune kadar kac tane amerikaniz oldu
benim 20-25 tane oldu.ve benim hic bir amerikanim basmadan 1 milyon yani 100km de 33lt basinca da 66 lt yakmadi.
ben size kendi yasadigim tecrubeyi soyliim
o camaro saatte 100km sabit hizda 7-9lt arasi 160-180km arasi 13-14 lt dibine kadar basarsaniz 20-23lt arasi yakar.
amerikanlarin parca fiyatlari avrupa arabalara gore daha ucuzdur ve cogu parcasida hem sifir hemde cikma olarak mevcuttur.parca bekleme max 2 haftadir.
lutfen amerikan arabasi almayi dusununleri yanlis yonlendirmeyelim.
bu arac diger arkadaslarinda farkettigi gibi 180 bin mil gibi yuksek bir mildedir ve bence fiyati 15 bin tl lere cekilirse ve aracin motor ve sanzumani sorunsuzsa uygundur.
eger istanbul da araci gostermek isterseniz araci maslakta avk servise gosterebilirsiniz.
saygilar
dietpepsi
10-07-2009, 22:43
Muahauahu + vergisini söylemedim bile :D Sence nekadardır ?
yillik vergiside yanilmiyorsam 1974tl dir yillik
yavuz364
10-07-2009, 23:02
evet yaa "dietpepsi" abimize sonuna kadar katılıyorum..
yeter artık baltalamayın amerikanları :D bence çekememezlikten yapıyorsunuz, yepyeni araba alıp 60-70 model arabaları geçemeyince tabi :) bilinçsiz amerikan sahiplerine de inanmayın...
onursumer
11-07-2009, 00:57
en sevdiğim camaro kasalarından bide ss olcakki of :)
km si çok yüksek biraz daha pazarlık yapılırsa güzel bir kontrolle alınıcak bir araç bence
amerikanlar denildiği gibi düşünlenden çok daha az sıkıntılı araçlar bencede parça olarak ozellikle zaten birçok marka modelin parçaları birbirine olduğundan parça sıkıntısı çekilme durumu olucağını sanmıyorum model yılı olarakta çok avantajlı kasko bedelide düşükse senelik 1000tl civarı bir vergisi vardır tahminimce ;)
bence piyasadaki BMW ve özellikle Volvo araçlara bakarsak km side pek o kadar fazla değil benim bildiğim rahat 500 bin km yi çıkarıyor bu araçlar belki fazlası bile vardır.
beyfendi birsey sorucam
bugune kadar kac tane amerikaniz oldu
benim 20-25 tane oldu.ve benim hic bir amerikanim basmadan 1 milyon yani 100km de 33lt basinca da 66 lt yakmadi.
ben size kendi yasadigim tecrubeyi soyliim
o camaro saatte 100km sabit hizda 7-9lt arasi 160-180km arasi 13-14 lt dibine kadar basarsaniz 20-23lt arasi yakar.
amerikanlarin parca fiyatlari avrupa arabalara gore daha ucuzdur ve cogu parcasida hem sifir hemde cikma olarak mevcuttur.parca bekleme max 2 haftadir.
lutfen amerikan arabasi almayi dusununleri yanlis yonlendirmeyelim.
bu arac diger arkadaslarinda farkettigi gibi 180 bin mil gibi yuksek bir mildedir ve bence fiyati 15 bin tl lere cekilirse ve aracin motor ve sanzumani sorunsuzsa uygundur.
eger istanbul da araci gostermek isterseniz araci maslakta avk servise gosterebilirsiniz.
saygilar
Ustad bu işler american kullanmakla olmaz neticede amercan kullnan arkadaşlarım çoook senin anlayacağın kullanmakla ölçü verilmez bu işler. Ama genede bilmek istersen senin saydığın rakamlar 90-100 km için ölçüleri doğru ama iyi bir american 800-900 arası yakar. En azından iyi bir 5,7 motorsa :) Ama bu trafikte sence az mı yakar ? Bence verdiğin değerleri çok aşar. Sen kendi bildiğini söyledin bende kendi bildiğimi. Ya allah aşkına şu parça olayına sen belki beklemessin ama inana çok bekleyen var ve tüm parçalar öyle kolay gelmiyor. Ama senin durumun başka 20-25 americanımız olmadı :D
onu bunu bilmemde bir amerikanın varsa yanında birde günlük ullanım aracın olmalı. Amerikanıda hafta sonları sabahtan güzelce yıkayıp cilalayıp aksamüzeri hafif hafif cıkacaksın gezeceksin zevkini cıkarıcaksın. Keyif araban olucak kesinlikle. Hayalimdir garajımda bi amerikanım olsun isterim yani. Ama böyle 98 falan değil eskilerden
M_PROJECT
13-07-2009, 09:40
100 dolara egzantrigi olan bir arabadan bahsederken nasi bi parca pahaliligi var anlamadim . ayrica belirli basli amerikan parcasi satan dukkanlarla irtibata gecildiginde bulunamicak parca yok . cok cok bir ozel seri aracin parcasini bile max 2 bilemedin 3 haftada bulursun . amerikada amerikan parcasi bulunmayacakta ne bulunacak ? kistas olursa benim liberty 3,7 motor ve 15 litrenin ustune cikamadim zorlaya zorlaya . 10 litreninde altina inemedim . bazen subaruyla es bazen subarudan fazla yakiyor .
100 dolara egzantrigi olan bir arabadan bahsederken nasi bi parca pahaliligi var anlamadim . ayrica belirli basli amerikan parcasi satan dukkanlarla irtibata gecildiginde bulunamicak parca yok . cok cok bir ozel seri aracin parcasini bile max 2 bilemedin 3 haftada bulursun . amerikada amerikan parcasi bulunmayacakta ne bulunacak ? kistas olursa benim liberty 3,7 motor ve 15 litrenin ustune cikamadim zorlaya zorlaya . 10 litreninde altina inemedim . bazen subaruyla es bazen subarudan fazla yakiyor .
Tamam senin eşeğin dişi olsun :D:D:D
onurdemir
13-07-2009, 10:16
Serdarcım Amerikanı gösterebileceğiniz usta olarak Maslakta Vettess diye bir yer var. Amerikanlar konusunda uzmanlar. Paşaoğlundan, Powershop'a doğru devam ediyorsun. O yolu bitirmeye yakın solda kalıyor. (Yokuşu inmeden hemen solda) www.vettess.com
Bu arada özledim, ben gelemiyorum bari siz gelinde birlikte bi yemek yiyelim :) Tüm ekibe selamlar.
yakıt konusu v8 arabadan bahsedıyoruz 4 sılındırlı bır arabaya karşılaştırılmaz bu arabayı dusunen adam onu düşünmüştür herhalde parça konusunda pek sıkıntı yok her turlu parçası bulunabılır olmayanlarda arkadaşların dedıgı gıbı 2-3 hafta içerisinde getirtilir
dıkkat edılmesı gerekenler
aracın km sı ve anlayan ıyı bır ustaya baktırılması gereklı
vergi konusuna dikkate almak lazım
tutkunu değilsen sakın bulaşma derim..