Orijinalini görmek için tıklayınız : Kat sayı problemi
Az önce haberlerde gördüm...Sıcak gelişme diye meslek liseleri için kat sayı kalktı deniyor..Acaba bu sene içinmi yoksa seneye gelecek sınav sistemi ile ilgilimi...:confused:
Eğer bu seneyide kapsarsa harika olabilir...Perşembe günü detaylı bilgi alacağım..Meslek lisesi mevzunlarını yakınen ilgilendiren bir konu :o
hotsauce
21-07-2009, 18:06
nasil kat sayi kalkiyo
YÖK'ün katsayı kararı...
YÖK Genel Kurulu toplantısından, katsayının kaldırılmasına yönelik karar çıktı...
YÖK katsayı uygulamasını kaldırma kararı aldı. YÖK’ün bugün toplanan Genel Kurulu’nda alınan karar uyarınca İmam Hatip Liseleri’ni bitiren öğrencilere ÖSS’de katsayı uygulaması yapılmayacak.
Özellikle İmam Hatip ve meslek liselerini yakından ilgilendiren katsayı farkı YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla kaldırıldı. Katsayının kalkmasının ardından okullar arasındaki puanlama farkı da kalkmış oldu.
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=O1248193267724&date=21Temmuz2009
Bakalım inş kalkmiştir :D
YAzı gelmiş herkeze 0.15 hayırlı olsun artık adeletsizlik bitti :)
onursumer
21-07-2009, 20:00
iyi olmuş eşit olması ;)
iyi olmuş eşit olması ;)
aynen :icon_tup:
ne olaylar döndü geçen sene bir hoca üniversitede öldürülür mü derste bıçak çekilerek
kasarsan bu kadar öldürülür
birde bir kaç arkadaş var utanmadan diyor biz üniversiteyi kazandıkta geldik
neremle güleceğimi bilemiyorum + üniversite diyor inatla kendimi öldüreceğim
adam akıllı dese neyse ne olduğunu
Herkese hayırlı olsun o zaman benim tercihlerimdede değişiklikler olacak
2010 için arkadaşım bu seneyi kapsamıyor.
Düz Anadolu liselerinden o kadar sıfır ceken varken meslek liselerine kat sayı uygulansın uygulanmasın cok fark edeceğini zannetmiyorum başarı sağlayacaklarınıda burdan tek kazanclı dersaneler kat sayı kalktı diye herkez dersaneye hücüm edecek.
2010 için arkadaşım bu seneyi kapsamıyor.
Düz Anadolu liselerinden o kadar sıfır ceken varken meslek liselerine kat sayı uygulansın uygulanmasın cok fark edeceğini zannetmiyorum başarı sağlayacaklarınıda burdan tek kazanclı dersaneler kat sayı kalktı diye herkez dersaneye hücüm edecek.
çok yanlış düşünüyosunuz
bende bu seneyi kapsıyor diye biliyodum..
herkezin eşitliği değil konu imam hatiplere kolaylık sağlamak başka bişi değil..
çok yanlış düşünüyosunuz
Gercekler bunlar.Meslek liselerinde öss üzerine ne veriliyor ...Hiç bişey zaten son sene okula dahi ugramıyolar aynı şekilde İmam hatiplerdede öyle ...cocuklar okullardan alamadıgı bilgiyi dersanelerden almak için hücum edicek bu böyle.Haa başarılı cıkan olmazmı tabikide olur.Ben bu kat sayının kalktıgına muhalifmiyim tabiki hayır olucaklar bunlar.
Bu arada madem kat sayı kalktı meslek liselileri üniye direk gecişide kaldırsınlar o zaman tam eşitlik olur.
Bu arada madem kat sayı kalktı meslek liselileri üniye direk gecişide kaldırsınlar o zaman tam eşitlik olur.zaten kalktı bu sene son
arkadaşlar boşuna tartışmayın ben size yazdım katsayıların niye kalktığını.. meslek liseleri ortalamasına göre üniye giriyo ztn bizim çkıyo bitarafımız öss de heleki fransız lisesi çkışlıysak..
arkadaşlar meslek liselerini inanın sallamıyolar amaç sadece imam hatiplerin yolunu açmak başka bişi değil inanın banaaa tartışmanızada gerek yok..
kat sayının kalkması ımam hatıp ıcınde olsa meslek lısesı mezunu okudugu bolumun muhendısı falan olabılcek sonucta komsuda pişti bizede düstü diyelim ozmn
arkadaşlar boşuna tartışmayın ben size yazdım katsayıların niye kalktığını.. meslek liseleri ortalamasına göre üniye giriyo ztn bizim çkıyo bitarafımız öss de heleki fransız lisesi çkışlıysak..
arkadaşlar meslek liselerini inanın sallamıyolar amaç sadece imam hatiplerin yolunu açmak başka bişi değil inanın banaaa tartışmanızada gerek yok..
-Aynen öyle...Zaten haberi veren kanallar haberi verirken dikkat ettiyseniz yeni atamalarla ve görev dagılımında muhalif gurubun azalmasıyla diye bişey duyacaktınız bi dönem ayarladılar bi anda cıkarıyolar...
emre.aksu
22-07-2009, 00:57
o zaman artık fen-anadolu lisesi-düz lise-meslek lisesi bir anlamı kalmadı.herkes dersaneye, herkes yıllarını öss ye vericek.
sanctuary35
22-07-2009, 01:00
kaç tane meslek lisesi cıkıslı kazanabilcekki
imam hatip bilemem ama meslek liseliler icin deisen biş olcanı sanmıorum..
daha integral nedir türev nedir bilmeyen öğrenci mühendismi olucak
timucintt
22-07-2009, 01:05
Bende meslek lisesi mezunuyum.... Meslek Liselerine yarıyacağını sanmıyorum ben... Meslek lisesi okuyan adam zaten tekniker teknisyen olmak için okuyor ve mezun oluyor ; ara eleman ihtiyacını zaten karşılayabiliyor ve iş bulabiliyor bir şekilde... kariyer yapmak,doktor, mühendis olmak isteyende zaten düz anadolu fen liseleri tarzında okullarda okuyordu bir eşitlik oluyordu bir şekilde.... Ayrıca Meslek Liseleri için 2 yıllık yüksek okulda bence gayet iyiydi... zaten dersleri iyi olan bir makineci dikey geçişle makine mühendisliğinede geçebiliyor yeterki biraz kıçının üstünde oturmayı bilsin.... Ama kat sayıyı kaldırarak bu 2 yıllık sınavsız geçiş hakkını kaldırarak resmen dahada rezil hale getirecekler meslek liselerini... kendini tekniker olarak yüksekokulda geliştirmek isteyenler geliştiremiyecek.... ÖSS ye girse bile adamın öss ve kültür dersi altyapısı olmadığı için yine açıkta kalacak....
Ayrıca Meslek lisesine giden adam adı üstünde meslek eğitimini alıyor öss hazırlanmıyorki veya kültür dersleri görmüyor adam akıllı, direkt kendini mesleğe hazırlıyor... Ama imam hatipler gayet iyi bir şekilde kültür derslerini matematik fizik türkçe hertürlü düz liselerden farkları yok aslında.... Bu yüzdende İmam Hatiplilere bu kat sayının kalkması gayet işe yarıyacak... kültür derslerinin yanında ÖSS yede hazırlanacaklar... VE eminimki 50.000 adet meslek lisesi adam öss ye girse bile 2000 kazansa. İmam hatiplilerin 50.000 kişi girince 10.000 ni rahat kazanır düşüncesindeyim....
Bence en büyük adaletsizlik meslek liseleri ile imam hatipleri aynı kefeye koymaları.... 1000 imam hatipli adam yüzünden 1.000.000 meslek lisesi öğrencisi harcanıyor.... yazık diyorum sadece.... Eğer gerçekten meslek liselerine gerekli yatırımlar alt yapılar kurulsaydı türkiyedeki teknisyen tekniker ordusu gayet güzel işler yapardı.... Ama öyle bir sistemin içindeyizki mühendis olan adama bile teknisyenin yapmıyacağı işleri yaptırıyorlar ve 300 400 liraya talim oluyor çalışırken...
Emir_b16a
22-07-2009, 01:10
bende bu seneyi kapsıyor diye biliyodum..
herkezin eşitliği değil konu imam hatiplere kolaylık sağlamak başka bişi değil..
amaç adam yetiştirmek ;)
amaç adam yetiştirmek ;)
hehe tabi canımmm :)
pisayada ne kadar çok boş Mühendis var farkında değilsiniz galiba üniversiteden çıkanlar hiç bi işe yaramıyor bazı arkadaşlar daha matematik bilmiyolar mühendismi olcak yazmış Anadolu teknik liselerinde normal Anadolu lisesi müfredatını gösteriyolar ve matematiğin alasını görüyoruz şuan tabiki meslek lisesinden adam gibi bi yer kazanan çıkmıyo nedenide basit önü kapalı olduğu için puanı düşük ve başarılı öğrenciler gelmiyodu okula hala imamhatip de kalmışsınız siz :)