Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kaza geçmişi sorgulama
Şöyle bir mail aldım, doğru olup olmadığını ~ çalışıp çalışmadığını denemedim. Ama çalışıyorsa herkesin işine yarayacaktır eminim...
http://img11.imageshack.us/img11/1586/smshasar.jpg
onursumer
11-07-2009, 00:52
bende duydum sozde daha lansmanı yapılmamış 14 kontor karşılığında bilgi veriyormuş vs
denemedim açıkcası :)
Dostum ben bunu sorarım Turkcell'de böle bişi yoktur zannetmiyorum.Bana aldatmaca gibi geldi.Böyle bişi olsa Turkcell bunu bangır bangır reklam yapardı.
Eğer bu sistem doğruysa ve istismar edilmeden doğru bilgiler içericek şekilde düzenlenirse süper olur.
Bence pek dogru bişey değil sonucta plaka degısımı oluyo,o zaman nolacak?
Bi ara bişey duymuştum dosya masrafını azaltmak için artık yeni plaka verilmeyecekmiş atıyorum izmirden istanbula araç sattım plakası oradada 35 olucak sadece dosyası gidicek. Yeni dosyalar yeni belgeler açılmayacak şeklinde. Ne kadar doğru yanlış orasını bilemem yanlız dediğim gibi sadece duyum. Gazete yada İnternettede okumuş olabilirim. Eğer dediğim gibi bişey yapılacak olursa bu sistem işe yarar. Bu şekilde düşününce evet plaka değiştiğinde sorun çıkması mantıklı. Yada bu sistemin feyk olması
Bide bu varmış , deneyen paylaşır belki :)
SMS İLE SORGULAMA
Turkcell 5664 SMS servisinden aşağıdaki SMS SORGULAMALARINI YAPABİLİRSİNİZ.
1- KAZA SMS SORGUSU
Kaza tutanağı SMS sorgusu
(Polis ve Jandarmanın tutmadığı , kazaya karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı - KTT -)
KAZA 34GSK33 (Plaka ile)
Diğer sorgulama şekilleri;
KAZA 1000102930 (T.C Kimlik no ile)
KAZA 10125 (TRAMER İhbar No)
2- HASAR SMS SORGUSU
(2003 yılı ve sonrası araçların hasarlarını sorgulamak için)
HASAR 34BN3635 (Plaka üzerinde iken araç hasarı için)
(Plaka No ile)
Diğer sorgulama şekilleri (Araç Trafiğe çıktığından beri , plaka değişse bile);
HASAR 34BN3635 S 6887
(Plaka ve Şasi Son 4 ile)
HASAR 34BN3635 M 5406
(Plaka ve Motor No Son 4 ile)
HASAR S VF35CWJZE1K515615
(Sadece Şasi ile)
HASAR M MT34535353
(Sadece MotorNo ile)
HASAR 4564056 019
(HasarDosyaNo ve Şirket Kodu ile)
3-TRAFİK ve KASKO POLİÇE SMS SORGULAMA SERVİSİ
(TRAFIK yerine KASKO yazılarak aynı bilgiler Kasko Poliçeleri için de sorgulanabilir.)
TRAFIK 34BN3635
(Plaka No ile)
KASKO 34BN3635
(Plaka No ile)
Diğer sorgulama şekilleri;
TRAFIK 002 1068 4640566 0
(Şirket Kodu, Acento No, Poliçe No, Yenileme No)
TRAFIK S CF6941083022 (Şasi ile)
TRAFIK M 20CU7100 (Motor No ile)
TRAFIK 06AH5973 S 3022 (Plaka ve Şasi Son 4 ile)
TRAFIK 06AH5973 T 9276 (Plaka ve TC Kimlik No Son 4 ile)
TRAFIK 06AH5973 V 5308 (Plaka ve Vergi No Son 4 ile)
4- MAĞDUR SMS SORGULAMA
(Trafik kazasına karışan 3. Şahıslar ve yolcuların poliçelerden kaynaklanan durumlarını sorgulamak için)
MAGDUR 22841250970 (TC Kimlik No 11 karakter)
http://www.akdemsigorta.com/content/view/95/57/
O zaman doğru, teşekkürler Cem.
lnd_samet
12-07-2009, 10:14
ben sigorta şirketlerinin girdiği sayfaya girip akıyordum araç ararken
ama şifreli girişi işte herkes giremiyor
sigortacı varsa bakar aramızdaa
cembozbey
12-07-2009, 10:15
ben arabamı kaza yabtıkdan sonra kaportacı mehmette yabtrırsam bu sms nerden bilicek.
Tramer.com dan
arabanızın sase veya motor numarasını girerek
trafik sigortasının odedigi tuatarları
veya kasko nun odedigi tutarları gorebılyorsunuz
bu sıstemde boyle calısıyor sanırım.
ben arabamı kaza yabtıkdan sonra kaportacı mehmette yabtrırsam bu sms nerden bilicek.
:icon_tup: +++
işte burda benım kaportacı ahmet ustamın bu işten ne kadar anladığı önemli eğer ki senin arabanı alacaksam....:)
Kaskodan yaptirmazsaniz tabi ki bilemez.
ozaman parantez içinde belirtsinler :) Sadece kaskolu araçların kazaları söylenir die :o
Ya vallahi size hiç bir şey söylenmez ha, yardımcı olmaya çalışıyorum size belki işinize yara diye. Yok belirtsinler, yok ahmet ustaya yaptırdıysam.
ben denedim çıkıyor,sadece kaç hasar oldugu ve tarihleri çıkıyor.
14 kontor mu :O :O 14 kontoru oraya vereceme taklalı araba alırım daha iyi
Ya vallahi size hiç bir şey söylenmez ha, yardımcı olmaya çalışıyorum size belki işinize yara diye. Yok belirtsinler, yok ahmet ustaya yaptırdıysam.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha h.....yok ahmet ustaya yaptırdıysam kısmı harika olmuş hahahahahahahahahahahah
Tayfun-E30
13-07-2009, 15:48
Dirty Ahmet Usta!!!
M_PROJECT
13-07-2009, 17:25
ozaman parantez içinde belirtsinler :) Sadece kaskolu araçların kazaları söylenir die :o
nie mnatiken zaten boyle bir sistemin kaskolu araclari kapsadigini idrak edemedin mi ?
gokhan035
13-07-2009, 17:51
gayet düzgün çalışıyo sistem. aracın varsa kaç hasarı olduğu ve hasar tutarı yazıyo tarihleriyle beraber. ilk adım olarak sordurmak için ideal.