PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : internet sorunsalı

yusufcan_k
03-08-2009, 20:49
abilerim bilgisayarda bir sorun oluştu ve cok sacma birşey + canımı sıkıyor internet explorer ı acıyorum ne google ne başka bir siteye girmiyor sadece techturkey e girmeyi başarıyor firefox da aynı şekilde i.e de ne yapmam gerek yardım edermisiniz... :confused::confused:

İbrahim Erdem
03-08-2009, 20:52
Aynısı ben de de oluyor nedense.

Yardımm.

Güncel

TarikS
03-08-2009, 20:55
Butun cookieleri temizle tekrar dene.. Genelde bir yere girmeme sorunu oldugunda ise yarar..

yusufcan_k
03-08-2009, 22:15
Butun cookieleri temizle tekrar dene.. Genelde bir yere girmeme sorunu oldugunda ise yarar..

yaptım şimdi firefox bi siteye girerken cookie istiyor abi :D:D

fatiii
03-08-2009, 22:25
yaptım şimdi firefox bi siteye girerken cookie istiyor abi :D:D

senini bilgisayarı filistin sokak no:4 e gotur ilacı orda ne kadar cooki istiyosa mevcut:D

cem
03-08-2009, 22:27
abilerim bilgisayarda bir sorun oluştu ve cok sacma birşey + canımı sıkıyor internet explorer ı acıyorum ne google ne başka bir siteye girmiyor sadece techturkey e girmeyi başarıyor firefox da aynı şekilde i.e de ne yapmam gerek yardım edermisiniz... :confused::confused:

onu ben ayarladım internete virüs saldım ondan öle oluyor :)

Onno
03-08-2009, 22:53
ccleaner kullan ;)hem pc`n hemde netin hizlansin

yusufcan_k
03-08-2009, 22:56
ccleaner kullan ;)hem pc`n hemde netin hizlansin

kullandım kullanıyorum zaten 164 mb birşeyler sildi :S

onu ben ayarladım internete virüs saldım ondan öle oluyor :)

ondan şüphem yok zaten serencebey yaptı kesin :P yada sen yaptım biliyorum cem abi :D :D

senini bilgisayarı filistin sokak no:4 e gotur ilacı orda ne kadar cooki istiyosa mevcut:D

orda ne var yaa :D

Onno
03-08-2009, 22:58
Ip ve TCP surum 4 teki dns kodlari otomatik de mi yoksa oynanmis mi?

Chatin
03-08-2009, 23:02
şu aralar net sinyallerinde lokal dalgalanmalar var. ilgili arıza biriminizi arayın ve gelip baksınlar. sıcaklarda böyle olabiliyor. genelde serverlara cooler koymuyorlar pahalı diye. kablonet kullananlar daha çok rastlar bu sorunlara.

fatiii
03-08-2009, 23:04
orda ne var yaa :D

kuki house:hihih::hihih:

Onno
03-08-2009, 23:04
Yada; ona baktiktan sonra;
Baslat - Çalistir - regsvr32.dll (yap)
gene olmazsa;
Baslat - çalistir - regsvr32 actxprxy.dll

Eger gene devam ederse IE yi kur.

DNS cache hizlandirmak istersen de baslat çalistir kismina regedit yaz registry de
CacheHashTableBucketSize = dword:00000001
CacheHashTableSize = dword:00000180
MaxCacheEntryTtlLimit = dword:0000fa00
MaxSOACacheEntryTtlLimit = dword:0000012d
gerçi bu dediklerimdeki problem mevcutsa nete giremezsin bile ama bi dene derim

BU®AK
03-08-2009, 23:06
dns ayarı yaptıysanız sıfırlayın sabah benim başıma geldi ttnet muhtemelen bu işinde önüne geçmeye çalışıyor.

yusufcan_k
03-08-2009, 23:09
Ip ve TCP surum 4 teki dns kodlari otomatik de mi yoksa oynanmis mi?

ordaki ip de dns de otomatik durumda :S

suprolla
03-08-2009, 23:31
bu ara bi sapıtma var sanırsam bugün 1-2 saat ne msn nede nete girebildim.....telekomun başıan güneş geçti anlaşılan :)

VeNoM_35
03-08-2009, 23:32
konu açmak istemiyorum araya kaynatayım, benim de youtube sorunlu 2 haftadır fln. sayfa açılıyor ama video ekranında "problem occured, try again later" yazıyor. sanırım sitede aynı sorunu yaşayanlar var, varmı çözen?

Chatin
04-08-2009, 00:05
konu açmak istemiyorum araya kaynatayım, benim de youtube sorunlu 2 haftadır fln. sayfa açılıyor ama video ekranında "problem occured, try again later" yazıyor. sanırım sitede aynı sorunu yaşayanlar var, varmı çözen?

4.2.2.1
4.2.2.5

desem yeterli olurmu yoksa uzun halini yazayım mı ?

VeNoM_35
04-08-2009, 00:09
4.2.2.1
4.2.2.5

desem yeterli olurmu yoksa uzun halini yazayım mı ?

yeterli saol. fakat benim anlatmak istediğimi anladın umarım telekomünikasyon tarafından engellenmiştir fln çıkmıyor, sayfa açılıp video error veriyor, java hatası gibi. şimdi denicem umarım işe yarar.

edit: düzeldi tekrar saol.

Chatin
04-08-2009, 00:16
rica ederim kolay gelsin

VeNoM_35
04-08-2009, 00:20
sayfa hızında bir etki yaratırmı peki bu dns değişikliği, youtube jacker ile gayet hızlıydı çünkü youtube fakat şuan baya yavaş:(

Chatin
04-08-2009, 00:28
ccleaner ile bir tarat hdd yi 1 gb a yakın veri silme olasılı yüksek eğer bir yavaşlama varsa. speedtest.net ten bir test yap msn falan kapatıp oradaki ping değerine bak. 10 ms civarı ise sorun yok demektir. bunun dışında yavaşlık devam ediyorsa pc den kaynaklıdır. trojan olur virüs olur spyware olur. adaware i indir ve onunla tara bu arada. bütün bunların dışında eğer cfosspeed i kur orada latency değerini görürsün ki sanırım speedtest de de veriyordu latency yi.

birde 208. ile başlayan bir dns vardı forumdada yazmışlardı onun için biraz farkediyor diyorlardı latency değerinde.

VeNoM_35
04-08-2009, 00:33
ccleaner ile bir tarat hdd yi 1 gb a yakın veri silme olasılı yüksek eğer bir yavaşlama varsa. speedtest.net ten bir test yap msn falan kapatıp oradaki ping değerine bak. 10 ms civarı ise sorun yok demektir. bunun dışında yavaşlık devam ediyorsa pc den kaynaklıdır. trojan olur virüs olur spyware olur. adaware i indir ve onunla tara bu arada. bütün bunların dışında eğer cfosspeed i kur orada latency değerini görürsün ki sanırım speedtest de de veriyordu latency yi.

birde 208. ile başlayan bir dns vardı forumdada yazmışlardı onun için biraz farkediyor diyorlardı latency değerinde.

208liyi yazınca youtube açılmamıştı bende, daha doğrusu kafasına göre açılıyordu:) şuan hız biraz daha düzeldi gibi anca alışıyor herhalde yeni dns ye:)

Chatin
04-08-2009, 00:40
rodajda abisi zorlama :) ccleaner ı devreye sok sen en iyisi o zaman..ve ad-aware

yusufcan_k
04-08-2009, 08:53
makina hiçbir şekilde resim açmıyor forumdaki anca 3 5 defa sayfayı yenileyince acıyor :S 2 3 siteye giriyor başka girmiyor :S kafayı yedim yaa

KA®ANLIK
04-08-2009, 08:59
birde sitelere girmekte problem yaaşayan arkadaşlar, cookie temizliklerini yaptıktan sonra;

modemleri kapalı iken;

Başlat - Çalıştır - cmd yazıp Command Prompt ekranını açsınlar o ekrana;

ipconfig /flushdns

yapıp makinadaki DNS önbelleklerini bir temizlesinler...

Makinalarını restart etsinler ve makina açılırken modemlerini de açsınlar...
tekrar bağlantılarını denesinler...

yararı olabilir ;)

Selman
04-08-2009, 09:01
makina hiçbir şekilde resim açmıyor forumdaki anca 3 5 defa sayfayı yenileyince acıyor :S 2 3 siteye giriyor başka girmiyor :S kafayı yedim yaa

aynı problem bendede bende de var resimleri açamıyoum:confused:

yusufcan_k
04-08-2009, 09:02
birde sitelere girmekte problem yaaşayan arkadaşlar, cookie temizliklerini yaptıktan sonra;

modemleri kapalı iken;

Başlat - Çalıştır - cmd yazıp Command Prompt ekranını açsınlar o ekrana;

ipconfig /flushdns

yapıp makinadaki DNS önbelleklerini bir temizlesinler...

Makinalarını restart etsinler ve makina açılırken modemlerini de açsınlar...
tekrar bağlantılarını denesinler...

yararı olabilir ;)

deneyecegim abi eve gecince tesekkurler =)

yusufcan_k
04-08-2009, 20:47
msnde garip bir hata veriyor nette kafasına göre giriyor girmiyor :S google bile acmıyor bazen facebook techturkey hak getire

Chatin
04-08-2009, 21:45
bu sorunların nedeni 4.2.2.1 ve 4.2.2.5 olarak girdiğin(m)iz dns lerden kaynaklanıyor. o dns leri otomatiğe çevirirseniz sorun ortadan kalkar. ha youtube takılacaksanız vtunnel i falan kullanın. otomatik dns lerde youtube a giremezsiniz. yukarıda bahsettiğim dns lerde ya virüs sorunu var yada bir ban olayı var.

herkese kolay gelsin ve geçmiş olsun.

edit: facebook a falan bile giremezsiniz Allah korusun :) yada bi girer bi girmez falan takılır öyle kafasına göre

yusufcan_k
04-08-2009, 22:03
bu sorunların nedeni 4.2.2.1 ve 4.2.2.5 olarak girdiğin(m)iz dns lerden kaynaklanıyor. o dns leri otomatiğe çevirirseniz sorun ortadan kalkar. ha youtube takılacaksanız vtunnel i falan kullanın. otomatik dns lerde youtube a giremezsiniz. yukarıda bahsettiğim dns lerde ya virüs sorunu var yada bir ban olayı var.

herkese kolay gelsin ve geçmiş olsun.

edit: facebook a falan bile giremezsiniz Allah korusun :) yada bi girer bi girmez falan takılır öyle kafasına göre

dnsler zaten otomatik :S youtube umrumda bile degil :D acıkcası ama kafasına göre istedigi siteye giriyor girmiyor

Chatin
04-08-2009, 22:11
o zaman önce 4.2.2.1 ...... yap sonra otomatiğe çevir .. senin net şımarmış resmen :)