Orijinalini görmek için tıklayınız : avans ayarı hakkında
dehsettuning
08-08-2009, 13:18
arkadaslar aracım 94 civic si hb,,,
soguk motorda gaz tepkımesı cok dusuk 3000li devırlere kadar sonrasında düzeliyor,,rolantıde bozukluk yok ibrem sabıt kımıldamıyor ama sankı hırlıyor gıbı calısıyor sorun avans ayarı olabilir mi ?:soru:
avans ayarını bozabilecek birşey yapıldımı?
oksijen sensörün vs düzgünmü? iat doğru ölçüyormu?
avans ayarını bozabilecek birşey yapıldımı?
oksijen sensörün vs düzgünmü? iat doğru ölçüyormu?
onlarda 02 sensor yok kanka .eğer soğukken yapıorsa ect ve iat sensorlere bakınız..
VteC_MaNiaC
09-08-2009, 00:20
IAT Sensörünün doğru çalışıp çalışmadığını nasıl test edebiliriz ?
IAT Sensörünün doğru çalışıp çalışmadığını nasıl test edebiliriz ?
sensoru sök soğuk suya sok avometreyle ölç 5000 ohm a doğru yol aldıysa çalışıyodur ya da sıcak suya sok değerler değişiyo mu bak :D eğer kablolarını şasi yaptırırsan sabit -22 küsür olkuyodu yanlış hatırlamıyosam eğer ordan kurcalayım dersen de 5K lık bi pod bağlayıp değer ver okancım
onlarda 02 sensor yok kanka .eğer soğukken yapıorsa ect ve iat sensorlere bakınız..
hiç ölçüm almıyomu o2yle? hımm yakıt sistemi ne onun?
crxler obd0 civicler obd1 ikisinde de o2 yok mesela 1.4lerde ki o2 de sadece heater okuyo fitenkler normal
kanka imzada yazan gerçek bi sohbetten doblo ile amg drag öncesi :hahaha:
mechanıcer
09-08-2009, 13:24
ıat sensor yada tesısatını kontrol et bı dostum.sonrası ect vs...
gambit49
09-08-2009, 19:25
sensoru sök soğuk suya sok avometreyle ölç 5000 ohm a doğru yol aldıysa çalışıyodur ya da sıcak suya sok değerler değişiyo mu bak :D eğer kablolarını şasi yaptırırsan sabit -22 küsür olkuyodu yanlış hatırlamıyosam eğer ordan kurcalayım dersen de 5K lık bi pod bağlayıp değer ver okancım
muthis olmus anlatım :D
muthis olmus anlatım :D
napıyım şimdi böyle yazsam anlamı olur muydu teknik anlatımı bu :D 20 dereceyi nerden bulucam en güzeli bardak ve su :hahaha:
20 derece 3000ohm
40 derece 1200
60 derece 800
80 derece 400
dehsettuning
10-08-2009, 17:51
distrübütör üzerini işaretlemişler sanırım sokuldugunde,,işaret yerlerı bırbırını tutmuyor bende dırek o kanıya verdım ezbere oldu bıraz ama o gıbı gelıyor bana,,birde bu dedıgınız olcumlerı nerede yaptırabılırım,,,
dehsettuning
11-08-2009, 15:32
güncel dielim sorunu çözelim :)
denilenleri denedinizmi ????????
Sorun hakkındaki yorumuna göre, öncelikli ect sensörü ve iat sensörünü kontrol etmelisin..
dehsettuning
14-08-2009, 19:57
Sorun hakkındaki yorumuna göre, öncelikli ect sensörü ve iat sensörünü kontrol etmelisin..
bunları kım kontrol edicek her tamırcı yapabılır mı,,,
Praktiker yada koçtaşa gitceksin dostum, yada konya sokağa, bir multimetre alacaksın 10 liraya sonra kaputu açıp sensörü çıkartıp ölçeceksin. Ustayla uğraşmana filan gerek yok, boşuna para harcamanada, olmadı pazartesi uğrayacaksın 5 dk benim yanıma bakıcaz.
avansına baktır bızımde vardı aynısorun avansı dusurun bır bakın