Orijinalini görmek için tıklayınız : 3rk4n's saxo & vs 101 106 gti.
Pd Saxo
Eksoz -Filtre- Chip -Timing
Vs 106
Chip -Kapak işlenmiş -13-59 Kısa - Eksoz -Filtre -Timing
2 şer kişi var araçlarda. Birinci videoda rüzgar tünelimde geliyor yoksa daha cok geçerdim.
http://videos.streetfire.net/video/Pd-saxo-vs-101-106-gti_697866.htm
http://videos.streetfire.net/video/Pd-saxo-vs-101-106-gti_697861.htm
onursoytam
28-07-2009, 16:21
hey maşallah be yürü kardeşim, VTS terör devam :D
kankama bak ara gazı vere vere geçiyo hehehe masalalh :)
B.Aktepe
28-07-2009, 16:25
hey maşallah erkan canavar gibii :D
basarılı sonuclar devamını beklerıs:)
tebrikler iyi yurumussun...
tender06
28-07-2009, 16:33
maşşallah araçlara o kapak taşlamalı 13 59 lu aracın sahibi kim onla irtibata geçmem gerek
Gokalp-M
28-07-2009, 16:34
VTS ye maşallah çok sağlam gidiyor...
Maşşallah , ezelinden beri yürüyor bu araba Maşşallah
serkan demir
28-07-2009, 16:39
ey maşşallah maşallah :) canavar hakikaten kaç boy var orda :D
2. videoyu izleyemedim bu arada:S
nightkids_han
28-07-2009, 16:41
ya demicektim ama dicem :D , öncelikle maşallah araçlara tabide
2 araçlardaki modlara bakıyorum sonuç normal değil yaw
106nın yürürü kötümü desem elden geçse iyi olurmu ne desem bilemiyorum :D
tender06
28-07-2009, 16:42
+ 13 59 olan bi gtı ya bu yazılı modlar yapılmış bi saxo böyle yürüyemez birbirmizi kandırmayalım
heh yine başladık angara 106 ları ile olağan didişmeye :hehe: kadran videosundada aynısı olmuştu adam oraya yazdıysa doğrudur erkanın kime ne yalan borcu var
bu arada 41 kere maşallah erkan on numara
.................................................. ...........................................ceps son :D
serhatgüzelsoy
28-07-2009, 16:54
Maşallah Erkan abi. Kazasız belasız nazar değmesin. İyi yürüyor Saxo. Bu arada 106 Göktayın 106sımı?
daha detaylı bi vıdeo varmı yan yana çekilmiş kaç km hıza yukseldınız rollmu kalkışmı yapıldı
maşallah kanka budur kısalı 106 geçmenin tadı başkadır :)
onursoytam
28-07-2009, 17:16
+ 13 59 olan bi gtı ya bu yazılı modlar yapılmış bi saxo böyle yürüyemez birbirmizi kandırmayalım
kimse kimseyi kandırmaya ihtiyacı yok aynı spec ler de benim de VTS var bende denedim 13-59 lu 106 ile sonuç aynı
tender06
28-07-2009, 17:18
heh yine başladık angara 106 ları ile olağan didişmeye :hehe: kadran videosundada aynısı olmuştu adam oraya yazdıysa doğrudur erkanın kime ne yalan borcu var
ben didişmem kardeşim maşşallah dedim ama kimsede bu videonun bu yazılanlardan başka bişey olmadığına inandıramaz ankaradada görüyoruz bazı şeyler şunlar war walla yoq billa yoq denipte sonradan neler çıktığını çocuk değiliz neyin ne kadar yürüyeceğini kestirebiliyoruz söylememek neden yani onu anlamıyorum yeryüzünde hiçbi araba aynı modlar üzerine + kapak ve + 13 59 lu arabayla böyle yürüyemez bu bu kadar basittir ozmaan millet neden yapsınki o modifikasyonları
valla dostum videodaki yazılanlar neyse o dur erkanın sizin oralardaki arkadaşlar gibi ne kendini ispat etmeye ne arabasını ispat etmeye ihtiyacı yok neyse O.
ben didişmem kardeşim maşşallah dedim ama kimsede bu videonun bu yazılanlardan başka bişey olmadığına inandıramaz ankaradada görüyoruz bazı şeyler şunlar war walla yoq billa yoq denipte sonradan neler çıktığını çocuk değiliz neyin ne kadar yürüyeceğini kestirebiliyoruz söylememek neden yani onu anlamıyorum yeryüzünde hiçbi araba aynı modlar üzerine + kapak ve + 13 59 lu arabayla böyle yürüyemez bu bu kadar basittir ozmaan millet neden yapsınki o modifikasyonları
cocuk degilsin madem her 106nin fabrikadan ayni cikmadigini hatta aralarinda 2boy fark olabilecegini bilmen lazim ;)
kimsenın işi gucu yok yalan söyleyecek !
2. video kameraman yolu çekeceğine araçları çekse daha iyi olurdu...
ayrıca her dolu arac guzel yuruyecek diye bir kaide yok.. bazen maya tutmayabiliyor.
erkancım aracının masallahı var allah kaza bela göstermesin:)
maşallah erkan rollmu yaptınız kaç km hıza ulaştınız
Hiç tartışmaya gerek yok herkes bilir bu arabaların günü gününü dakkası dakkasını tutmadığını aldığın benzinin acayip etkilediğini bazen yapılan tüm modifikasyonların aracı dahada kötü hale getirdiğini hepimiz biliyoruz, Zır orjinal olup sadece filtreyle full gırtlak derecelisine kadar olan araçları çok geçtim ben hiç şaşırmadım video ya çok normal saxo sahibine tebrikler yürütmüş arabasını
şimdi güzel dusunuyosunda kardes burda farklı etkenler var mesela 1. ve en onemlisi bence pilotaj onun nasıl oldugunu bilmiyoruz vede 106 nın ne denli saglıklı oldugunu bilmiyoruz..
ben ne atıp tutanlar gordum arabamda kapak taslama var vırrık var cırrık var eee sonuc orjin güzel bi 106 bakmıssınki 4 boy koymus gidio..bence araca yapılanlardan cok motorun saglıgı önemli komp. ne denli iyi oldugu onemli..
bence sonuc normal saxo iyi giden bi saxo..
tender06
28-07-2009, 17:47
cocuk degilsin madem her 106nin fabrikadan ayni cikmadigini hatta aralarinda 2boy fark olabilecegini bilmen lazim ;)
olabilir ikide olur 5 te olur arkadaşların dediği gibi plotajdanda olur ben gayet masumhane sordum bu sonuç normal deil die kendi arabamla kıyasladım ben aracımı biliyorum sadece filtre war egzoz bile yok ki orta susturucu bile var aracımın nasıl yürüdüğünü biliyorum yürütüyorumda ondan yola çıkarak söyledim şunuda söyliyimki hiçbir vts benim aracıma bunları yaptıktan sonra oda vts ye bunları yaptıktan sonra bana böyle fark atamaz hatta önümden bile yürüyemez görünen köy klavuz istemez ha 106 cı arkadaşı tanımıyoruz nasıl yürütüyor arabası ne denli sağlıklı bilmiyoruz o konuda haklısınız...
söyliyenleride gördük söylemeyenleride ;)
ayrıca her dolu arac guzel yuruyecek diye bir kaide yok.. bazen maya tutmayabiliyor.
bu konuda haklısın...
insanları tanımadan yalan soyleyıp soylediğini bilemezsin böyle konulara girmeye gerek yok.. geçmekte var geçilmekte maksat eğlenmek. neyse konu dağılmasın.
tekrardan masallah 2 aracada
maxpower
28-07-2009, 17:54
maşallah erkan bro:)
Maşallah Araçlara VTS iyi yürümüş :)
Olayların adamı jobjob erkan yine çekememezlik var 106cılardan :D
dragon07
28-07-2009, 19:05
kardesim hllsin hakkını veriyorsun...:D onurlada kısalı 106 denedik sonuş ainen bu şekildedir ;)
Hey masallah :)
Erkan her video koydugunda yalancı damgası yiyorsun, nolcak olum senin bu halin :D
Git boz arabanın biyerlerini ne bileyim vites falan kacır da inandırıcı gelsin :)
Mikrop_Ali
28-07-2009, 19:44
şu arabayla şanzelin yanında ara gazı versek diyorum:D
MASALLAH erkan :) :icon_tup: :icon_tup:
Zaten 106 Saxoya göre bence yavaş kalan bir araç. Maşallah Erkana ve Saxoya :)
bu sonuca nasıl vardınız 106 nın saxoya gore yavas kalmasına ? bu 2 arac ıcınmı konustunuz yoksa stock fabrıka cıkısı aynı olan aaraba ıcınmı
bnde merak ettim neye göre karar verdin? şöyle şöyle de bnde inanıyım
Vtec-SEDAN
28-07-2009, 20:34
Erkan görevini gene başarıyla tamamlamış. Saxo gerçekten hem görüntü hemde yürüyüş olarak, Erkan'ın pilotluğu ile çok başarılı.. :)
Allah kaza bela vermesin ;)
caponlarda olmaz ama bu dediğin başkanım ;) pejoya has bir durum bu "ciğer" olayı :p
yıllardır süregelen draglar ise tam tersini söylüyor. neye göre bu karara vardın sayın dalgıçım? :)
aynı fabrıkadan cıkan aracların nasıl bı farkı olcak onu anlamadım...bence bu ıkı aracı kullanmakta pılotaj bırnumaralı sey ..
emretorlak
28-07-2009, 21:02
Motorları aynı speclerde, ağırlıkları da hemen hemen aynı.Şanzıman oranları mı çok farklı?
bırı kuyuya bı tas attı cıkar cıkarabılırsen:D:D yıllardır tartısılır ztn bu olay..
Motorları aynı speclerde, ağırlıkları da hemen hemen aynı.Şanzıman oranları mı çok farklı?
saxo2 vts biraz daha agir galiba..
saxonun dingil mesafesi fazla 106 ya göre diye biliyorm
Zamanında ben de çok bakmıştım bu 2 arabaya 2000 senesinde. Birçok arkadaşımda vardı. Hangi stock 106 yı stock Saxo ile kaldırsak mutlaka Saxolar geçiyordu. Bunun nedenini o zamanlar Minibüs caddesindeki EAFY nin çaprazındaki adını şimdi hatırlayamadığım tuning shopa sormuştuk. Sebebini stock fabrika çıkışlarında saxo nun beyinden dolayı biraz daha hızlı olduğunu söylemişti.
Tabii o zaman roll denen bir kavram yoktu. Tüm denemelerimiz drag şeklinde oluyordu.
Zamanında ben de çok bakmıştım bu 2 arabaya 2000 senesinde. Birçok arkadaşımda vardı. Hangi stock 106 yı stock Saxo ile kaldırsak mutlaka Saxolar geçiyordu. Bunun nedenini o zamanlar Minibüs caddesindeki EAFY nin çaprazındaki adını şimdi hatırlayamadığım tuning shopa sormuştuk. Sebebini stock fabrika çıkışlarında saxo nun beyinden dolayı biraz daha hızlı olduğunu söylemişti.
Tabii o zaman roll denen bir kavram yoktu. Tüm denemelerimiz drag şeklinde oluyordu.
biri bosch biri magnetti marelli olmasi lazim..
ama drag'da arabadan ziyaede pilotaj konuşur..
Soner şöförleri değiştirecek kadar akıllıydık be hocam :)
Soner şöförleri değiştirecek kadar akıllıydık be hocam :)
yine de tam olmaz be hocam ;)
Doğrudur ama ilginç bir şekilde Saxo hep geçiyordu. Zaten 106 nın tipine karşı Saxonun tercih edilmesinin nedenlerinden biri de buydu o zamanlar. Bahsettiğim seneler 1998 - 2001 bu arada.
saxo-106 aynı fark yapmaz ama saxo yu isminden dolayı sevmedim hiç geçildinmi envayi çeşit dalga konusu olur :D
beyınmı :D 2 sıde 1 ap41 magnet marellı ecu kullanıyor yanlıs bılgı vermısler.
bahsettgın konuyla alakalı olarak tek bırsey soleyım 97 model 106 s163pk dıe gecer ne ımbo ne baska bısıy tak kullandır herseyı en verımlısıde budur :icon_tup:
o yılların beni 1ap81 dıye bılıyorum 2000 de sonrası 1ap41 ama 2sıde magnetti marelli...ama bu olay hurafedir..saxoyla gti ın kılosuna kadar aynıdır 15 kg fark edıyo olabılır onda pek emın deılım sadece sxonun önü 5 cm uzundur bundan dolayıda gidişinde bi deişiklik olmucagı kanaatindeyim...bnde ne zmn bi saxo 1 le 106 denedıgını gorsem saxo1 i 106 hep delmiştir.. buda tabiki bi hurafedir...saxo 2 ler ın de ust kapaklarının farklı 135 hp oldugu soylentılerı vardır...ama karşılık olarak 2000 ve ustu gti larında ust kapakları farklıdır...hatta yag kapagının altındaki contanın oldugu duz yerın orda 2 tane demir cıkıntısı 2000 ve ustu gti larda vardır saxo da böyledir..sebebini hala anlamış deiliz...2 araçta her modelde aynıdır bnce
saxo 2 de aynı saxo 1 de farkı sadece önü ve airbag ac kapama modu
masallah VTS POWER... tum msjları okudum tartısmalar bence anlamsız tamam pılotaj vs onemlıde yuruyen araba yuruyo kapak kısa chıp derecelı... bazen hıkaye oluyo.bunu en ıyı ROZ bılır bence.gecenkı denememızdede ortadaydı chıp kısa dereceli 106 gecemedık ROZ u coguda oyle gecemıyo. yuruyen araba yuruyo.e sımdı rozun pılotajımı ıyı arabasımı yada dıger aracın pıloumu kotu arabasımı bır suru soru.e sonuc ortada goruntu bellı masallah vts ye de 106 yada
masallah VTS POWER... tum msjları okudum tartısmalar bence anlamsız tamam pılotaj vs onemlıde yuruyen araba yuruyo kapak kısa chıp derecelı... bazen hıkaye oluyo.bunu en ıyı ROZ bılır bence.gecenkı denememızdede ortadaydı chıp kısa dereceli 106 gecemedık ROZ u coguda oyle gecemıyo. yuruyen araba yuruyo.e sımdı rozun pılotajımı ıyı arabasımı yada dıger aracın pıloumu kotu arabasımı bır suru soru.e sonuc ortada goruntu bellı masallah vts ye de 106 yada
sanırım orhanın arbasından bahsedyorsun ama orhanda hıc ust kapak acılmadı orhan kayıplarını tamamladı kı ust kapak acıp piston sekman gomlek gıbı durumları gorup ondan sonra denemek bırazdaha saglıklı oluır
aynen oyle.aslında ben orhanın arabayı daha farklı beklıyodum bıde nuro nun elı deydı inş. bı ayarını tutturur. ama dedıgım gıbı bı araba yurudumu yuruyo..
aynen oyle.aslında ben orhanın arabayı daha farklı beklıyodum bıde nuro nun elı deydı inş. bı ayarını tutturur. ama dedıgım gıbı bı araba yurudumu yuruyo..
orhanın arabasında farklı beklıycegın ne var ne takdıysa yaradı chıp yaptık denedı farkını gordu egzantrık takdık denedı farkını gordu kı egzantrıkde o kadar agresıf bı egzantrık deıl 51. bu okunup uflenınce ayar tutsun ne yaptıysak yaradı sadece kayıplarını tamamladı ama ust kapak acılmıs olsa ıcerıyı yenılemıs olsak daha farklı sonuclar cıkacakdır daha farklı beklemendekı amac nedır turbo da basınc acmıyoruz atmosferık bırden ısınlancak halı yok
adım adım her parcayı taktırdıktan sora denedık farkı bende bılıyorum ama sen ersanla denedıklerınde yoktun ersanda turbo basınc acmadı.neyse arkadasın konusunu heba etmıyelım.inş. orhanınkıde tamamlanır tatlısını yemedık daha:D
adım adım her parcayı taktırdıktan sora denedık farkı bende bılıyorum ama sen ersanla denedıklerınde yoktun ersanda turbo basınc acmadı.neyse arkadasın konusunu heba etmıyelım.inş. orhanınkıde tamamlanır tatlısını yemedık daha:D
merak etme tum herseyden haberım var chıpden sonra egzantrıkden sonra. ersanla denedıklerınde 0 dan kalkdılar ersanda slıck oldgu ıcın ersanın ılk baslarda öne cıkması normaldır sonrasında orhanın yakalaıyıp gecmesı cok normal.
hey maşallah be yürü kardeşim, VTS terör devam :D
Saol canım benim :)
kankama bak ara gazı vere vere geçiyo hehehe masalalh :)
Saol kankam geçerim fark cok oldu dedim pap pap yapayım :)
maşallah erkan süper:)
Saol özberk rs :)
hey maşallah erkan canavar gibii :D
Saol bilal abi :) Öğreniyorum ben bu işi
basarılı sonuclar devamını beklerıs:)
Saol serkanım :)
tebrikler iyi yurumussun...
Saol fatih. :)
VTS ye maşallah çok sağlam gidiyor...
Saol gökalp :)
Maşşallah , ezelinden beri yürüyor bu araba Maşşallah
Saol serkan abi :)
ey maşşallah maşallah :) canavar hakikaten kaç boy var orda :D
2. videoyu izleyemedim bu arada:S
Saol kankam :) geldi geldi 2 video
ya demicektim ama dicem :D , öncelikle maşallah araçlara tabide
2 araçlardaki modlara bakıyorum sonuç normal değil yaw
106nın yürürü kötümü desem elden geçse iyi olurmu ne desem bilemiyorum :D
Deme bişi ya mümkünse :D
Bugun birini kandırdım allah kerim yönetimle anlaştığım kişi başı kandırdığım adamlar için 1000 tl nin hesabıma yatırılmasını rica ediyorum :)
Adamsın muştu abi bişi demiyorum..
.................................................. ...........................................ceps son :D
Küfür ederim biliyorsun :)
Maşallah Erkan abi. Kazasız belasız nazar değmesin. İyi yürüyor Saxo. Bu arada 106 Göktayın 106sımı?
Saol serhatım. Göktayın deil onla denemedik daha :)
daha detaylı bi vıdeo varmı yan yana çekilmiş kaç km hıza yukseldınız rollmu kalkışmı yapıldı
2 vites 50 km sularında bastık. Baska video yok bende çeken varsa alır eklerim ama.
maşallah kanka budur kısalı 106 geçmenin tadı başkadır :)
Saol kankam .. :)
kimse kimseyi kandırmaya ihtiyacı yok aynı spec ler de benim de VTS var bende denedim 13-59 lu 106 ile sonuç aynı
:icon_tup:
Yapmasınlar modifikasyonu benmi dedim yapsınlar diye :)
valla dostum videodaki yazılanlar neyse o dur erkanın sizin oralardaki arkadaşlar gibi ne kendini ispat etmeye ne arabasını ispat etmeye ihtiyacı yok neyse O.
Tekrar adamsın abim :)
Yok abi olurmu parça takan her araba uçacak..
:icon_tup:
2. video kameraman yolu çekeceğine araçları çekse daha iyi olurdu...
Demir abi baska video bulursam eklerim onlarıda..
Saol abim teşekkür ederim cümlemize işallah.
maşallah erkan rollmu yaptınız kaç km hıza ulaştınız
Roll 1 inci deneme 2 vites 50 gibi diğeri 1 inci vites 20km gibi.
Hiç tartışmaya gerek yok herkes bilir bu arabaların günü gününü dakkası dakkasını tutmadığını aldığın benzinin acayip etkilediğini bazen yapılan tüm modifikasyonların aracı dahada kötü hale getirdiğini hepimiz biliyoruz, Zır orjinal olup sadece filtreyle full gırtlak derecelisine kadar olan araçları çok geçtim ben hiç şaşırmadım video ya çok normal saxo sahibine tebrikler yürütmüş arabasını
Teşekkürler :)
şimdi güzel dusunuyosunda kardes burda farklı etkenler var mesela 1. ve en onemlisi bence pilotaj onun nasıl oldugunu bilmiyoruz vede 106 nın ne denli saglıklı oldugunu bilmiyoruz..
ben ne atıp tutanlar gordum arabamda kapak taslama var vırrık var cırrık var eee sonuc orjin güzel bi 106 bakmıssınki 4 boy koymus gidio..bence araca yapılanlardan cok motorun saglıgı önemli komp. ne denli iyi oldugu onemli..
bence sonuc normal saxo iyi giden bi saxo..
Saolasin fatih.
olabilir ikide olur 5 te olur arkadaşların dediği gibi plotajdanda olur ben gayet masumhane sordum bu sonuç normal deil die kendi arabamla kıyasladım ben aracımı biliyorum sadece filtre war egzoz bile yok ki orta susturucu bile var aracımın nasıl yürüdüğünü biliyorum yürütüyorumda ondan yola çıkarak söyledim şunuda söyliyimki hiçbir vts benim aracıma bunları yaptıktan sonra oda vts ye bunları yaptıktan sonra bana böyle fark atamaz hatta önümden bile yürüyemez görünen köy klavuz istemez ha 106 cı arkadaşı tanımıyoruz nasıl yürütüyor arabası ne denli sağlıklı bilmiyoruz o konuda haklısınız...
söyliyenleride gördük söylemeyenleride ;)
bu konuda haklısın...
106 cı arkadaş gayet iddialı herzaman söylüyorum arabasını koşturamayan cıkmayacak o yola. Ha bu tarzda yalan söylüyorum tarzı konuşmalarına devam ediyorsan bende sana karşı daha insancıl konusmaya çalışacam beni arabamı bu forumda bilmeyen tanımayan adam yok. Benle beraber bu kadar adamda yalan söylüyor ozaman.
maşallah erkan bro:)
Saol mehmedim :)
Maşallah Araçlara VTS iyi yürümüş :)
Saolasin :)
Maşallah erkan gidiyor:)
Saol emrecim :)
Olayların adamı jobjob erkan yine çekememezlik var 106cılardan :D
Abi sorma ya her video olay her video olay nedir bu kardeşim :)
kardesim hllsin hakkını veriyorsun...:D onurlada kısalı 106 denedik sonuş ainen bu şekildedir ;)
Saol efecan :)
Hey masallah :)
Erkan her video koydugunda yalancı damgası yiyorsun, nolcak olum senin bu halin :D
Git boz arabanın biyerlerini ne bileyim vites falan kacır da inandırıcı gelsin :)
Abi bikaç gün sonra egzantrikli - kısalı - hafif volanlı - kapak taşlamalı - kelebekli falanlı filanlı ile denicem sen asıl ozaman sansasyona kavgalara *** atmalara bak.
şu arabayla şanzelin yanında ara gazı versek diyorum:D
Şanzel dedinmi akan sular durur biliyorsun :D ali :D
MASALLAH erkan :) :icon_tup: :icon_tup:
Saol onur :)
Saol bora abi :)
Erkan görevini gene başarıyla tamamlamış. Saxo gerçekten hem görüntü hemde yürüyüş olarak, Erkan'ın pilotluğu ile çok başarılı.. :)
Allah kaza bela vermesin ;)
Saol ercan abim :) Öğrendim bu işi ben yaw :) İrtibatı koparmayalım..
caponlarda olmaz ama bu dediğin başkanım ;) pejoya has bir durum bu "ciğer" olayı :p
Var abi bizim buradaki kasaplar cok uygun veriyorlar alimmi senin civic e de :)
Motorlar aynı speclerde deil o daha dolu + kısası var :)
saxo2 vts biraz daha agir galiba..
Bende 15kg hafif diye biliyorum yanlış olabilir abi.
maşallah Erkan.
Saol kardeşim :)
Saolasin :)
http://img233.imageshack.us/img233/6179/akcier.png (http://img233.imageshack.us/i/akcier.png/)
Ciyeri pis araba .................................................. ................................. ciyeri temiz araba ...
M U R A T
29-07-2009, 09:05
erkan bir sefer de geçil yav:D
kardeşim Allah razı olsun iyi dileklerin için :)
bu 106 saxo yani bu motorda herşey öncelikle cigere bakıyo....bi araç sıfır ayarında vede gusel açılmış bi motor ise hiç bir mod a ihtiyaç duymadan çoğu yılların modlu veya yılların eskittigi motorlara taş çıkartıyo...bnm aracımda sadece chip var kimi insanlar chıp ı nerden aldın nası aldın soyle böyle soruyolar fakat chıple boyle yurumedıgıni ben bılıyorum bı chıp 6 7 boy fark atmaz..
orhanın arabasıda gusel yuruyo ama genelde ben 3.vites hep 2 boy 4.vites 6 7 boy hatta bazı arabalara 5.viteste 100 metre civarı ayırdıgımı cok cok cok ıyı bılıyorum...
olay erkan ın vts sine gelince..zof sıkı bi makınaydı ankaradayken de iyi bi araçtı erkan da gusel koşturuyosa zaten tutamazlar o arabayı bu fark çok normal zof o farkı açabılecek kapasitede bi araçtı ankaradan giderken hala o kalitesini koruyosa ne mutlu aracada sahibinede :) gusel deneme olmuş artık 106 saxo hariç üst kategori araçlarla denenmesini bekliorm merakla.. :)
onursoytam
30-07-2009, 14:24
o yılların beni 1ap81 dıye bılıyorum 2000 de sonrası 1ap41 ama 2sıde magnetti marelli...ama bu olay hurafedir..saxoyla gti ın kılosuna kadar aynıdır 15 kg fark edıyo olabılır onda pek emın deılım sadece sxonun önü 5 cm uzundur bundan dolayıda gidişinde bi deişiklik olmucagı kanaatindeyim...bnde ne zmn bi saxo 1 le 106 denedıgını gorsem saxo1 i 106 hep delmiştir.. buda tabiki bi hurafedir...saxo 2 ler ın de ust kapaklarının farklı 135 hp oldugu soylentılerı vardır...ama karşılık olarak 2000 ve ustu gti larında ust kapakları farklıdır...hatta yag kapagının altındaki contanın oldugu duz yerın orda 2 tane demir cıkıntısı 2000 ve ustu gti larda vardır saxo da böyledir..sebebini hala anlamış deiliz...2 araçta her modelde aynıdır bnce
bencede şöyledirki .. :D fabrikadan alındığında rodaj meselesi mi acaba ??
fabrikadan alındıgında olabilir...veya araç rektefe gormusse o rodajın kalitesi onemlıdır...tabi rektefecının motorcunun yetenegı herşey onemlıdır
serhat306
30-07-2009, 17:30
bızde 99 model bı gtı vardı 129 hp vermıstı dynoda dedık chıp yapalım bıraz daha ıyılessın chıpden sonrakı dyno verısı 120 hp oldu garıp ama gercek benım eskı arabyı ıkı boy gecen araba benım arkam dustu hemen eskı halıne cevırdık chıp nerde yaptırdıgımızı soylemıyım onla alakası yok cunku aracla alakası vardı yuklu arac ılla ıyı yurucek dıye bır kural yok benın su ankı aracım stock eskı aracımda va3216 pasaoglunun aracı chıp fılıtre egsoz tımıng kısa vardı ama hıc bır zaman guzel yurumedı stock aracım daha guzel yuruyor...
dip not olarak yazmak ıstedım tum yazılanları okudum...
jdmpower
30-07-2009, 17:57
ii yürümüş saxo
bızde 99 model bı gtı vardı 129 hp vermıstı dynoda dedık chıp yapalım bıraz daha ıyılessın chıpden sonrakı dyno verısı 120 hp oldu garıp ama gercek benım eskı arabyı ıkı boy gecen araba benım arkam dustu hemen eskı halıne cevırdık chıp nerde yaptırdıgımızı soylemıyım onla alakası yok cunku aracla alakası vardı yuklu arac ılla ıyı yurucek dıye bır kural yok benın su ankı aracım stock eskı aracımda va3216 pasaoglunun aracı chıp fılıtre egsoz tımıng kısa vardı ama hıc bır zaman guzel yurumedı stock aracım daha guzel yuruyor...
dip not olarak yazmak ıstedım tum yazılanları okudum...
aynı olayı 4 gun once or-sel orhan usta nın aracıyla denedik otobana 2 araba extra 1 beyin çıktık....4.viteste 5 boy geçiyodum aynı yolda aynı eyimde chıp ı takıp 7 boy fark oldu...8000 lik bi chipli beyindi...ben bu chipleri yazan insanları çok merak ediyorum :D
kardeşim Allah razı olsun iyi dileklerin için :)
bu 106 saxo yani bu motorda herşey öncelikle cigere bakıyo....bi araç sıfır ayarında vede gusel açılmış bi motor ise hiç bir mod a ihtiyaç duymadan çoğu yılların modlu veya yılların eskittigi motorlara taş çıkartıyo...bnm aracımda sadece chip var kimi insanlar chıp ı nerden aldın nası aldın soyle böyle soruyolar fakat chıple boyle yurumedıgıni ben bılıyorum bı chıp 6 7 boy fark atmaz..
orhanın arabasıda gusel yuruyo ama genelde ben 3.vites hep 2 boy 4.vites 6 7 boy hatta bazı arabalara 5.viteste 100 metre civarı ayırdıgımı cok cok cok ıyı bılıyorum...
olay erkan ın vts sine gelince..zof sıkı bi makınaydı ankaradayken de iyi bi araçtı erkan da gusel koşturuyosa zaten tutamazlar o arabayı bu fark çok normal zof o farkı açabılecek kapasitede bi araçtı ankaradan giderken hala o kalitesini koruyosa ne mutlu aracada sahibinede :) gusel deneme olmuş artık 106 saxo hariç üst kategori araçlarla denenmesini bekliorm merakla.. :)
valla kardes yıgıdı oldurceksın hakkını yemıyceksın ben kımseye yaranmak yada kotulemek ıcın laf soylemem hersey ortada cok kullanılan cıgerlı lafını kullanmamak için senı ornek verdım kı orhan benım en yakın arkadasım ogun ben kaldırdım bılyosun e ne dıyelım gıden arabaya gıtmıyomu dıyelım hersey ortada aynı sey saxo ıcınde gecerlı araba gıdıyo ben hala aynı seyı savunuyorum istedıgını yap gıden araba gıdıyo..
alpergti
31-07-2009, 00:04
vts ye maşallah güzel yürüyor.
MUGENPOWE®
31-07-2009, 00:38
masallah bızım uzmanın sattıgı arabalarda keramet war adam napıyosa anlamıorm fena yuruo 106 sıda ole saxosuda ole tekrardan masallah saxo yu uzmandayken kullanmak nasıp olmustu bıras guzel makıne =)
TURBO CİVİC
31-07-2009, 00:50
vay kardesime bak yara yara gidiyo masallah
Teşekkürler kardeşlerim :) Erdem yararrım kanka :)
Erkan ne istiyorsun evladım sen küçücük 106 lardan :D Yetmedi mi parçaladığın :D
Erkeksen gel İstanbula benimle yarış :D Ben teknemle sen de arabanla Sarayburnundan başlayacağız Üsküdara ilk varan :D Yalnız senin köprü de geçmen lazım hatırlatayım :hahaha:
Kardeşim benim ilk abi Saxo aldım dediğinde biraz üzülmüştüm ama şimdi gerçekten imrenerek izliyorum. Maşallah pilotajına da arabana da :icon_tup:
Erkan ne istiyorsun evladım sen küçücük 106 lardan :D Yetmedi mi parçaladığın :D
Erkeksen gel İstanbula benimle yarış :D Ben teknemle sen de arabanla Sarayburnundan başlayacağız Üsküdara ilk varan :D Yalnız senin köprü de geçmen lazım hatırlatayım :hahaha:
Kardeşim benim ilk abi Saxo aldım dediğinde biraz üzülmüştüm ama şimdi gerçekten imrenerek izliyorum. Maşallah pilotajına da arabana da :icon_tup:
Teşekkür ederim :) bora abi saxomdan cok memnunum hiç mahçup etmedi beni :) Yanlız isimden biraz ofsayt :D
onursoytam
31-07-2009, 08:14
Teşekkür ederim :) bora abi saxomdan cok memnunum hiç mahçup etmedi beni :) Yanlız isimden biraz ofsayt :D
saxo değil VTS :D
SİNANN007
31-07-2009, 09:18
kimindi 13-59lu 106 denediğin millet boşuna sanzımana para vermesın bu kadar kötüyse bu 13-59
yusufcan_1982
06-11-2010, 00:03
erkan bir sefer de geçil yav:D
adanada onu gececem adanaya bir gelse
1 sene sonra mı aklına geldi yaw :)
yusufcan_1982
06-11-2010, 00:06
106 ben sürmüştüm o zmanlar karıştırıken buldum :):):):):)
Geldiğimde part 2 yi çekeyimde sana aklın başına gelsin kanka :)
adamım manifoldun portları tamam, araba istanbula gelsin artık..
http://img18.imageshack.us/img18/6075/dsc0162v.jpg (http://img18.imageshack.us/i/dsc0162v.jpg/)
adamım manifoldun portları tamam, araba istanbula gelsin artık..
http://img18.imageshack.us/img18/6075/dsc0162v.jpg (http://img18.imageshack.us/i/dsc0162v.jpg/)
Ayy bunnar ne kocaman kocaman kuyu gibi çekmesin içine bişileri :) Şişt uyandırmayalım kimseyi :D
yukarı kıvrımlı bide sna bişeyi anımsatıyormu ahahahaha xhamster dan :D
yukarı kıvrımlı bide sna bişeyi anımsatıyormu ahahahaha xhamster dan :D
gece gece xhamster nirden geldi aklına :D:D:D:D:D:D:hehe:
yusufcan_1982
06-11-2010, 00:22
ayy bunnar ne kocaman kocaman kuyu gibi çekmesin içine bişileri :) şişt uyandırmayalım kimseyi :d
fark etmez ganga portları büüyütte gell :)
yusufcan_1982
06-11-2010, 00:23
YAH BİR MESAJ YAZDIM BÜTÜN CAMİA buraya toplandı şu videolari güncelle kanka izleyelim
fark etmez ganga portları büüyütte gell :)
Kanka portlar büyüdümü sizede 2 beden büyük gelir kaybolursunuz :) Bu hali yeter :D :D
yusufcan_1982
06-11-2010, 00:25
:) gel adanayaaa artık don giymek isteyen cok :)
videolar bende açılmadı izliyemiyorum..
hacı vallaha ızleyemedım vıdeo acmadı ama emınım fena yurumussundur:D:D:D:D
arabada guzel sahıbıde guzel maaşallah:D
edit: tuuuuu vıdeolar eskıymıs ya la:D
taaaa ben usta bırlıgıne gıttıkten 4 gun sonra denemıssın:D:D
Selcuk_RoL
06-11-2010, 01:46
maşşallah araçlara
Ahmet_28
06-11-2010, 10:42
erkanım maşallah.istanbula ne zaman geliyosun kanka gelde seni mesut bahtiyar geri yollarız :D
erkanım maşallah.istanbula ne zaman geliyosun kanka gelde seni mesut bahtiyar geri yollarız :D
Gelinim olurmusun kanka :)