Orijinalini görmek için tıklayınız : 207gt vs 207rc
M///maniac
01-08-2009, 15:35
207 gt ile 207 rc arasındaki farklar nelerdir tam olarak bilen arkadaslar yazarsa iyi olur...
Biri 150 hp biri 175 hp diye biliyorum.
basınç farkı ve rcdeki turbonun housing inin çelikten yapılmış olması rc nin süspansiyonları 150 ye göre daha sert koltukları farklı vs vs
207 RC ile 207 GT nin motor iç yapısında herhangi bir farlılık
bulunmamaktadır. Ancak enjeksiyon sistemleri ve turboları birbirinden
ayrılır. Turbo hava giriş ağzı 207 RC de daha büyüktür.
Bunun yanında, motor beyinleri aynı gözükse de, yazılımları birbirinden
farklıdır. Ayrıca debreyajları da farklılık gösterir.
Peugeot Tr'den GT-RC arasi motor farkina dair sordugum soruya cevap geldi;
:)...................
rc gt den daha hızlı bide koltukları daha güzel tek bildigim fark bu:)
rc nin yazılımı gt ye atılamazmı?
Teknik farklardan baska;
-rc'de krom dis ayna kapaklari var, gt'de govde rengi
-rc'de arka bagaj ustu spoyler var, arka tampondaki plastik parca govde rengi..
-egzoz uclari farkli..(belki kazan da farklidir)
-rc'nin on farlari fume gibi bir renkte..gt'de krom..
-rc'nin direksiyonu biraz daha etli gt'ninkine gore.. gt'ninki ince demek degil tabi bu..
-koltuk tasarimlari farkli..rc'ninki biraz daha buyuk yan desteklere sahip..
-on konsoldaki citalar rc'de aluminyum gorunumlu, gt'de karbonfiber..
-gt'de cam tavan standarttir, rc'de opsiyonel..
-suspansiyon sistemleri de farkliymis..ne kadar farkli detayini bilmiyorum..ama standartta ikisi de leylek..
rc nin yazılımı gt ye atılamazmı?
Motordaki tek fark yazilim olmadigi icin olmaz..
DoDo_hamann
02-08-2009, 11:44
ek olarak,rc'nin eksoz boruları 57mm gt'ninki 51'di yanılmıyorsam,eksozlarıda farklı kazan ve uç olarak.
Bu kadar farktan 25hp mi çıkmış :)
emretorlak
02-08-2009, 12:47
Eksoz çapı,yazılım,turbo hava girişi extra güç alınacak önemli noktalar. +25hp gayet normal.
Eksoz çapı,yazılım,turbo hava girişi extra güç alınacak önemli noktalar. +25hp gayet normal.
Bana RC biraz kısık tutulmuş gibi geldi sanki :rolleyes: GT'ye göre RC daha verimli olur gibi , modlarsak.
GT'den burada da dısarıda da 190 HP alıp gezenler var ama extreme şeyler olmadan diye biliyorum bu güç.. Aynı parçaları iki araca da uygulayıp üzerine aynı 'agresiflikte' bir yazılım atılınca ne güç alınıyor bilmiyorum..
Bende filtre ve 60lık boru var, stock RC ile deneyeceğim bir ara..
Antalyalogy
03-08-2009, 10:27
GT'den burada da dısarıda da 190 HP alıp gezenler var ama extreme şeyler olmadan diye biliyorum bu güç.. Aynı parçaları iki araca da uygulayıp üzerine aynı 'agresiflikte' bir yazılım atılınca ne güç alınıyor bilmiyorum..
Dene bakalım Tarık.Ne olacak?
Bence stock RC'yi geçersin Tarık.
stok rc yi herşeyin ustune iddaya girerim geçemez....kingpin acar snn kardeşin falan oldugunu soyluyo bızım ortamımıza gelır onun arabasının gidişini iyi bilirim....eksozlu chıplı gt beni geçemedi stok gt yi zaten geçiorum stok tan kastım filtre eksoz...ama rc beni 4.viteste deliyo :)
..ama rc beni 4.viteste deliyo :)
Roz ne kadar açık sözlüsün :p
geçiyo abi yalan söylemeye gerek yok :) ama gt ler rakıp görmesin kendını bana...hele rc yi hiç görmesin derim çunku gerçekten rc yle gt arasında dunyalar var :)
Komple ekzoz+filtre+yazılımlı GT ile RC denemiştik, RC almıştı.. Hatta RC nin sahibi bu forumda üye bi arkadaşımız ;)
hatta nasıl aldıgını bile tahmin ediyim...2de rolladılar kafa kafaya 3 e cekti azcık onune cıktı rc 4 e cekınce kopartmaya başladı dogrumudur :)
Sen yok muydun doğukan ? Mustafa Abinin araba ile Can diye bir arkadaşın RC denemişti :D
ben o gun yoktum galiba can ın araba siyah dmi? mustafa abiyi ben geçtim ama mustafa abinin soforlugu iyi deil
Yok mustafa abinin arabayı tuğbay sürüyordu :D evet siyah Rc :D Tırt da hepsini geçmişti :D:D
tırt alır rc yi :D daha tırtta kotu suruyo onun arabayıda ben suruom ibonun rs le dnerken ben surdum :D
Sen yok muydun doğukan ? Mustafa Abinin araba ile Can diye bir arkadaşın RC denemişti :D
Hehe eeth o bendim. Eğlenceli denemeydi :)
M///maniac
11-08-2009, 12:19
rc nin turboduyls gt turbodunun bi fsrkı vsrmı???
DoDo_hamann
11-08-2009, 12:27
fark yok aynı turbolar.
Vtec-SEDAN
12-09-2009, 15:49
RC ile denedin mi Tarık ?
RC ile denedin mi Tarık ?
son halimde 2'de basınca ben viraj dışında kaldım 3 sonunda tam 1 boy vardı.. doğru düzgün deneyemedik..
direksiyona geçince ise hissedilen bir fark yok, ama filtreden dolayı sanırım benim arabam gaza basınca daha erken tepki veriyor RC'ye göre..