Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsung Omnia Kullananlardan Yardım
Telefonu dün aldım, duvara fırlatmamak için zor tutuyorum kendimi. Ne zormuş yahu windows mobile.
Bazı sorularım var,
Öncelikle her telefonda şebeke seçimi mevcut. Yani
-Sadece 2G
-Sadece 3G
-2G ve 3G beraber
Bunu seçeceğim yeri bulamadım.
Sonracıma, hafıza kartım takılı ama içine nerden gireceğimi, ne şekilde dosya yükleyeceğimi bulamıyorum. Hani windows mobile ya, explorer gibi birşey yok mu?
Bir de ana menü temasını değiştirmek istiyorum. Beceremedim onu da değiştirmeyi.
Bunun dışında klavyesini kullanmak ne zormuş, alternatif klavye yüklemesi yapılabiliyor mu? Yapılıyorsa link var mı? Bunun dışında yüklememi tavsiye edeceğiniz programlar var mı?
Ayrıca ortamda wireless varsa ve telefonun wirelessı modeme bağlıysa, internete bağlandığımda wirelessı kullanır di mi? 3G veya Edge'i kullanmaz?
SekoLive
01-08-2009, 10:08
Dün Onursümer 3G konusunda 1 hafta dayanabildim yazıyordu bu telefon için yanlış hatırlamıyorsam gördüğünde yazıcakdır.
hayırlı olsun
arkadaşımdan alıp biraz kuracalamıştım ama dokunmatik ekran konusunda ciddi problemi var yani algısı vahimdi işallah kudurtmaz seni..
öte yandan wireless konusunda yukarda ikonu olmalı varmı yokmu bilmiyorum ama bazen farkında olmadan wireless tan kopup edge-3g ile bağlanır ve net paketin yoksa dikkat et paket halinde almaz isen çok pahalıdır aman dikkat tavsiyem bi 100 mb paket alman wireless harici yerlerdede nete girersin işine yarar baya..
öncelikle active sync programı gelmesi gerekir cd nin içinde onu kurman gerekir
wireless ayarlarını senin yapman gerekir hangi öncelikle hangisini kullanacağına dair
dosyaları görebilmen için dosya gezgini var klasör üstü büyüteç olan yada diğer ismi file explorer ing kullanıyorsan ordan normal pcde gezer gibi gezebilrsin active synci yükledikten sonra pcden dosya atabilrsin zaten bilgisayarımda görebiliceksin yada bluetooth vs de işini görür ayrıca kartı çıkarıpta atabilrsin
menu teması muhtemelen az sçenek vardır netten beğendiğin tema bulup yüklemen yada default windowsa geçmen ayarlar kısmından yapaılabilir menu ismini unuttum
omnia güzel telefondur wm güzel işletim sistemidir 6 7 yıldır kullanırım son telefonum hariç sorun yaşamadım çokta memnunum:)
http://www.omniaturk.com/forum/omnia-icin-temalar/
ayrıca *.cab dosyası genelde zip halde görülür pcde onu direk telefona atıp çalıştıracaksın pcde yapman gereken bir şey yok cab uzantılı dosyalara
evren alışırsan acaip güzel ve rahat kullanırsın hemen pes etme. Arkadasımda omnia vardı bendede htc ikimiz baya birşeyler yapmıstık telefonlara. Aksam eve gidersem bütün programları yüklerim siteye. Tema olarakta cok kullanıslı bir tema vardı onu vereyim. Omniaturk.com bu siteyede üye olursan herseyini halledersin
onurdemir
01-08-2009, 10:29
Evren bende kullanamayıp telefonu kenara bırakanlardanım. Ama bakma sen bana yakında tekrar kullanmaya başlayacağım. Ne kadara aldın acaba telefonu? Keşke ben verseydim sana. 5 gün kullanıp kutusuna kaldırmıştım. O gün bugündür dolapda duruyor.
Bu arada omniatürk güzel ama adamlar uçmuş. Onların bilgilerine yetişmek çok zor. Herifler telefona format atıyo ben hayatta yapamam öyle birşey :D
serhat306
01-08-2009, 10:43
Sular yükselince balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin! Kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir.
fena ımzaymış:D
onurdemir
01-08-2009, 11:08
Sular yükselince balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmesin! Kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir.
fena ımzaymış:D
Dur şimdi karıştırma onu :D
Herkese teşekkürler arkadaşlar.
Onur 1200 /12 şeklinde satın aldım. Kullanımı zor, ama işlevi çok diye bunu tercih ettim. HTC düşünmedim, Nokia sevmiyorum. Eh geride iphone ve blackberry kalıyor onlarda işlevsiz.
Tuğral, öyle bir güzellik yaparsan cennette huri manzaralı hamağını hazır bilesin. :D
Senna, programı kurdum. Senkronize falan ettim. Sıkıntı yok orda. Wireless konusunda önce hangisini kullanacağını nerden seçeceğimi bulamadım. Yalnız şöyle birşey var, wireless kapalı iken ekrenda Edge'in E'si yazıyor. Wireless bağlantı yaptığımda o kayboluyor, wireless ikonu geliyor. Kanımca önce wireless'ı kullanıyor ama emin değilim. Dosya gezginini buldum, bildiğin windows exlorermış :D
Eworen teşekkürler önerin için, dün hemen 250 mb lik bir paketi 10 tl'ye satın aldım. MSN-Mail kullanmayı düşünmüyorum, en fazla 3-5 site açar anlık işimi görürüm. Onla da kotam bitmez muhtemelen.
Tool teşekkürler link için, karıştırayım biraz.
tamam E çıkıcak o edge kullanmanın mümkün olduğunu gösterir daha da olmazsa mesela edge yoksa G çıkar gprs in bağlantı ayarları eski sürümlerde explorerın özellkleri içindeyi bi bak derim eğer yoksa ayarlar kısmında olabilr ama wireless öncelikli olması lazım mantıken yinede bi bak:)
onursumer
01-08-2009, 12:46
Omniada okadar cok ozelligi varki tek problem wm de birseyler yapmak icin cok ugrasmak gerekiyor ben symbiandan sonra 1hafta icinde e65 e geri dondum mesela suan e65 ile edge uzerinden baglaniyoru hic ugrastirmiyor beni ayrica cok aktif kullanmama ragmen 100mb dolduramiyorum :)
Boost Up
02-08-2009, 00:14
Aynen Omnia da 3G ye nasıl geçeceğiz, benim garibanın kontoru yok gerçi ama:D
Bant seçimini otomatik yapman lazım 3G'ye geçmek için. Default olarak otomatik gelmiyor ve kullanamıyorsun.
Onurkk06
02-08-2009, 10:42
http://www.omniaturk.com/forum/omnia-icin-temalar/iphoneculari-kizdiracak-theme-)/?PHPSESSID=6t2eoovmv9v7vpb78m4t7s2f60
bu arada bu tema manyakmış :D
wifi'den kendi kendine gprs baglantısına gecme gibi sacma bir ozelliği var. nodata isimli programı yukleyerek bunu engelleyebilirsin.
biraz karışık bir pda ama alışınca gerçekten güzel oluyor.. klavye icin daha güzel secenekler mevcut. zoomboard diye bir klavye yuklemiştim diye hatırlıyorum, onda daha rahat yazarsın.
donanimhaber'de omina ile ilgili bir çok program var.. kolay gelsin
Teşekkürler, zoomboardu biraz evvel bulup yüklemiştim. Dediğin gibi daha rahatçana. Oyunlarda baya hoşmuş, nfs falan epey eğlenceli.
Wifi, gprs e geçtiğinde ekranda wifi ikonunun kaybolup gprs anlamı taşıyan 3g ikonunun geçmesi lazım di mi?
telefonumu 4-5 ay once sattığım icin tam bilmiyorum :) ama istemeden nete girip gprs ile baglandığından herkes şikayetçiydi ve nodata programını kuruyordu. 3g ile kullanma fırsatım olmadı
Boost Up
02-08-2009, 15:38
O olay şöyle, bende de wi fi ile sadece msne, internete ise gprs le giriyordum. Ayarlardan halledebiliyorsun:)
mechanıcer
02-08-2009, 15:48
bende yenı samsung star kullanıyorum dokunmatık klavye okadar hızlıkı tuslu klavyeyı hıc aramıyorum. ama youtube bolumu telde orj ama gırmıyor forbıden 404 yazıo onu nasıl cozebılrıız bılen varmı ?