PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapak açma ve rektefiye fiyatları

Chatin
15-07-2009, 22:16
Ankarada yakın zamanda kapak açtıran yada rektefiye yaptıran oldumu aramızda ?

ters bir zamanda ters bir şey geldi başıma ilginç bir şekide biranda çalışmamaya ve zorla çalışsa bile 3000 rölantide durmaya ve yağ yakmaya başladı araba. bujiler simsiyah bobin değişince bile aynı durum ve kapak açılacak gibi duruyor. kapakla bitmezse iş rektefiye gerekebilir.

daha yakın günlerde baskı ve rulmanı degiştim. sanırım zorlayacak bu iş beni biraz. ne dersiniz nerede kaça yapıyorlar ? bir kaç yerin haberi gelmezse sanırım kredi kartına taksit yapabilecek bir yer ve ucuz bir yer tercihim olacak gibi.

mgnPower
15-07-2009, 22:19
kk taksit olayini bilemem ama ben 4000 liraya yakin harcadim komple rektefiyeye... yapan yere gore fiyat degisir ama iii bi yerde yaptirmani oneririm

Chatin
15-07-2009, 22:30
sanırım ben ...... yemişim :)

mgnPower
15-07-2009, 22:33
benim dedigim rakam icinde kapakcisi rektefiyecisi blok honlama piston vs.. herbisiii var ama.

On3R
15-07-2009, 22:33
:D heyecan yapma çeto yarın ara beni.

Chatin
15-07-2009, 22:37
ya ak sakallı bir dede gelse al evladım bu senin ferron diye anahtar verse de gitse. ulan cidden şuan onun hayalini kuruyorum tövbe tövbe

ST
15-07-2009, 22:44
ya ak sakallı bir dede gelse al evladım bu senin ferron diye anahtar verse de gitse. ulan cidden şuan onun hayalini kuruyorum tövbe tövbe

Ahaha :D Konuyla ilgili bilgim yokta bu iyiydi ama :hahaha:

Emir_b16a
15-07-2009, 22:45

sonra onun motoru kırılsa sn sabaha kdr aksakallı dede beklesen de gelmese :D

On3R
15-07-2009, 22:46
Sakallı biri gelecek yarın ama ak değil.

izo
15-07-2009, 22:51
250 ust kapak sokme, 400 fln diger iscilikler....piston kol cart curt masraflarinin yaninda...rektefiyeci 300 civari bisey tutar cok sorun yoksa....4000 icin baya biseyleri yemis olman gerekiyor..

mgnPower
15-07-2009, 22:57
yemesende yiyor acilinca aman oda olsun buda olsun diye... sadece sokme takma 750-1000 lira arasi misal olarak motor ici malzemelerde 300-500 tutsa rektefiyeciye ve kapakciyada 1000 liraya yakin para verirsen acilmisken yok trigerdi yok baski balataydi yok oydu yok buydu derken ciktikca cikiyor meret....

Alican
15-07-2009, 23:10
Yarın Turbo zone aydına bi uğra istersen kendisinde kredi kartı yok ama komşu dükkanlardan çekiyor.
278 16 63
www.turbozone.biz

Alperen-B
15-07-2009, 23:13
opel gibi bi arabada paradan kaçma sonra başın yine ağrır. benim aracım geçen ay rektefiyeden çıktı. a'dan z'ye tüm parçaları sıfırladım.

Chatin
15-07-2009, 23:45
opel gibi bi arabada paradan kaçma sonra başın yine ağrır. benim aracım geçen ay rektefiyeden çıktı. a'dan z'ye tüm parçaları sıfırladım.

ya şimdi tünay gibi konuşuyor olmak istemem ama geç hacı o işleri. opel falan pek matah arabalar degil. en az servisi olan marka ne ona bakmak lazım. elini sallasan opel servis niye cunku arıza cok . yani adamın hayatı arıza cozmekle geciyor. neyse duygusal bir konuşma olmasın önümüzdeki maçlara bakıyoruz abi :)

TünayK
15-07-2009, 23:53
ya şimdi tünay gibi konuşuyor olmak istemem ama geç hacı o işleri. opel falan pek matah arabalar degil. en az servisi olan marka ne ona bakmak lazım. elini sallasan opel servis niye cunku arıza cok . yani adamın hayatı arıza cozmekle geciyor. neyse duygusal bir konuşma olmasın önümüzdeki maçlara bakıyoruz abi :)

pardon da ben nasıl konusuyor musum? tunay gıbı konusmak dıye bı kalıp mı var?

atituti
15-07-2009, 23:56
motoru a dan z ye yeniledim ,madem yatak sardık komple yeniden yapalım dedik devirdaim pompası hariç 2000 tuttu benim masraf

R_Kaptan
16-07-2009, 00:15
motoru a dan z ye yeniledim ,madem yatak sardık komple yeniden yapalım dedik devirdaim pompası hariç 2000 tuttu benim masraf

yetkili servismi özel servistemi? bide araç modeli ne? 2000 iyi rakam

Chatin
16-07-2009, 00:23

sahib olduğun arabanın kotu yanlarını açıkca konuşabilme babında dedim kardeşim. ulu orta laf sokacak biri degilim ki yazılarını gayet takdir ederim. rahat ol. senin mod olmana dair oy bile kullanmışlığım var :)

TünayK
16-07-2009, 00:29
sahib olduğun arabanın kotu yanlarını açıkca konuşabilme babında dedim kardeşim. ulu orta laf sokacak biri degilim ki yazılarını gayet takdir ederim. rahat ol. senin mod olmana dair oy bile kullanmışlığım var :)

ok:) no prob...

Chatin
16-07-2009, 00:40
ok:) no prob...

o zaman hemen konu ile ilgili bilgilerini alalım.. :) tabi hondalar dünyanın en iyi arabası olduğu için senin pek bu gibi sorunların olmamıştır o ayrı :hahaha:

TünayK
16-07-2009, 00:49
o zaman hemen konu ile ilgili bilgilerini alalım.. :) tabi hondalar dünyanın en iyi arabası olduğu için senin pek bu gibi sorunların olmamıştır o ayrı :hahaha:

:) soyle soyleyeyım toplama var toplama var...bende yakın zamanda komple motor yaptım pıston yatak conta pompa ıvır zıvır ne varsa hepsını orjınal aldım ve ustalıgına sonuna kadar guvendıgım hakan ustaya (tork garaj) emanet ettım...sonuc yaklasık 5 6 bın tl ancak ıcım rahat ve huzurluyum...yag eksıltmeyen vtec oluyomus onu ogrendım...ama yan sanayı parcalar ucuz ıscılıkle(kaldıkı her zaman daha pahalıya mal olur) cok daha ucuza mal ederdım...tercıh meselesı ben yakında arabamı satacak olmama ragmen boyle bır ıs yaptım alacak olana hayırlı olur artık:)

Chatin
16-07-2009, 01:04
hepimiz tünayız :D eyvallah

Alperen-B
16-07-2009, 01:18
Opel yağ yakmayı seven bir arabadır. O yüzden rektfiye yaptırırsan orjinal parçalardan kaçma. 3-5 fazla ver orjinal parçalarını kullan. He ben şimdilik o kadar harcayamam diyorsan arabanı kitle evin önüne 1-2 ay binme toplu tasıma araclarını kullan sonra burdaki arkadasların da Ankara'da tavsiye edecegi bi ustaya aracını teslim et kafan rahat olsun ve sorunsuz bir şekilde bin. Ucuz etin yahnisi olmaz. Yarın bir gün araban yeniden yağ yakmaya baslar bu sefer de dersin keşke orj. parça kullansaydım yada daha iyi bir ustada yaptırsaydım.

Dookan
16-07-2009, 01:30
:) soyle soyleyeyım toplama var toplama var...bende yakın zamanda komple motor yaptım pıston yatak conta pompa ıvır zıvır ne varsa hepsını orjınal aldım ve ustalıgına sonuna kadar guvendıgım hakan ustaya (tork garaj) emanet ettım...sonuc yaklasık 5 6 bın tl ancak ıcım rahat ve huzurluyum...yag eksıltmeyen vtec oluyomus onu ogrendım...ama yan sanayı parcalar ucuz ıscılıkle(kaldıkı her zaman daha pahalıya mal olur) cok daha ucuza mal ederdım...tercıh meselesı ben yakında arabamı satacak olmama ragmen boyle bır ıs yaptım alacak olana hayırlı olur artık:)

6 bin ytl ye rektefe mi yaptırdın :) ben o paraya rektefe yaptırır ustune bide turbo takardım kardeşim 6bin çok sapa saçma bi rakam yani emin ol ki hiç bi arabanın rektefesi bu kadar tutmamalı ndn snnki o kadar tuttu çok garip....ne aldın ki 6 bin tuttu yani ya parçada geçirdiler ya işçilikte geçirdiler ki tork garage öyle bişi yapmaz dmkki sen parçayı çok pahalı aldın...dicek bişi yok...

çetin cim rektefe işini hallederiz dert deil...sen parçalarını bul ben 600 e motorunu sokturur taktırırm takriben sana bu 2.500 civarı çıkar bu da opel diye dıyrum 106 gti olsaydı 1.750 den yukarı ckmaz derdim

Chatin
16-07-2009, 01:32
6 bin ytl ye rektefe mi yaptırdın :)
çetin cim rektefe işini hallederiz dert deil...sen parçalarını bul ben 600 e motorunu sokturur taktırırm takriben sana bu 2.500 civarı çıkar bu da opel diye dıyrum 106 gti olsaydı 1.750 den yukarı ckmaz derdim

yine diyorum ben ..... yemişim sanırım :D

tool
16-07-2009, 01:34

nasil rektifiye 5bin anlamadim

Emir_b16a
16-07-2009, 01:37
abi nası fiyat onlar yaa o fiyata motor satıyolar komple :D 800 1000 ytl arası bişi tutar usta tanıdıksa dahada ucuza yapılır iş kurtarılan parçalar vs ile :)

Chatin
16-07-2009, 01:44
yalnız cidden ha 2jz 9bin tl :) isteyen varsa duyurulur ..

Maxiboost
16-07-2009, 07:54

ahha sorunun içinde cevabı var :D

bence masrafın eğer çok detaya inilmezse 2000 tl civarı olur rektefiye gerekli parçalar vs

mgnPower
16-07-2009, 07:57
6 bin ytl ye rektefe mi yaptırdın :) ben o paraya rektefe yaptırır ustune bide turbo takardım kardeşim 6bin çok sapa saçma bi rakam yani emin ol ki hiç bi arabanın rektefesi bu kadar tutmamalı ndn snnki o kadar tuttu çok garip....ne aldın ki 6 bin tuttu yani ya parçada geçirdiler ya işçilikte geçirdiler ki tork garage öyle bişi yapmaz dmkki sen parçayı çok pahalı aldın...dicek bişi yok...

bizim 1.4 4000 lira yedigine gore vti icin 6000 lira iii demekten otesi yok :D tunaycim hayirli rodajlar sanada. kagit ureinde hesaplamakla acilip yapilmasi farkediyor egerki cok pimpirik ve uzerine dusuyorsaniz illaki kalk gidelim diyor odenecek meblag acik kaldigi hergecen gun.

fatiii
16-07-2009, 08:21
Bencede 6 bin tl büyük rakam rektefiye için...ama çeto senın arabanın kapagın altına bi 2500 tl falan sıkısmıs heralde :D:D gecmış olsun..

fatiii
16-07-2009, 09:35
çetin pm attım mesaj kutun dolu onları bi siliver :D

pm den dedikoduyu bırak mesajların doluyo :D

Burak İ
16-07-2009, 10:15
benim dedigim rakam icinde kapakcisi rektefiyecisi blok honlama piston vs.. herbisiii var ama.

4000 gene de fazla geldi bana .2000-2500 arasına biter. Tanıdık ustan işçilik almaz ise ne mutlu sana o zaman dahada düşer.

mgnPower
16-07-2009, 10:47
4000 gene de fazla geldi bana .2000-2500 arasına biter. Tanıdık ustan işçilik almaz ise ne mutlu sana o zaman dahada düşer.

bir cok ise para vermedik bile daha tanidik ustadan kastin buysa... tanidik diilde dostumuz var baya. parayla degilde ricayla is yapiyrlar cok saolsunlar. yapilacak iside gosz onunde bulundurmak lazim oyle buradan soylemeyle olacak isler degil bunlar. oncelikle isi gormek lazim. ne yapilacak ne kadar yapilacak nme gerekiyor neler degisecek maliyet muhasebesi ona gore hesaplanbabilir burada benim yaptirdigim senin yaptirdigin olayi degil. 1000 lirayada komple anahtar teslim rektefiye yapan yerler var 10bin lirayada yapan yerler var isin icerigi ve kalitesi onemli olan.

atituti
16-07-2009, 10:50
yetkili servismi özel servistemi? bide araç modeli ne? 2000 iyi rakam özel serviste topladık,145 boxer

EMG
16-07-2009, 11:26
4-5 sene önce aynı araca 2500-3000 tl gibi bi rakama yaptırmıştım komple motor. 150k km'de. Bi arkadaşım daha aynı km'de yaptırdı 160 binde bi kez daha yaptırdı kötü işçilikten dolayı. O yüzden ucuza kaçma derim:) Ama daha sonra öğrendimki bu motorlarda başka bi sorun oluyormuş motor yapmaya gerek kalmıyormuş. Onu kesin olarak öğrenip yazarım tekrar.

Sierra Rs
16-07-2009, 11:35

5 milyarlık ford sierra'ma komple motor yaptırdıgımda 3.000 liraya mal olmustu bana benim yerimde baskası yaptırsaydı inan 6.000 ide gecerdi ( ford toptancısıyım cogu parcayı bedelsiz aldım )

Cimmeria
16-07-2009, 12:53
1000-2000 lira banada sanki biraz fazla ucuz gibi geliyor... tabi markadan markaya mutlaka fiyatlar değişecektir

Tayfun-E30
16-07-2009, 13:35
rektifiyeden kasıt ne? 6bin lira uçuk bi rakam sadece rektifiye için...

Sierra Rs
16-07-2009, 13:36
komple motor yaptırmaktan bahsediliyor o rakamlarla..

senna
16-07-2009, 13:58
yaw motor yaptırmak var motor yaptırmak var 6bin o kadar uçuk fiyat değil parça listesine bakmak lazım açıp segman atıp kapamamıştır Tünay çoğu parçayı değiştirmişki öyle bir fiyat çıkmış

TünayK
16-07-2009, 15:02
genel olarak cevap yazıyorum... aracıma yaptıklarım:

bır takım pıston ,segman
ana kol yatak
komple takım conta
yay sapka subab hepsı oem honda
ıscılık vırık cırık...aklıma gelmeyen bırsuru sey...ben ıcıme sınenı yaptım gayette mutluyum bende bılırdım 2 bın tl ye toplamayı sonrada kullanıp satmayı ama kendıme yakıstıramazdım...herkez bıldıgı gıbı yapsın...

TünayK
16-07-2009, 15:04

parcayı jdm works mustafadan aldım gayette mantıklı fıyatlara aldım...yapılan ısın detayı ıle ılgılı bu ısler bıraz...oem parca fıyatlarını netten ogrenebılırsın...

Chatin
17-07-2009, 00:43
bu arada bana dibine kadar goo spec..