Orijinalini görmek için tıklayınız : Unutmadık.. Unutmayacağız.. 17 Ağustos 1999 03:02
Zaman su gibi akıp geçiyor 10 sene Binlerce Ölü ve yaralı, evsiz kalanlar kayıplar isimsiz mezarlar. Ben bir Sakarya'lı olarak dün gibi hatırlıyorum. Allah böyle acılar yaşatmasın bir daha.
04:51 deki görüntü yaşanan acıların en büyük göstergesi.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1250482787#/video/video.php?v=235350995300&ref=nf
http://www.youtube.com/watch?v=0I8PhK1k7X0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Lfmd8rrLRF4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3jBw7L_ZNWg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e00ft5DnIcg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CDySIuHcv6U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=03W95CTDJMQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=S_CCK1Md9dM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_ElKC6nKIJE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=bYTa3E0k0HY&feature=related
mgnPower
06-08-2009, 13:48
Allah rahmet eglesin dun gibi daha gercektende icim sizladi konuyu gorunce...
Allah rahmet eylesin.
Bende Erdek'teydim o sıra...
allah bir daha yaşatmasın, tam bir felaketti :(
Allah rahmet eylesin
Kesınlıkle unutlmaz
unutmayacagızda...
Merve nın dedıgı gıbı Bır daha yaşanmaz inşallah :(
arnawood omer
06-08-2009, 13:57
o binlerce insanın ölümüne neden olan fay 500m arkamızdan geçti ve Kocaeli üniversitesi arslanbey kampüsünü tam ortadan ikiye böldü.
Allah o günleri bir daha göstermez umarırım..Hepimizin psikolojısı bozulmuştu yatağa giremez olmuştuk..:(
Ama su bir gerçek o deprem sonrası bile ülkemizin durumu su anki kadar kötü değildi,Allah sonumuzu hayır etsin...
arnawood omer
06-08-2009, 14:00
http://sozluk.sourtimes.org/?t=17+a%C4%9Fustos+depremi+yapay+yollarla+gercekle smis
Birde malesef böyle birşey var ve %95 kanıtlanmış ancak halen gizleniyor.Gizlenmeside normal çünkü insanlık tarihine kara leke olarak geçecek bir olay, oluş.
Araştırın hepsi kaynaklarda var malesef detayları ile.
::ZaFeR::
06-08-2009, 14:02
Bir Sakaryalı olarak bende ne zaman 17 Agustos ve deprem kelimesini duysam tüylerim diken diken oluyor.Yaşadığım ilçe(Kaynarca) olarak depremden fazla etkilenmesekte,çektiğimiz çile ve yaşadığımız o günler gerçekten zordu.Allah(c.c) bize bir daha o günleri yaşatmasın.Depremde hayatını kaybetmiş herkese Allah rahmet eylesin...
Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlar bir şekilde yaralarını iyileştirdiler ama memleketimiz için çok talihsiz bir gündü.
yalvarırım allaha ki başımıza bir daha böyle bir felaket gelmesin ölenlere rahmet kalanlara baş sağlığı ve sabırlar diliyorum...:tapedshut
allah bir daha boyle felaketlerı yaşatmasın cok kotuydu : (
Depremde hayatını kaybetmış herkese Allah rahmet eylesın..
Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlar bir şekilde yaralarını iyileştirdiler ama memleketimiz için çok talihsiz bir gündü.
Sakaryada hala yaralarını saramamıs insanlar var. Bir cogu psıkolojık tedavı goruyor bı coguda ılac kullanıyor ;)
Sakaryada hala yaralarını saramamıs insanlar var. Bir cogu psıkolojık tedavı goruyor bı coguda ılac kullanıyor ;)
;) doğrudur.
Ben birsey yazamiyorum tüylerim diken diken oldu :(
4 sene yalovada oturdum,depremin izini ne sokaklardaki binalarda nede insanların zihninde gördüm,unutmadık unutmayacağız diye kendimizi avutuyoruz yalovadakilerin umrunda bile değil artık.ben korkudan dersaneye gidemedim binaların halini gördükten sonra :) 4 senede 1 kere tören düzenlendiğini gördüm,kocaman deprem anıtı var ve oturduğumuz apartmandaki alt komşumuz orada ölü olarak gözüküyo buda cabası.hacı mehmet ovasında bikaç tane yan duran binadan başka iz kalmadı , bence herkezin gidip o binalara bakması lazım.Ve yalovaya acil psikolojik merkez gibi bişey kurulması lazım,insanların çoğunda psikolojik sorunlar var ,en yakın arkadaşlarımın anlattıklarını dinledikten sonra benimde psikolojim kaymaya başlıcaktı neredeyse.sokaktaki sayısız akıl sağlığını yitirmiş insanları görseniz içiniz acır,her köşe başında akıl sağlığı yerinde olmayan insan...
17 ağustostan nefret ediyorum, o gün gelmesin direkt esgeçelim istiyorum, çocukluk arkadaşımı, tek kankamı elimden aldı.. lanet olsun o güne..
4 sene yalovada oturdum,depremin izini ne sokaklardaki binalarda nede insanların zihninde gördüm,unutmadık unutmayacağız diye kendimizi avutuyoruz yalovadakilerin umrunda bile değil artık.ben korkudan dersaneye gidemedim binaların halini gördükten sonra :) 4 senede 1 kere tören düzenlendiğini gördüm,kocaman deprem anıtı var ve oturduğumuz apartmandaki alt komşumuz orada ölü olarak gözüküyo buda cabası.hacı mehmet ovasında bikaç tane yan duran binadan başka iz kalmadı , bence herkezin gidip o binalara bakması lazım.
Bir cok kısı unuttu zaten cunku bınalar gene bastan savma yapılıyor.
Görkem@ni@
06-08-2009, 14:13
Allah rahmet eylesin, çok kötü günlerdi gerçekten, inşallah tekrar yaşanmaz :(
17 Ağustos 1999 / 03.02
SESİMİ DUYAN VARMI !
Allah yaşatmasınbi daha..
by_hayali
06-08-2009, 14:27
http://sozluk.sourtimes.org/?t=17+a%C4%9Fustos+depremi+yapay+yollarla+gercekle smis
Birde malesef böyle birşey var ve %95 kanıtlanmış ancak halen gizleniyor.Gizlenmeside normal çünkü insanlık tarihine kara leke olarak geçecek bir olay, oluş.
Araştırın hepsi kaynaklarda var malesef detayları ile.
bunun gerçek olduğunu düşünemiyorum :(
o gece babam gök gürlüyo yatın siz demişti ilk uyandığımda, ama sonrasında deprem olduğunu fark edince hemen evi terk etmiştik Allah bir daha yaşatmasın çok kötü bir durumdu :(
sabri_si
06-08-2009, 14:28
10 sene olmuş vaybe bende düzcedeydim o gün 5 senede etkilerini zor atlattım o yaşta 100 lerce ceset gördüm fındık fabrikası işçileri yanyatmış çökmüş birsürü bina allah bidaha afet göstermesin
kuzenım bızdeydı 16 agustos aksamı şom ağızlı basladı deprem olcak deprem olcak demeye yattık uyuduk ben hissetmedım gercı sabah kaltıgımızda herkez dısarda bı bız evdeyız tv yı actıgımızda o kotu manzarayı gorunce ıcım parçalandı inşallah bu buyukluk bı deprem daha gormeyız :(
ben bır daha bu konuya yazmıcamm psıkolojım bozulmaya basladıı malesef kusura bakmayınn
17 Ağustos 1999 / 03.02
SESİMİ DUYAN VARMI !
hala kulaklarimda cinliyor bu cumle :(
http://www.youtube.com/watch?v=B_lwcgU1eOQ
bir insaat muhendisi olarak turkieyde tekrar depremle karsilastigimizda cok daha buyuk yikimlarla yuzyuze kalicagimizi dusunuyorum :(
99 depreminde olen herkese allah rahmet eylesin, yakinlarina sabir versin, ve allah bizleri boyle bir yikimdan korusun...
Allah bir daha böyle bir afeti milletimize yaşatmasın. Ancak İstanbul'da periyodik olarak 100-150 yılda bir gerçekleşen deprem bundan 10 yıl önce yaşanan marmara depreminde kırılan faylar üzerinde olmuyor. Esas olması beklenen depremde henüz olmadı. Ancak eli kulağında olduğu kesin :( Umarım fay iki parça halinde kırılır ve etkisi tahmin edilenden az olur. Ancak kabul etmek gerekir ki doğaya meydan okunmaz. Onun için olmasın demekten ziyade olduğunda en az kayıp verecek şekilde harekete geçmemiz gerekmektedir.
Ancak malesef geçen 10 sene zarfında yeterli bir önlem alınmadı. Ana arterlere koyulan deprem konteynerlarının içindeki spiral ve matkaplar bile hırsızlar tarafından çalındı. Dere yataklarına ev yapılmaya devam edildi. Orta hasarlı evler araya hatırlı kişiler konarak yıkılmasın diye az hasarlıya çevrildi. Malesef böyle düşünenler yüzünden beklenen depremde aynı manzaraları yaşamamak imkansız gözüküyor.
Son olarak da unutulan şey şu ki; Marmara Depreminde İstanbul Avcılar hariç az bir kayıpla atlattığından bölge illerine çok hızlı yardım etti. Ancak unutulmamalıdır ki şimdi olacak depremde İstanbul'a kim yardım edecek???
* Amacım kimsenin canını sıkmak değil. Ancak sadece hatırlamakla kalmayalım bunun karşısında önlemlerde alalım.
Shadow_Dancer
06-08-2009, 15:00
Allah rahmet eylesin yitirilen tüm vatandaşlarımıza.. Bi daha böyle bi olay görmeyelim inşallah
serhatgüzelsoy
06-08-2009, 15:20
Allah rahmet eylesin. Yorumları okuyunca o kötü günler gözümün önüne geliyor. Ekran başında çok kötü günler geçirmiştik. Tekrar yaşanmaması dileği ile.
nitrO_Oxide
06-08-2009, 15:23
Allah rahmet eylesin :(
Boost Up
06-08-2009, 15:27
Bende olayı merkezinde, Sapancada yaşadım. Üstüne üstlük annemle babam İstanbulda, ben ise teyzemlerle bizim evde kalıyorduk. Ki o zamn yaşım da 5... Arifiye köprüsü yıkılmış, telefon faln hiç birşey de yoktu.. Allah tekrardan yaşatmasın hiçbir kimseye...
EfeTopcu
06-08-2009, 15:30
Arkadaslar Ben de O Deprem de Adapazarındaydım , Gerçekten Hayatımın En Kötü ve En Zor Günüydü :( Allaha Şükür Bizim Ailemizden Kimseye Bişey Olmadı Ama Yine de Hatırlayınca Çok Kötü Oluyorum :( Unutmadık , Unutamayacağız ....
Bir adapazarli olarak Allah bi daha kimseye böyle günler göstermesin.
Allah rahmet eylesin..
Allah bir daha yaşatmasın.
Allah bole acılar yasatmasın bızlere birdaha....Ölenlerıde rahmetle anıyorum..
bora1311
06-08-2009, 15:59
depremi adapazarında yasamıs biri olarak allah bi daha böyle bi acı yasatmasın...
bende ogun ıstanbul avcılardaydım yanımzıdakı ev yıkılmıştı ve işin enteresanı bız 2 gibi yetısmıstık ıstanbula ve 1 saat sonra bunlar oldu cok kotu bı duygu tuylerım dıken dıken oldu ızlerken:S
ALLAH o günleri bir daha göstermesin . Bir depremzede olarak enkazdan çıkan birisi olarak en ağır psikolojiyi tadan birisi olarak hayatını kaybedenlerin yakınları hala özlem içinde bunu biliyorum hala o korkuyu hissediyorlar bunu da biliyorum unutulacak bir şey değil hala sabır versin ALLAH . Hayatını kaybendenleri asla unutmayalım unutturmayalım .Ama Türkiye bir deprem bölgesi bunu da unutmayalım .
sportinger
06-08-2009, 16:07
Allah rahmet eylesin, büyük feleket büyük üzüntü. umarım birdahakini ölümsüz atlatabiliriz...
hakan type-r
06-08-2009, 16:55
allaha şükürler olsun on sene öncesini dün gibi hatırlıyorum da,ne ailemde ne de akrabalarımda can kaybımız olmadı.
deprem anında gökyüzündeki ışığın rengi hala gözümün önünde,çıkan ürkütücü uğultu hala kulaklarımda çınlıyo.
Allah kimseye yaşatmasın böyle bi olayı...
Unutmadık da 10 senedir ne yaptık?
Koca bir ''0''...
EfeTopcu
06-08-2009, 17:07
allaha şükürler olsun on sene öncesini dün gibi hatırlıyorum da,ne ailemde ne de akrabalarımda can kaybımız olmadı.
deprem anında gökyüzündeki ışığın rengi hala gözümün önünde,çıkan ürkütücü uğultu hala kulaklarımda çınlıyo.
Allah kimseye yaşatmasın böyle bi olayı...
Deprem Olduğunda Ben de Adapazarındaydım ve Henüz 7 Yaşındaydım . Yatağımın Başucunda Yaklasık 100 Lt lik bi Akvaryum Vardı ve Deprem Esnasında Akvaryum Kafamda Parçalandı . O An Orada Hastane Bulmak İmkansızdı , ve Benim Kafam Birkaç Yerden Yarılmış Durumdaydı . Kayseri ' ye gitmek üzere yola çıktık , Ankara ' da Bi Hastaneye Gittik ve Orada Ayakta Tedavi Oldum . Oradan da Kayseri ' ye Geçtik . Allaha Binlerce Kez Hamd Olsun ki Ailemizden Hiçbirini Kaybetmedik ve Hiçbiri Ağır Yaralanmadı . Umarım Böyle Bir Olay Tekrar Yaşanmaz . :( Depremde Yaşamını Yitirenlere Allahtan Rahmet , Yakınlarına Baş Sağlığı Diliyorum :(
Depremde selimpaşa tarafındaydık cok fazla olmasakta iyi hissedenlerdeniz Avcılar tarafı viraneydi resmen...
Depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza allah rahmet eylesin...
Allah tekrarını yaşatmasın :(
YavuzNaz
06-08-2009, 18:54
allahım boyle bır felaketı yasatmasın ınsanlıga unutmadık asla unutmayacagız mekanları cennet olsun..
yusufcan_k
06-08-2009, 19:01
kuzenım bızdeydı 16 agustos aksamı şom ağızlı basladı deprem olcak deprem olcak demeye yattık uyuduk ben hissetmedım gercı sabah kaltıgımızda herkez dısarda bı bız evdeyız tv yı actıgımızda o kotu manzarayı gorunce ıcım parçalandı inşallah bu buyukluk bı deprem daha gormeyız :(
iyide elektrik vs hiçbirşey yoktu ki tv yi nasıl açtınız ?? :S :S
benimde ablamın 16 agustos dogum günü ve bizde ona süpriz yapmak için gitmiştik.. eve gece girdik ve biraz konuştuktan sonra yattık anneannemin hisleri cok kuvvetlidir ve dedi allah sonumuzu hayır etsin bu hava hiç hoşuma gitmiyor bunaltıcı vs vs laflar etti ve yattıgımızdan sonra olanlar olmustu şans eseri bulundugumuz sokaktaki bütün evler yerle bir olmasına ragmen bizim binamızda hiçbirşey yoktu.. ve o an direk cıkıp sahile gittik herkes perişan durumdaydı.. ve sonra dayımın minibüsüyle kurtköye gittik ve ordaki villanın bahcesinde bütün aile toplanmıstık teyzemler vs vs dönüşte tüpraşta yangın oldugu ve patlayacagı haberini aldık izmitin orda yolu kapatmışlardı falan filan.. o günleri hatırlamak istemiyorum ama ne zaman ufaktan bir sallansak altıma sıçıyorum gercektende.. korkuyorum..
allah rahmet eylesın ozmanlar askerlıgımın son zamanlarıydı ıst yoktum :(
Ben de Sakaryalıyım...Allah'a sukur evlerımızde bi şey olmadı ama o gunler cok zor geçtii
Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın...:( Unutmak mümkün değil...
deprem sabahı avcılardan geçtiğimde gördüğüm sahneyi silip atamıyorum.
adapazarını düşünemiyorum. yüce mevlam bize bir daha böyle bir an yaşatmasın.
Allah göstermesin bidaha..
Depremi Sakaryanın merkezinde gormus bir depremzede olarak Allah kimseye boyle bir afet gostermesin diorum.
sakaryaya gittiğimde çark caddesini tanıyamamıştım bizim sokağı yıkılan apartmanları görünce insan ne düşüneceğini şaşırıyor allahım bir daha yaşatmasın