Orijinalini görmek için tıklayınız : Genel yardım bekliyorum sizlerden
olcay_bora
01-08-2009, 01:00
Uzun zamandır foruma giremiyordum işlerden dolayı. Bugun 93 model 90 hp civic sedan için kaporamı verdim pazartesi fln temiz kagıdını halletcek sahibi, hafta içi de hayırlısıyla üzerime alıyorum. şimdiden ufak tefek başlamak istedim. bir kaç sorum var çünkü ilk kez honda sahibi oluyorum :)
sorularım özellikle yürüyenle ilgili oldugu için konuyu buraya açma gereksinimi duydum.
1. bijon aralıgı nedir
2. aracı olabildiğince yere yakınlaştırmak istiyorum koni amortisör tatıracagım kaçlık ve hangi marka yayı kullanmamı tavsiye edersiniz ?
3. kaç inç jant koyabilirim (şimdilik aracın kaldırması kaldırmaması önemli değil motoruyla ugraşılazdiye düşünüyorum anca borcumu kapatınca swap fln düşünebilirim)
4. kronik sorunları var mı ve motoru kaç bin km ye kadar dayanıyor düzgün bakıldıgı takdirde ?
5. özellikle dikkat etmem gereken hususlar neler bundan sonra ?
Ahmet Saraçoğlu
01-08-2009, 01:09
kanka burdan alıyoruz haberini ,, şimdiden hayırlı olsun
Hayırlı olsun. Güzel bir kasa almışsın :) Temizdir aldığın inş :)
şimdi sorulara gelecek olursak, bijon aralığı 4-100dür. Basma konusunda birşey diyemicem kendi aracımda amortisörü sertleştirip yayını kesicem, kimse önermez bunu ama ben öyle yapardım. motoru bakımları iyi yapıldıysa bayağı gider ben en az 400.000 derim. honda sonuçta. kronik sorunu hiç duymadım, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur gibi bişey :) 15 veya 16 inç iyidir. Kişisel fikrim 16dan yana sedan olduğu için :)
hayırlı olsun şimdiden
Emir_b16a
01-08-2009, 01:26
1. bijon aralıgı nedir 4x100
2. aracı olabildiğince yere yakınlaştırmak istiyorum koni amortisör tatıracagım kaçlık ve hangi marka yayı kullanmamı tavsiye edersiniz ? coil yaylar mewcut bolcada seçenein war sitede yapılan araçları indele örnekler bulursun
3. kaç inç jant koyabilirim (şimdilik aracın kaldırması kaldırmaması önemli değil motoruyla ugraşılazdiye düşünüyorum anca borcumu kapatınca swap fln düşünebilirim) 17 çok zorlar 16 iidir
4. kronik sorunları var mı ve motoru kaç bin km ye kadar dayanıyor düzgün bakıldıgı takdirde ? bakarsan 500 000 e kdr gider snden öncede ii bakılmışsa tabi
5. özellikle dikkat etmem gereken hususlar neler bundan sonra ? kaza yapma :D
olcay_bora
01-08-2009, 12:46
anlaşılan forumu baya bir kurcalamam gerekiyor zaktim oldukça artık :) arac suan 178.000 km de. motorunda bugune kadar hiç bişey olmamış sadece bi kez hararet yapmış peki bu neyden kaynaklanır. önümüzde ki zaman için ne gibi sorunlar yaratma olasılıgı var ? ciddi bişey mi ?
1kez hareret yaptıysa eger orda bn devreye gırıyım aracı cok fazla sıkıstırma hıc bısey yokmus gıbı hararet gostergesı ıner cıkar fakat bır gun marsa basarsın araba calısmaz senı son noktaya kadar hıc bısey yokmus gıbı goturur bı sorun cıkarsada koktn halledersın .
Emir_b16a
02-08-2009, 02:54
anlaşılan forumu baya bir kurcalamam gerekiyor zaktim oldukça artık :) arac suan 178.000 km de. motorunda bugune kadar hiç bişey olmamış sadece bi kez hararet yapmış peki bu neyden kaynaklanır. önümüzde ki zaman için ne gibi sorunlar yaratma olasılıgı var ? ciddi bişey mi ?
harareti uzun süre görmüşse o makinanın işi bitmiştir ama anında müdahale edildiyse sorun yok ;)