Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce hangisini yapmalı? Seat/Honda
Arkadaşlar uzun süredir kafama takılan bir soru var, sizlere sormak istiyordum nihayet sorabiliyorum.
2001 model 1.6 8v Seat Toledo aracım var. İlk arabam ve kendisinden çok memnunum, gerek gidişi gerek konforu ile tatminkar bir araç. İş modifikasyona girdiğinde motor açısından fazla bir seçeneğim olmadığını anladım, bilgili kişilere sordum neticesinde ise yapabileceğim en iyi modifikasyon Passat 1.8T motoru swaplamak, bunun da yatak vb gibi olayları varmış. Fakat dış modifikasyon olarak pek çok seçeneğim var, orjinal ve sade bırakarak, fazla abartmadan çok güzel bir görüntü alabileceğimi düşünüyorum araçtan. Ek olarak güzel bir müzik sistemi ile çok hoş olabilir.
Diğer bir yandan ise, çok yakın bir arkadaşım olan Arda "Boost Up" beni Honda almam için zorluyor, eskiden hiç sevmezdim Hondaları fakat şimdi biraz daha sıcak bakıyorum. Onun fikri de Toledo'ya harcayacağına K20 bile swaplarsın yönünde.
Size sormak istediğim soru ise şu,
Sizce Toledo'm ile oynarsam boşuna emek mi harcamış olurum yoksa ortaya güzel birşey çıkar mı?
Ona para harcayana kadar Honda alıp motora girmek mi daha makul?
Benim tereddütlerim ise şu yönde, bir VW aracından sonra Honda'ya geçersem konfor vb. şeyler yönünden hayal kırıklığına mı uğrarım? Yoksa maddi veya parça gibi sorunlar yüzünden Honda projesi yarımda kalıpta tüm hayallerim suya mı gömülür tarzında.
Görüntü açısından da beni gaza getiren araç mehzent'in Megane'ı.
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
gambit49
09-08-2009, 00:10
toledoya bosuna para dokersn bence sat honda :D al arkadasinin dedigi gibi
toledo yu satacaksın da hangi honda yı alacaksın ?
madem satacaksın std olarak güçlü bi araç baksan daha mantıklı değilmi swap larla uğraşıyorsun ?
hondaya don kardes seata bosuna harcama para derım ben
Performans istiyorsan ya Cupra alıcan, yahut Honda'nın performanslı modellerini tercih edicen, swap vs yapıcan...
1.8T swaplamaya girsen Cupra almadığına lanet edersin...
bılenler yazmıs adı honda seatla ugrasman ıcın cok buyuk paralar harcıcaksın :)
Silverbullet
09-08-2009, 02:58
honda sevmıosan bosver kardesim senin suanki arabanın gruptan al bisey onu modla insan sevdigi huzur buldgu arabada markada mutludur ben hondada mutluyum mesela :) bosver sen hondayı al cupra bi tane onunla ugras:)
Sağolun yorumlar için beyler, kafamda oynamak vardı seat ile ama ilan verdim satıyorum aracımı. Bu arada bir arkadaş cupra falan demişte, eski kasalar yerine yenisini almayı tercih ederim cupra olarak. Bildiğim kadarıyla 2.0 TFSI bulunuyor üstünde. 0 km'si 65-70 arasında birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Ona o parayı verene kadar GTI veya MCS almak daha makul bir fikir bence. Birde swap yapacaksam performanslı Honda modelini almaktaki amaç nedir? VTi alıp motorunu değiştirdikten sonra ne anlamı kaldı VTi'ın?
Zaten aracımı satabilirsem kafamda MCS almak var. Kısmet.
HONDA derim herşey onda 5500'den sonra adrenalin salgılıyo Motor gibi :D
Ha bu arada sen anladığım kadarıyla performans swaplama istiyonn performansın gücün olduğu yerdee konfor pek önemli değil bence Hondalar güçlü performanslı atmosferik motor oldukları için Konforo pek önem vermiyolar ama yinede fena sayılmaz bana göre..
Hondayı al bin bak keyfine yüksek devirlerin tadını çıkar 7bin , 8bin senfonisi Duy inlet :D
Seatten Honda ya geçeceksin hayal kırıklığı yaşaman için hiç bir sebebin yok .
mechanıcer
09-08-2009, 11:16
honda daha mantıklı..
modifiye için japon araçları doğru seçim ^^
Future_King
09-08-2009, 13:02
Tamamen ne aradığına ne istedigine baglı...
Tek olmak isteyen insanlar genelde pek yapılmamış şaşırtıcı araçlarla güzel şeyler yapmayı seçebilirler.Nitekim bir toledoya swap yapıp ciddi güçler almak seni daha heyecanlandırabilir.
Fakat honda alıp onu yuklediginde (ki kesinlikle daha ucuza ve daha saglıklı olacaktır) sana aynı heyecanı verecekmidir o bilinmez (ego olarak)
Eski bir seat kullanıcısı olarak yinede sana tavsiyem İki turlu yapacagın işleri tek tek yazarak sonuçlarını ve daha once yapılmış orneklerini bularak iyice araştırıp karar vermen.
Şu andaki aracım ile motora girmeden sadece görsel açıdan birşeyler yapmayı düşünüyordum.
Honda'da ise tamamen motor odaklı bir proje yapacağım kesin. Endişe ettiğim durumlar şunlardı (modifiye dışında). Eğer 2001 model bir arabayı bırakıp 97-98 model bir araca neredeyse aracımın iki katı para vermeye değer mi? Kaliteli ve konforlu bir araçtan sonra Civic'e geçersem pişman olma ihtimalim var mıdır?
Toledo'yu görsel açıdan değiştirmek için bir masraf listesi çıkarttık, 7.000 TL gibi bir rakam çıktı ortaya. Maddi durumum var ancak arabaya yatırım yapmak için daha erken diye düşünüyorum kendi açımdan, ha şöyle düşünenler olabilir aracını sat 14-15'e üstüne o 7.000'i koyup bir vti al. O zaman da VTi ile oynayacak durumum kalmayacağı için bir ikileme düştüm.
1.8t alman daha ıyı olur swaplamaktan
VtecDream
09-08-2009, 22:29
Al bitane Golf Mk3 Vr6 hem konfor hem performans :)
Ahmet_28
09-08-2009, 23:08
birbirinden güzel yürüyen bir çok honda var piyasada.ama ben daha duymadım swaplanmış bi toledo,var isede bi kaç tane ancak çıkar...tek olmak istiyorsan toledoyla oyna
Tayfun-E30
09-08-2009, 23:22
bence sen jant yay falan tak öyle gez mutlumutlu...
kesinlikle honda bunu özetleyen herşey bunda gizli zaten Honda Hayat Onda....98 VTİ,98 1,6 ies alsanda maddi durum el verdıkce dış modifiyeden başlasan bile sana suan kullandığın toledodan daha çok haz vericektir,zamanla motora girdiğinde bu haz artacaktır buna inan.hayırlısı olsun........
Bu hafta içinde şu andaki aracımı satıyorum hayırlısıyla.
200SX alma planım vardı bazı sebeplerden dolayı olmadı.
Şu anda 3-4 tane alternatif buldum sayılır, bunları saymak gerekirse;
'97 Honda Civic
'97 BMW 3.16ti
'06 Grande Punto 1.4 Fire Dynamic
Alacağım aracı az da olsa annem'de kullanacağı için o yönden de düşünüyorum. Bu konuda da en iyisi bana Punto gibi geldi ancak modifiye seçeneklerim ne olur bilemiyorum.
bende honda derim sonuçta en fazla swap projesi honda üzerinde dönüyor ve %100 memnuniyet var
Hayırlısıyla bu hafta içerisinde aracımı sattıktan hemen sonra 97 model VTi alıyorum. Umarım beklediğimi bulacağım =)
YavuzNaz
12-08-2009, 11:44
üstün körü böyle bir girişimde bulunuyorsun anladığım kadarı ile pek bir bilgi birikimi olmadan swap işi zor ki bu işle uğraşan insanlar ne sorunlarla karşılaşıyor aracını satıp güzel seri bir otomobile binersin o ayrı mesele..
sabah demişsinki bunlardan birini
Bu hafta içinde şu andaki aracımı satıyorum hayırlısıyla.
200SX alma planım vardı bazı sebeplerden dolayı olmadı.
Şu anda 3-4 tane alternatif buldum sayılır, bunları saymak gerekirse;
'97 Honda Civic
'97 BMW 3.16ti
'06 Grande Punto 1.4 Fire Dynamic
Alacağım aracı az da olsa annem'de kullanacağı için o yönden de düşünüyorum. Bu konuda da en iyisi bana Punto gibi geldi ancak modifiye seçeneklerim ne olur bilemiyorum.
2 saat sonra alıyorum demişsin hızlı ve akıcı kararlar vermişsin tebrik ederim hayırlı olsun.. :)
Hayırlısıyla bu hafta içerisinde aracımı sattıktan hemen sonra 97 model VTi alıyorum. Umarım beklediğimi bulacağım =)
Arabanı satmaya karar vermen akıllıca olmuş BMW nin eskisini yürütmek çok masraflı olur japonlar çok kolay eskimiyor sıkıntı ekstrem durumlar haricin de genel olarak pek yaşanmıyor yani senin yerinde olsam temiz, yürüyeni motoru iyi durumda bi sedan vti (annemde kullanacak demişsin o nedenle sedan dedim) almak akıllıca olur
2006 punto da akıllıca yeni her zaman yenidir ama fiat otomobiller ikinci elde çok değer kaybediyor ama servis maliyetleri ucuz parçası bol neyse ben punto yada civic ikisinden birini almanı öneririm