Orijinalini görmek için tıklayınız : 2007 getz hangi yay?
2007 model getz ıcın yay kullananlar hangı yayı tavsıye edersınız eıchbach apexi bnm buldugum markalar mad da var fakat hangısını onerırsınız aracın ustunde 17 jantlar var camurluklar lastıge degıyor arkada 3kısı oturunca yoltutus performansı acısından yada gorsel acıdan degerlendırmelerınız beklıyorum tesekkurler.
Lastikler değiyorsa önce çamurluklar falan açtırılmalı. Yay takılınca sakat durumlar meydana gelebilir.
Omp en çok alçaltan ve en sert yaydır.
Eibach konforludur ama çok az alçalma sağlar.
Mad en orta hallisidir..Omp kadar sert değildir ama eibachdan fazla alçaltır.
Yay takıldıktan sonra sürtme olursa çamurlukların içinde küçük bi uzantı var onları traşlattığında sürtme probleminde ortadan kalkıcaktır.Aslında en güzeli o uzantıyı içe doğru kıvırmak ama boyanın çatlama riski oluyor bu şekilde..
Yaya gelene kadar 17 leri sökmelisin
arac bnm deıl arkadasımın aracı aldı jant alcam dedı tmm bakarız dedım ertesı gun gıtmıs kafasına gore almıs kac ınc dedım verdıgı cvba zaten yarım saat solenmıstım.nese olan oldu zaten zaten satılık ılanı mevcut egerkı satılırsa dırek 15 yada 16 koyucaz bu arada arkadasımla sımdı gorustum yayları takarken ustayla konusmus camurluklar acılcakmıs merak edıyorum nasıl acıcaklar .
bu arada apexi yay almaya karar verdık ama onerılerınızı lısteye aldım.apexi kullanan varmıdır?
arac bnm deıl arkadasımın aracı aldı jant alcam dedı tmm bakarız dedım ertesı gun gıtmıs kafasına gore almıs kac ınc dedım verdıgı cvba zaten yarım saat solenmıstım.nese olan oldu zaten zaten satılık ılanı mevcut egerkı satılırsa dırek 15 yada 16 koyucaz bu arada arkadasımla sımdı gorustum yayları takarken ustayla konusmus camurluklar acılcakmıs merak edıyorum nasıl acıcaklar .
bu arada apexi yay almaya karar verdık ama onerılerınızı lısteye aldım.apexi kullanan varmıdır?
Getz'de değil ama Polo'da apexi kullanıyorum , oldukça sert diyebilirim ama 1 senedir alıştım artık tabi , benim aracımda arka taraf iyi düştü ama ön tarafın biraz daha düşmeis lazım. Getz'de de aynı durum olur mu bilmiyorum.
zaten aklımadakı fıkırler soleydı kalıtelı olsun bılınen marka eıcbach hıc bısey bılmıosak koyarız apexi yılların markası en ekonomık fıyatlı dıe bı secenektı mad ı kesınlıkle dusunmuyordum hala dahda dusunmuyorum h&r bı ara kafama yatar gıbı oldu ama suan tek dusuncem omp bulursak alırız bulmazsk apexidir.
2 yıl oncesıne kadar getzım vardı 3.5 maxtrac kullanıodm gayette memnundum... 16 jantlarla kullanıodm surtme yapmıodu
maxtrac icin yumusak dıyolar ama kullanmadım hıc bole konusmak ıstemem sertlık derecesı neydı .yanı aracın arakasına 1 kısı oturdugunda cokme yapıyormuydu kolaylıkla.
Yay sert olduğu için 3 kişi otursada esnemez sürtmez diye birşey düşünme kesinlikle..Hangi marka takarsan tak arkaya yük binince çöker..Hatta yaydan sonra araba alçaldığı için daha çok alçalır insan binince..
Mad de kalitesiz bi marka değildir getz için konuşuyorum eibachtan daha çok istediğini verir.
mad ın kalıtesız oldugunu fln ıddaa etmedım hıc kullanan tanıdıgım yok o markayı referans bulamadım o marka ıcın ıstedıgımız aracın dusmesı deıl yayların sert olması.
Sert istiyorsanız OMP iyidir.
su an ıtıbarıyle omp nın dıstrıbutoru yay getırmeyı bırakmıs omp cok zor bulunuyor hatta bn bulamadım.apexi icin ıse sıkayetler varmıs yay aracı dusunmuyormus.fk onerdıler fıyat olarak 280 bana baya uygun geldı dıerlerıne gore bırde h&r var fıyatı 300kusurlerde .
maxtraclar ıyıydı ben memnundum ne sert nede o kadar yumusaktı yanı....bı takır tukurluguda yktu...arkaya bı kısı oturunca dusme yapcagını zannetmıorm ama 3 kısı oturursa yapmaması ımkansız hangı yay olursa olsn....
aracımın bı vıdeosunu buldm...arkadaslar vıdeo ypmıstı zmnnda...resımler falan var...ordan bak ıstersen dusuklugune falan...
http://www.youtube.com/watch?v=vrYiQnUcHyo
maxtraclar ıyıydı ben memnundum ne sert nede o kadar yumusaktı yanı....bı takır tukurluguda yktu...arkaya bı kısı oturunca dusme yapcagını zannetmıorm ama 3 kısı oturursa yapmaması ımkansız hangı yay olursa olsn....
aracımın bı vıdeosunu buldm...arkadaslar vıdeo ypmıstı zmnnda...resımler falan var...ordan bak ıstersen dusuklugune falan...
http://www.youtube.com/watch?v=vrYiQnUcHyo
eyw referans oldu zaten bnde 1bucuk 2 parmak arası bır dusukluk beklıyorum fazlasını beklemek sacmalık olur arac ta 17 jant oldugu ıcın jıp gıbı duruyor gecen lerde 15ınc borbetlı getz gordum gayet basarılı sekılde basıktı arac hem lastıkten hemde janttan kazanıyor ama snn aracında masallahı varmıs.