Orijinalini görmek için tıklayınız : Metrobüs denilen harika icat ilk canını aldı ...
http://www.aksam.com.tr/2009/07/24/haber/guncel/5258/metrobus_oldurdu.html
Yorum yapmıyorum ....
Edit: 2. canmış ne yazıkki :mad:
pesimist206
24-07-2009, 16:11
allah rahmet eylesın bakalım daha neler acıcak basımıza ...
SekoLive
24-07-2009, 16:11
http://www.aksam.com.tr/2009/07/24/haber/guncel/5258/metrobus_oldurdu.html
Yorum yapmıyorum ....
bi kere daha cevizlibağda sabah birisine çarpmıştı diye hatırlıyorum... bu kazada rahmetlinin biraz aceleciliği var gibi ... :mad:
SerdaR A.
24-07-2009, 16:13
aceleciliği derken birileri oturduğu yerden gemicik kime nereye zam yapıyım düşünürken olan çalışan insanlarımıza şurda 3 kuruş kazanıyım işe geç kalma korkusu vardı belkide çok yazık
bi kere daha cevizlibağda sabah birisine çarpmıştı diye hatırlıyorum... bu kazada rahmetlinin biraz aceleciliği var gibi ... :mad:
orası öle allah rahmet eylesin nedir bilinmez ama metrobüse kökten gıcığım ...
Olmasa ne yol daralır ne emniyet şeritsiz güvensiz yollarda otomobil kullanırdık nede bu merhum böyle bir durumla karşılaşmazdı belki ...
Kader tabi Allahın yazdığı elle çizilmez ...
orhansah
24-07-2009, 16:15
metrobüsün harikalığı ile ne alakası var bu kazanın? aynı şey tramvay/metroda da olabilir. toplu taşıma yapmamak lazım sanırım bu şehirde.
Ölene de Allah rahmet eylesin :(
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:16
bunun metrobüsü kötülemekle ne alakası var morukcum. vakti gelmiş ölmüş adam.
YavuzNaz
24-07-2009, 16:17
allah rahmet eylesin bence metrobüsle pek alakası yok aracın önüne atlamıs rahmetli olmus göre göre vurduysa yapcak bişi yok..
bunun metrobüsü kötülemekle ne alakası var morukcum. vakti gelmiş ölmüş adam.
sev mi yo ruz ...
sev mi yo rum...
yan lış...
hatalı ...
rant amaçlı ...
Metro Denilen sisteme BÜS eklendiği için kökten gıcığım.
Anlamsız iş morukcan ;)
SerdaR A.
24-07-2009, 16:19
bide uzatılıcakmış metrobüs hattı tamam hamdolsuncu team yaşadı
bencede metrobusle pek alakası yok adam atlamıs vakti gelmis işte :(
haberde bankta oturuyordu yazmıs ama metrobus duraklarında bank vs. yok sanırım resme göre vatandaşımız dıkkatsizliği sonucu hayatını kaybetmiş gibi...
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:22
sev mi yo ruz ...
sev mi yo rum...
yan lış...
hatalı ...
rant amaçlı ...
Metro Denilen sisteme BÜS eklendiği için kökten gıcığım.
Anlamsız iş morukcan ;)
metroçüş ozaman :D
ben bindim valla gayet 10 numara alet zart die gidiyon heryere
allah rehmet eylesın :S boş yere öldu adamcagız
serhatgüzelsoy
24-07-2009, 16:23
Allah rahmet eylesin. Ölünün arkasından konuşulmaz derler...
metroçüş ozaman :D
ben bindim valla gayet 10 numara alet zart die gidiyon heryere
konusu değil ama çok güldüm ben buna :)
Hadi bu vatandaş hatalıydı, dikkatsizdi, suçluydu.
Lastiği patladığında aracını sağa çekip emniyet şeridi bulamayan vatandaşımızın suçu neydi? Patlamayan lastik almaması mı?
SekoLive
24-07-2009, 16:26
Lastiği patladığında aracını sağa çekip emniyet şeridi bulamayan vatandaşımızın suçu neydi? Patlamayan lastik almaması mı?
ve bizim abilerin suçu neydi adam 30 -40 yıllık şöför ayna kırmış adam değil... koskoca yola kepçeyi günün öğle saatinde yolu durdurmadan sokmak ne dir? siz söyleyin.....
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:26
onunda vadesi dolmuş bence takılmayın okadar bence allah rahmet eylesin de geç. bazı insanlar ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. metrobüs ün + ları - lerinden çoktur bence
metrobüs yokken de arıza vs. nedeniyle aracını emniyet şeridine cekip birinin çarpması sonucu ölen olmadı mı hiç?
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:27
köprüde emniyet şeridi yok diye çok canlar gitti onu napalım
Yol boş diye deli gibi gidiyorlar bide en güvenli taşımalardan biri olucaktı
Yok kanka estafurullah kimziki biz sefil vatanşız gemimizmi var bizim ... o 6 ayda bir vergiyi boşuna oduyoruz o yollarda emniyet kemerinide boşuna takıyoruz biz kimizki otomobil kullanalım ...
Bu ülkede bisiklet kullanıcan ama ona da vergi yerleştirirler bisiklet te kullandırmazlar adama düzenin çarpıklığına karşıyım düzgün işleyen düzen olmadığından ...
metrobüs yokken de arıza vs. nedeniyle aracını emniyet şeridine cekip birinin çarpması sonucu ölen olmadı mı hiç?
Onun orada ölmesi başka metrobüsün emniyet şeridini GASP etmesi ve birinin bu yüzden ölmesi başka. De işte anlayana.
Yarın öbürgün yolda lastiğin patlar ve çekecek emniyet şeridi bulamazsan anlarsın bunun ne demek olduğunu. Dikkat et de arkadan biri aynı olayı sana da yaşatmasın.
orhansah
24-07-2009, 16:29
emniyet şeridi varken ne güzeldi di mi. herkes kurallara uyardı, kimse emniyet şeridine girmez, sadece aracı bozulanlar girerdi, hiç de kaza olmazdı. hem zaten şimdi emniyet şeridi olan yerlerde de hiçbirimiz girmiyor di mi (EDS olduğu halde hem de) :)
onunda vadesi dolmuş bence takılmayın okadar bence allah rahmet eylesin de geç. bazı insanlar ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. metrobüs ün + ları - lerinden çoktur bence
Eh onun vadesi dolmuş, zam geldiğinde cebimizdeki paranın cebimizden çıkacağı varmış..gider böyle.
Eşşeği önce sağlam kazığa bağlayacaksın, gerekli önlemi alacaksın sonra vadeye bakacaksın.
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:30
facebook ta grup açıcam
"yolda lastiği patlayıp, aracını çekicek emniyet şeridi bulamayanlar" a
emniyet şeridi varken ne güzeldi di mi. herkes kurallara uyardı, kimse emniyet şeridine girmez, sadece aracı bozulanlar girerdi, hiç de kaza olmazdı. hem zaten şimdi emniyet şeridi olan yerlerde de hiçbirimiz girmiyor di mi (EDS olduğu halde hem de) :)
O girenlerin azına ben kırıyorum trafik varsa sağ şeritteyim devamlı bekliyorum ki gelsin emniyetten birileride azına kırıyım diye ...
İnsan olmayan gene hayvan kendini hayvan olarak kabul edene zaten laf yokki nede olsa hayvan ...
SekoLive
24-07-2009, 16:32
Rahmi yanlış şeyle bağlıyorsun...
Onun orada ölmesi başka metrobüsün emniyet şeridini GASP etmesi ve birinin bu yüzden ölmesi başka. De işte anlayana.
Yarın öbürgün yolda lastiğin patlar ve çekecek emniyet şeridi bulamazsan anlarsın bunun ne demek olduğunu.
:icon_tup:
başına gelmeyen anlamaz anlasada makara yapar... Merter Rampasını çıkarken yolda kalında göriyim ben dalga geçişinizi hele bide sabah saatiyse insanlar işe gidiyim diye kaptırıp geliyorsa sizde sağ şeritte kuzu gibi bekliyorsanız....
Yarın öbürgün yolda lastiğin patlar ve çekecek emniyet şeridi bulamazsan anlarsın bunun ne demek olduğunu.
herşeyin suçlusu metrobüs dimi adamın lastiği patladı çarptılar neden metrobus,adama metrobüs çarptı neden ne yine metrobüs...
emniyet şeridi varken de biliyorduk şeridin nasıl kullanıldığını...
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:33
acelesi olmadan emniyete girenleri bende kınıyorum. yanlız ufak bir ayrıntı var
ben mesela kavacık yolundaysam misal ümraniyedn bağlandım köprü trafiği taaa a.a.dan başlamış. trafik köprü trafiği ee ben kavacıga gidiyorum niye bekliyimki giriyorum eğer müsaitse emniyet gidiyorum 10dk da evime. hak yediğime inanmıyorum çünkü köprüden geçmiyorum.
orhansah
24-07-2009, 16:33
O girenlerin azına ben kırıyorum trafik varsa sağ şeritteyim devamlı bekliyorum ki gelsin emniyetten birileride azına kırıyım diye ...
İnsan olmayan gene hayvan kendini hayvan olarak kabul edene zaten laf yokki nede olsa hayvan ...
işte sorun burda. kıra kıra bitiremezsin malesef :) herşeyin başı insan.
herşeyin suçlusu metrobüs dimi adamın lastiği patladı çarptılar neden metrobus,adama metrobüs çarptı neden ne yine metrobüs...
Ben gayet net biliyordum .
Sen gayet net biçimde biliyormuydun ?
Evet ise ozamn sen niye bukadar normal karşılıyorsun garipsedim vallahi ...
Hayır ise birkaç mesaj once yazdım yazıcağımı ...
Arkadaşım anlayışında sorun mu var?
Lastiğin patladığında ne yapacaksın? emniyet şeridine çekeceksin değil mi? Sağa yanaştığında bir bakacaksın ki emniyet şeridi yok, metrobüs gasp etmiş o şeridi.
Çıkıyorsun aracından, arkadan biri çarpmasın diye reflektör koymak için. Arkadan gelen biri 2 araç arasında sıkıştırıyor seni, bacağını kopartıyor. Hayatını kaybediyorsun.
Emniyet şeridi varken emniyet şeridine hayvanların girmesi başka şey, varolan emniyet şeridini devletin gasp etmesi başka şey. anlayamıyormusun aradaki farkı?
Aynı yolda senin başına, ananın, babanın, eşinin, dostunun, sevgilin, karının başına gelse aynı olay o zaman ne diyeceksin? Aman canım öldüyse anam öldü, eşim öldü, dostum öldü metrobüsün günahı yok mu diyeceksin? Emniyet şeridi olsaydı da biri gelip çarpabilirdi olasılığıyla acını hafifletecek kadar kandırabilecek misin kendini?
Yoksa illa başına geldiğinde mi anlayacaksın yapılanın doğru olmadığını?
Eray Yümsel
24-07-2009, 16:36
metrobüsün günahı yok tabi. arkadan gelen dikkatsiz şöförün günahı var.
Arkadaşım anlayışında sorun mu var?
Lastiğin patladığında ne yapacaksın? emniyet şeridine çekeceksin değil mi? Sağa yanaştığında bir bakacaksın ki emniyet şeridi yok, metrobüs gasp etmiş o şeridi.
Çıkıyorsun aracından, arkadan biri çarpmasın diye reflektör koymak için. Arkadan gelen biri 2 araç arasında sıkıştırıyor seni, bacağını kopartıyor. Hayatını kaybediyorsun.
Emniyet şeridi varken emniyet şeridine hayvanların girmesi başka şey, varolan emniyet şeridini devletin gasp etmesi başka şey. anlayamıyormusun aradaki farkı?
Aynı yolda senin başına, ananın, babanın, eşinin, dostunun, sevgilin, karının başına gelse aynı olay o zaman ne diyeceksin? Aman canım öldüyse anam öldü, eşim öldü, dostum öldü metrobüsün günahı yok mu diyeceksin? Emniyet şeridi olsaydı da biri gelip çarpabilirdi olasılığıyla acını hafifletecek kadar kandırabilecek misin kendini?
Yoksa illa başına geldiğinde mi anlayacaksın yapılanın doğru olmadığını?
rencıde etmeden tartışalım isterseniz ''anlayışında sorun mu var falan'' her neyse,
benım mesajımda belirtmek istediğim emniyet şeridinin kullanım tarzıydı...
maalesef ne ilki de ne ikincisi yapım aşamasında başladı can almaya namert o zaman ki trafik kazalarını hatırlatırım daha bi kaç ay önce dünyagöz çalışanı iki güzel insanı kaybettik karşıda ki metrobus genişletme çalışmalarında ben şunu merak ediyorum bu canların hesabını kim nasıl verecek ?
Ben gayet net biliyordum .
Sen gayet net biçimde biliyormuydun ?
Evet ise ozamn sen niye bukadar normal karşılıyorsun garipsedim vallahi ...
Hayır ise birkaç mesaj once yazdım yazıcağımı ...
rencıde etmeden tartışalım isterseniz ''anlayışında sorun mu var falan'' her neyse,
evet bende diyorumki okuz heryerde okuz sen kınamazsan ben kınamazsam nasıl insancık olucak o öküz ?
bundan 15 gün önce validem rahatsızlandı emniyet şeridi aradım bi süre buldum ama öküz dolu sonra emniyet şeridi yok yani bildiğimiz hiçç yok ...
sen empati yap biraz deki bana validen rahatsız hastaneye giderken bunları yaşayıp gene derdimki :
''herşeyin suçlusu metrobüs dimi adamın lastiği patladı çarptılar neden metrobus,adama metrobüs çarptı neden ne yine metrobüs...
emniyet şeridi varken de biliyorduk şeridin nasıl kullanıldığını...''
E5e de cok dikkat edin arkadaslar, yeni asfaltlanan yerlerde hız yapmayın sonucları cok tehlikeli olabilir.
Ara ara asfalt attıkları icin ara bölgelerde 10cm bulan dozerle kazınmıs alcak zeminler karsınıza cıkabiliyor, ne oldugunuzu sasırıyorsunuz.
Birşeyin hatalı kullanılması başka, komple kaldırılması başka.
Hatalı kullanılması bireysel suçtur. Komple kaldırılmasını devlet yapar ve kabul edilemeyecek bir proje hatasıdır.
Birşeyin hatalı kullanılması başka, komple kaldırılması başka.
Hatalı kullanılması bireysel suçtur. Komple kaldırılmasını devlet yapar ve kabul edilemeyecek bir proje hatasıdır.
bunda hem fikiriz zaten...
E5e de cok dikkat edin arkadaslar, yeni asfaltlanan yerlerde hız yapmayın sonucları cok tehlikeli olabilir.
Ara ara asfalt attıkları icin ara bölgelerde 10cm bulan dozerle kazınmıs alcak zeminler karsınıza cıkabiliyor, ne oldugunuzu sasırıyorsunuz.
bugün bana olduğu gibi merterden ömür doğru çıkarken yol bi anda kitlendi. Attıkları asfaltıda gördüm mahş yamuk yumuk :)
bunda hem fikiriz zaten...
Ayrıca sorduğum soruya bir cevap rica edeyim;
Anan, baban, eşin, dostun, kardeşin, karın, sevgilin Allah korusun devletin bu hatası yüzünden hayatını kaybetse gene bu dediklerini diyecekmisin ( aman canım olsaydıda zaten şöyle kullanılıyordu böyle kullanılıyordu gene biri çarpardı, olmamasının etkisi yok ) yoksa yapılan bu proje hatasına sövecekmisin?
SekoLive
24-07-2009, 16:51
her sabah oradan gidip geldiğim için cok dikkat ediyorm ve gördüğüm yerde o alana girmeden 4 lülermi kesin yakıyorum bilmeyen olur v.s. yazık olmasın banada insanlarada diye...
bugün bana olduğu gibi merterden ömür doğru çıkarken yol bi anda kitlendi. Attıkları asfaltıda gördüm mahş yamuk yumuk :)
Aynen ömüre dogru rampaya cıkmadan felaket kötü bi zemin var, bugun 40a kadar düstüm ama arabanın yine heryeri dagıldı gecene kadar...
Asfalta yorum yok zaten, bi b.ku da dogru yapsınlar madalya takıcam :D
Ayrıca sorduğum soruya bir cevap rica edeyim;
Anan, baban, eşin, dostun, kardeşin, karın, sevgilin Allah korusun devletin bu hatası yüzünden hayatını kaybetse gene bu dediklerini diyecekmisin ( aman canım olsaydıda zaten şöyle kullanılıyordu böyle kullanılıyordu gene biri çarpardı, olmamasının etkisi yok ) yoksa yapılan bu proje hatasına sövecekmisin?
Allah korusun.Projeye şuandada sövüyürom merak etme...böyle şeylerin olmasını elbete istemem ama napabiliriz?
allah rahmet eylesin. :( metrobüse hiç binmedim.nasıl birşeydir bilmem.
Allah korusun.Projeye şuandada sövüyürom merak etme...böyle şeylerin olmasını elbete istemem ama napabiliriz?
Yapacağımız çok basit, metrobüsün hatalı bir proje olduğunun bilincine varıp desteklememek ve destekleyenlere hataları anlatmakla başlayabiliriz yapabileceklerimize.
Aynen ömüre dogru rampaya cıkmadan felaket kötü bi zemin var, bugun 40a kadar düstüm ama arabanın yine heryeri dagıldı gecene kadar...
Asfalta yorum yok zaten, bi b.ku da dogru yapsınlar madalya takıcam :D
valla öyle abi ya bişeyi düzgün yapamıyorlar :) sırf göz boyama bunlar :) yapıyoruz. çalışıyoruz :)