PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sahtecilik acil yardım

altima
11-07-2009, 21:48
merhaba arkadaşlar. elimden geldigince ozetlemeye çalıştım. avukat tanıdıgı yada bir fikir olarak yardımcı olursanız sevinirim.

2001 yılında bir işe girmek icin kimlik fotokopimi bırakmıştım. 3 hafta 1 ay kadar sonra ii bıraktım. 2002 ocak ayında pamukbankta işe başladım.

geçtiğimiz çarşamba akşamı işten geldigimde bir haciz emri gordum. benim adıma bir sabit telefon hattı alınmış ve 868 milyon borç yapılmış. dedim bu benim olamaz.. ertedi gun telekomun avukatına gittim dedim bunun aslı nedir.. sizin aıdnıza bir sabit hat alınmış. borç yapılmış devlet odeyin diyor dedi. dedim ben bolebişey imzalamadım. sozleşmeyi gormek istiyorum dedim. bi baktım imza benim değil.. herşeyim tutuyor...

hemen adresi aldım akşamında oraya gittim. bakırkoyde avşar sinemasinini sokagı. baktım eleman orda yok.. bi alt kattaki esnafa sordum. "ohooo senden once kaç kişi geldi" dedi.. şok oldum.. hemen ertesi gun savcılıga gittim suc duyurusunda bulundum. imza benim değil... kimlik bilgilerim kullanılarak adıma sahte evrak duzenlenmiş... dedim.. suc duyurusunda bulundum... evraklarımı aldım... avukatın yanına giderkenii aklıma bişey geldi...

mademadıma bi evrak duzenlendi sozleşme yapıldı bari kimlik fotokopisine bakayımda fotograftakini belki taırım dedim. avukata gittim sozleşmeyi istedim... kimlik fotokopisi içinde yok.. dedim başka bişey warmı? yok ole bişey dediler.

şimdi telekom gibi bi buyuk şirket kimlik fotokopisi olmadan nasıl işlem yapar?
adıma sahte imza atan adamları nasıl bulurum?

kimlik fotokopisi olmadan yapılan sozleşmeyi kanıt olrak sunup telekoma tazminat davası acabilirmiyim?

yarımcı olursanız sevinirim.

saygılar

Rıdvan..

Melih-Ö
11-07-2009, 21:54
bilgim olmadığı konular ama işin işinde iş resmen bu kadarda olmaz. Büyük geçmiş olsun.:confused:

mrtcn
11-07-2009, 22:13
Evrakta sahtecilik için o evrakı düzenleyip kabul eden kişiye dava açabilirsin. Merak etme eğer ilgilenirsen hiçbir şey olmaz.

baykara
11-07-2009, 22:15
kuvvetle ihtimal fotokopi vardır ve gerektiğinde bulurlar ancak resim eminim simsiyahtır. Büyük firma diyosun ama para kazandıkarı için böyle şeylere fazla dikkat etmiyorlar. aria vardı eskiden bi kadının üstüne kadından habersiz 20 ye yakın hat açıp (kontörlü) satmışlardı ve bugün de bu ypılmakta (Açık hat denen zımbırtı) bence sen gsm şirketlerinede bi bak adına açılmış hatlar olabilir, sonuçta bunları açanlar (açtıranlar) küçücük dükkanlarda hat satan esnaflar ve fax ile hat açtırıyorlar. sen davanda haklı çıkarsın bence ama bayağı bi uğraşman lazım. Adına imza atan adamları nasıl bulurum demişsin ama bence bulamazsın. sürekli yapılan şey bi dükkan aç 1-2 ay mal topla çek ver düşük çekleri öde güven kazan sonra büyük mal al ve vınla yani nitelikli dolandırıcılık allah kolaylık versin sana bi sıkıntı yaşayacağını sanmıyorumç

serdargoksu
11-07-2009, 22:20
Geçmiş olsun kardeşim

PROMINENT
11-07-2009, 22:37
dijiturk turk telekom vergi dairesi heryeri gez dostum ve bir an önce işlemlere başla..
sakın mahkemelere avukatlara kaç milyar vericen öde 800 ü kurtul diyenlerede kulak asma...

Göki,ZD
11-07-2009, 22:47
Konu dışı ama buda bi dolandırıcılık şekli

1 ay filan oldu Finansbank dan arıyoruz kredi kartı başvurunuz için arıyoruz dediler bilgileriniz eksik tamamlamak için bazı sorular sorucaz dediler ama benim kredi kartım 1 hafta öncesi gelmişti zten kullanıyordum benimde boşluguma geldi sordugu birkaç soruya cvp verdim adres telefon vs. sonra kimlik bilgilerini sormaya başlayınca benim jeton düştü bi anda dedimki ekranda değişik bi numara çıktı hemde arayan erkek bugune kadar hep kadın müşteri temsilcisi oldugu için neyse lank diye kapattım telefonu hemen cardfinans müşteri hizmetlerini aradım olayı anlattım. beni sizin tarafınızdan arayan oldumu dedim, konuyu araştırıp geri dönüceklerini söylediler 1 saat sonra aradılar ve beni taraflarından kimsenin aramadıklarını söylediler bende kullanmış oldugum kartın dısında adıma yapılacak kart talebi olursa kesinlikle idari takip başlatmalarını söyledim ve bağlı oldugum şubeye gidip konuyu kendilerinide anlattım taraflarımız arasında yazılı bi kağıt imzaladık ayrıldım. çalışmış oldugum 1kaç bankayada gidip durumu anlattım adıma kredi kartı başvurusu oldugunda idari takip olmasını istedim. işin özü şu kesinlikle telefon ile kredi kartı başvurusu için arayana bilgi vermeyin sakata gelebilirsiniz zaman kötü kolla .... diye bi laf var :D

CKN
11-07-2009, 23:00
bence sen faturayı ödemekten kurtul, tazminatı fln bosver..
gecmıs olsun

Ferhat_V
11-07-2009, 23:10
geçmiş olsun imzan olmadığı için sorun olmaz gibime geliyor imza karşılaştırılması yapılır eğer imza senin değil ise BELKİ ödemeyebilirsin..

imzanı eskiden noterden onaylatmışmıydın varmıydı imza sirküsü ?

altima
11-07-2009, 23:43
imzam noterden tasdikli değil.. ancak dun savcılıkta 4 sayfa (2. oturarak 2. ayakta olmaz uzere) imza ornegi verdim.. şu parayı odemekten kurtulayım oda bana yeter... tazminat işi dava işi sonraki safhalar... 1-2 avukat ile goruştum,, dava aç,, telekom mudurlugunde gorevli bayan yuzunden bu şekilde olaylar gelişmiş... kimlik fotokopim sozleşme içeriisinde yok.. yada ona benzer bişey yok..

yardımlarınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için tşk. sizlerinde başına gelmesin temennim budur.. dikkatli olunuz..

saygılar
Rıdvan..