Orijinalini görmek için tıklayınız : Notebook hoparlör sorunu ?
dragonflydesing
09-08-2009, 11:00
arkadaşlar notebook'umun hoparlöründen ses açık olduğunda çok rahatsız edici bi şekilde cızırtı sesi geliyor şarkı çalarkende aynı sorun devam ediyor sesi kapadığımda zaten cızırtı seside gidiyor,ne yapabilirim bu durum için ? yardım ederseniz sevinirim.
yavuz364
09-08-2009, 11:30
bilgisayarı açar açmaz mı başlıyor yoksa windows başladıktan sonra mı cızırtı gelmeye başlıyor ? (ses açık vaziyette iken. ) eğer devamlı ise ses kartında sorun olabilir..
onursumer
09-08-2009, 11:49
surekli sabit bir cızırtımı ?
markası ve modeli nedir ?
benim acer aspire de yapıyordu bi ara bios update ve güncel driver ile düzelmişti
genel ya$anan sorun sesi az cikiyo diye sonuna kadar acilir hep oyle kullanilir muzik dinlenilirkende equalizer'danda ses acilir(sanki o frekans araliklarini equalize etmek icin degilmi$te ses ayariymi$ gibi) eger sende uzun sure boyle seyler yaptiysan hoparlorune elveda demi$sindir buyuk ihtimalle...
dragonflydesing
09-08-2009, 19:00
bilgisayarı açar açmaz mı başlıyor yoksa windows başladıktan sonra mı cızırtı gelmeye başlıyor ? (ses açık vaziyette iken. ) eğer devamlı ise ses kartında sorun olabilir..
Windows başladıktan sonra geliyor.
genel ya$anan sorun sesi az cikiyo diye sonuna kadar acilir hep oyle kullanilir muzik dinlenilirkende equalizer'danda ses acilir(sanki o frekans araliklarini equalize etmek icin degilmi$te ses ayariymi$ gibi) eger sende uzun sure boyle seyler yaptiysan hoparlorune elveda demi$sindir buyuk ihtimalle...
yok sesi sonuna kadar çok açmam ekolayzır'la hiç oynamadım arada sırada bi işle meşgul olurken sesi fullediğim olur ama çok sık yapmam bunu.
surekli sabit bir cızırtımı ?
markası ve modeli nedir ?
benim acer aspire de yapıyordu bi ara bios update ve güncel driver ile düzelmişti
sabit değil bi cızırtı sesi var ses yüksekliği değişmiyo,hani eski taş plaklar olur ya onun gibi bi cızırtı.
Realtek ise ses kartın sağ altta kırmızı bir hoparlor ikonu goreceksin. onu tıkla ve gelen ekolayzer ın açma kapama ikonuna dokun ve kapat. yani yeşil olmasın. dikkat et windows media player ın ekolayzer ından değil ses kartının ekolayzer ından bahsediyorum. umarım sorun oradadır.