Orijinalini görmek için tıklayınız : evo sti type-r
60.000 70.000 ytl arası bir bütçeniz olsa stock bir evo9 sti alıp kalan parayla üste parça alıp yoksa turbo bir type-r projesı uygulamak.Hangisini seçerdiniz.Belkı bıyerden para gelıcekte aklıma takılan bir soru buaralar:)
[QUOTE=rs_okan;stock bir evo9 sti [/QUOTE]
EVO9 STİ derken :soru:
uzun uzun anlatmak yerıne bıraz devrık cumle kurmusum:)stock bir evo9,sti alıp........
tmm şimdi oldu :D
bence tamamen tercih meselesi gönlün hangisini istiyosa ona yönel derim
kardeş ben şimdi tayyar sahibiym aynı su an sen gibi 2 lemdeyim tayyarı turbomu yapsam yoksa ewo6 veya 9 mu alsam yada 2005 sti mi yapsam gibi seyler var içimde bi yandann da hattttaaaa hattaa sara sara giden bi tayyarmı yapsam gibi seyler düşünuyorum...
;
kardeş ben şimdi tayyar sahibiym aynı su an sen gibi 2 lemdeyim tayyarı turbomu yapsam yoksa ewo6 veya 9 mu alsam yada 2005 sti mi yapsam gibi seyler var içimde bi yandann da hattttaaaa hattaa sara sara giden bi tayyarmı yapsam gibi seyler düşünuyorum...
ozmaan senın kafandakı dusuncelerede bır acıklık getırmek acısından ıyıkı acmısım konuyu;)
Seçeneklerin kendine göre dezavantajları var..
Type-r a 20-30 bin lira harcandığında çok çok iyi güçler elde edilebilir..Ama bunun satması da var :) Evoya sti yı aldığın gibi satmak turbo typerı satmaktan daha kolay olcak..typer bu konuda çok zarar ettirir..
Yakıt , bakım masrafları , yedek parça olarak honda düşük maliyete sahip böyle bi avantajı var.
fwd ve yüksek güç demek 1. ve 2. vitesten vazgeçip şehir içinde sürüş keyfine elveda demek :) 4x4 direksiyonu nereye çevirirsen oraya gider :)
Bu kişisel bi seçenek sabır,para,zaman,emek gibi niteliklere sahipsen turbo typer yüzünü güldürür..
zaten kımse para harcayip karsılını alamamiştır onun için satıp bence daha hızlı bi araba alıp az masrafla 400 leri yakalamak ...
sokaga atacak paramız yok ztn.2 yılı askındır kafamda cok proje oldu paramızda oldu fakat parayı baska yerlerde degerlendırdık.Sımdı tekrar paramız olucak gıbı allahın ıznıyle ve artık bır proje yapmak ıstedık.suanda kafamızda olusan 3 arac bunlar var.Eger parayı yıne baska bısekılde kullanmazsak allahın ıznıyle yapıcaz bısıler:)
nightkids_han
01-08-2009, 19:39
evo.........
emretorlak
01-08-2009, 19:44
Ben olsam Type-R alır turbolamadan conta headers cai tarzında binerdim.Satarken de ciğerim yanmazdı:)
İlla verdiğin 3lemeden seçeceksek STI>Evo9>Turbo Taypar
sabri_si
01-08-2009, 20:01
bi arabayı turbolamaktansan zaten turbo bi araba almayı tercih ederim ayrıca 4x4 ün avantaşları göz ardı edilemez
turbo&quattro
01-08-2009, 20:07
evo alip keyfime bakardim...Ama benim vaktim bol ugrasirim dersen typer turbo da guzel bir secenek.
sti ve fp hta alinip gazlanir;
ama otobanda turbo taypar gelip kaybolursa uzulme ;)
hocam hepsi güzel seçeneklerde makul fiyata satılan güzel tayyarlar onlar en iyisi değil mi? 45000 civarı turbo tayyar alınır ama kişisel. biraz riskli ama
sadece gecme gecılmek olarakta gozonunde bulundurmamak lazım.gorunusu yol tutusu konforu kullanıcıya verecek zevkı vs... bırcok secenekle degerlendırmek en mantıklısı.ona kalırsa 10000 ytl bır araba alıp motoruna 60 lıra harca gecemıcen araba kalmaz.bole dusunursek bıraz yanlıs oluyo tabı
sadece gecme gecılmek olarakta gozonunde bulundurmamak lazım.gorunusu yol tutusu konforu kullanıcıya verecek zevkı vs... bırcok secenekle degerlendırmek en mantıklısı.ona kalırsa 10000 ytl bır araba alıp motoruna 60 lıra harca gecemıcen araba kalmaz.bole dusunursek bıraz yanlıs oluyo tabı
saydiginiz hicbir arabada konfor unsuru yokki goruntu denilirse eger:
http://i344.photobucket.com/albums/p333/dfiggin/DSC_0557.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3595/3772330569_3131631dac_o.jpg
evonun ve sti nin type-r gore bıraz daha konforlu oldugu dusuncesındeyım.bılmıorum ama yanılıyorsamda affola
evonun ve sti nin type-r gore bıraz daha konforlu oldugu dusuncesındeyım.bılmıorum ama yanılıyorsamda affola
sti yeteri kadar sert, evo ise cidden rahatsiz ;)
typeR yapardım.bı evo yada stı ın yanına geldıgımde gulup gecmek ıcın ama onden ceker olması dezavantaj.
typeR yapardım.bı evo yada stı ın yanına geldıgımde gulup gecmek ıcın ama onden ceker olması dezavantaj.
Ya yaptığın type-r'dan hızlı bir sti ise ? Amaç hızlı bir araç yapıp herkese go demek mi yoksa gezmek eğlenmek mi araç seçimi yapılırken bunu düşünmek gerekiyor bence..Bence konfor arıyorsan e46 m3 düşünebilirsin bence hafiften yüklersin veya supercharger filan iyi gider mis mis :p
Yiğit Ş.
01-08-2009, 21:12
ne amaçla kullanacağına karar werirsen dha kolay olur karar vermen. kafam rahat olsun hem gazlarım hem yanlarım diosan evo9. ha diosan günlük kullanmıcam, otobandan çıkmıcam, hatatata gezicem ozmn R
tayyar konforlu bile sayılır ikisinin yanında:) hele bide süspansiyonunda iyileştirme varsa evo sti böbrek taşı düşürmeye bire bir
DogukanB
01-08-2009, 21:34
Type r bi katagori altta kalıyor herhalde. Evo9 ve subaru üzerinde yoğunlaşırsak, subarunun parçası ve modifiye ekipmanları daha ucuzdur. Şöyle bir sözde var, 'Bir davete gittiğinizde evo sahipi arabayı park etmesi için valeye verir. Sti sahibi iste kendi park eder.:)
Tercihini sti' dan yana yaparsan, 2005 ve üzeri stilar dccd' li olduğunu düşünürsek ve yazdığın bütçede yetiyor bu araca bakabilirsin. Bi elin parmağı kadar insan kefil olur.:)
http://www.sahibinden.com/_2005_subaru_sti_hatasizz_emsalsiz_-73WQQaXQQ15138016WQQpXQQdisplayitem
70 milyara typer alıp uğraşmaktansa bunlada uğraşılabilir. Oldukça temiz bir sti. 47.500' e son veriyor.
http://www.sahibinden.com/_2003_sti_-82WQQaXQQ14097869WQQpXQQdisplayitem&keyword=2003%20sti
Alınabilitesi yüksek bi sti daha.:)
http://www.sahibinden.com/2004_sti_en_temiz_ve_en_duzgun_stilardan_birtanesi _-43WQQaXQQ14224382WQQpXQQdisplayitem
Gc8 bakarsanda üzerinde oldukça kaliteli parçalar mevcut ve 400 küsür güçlerde.
http://www.sahibinden.com/is_kurmak_maksadiyla_satilik!-21WQQaXQQ15684868WQQpXQQdisplayitem
Type r bi katagori altta kalıyor herhalde. Evo9 ve subaru üzerinde yoğunlaşırsak, subarunun parçası ve modifiye ekipmanları daha ucuzdur. Şöyle bir sözde var, 'Bir davete gittiğinizde evo sahipi arabayı park etmesi için valeye verir. Sti sahibi iste kendi park eder.:)
Tercihini sti' dan yana yaparsan, 2005 ve üzeri stilar dccd' li olduğunu düşünürsek ve yazdığın bütçede yetiyor bu araca bakabilirsin. Bi elin parmağı kadar insan kefil olur.:)
http://www.sahibinden.com/_2005_subaru_sti_hatasizz_emsalsiz_-73WQQaXQQ15138016WQQpXQQdisplayitem
70 milyara typer alıp uğraşmaktansa bunlada uğraşılabilir. Oldukça temiz bir sti. 47.500' e son veriyor.
http://www.sahibinden.com/_2003_sti_-82WQQaXQQ14097869WQQpXQQdisplayitem&keyword=2003%20sti
Alınabilitesi yüksek bi sti daha.:)
http://www.sahibinden.com/2004_sti_en_temiz_ve_en_duzgun_stilardan_birtanesi _-43WQQaXQQ14224382WQQpXQQdisplayitem
Gc8 bakarsanda üzerinde oldukça kaliteli parçalar mevcut ve 400 küsür güçlerde.
http://www.sahibinden.com/is_kurmak_maksadiyla_satilik!-21WQQaXQQ15684868WQQpXQQdisplayitem
genel çoğu parçaları aslında hondadan pahalıdır evonun stiında honda toplamak biraz daha kolay çünkü sürüm fazla yılda toplanan k20 sayısı 4g63ten yada ej20den muhtemelen fazla sayılabilir
vale kısmına katılmıyorum:) bu tip otomobilleri kimse vermez kimseye işi bilenler :)
DogukanB
01-08-2009, 21:42
genel çoğu parçaları aslında hondadan pahalıdır evonun stiında honda toplamak biraz daha kolay çünkü sürüm fazla yılda toplanan k20 sayısı 4g63ten yada ej20den muhtemelen fazla sayılabilir
vale kısmına katılmıyorum:) bu tip otomobilleri kimse vermez kimseye işi bilenler :)
Doğrudur, Evo ve sti olarak ele almıştım.:)
Birde bu wrx var. Sti göre daha konforludur. Type-r fiyatında. Üzerinde de bir takım parçalar mevcut. Motor gücü: 326 - 350 arası
http://www.sahibinden.com/2001_impreza_wrx-67WQQaXQQ15685699WQQpXQQdisplayitem
2001 WRX 116 000 km kazasız bakımlı bir subaru. Tabiki bakımları Tork Garaj da yapılıyor.
Ek parçalar;
VF 34 TURBO
STI PINK INJECTORS
WALBRO FUEL PUMP
STI INTERCOOLER
INVIDIA UPPIPE
INVIDIA DOWNPIPE
PRODRIVE CATBACK
AEM AFR
GREDDY BOOST
GREDDY EGT
HKS SMF KIT
PERRIN TURBO INLET PIPE
STI 2002 SCOOP+SAC+WATER INJECTION
HKS BLOWOFF
PRODRIVE SELENOID
CUSTOM MAPPING
LUCAS DELIKLI HAVALI FREN DISKLERI
Üstünde kalan parayla daha iyileştirmeler kolaylıkla yapılabilir.:)
Bu turbo type r ları yapmak yurutmek bu kadar kolaymı yaw ?
Benim aklımda yeni kasa sti var sadece yazılımla 300 whp oluyor deniyor.
Ferhat_V
01-08-2009, 22:05
EVO 9 alır rahat rahat binerim...
Bu turbo type r ları yapmak yurutmek bu kadar kolaymı yaw ?
Benim aklımda yeni kasa sti var sadece yazılımla 300 whp oluyor deniyor.
doğru parçalar doğru şekilde kullanıldıktan sonra tabiiki yürütülür örnekleri mevcut zaten yeterki kaliteli parçalar kullanılsın düzgün ayar yapılsın düzgün bakımı yapılsın
doğru parçalar doğru şekilde kullanıldıktan sonra tabiiki yürütülür örnekleri mevcut zaten yeterki kaliteli parçalar kullanılsın düzgün ayar yapılsın düzgün bakımı yapılsın
He bu arada amaç ne ?
Rolling yapmak , piste çıkmak ona gore karar verip araç secmek lazım derim .
TypeR icinde benim gibi yılda 5000 km den az kullanan insanların turbo laması mantıklı 400-450 beygirlerde saglıklı bir sekilde yurumek guzel olurdu :D
He bu arada amaç ne ?
Rolling yapmak , piste çıkmak ona gore karar verip araç secmek lazım derim .
TypeR icinde benim gibi yılda 5000 km den az kullanan insanların turbo laması mantıklı 400-450 beygirlerde saglıklı bir sekilde yurumek guzel olurdu :D
yürünür yürüyenler mevcuttu o güçlerde sorunsuz gt30 tarzı bir turbo uygun parçalarla işini görür zevkli bir otomobilde olur eminim
edo typer
02-08-2009, 01:28
stı ve evo typrdan ust sınıf araclar,gerek yol tutus,gerek frenaj olarak ustun araclar. ama hızlı olmak ıstıyorum dersen 10bın dolar harcanmıs typerı gecmek ıcın dıgerleıne 30bın dolar harcaman gerekır:) sıfırdan kalkıcam dersen turbo typerı gecmek ıcın bolt on lu ewo yada stı yeter:D sehır ıcı kullanım dersen turbo typer sehırıcınde atmosferık halınden daha sessız daha az yakıyor daha rahat kullanımı;) ben okula gıdıp gelıorum,tatıle gıdıyorum hergun ustundeyım hıc bır sıkıntıda cekmıorum. ewo sti tarzı araclr bıraz daha malıyetlı. her aracın kendısıne gore zewklerı farklı;) zor secım kolay gelsın:D
type-r manyagı olaraktan ugrasmaya gerenk yok type-r a atmo full bincen, evo9 fenaaa derim :)
edo typer
02-08-2009, 01:55
'Bir davete gittiğinizde evo sahipi arabayı park etmesi için valeye verir. Sti sahibi iste kendi park eder.:)
typer sahıbı soyle yapıyor:D vale gelır,usta kaldıramazsın der,valede ben ferrarı suruyom der,typer sahıbı tebessum eder anahtarı verır, vale dener dener stop eder arac,ıner arabadan abı nasıl debrıyaj bu der,typer sahıbıde demedım mı der:D
Mustafa Birsesli
02-08-2009, 01:56
typer sahıbı soyle yapıyor:D vale gelır,usta kaldıramazsın der,valede ben ferrarı suruyom der,typer sahıbı tebessum eder anahtarı verır, vale dener dener stop eder arac,ıner arabadan abı nasıl debrıyaj bu der,typer sahıbıde demedım mı der:D
ben bu hikayeyi dinledim galiba daha önce :p
edo typer
02-08-2009, 01:58
ben bu hikayeyi dinledim galiba daha önce :p
:D:D:D:D yuronun arabayı kaldırabılen olmadı:D benımkını en son sunsetın vlesı kaldırdı bızde sasırdık ama 5000 dewır fln tuttu:D
Mustafa Birsesli
02-08-2009, 02:00
ahaha yakacak vale debriyajı bir anda papaz olacaz :)
edo typer
02-08-2009, 02:01
ahaha yakacaz vale debriyajı bir anda papaz olacaz :)
carsı pazar fenalık olur:D :hahaha:
yanlş yazmışım hazır turbolanmış uygun fiyatlı bir Tayyar almak her türlü akıl karı olmaz mı_? satan kişi mutlaka para yöönünden zarar edicek. 45000e turbo tayyar alınır
STI standart mis gibi 265 hp ,dokunuşlarla uçsun gitsin hp ler ..
VtecDream
02-08-2009, 02:24
Evo 6 derim :D
turbo&quattro
02-08-2009, 07:44
Madem butce 70bin civari audi s4 dusunulebilirmi? Hem gorsel,hem kalite,konfor,guc vs,..
http://www.sahibinden.com/2004_audi_s4-31WQQaXQQ14677302WQQpXQQdisplayitem
Ahmet_28
02-08-2009, 13:32
kesinlikle 4x4
ecz_murat
02-08-2009, 15:38
para varsa evo9 derim ama, sti de farklı bir keyif.typer ise farklı bir klasmanda kalıyor bence.turbo uygulamasından sonra daha iyi gidebilecek olsa bile!!
Madem butce 70bin civari audi s4 dusunulebilirmi? Hem gorsel,hem kalite,konfor,guc vs,..
http://www.sahibinden.com/2004_audi_s4-31WQQaXQQ14677302WQQpXQQdisplayitem
evo 9 yada 10 ıle takas olabılır demıs:D
M///maniac
02-08-2009, 19:31
bence herzman bu seçenekler arasında turbo type-r çünkü inanılmaz bi güç alıosn ve çok zevkli bi araç halina gelio...
turbo&quattro
02-08-2009, 19:51
evo 9 yada 10 ıle takas olabılır demıs:D
Ilan pasif durumda..Takas yapildimi ne:soru:;)
stock bi type-r alıp atmosferik yüklemek en güzeli snra devrin tadını çıkar :)
Alper D.
19-08-2009, 10:19
ılk arabam corsa 2.sı cooper s 3. su s2k sıyah 4.su sarı s2k 5. evo 9 olucak ınsallah sıra bu sen karar ver... (tuna) ben...
_muhaRRem
19-08-2009, 10:29
evo9 filtre+egzost-program 350-380 hp arası miss gibi huzur.
_muhaRRem
19-08-2009, 10:31
stock evo 9 da kullandım stock typeR de .. typeR çok konforlu evoya göre
stock evo 9 da kullandım stock typeR de .. typeR çok konforlu evoya göre
Gidiş farkı nasıl çok merak ediyorum ?
http://www.sahibinden.com/2006_mitsubishi_evo_9_5000km-93WQQaXQQ7189179WQQpXQQdisplayitem
favorimdirde kendileri :D
_muhaRRem
19-08-2009, 11:16
Gidiş farkı nasıl çok merak ediyorum ?
http://www.sahibinden.com/2006_mitsubishi_evo_9_5000km-93WQQaXQQ7189179WQQpXQQdisplayitem
favorimdirde kendileri :D
stock evo 9 k-prolu typeR le hemen hemen yakın gider. ama 0dan kalkış çok fena, anlatılacak gibi değil :) .birde araç bildiğin arka itişli araçlar gibi yanlıyabiliyor :)
stock evo 9 k-prolu typeR le hemen hemen yakın gider. ama 0dan kalkış çok fena, anlatılacak gibi değil :) .birde araç bildiğin arka itişli araçlar gibi yanlıyabiliyor :)
karda buzda camurda zevkli olur:icon_tup:
kalkısmı o da ne bize ters :D
şaka bir yana type r dan sonra tam binilesi araçlar ..
bence ilk once 4 çekermi yoksa önden çeker mi kullanmak istediğine karar vermelisin.
Daha sonra arabayı aldıktan sonra ne kadar maddiyat harcıyabileceğini düşün.Evonun Sti in parça bakım vs fiyatları hondadan biraz daha pahalıdır özellikle evonunki.
seçenekleri ilk once bi ayır ondan sonra tekrar tercihine yardımcı olalım :)
Boost Up
19-08-2009, 12:30
STİ:rolleyes:
Day Walker
19-08-2009, 15:38
STI derim :D
Az önce cadde motors a ugradım arkadasa gecerken yeni kasa sti vardı mavi araç gercekten cok guzel duruyor 09 model ve ikinci el fiyatları eger evo 9 ile yakınsa tercih edilebilir bence :)
bence en iyi seçim type r olmalı.turbo yerine güzel atmosferik modifikasyonlarda tatmin edici olabilir.satmadada bir sorun olmaz bence
type-r alıp atmosferik yüklerim kafam rahat olur :D
ALPER-VNS
24-08-2009, 03:32
evo 9 alırım kesinlikle..
illa turbolu bişi olsun dersen STI alırım....
Silverbullet
24-08-2009, 17:11
aralarında bnmde ilk tercihim evo9 olurdu bunların dısnda alternatif olarak s2000 derim ben olsam hatta s2000alırdım direk:D
evo 9
full race gt 30 turbo kit
güsel bir takım egzantrik yay şapka
debriyaj
radyator
motor içne girmeden yapılcakların yapılması 10.000 $ gibi alınan güc 500 hp
böle bir araca bindim günlük hayatta binicegim tek arac olduguna karar verdim:)
evo 9
debriyaj
radyator
evo gunluk icin gereksiz sert, direksiyon turu etkileyici ama ic organlara zarar...
evo 9
debriyaj
radyator
aklımdakini yazmışsın :)
evo gunluk icin gereksiz sert, direksiyon turu etkileyici ama ic organlara zarar...
böbrek taşı olan düşünsün:D
benim acımdan arabanın sert olması günlük kullanmayı etkilemedgi için sıkıntı yok :)
hatta ne kadar sert ne kadar zıp zıp okadar büyük keyif alıyorum desem yeridir
Antalyalogy
29-08-2009, 22:16
Hilmi sende Allah göstermesin her türlü hastalık olabilir ama böbrek taşı olmaz asla..:D:D