Orijinalini görmek için tıklayınız : filtre sesi
05 model sedan vtec2 lerde en iyi cai sesini hangi filtre markası veriyor bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim
Eray Yümsel
12-07-2009, 15:06
filtre sesi diye bişey yok bence
1.6ies e taktığın aemv2 ile vtec e taktığın aemv2 nin sesi bir olmaz. filtre filtredir. yanlızca soğuk ve sıcak olarak ve iyi hava çekebilen olarak ayrılır. cai sesi diye bişey yok yani.
kanka 1.6 ies ilk arabamdı sport um var vtec2 motorlu ve yeni kasa civic kullandım yeni sattım bence filtre sesi die bişe var zaten efsane bi performans beklemiorum sadece sesten zevk alalım maksat bu
Eray Yümsel
12-07-2009, 15:28
tamam işte bende diyorumki. filtre sesin değişmez. aracına bağlı o. yani ses değiştircek bir filtre arama. K&N de taksan aynı ses çıkar AEM de taksan aynı ses cıkar gibi
Eray Yümsel
12-07-2009, 15:31
boru sistemine göre sesi değişebilir tabi. kalın aluminyum çekersen toklaşır biraz ses.
olabilir saolasın denicez bakalm
nakayama
13-07-2009, 16:19
pipercross sünger güzel ses verio.
carbon tube dene çok güzel tok ses veriyor :) Simota
simota mantar(sünger) filtre var bnde ama daha sıfır kullanamadım bi boruyla onu denicem bakalm?
carbon tube dene çok güzel tok ses veriyor :) Simota
+1 kesinlikle karbon kazan simota alın.bende corolla'm da kullanıyorum güzel ses atıyor.tavsiye ederim.dışındaki kazan güzel bir akustik veriyor
simota şiddetle öneriliyor.. peki aem v2 kullanan yok mu acaba yada ötmüyor mu short yada cai
simota şiddetle öneriliyor.. peki aem v2 kullanan yok mu acaba yada ötmüyor mu short yada cai
Valla v2 kullanan çok daha önce filtre konusu vardı istersen bir bak yazan yazmış ilgini çeker belki :)
2005 civic için,
Pipercross CAI'den çıt çıkmıyor. Lâkin önündeki emme borusu çıkarıldığında devir kesiciye yaklaşırken uğulduyor.
KN açık tip filtre standart uğultu sesini veriyor.
8.000rpm
14-07-2009, 10:45
simota carbon
aemv2'de güzel ses atıyorda 450 dolar verip getirtebilicekmisiniz :D arkadaşımız var bu sitede vti'ında var 430 dolara getirmiş
BAHADIR24
14-07-2009, 11:32
çıkacak ses emmenin yapısına göre değişir kullanılan boru ve bağlantılar ufak farklılıklar sağlar;)
8.000rpm
14-07-2009, 12:00
vtec2 diye adlandırdığımız 2001-2006 arası civic 1,6 sedan için , mevcut emme manifoldu yapısına göre en güzel ses veren kit simota carbon aeroform dur... hani şu kaputun ön açıklığından hava alan sistem...
hem de ucuz...
örneğin ;
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=763134#post763134
hakan type-r
14-07-2009, 15:43
1.6 ies den alınan sesi vtec2 den alman cok zor.emme manifoldu cok farkediyo.
biliyorm hakan ya orası öle de ben max sesi düşünüyorm zaten denicez bakalm ama simota agır basıo v2 de maaşallah cok ucuzmus :)
Eski Vtec2'imde yere kadar uzanan NOname cai vardı , ucuna AEM dryflow takmıştım ses olarak kesiciye doğru agresif diyebilirim.
Fakat malesef Vti yada en azından 1.6 ies gibi olmuyor sesi :(
bendede pipercross var arabam 106 xs baya guzel ses
bendede pipercross var arabam 106 xs baya guzel ses hele kesiciye girince ortalıgı yıkıyo
vti gibi sesi aahh kim istemez :) hatta 1.4 lerde bile daha cok ses cıkıo vtec2 lere göre ama simota karbon takılcak sanırım beklemedeyim :)
öneriler bu yönde
devilboy
15-07-2009, 21:49
şu anda aracımda simota aerofrom war memnunum sesi aşırı derece değil ama tatminkar zaten ses amaçlı değil daha çok performans amaçlı kullanılan filtre
arkadaslar sunu anlayamadım ben ya herkez baska bişey dıyor
boruyu uzatmak sesi azaltırmı yoksa cogaltırmı performansa etkı edermı
arkadaslar sunu anlayamadım ben ya herkez baska bişey dıyor
boruyu uzatmak sesi azaltırmı yoksa cogaltırmı performansa etkı edermı
Boruyu uzatmak seside performansıda etkiler.Eğer kalın ve aleminyum boru kullanırsan ses artar ve tok bir ses alırsın.
Performans konusuna gelincede borunun uzaması performansı bazı durumlarda olumlu bazı durumlardada olumsuz etkiler.Eğer boruyu uzatıp motorun yakın bir noktasından geçirirsen motor ısısından kaynaklanan bir performans kaybı yaşarsın ayrıca boruda kullandığır her köşede performansından çok çok azda olsa düşürür
devilboy yardırırken videon var mı hiç :) varsa göndersene buraya link :)
köşesiz boru uzakmakta imkansız gibi bişi 106 da
evet 106 da o dediin cok zor kanka benm ark ın arabasında vardı resmen 90 derece dönüyor boru