Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 VW Jetta 1.6 triptronic "Emission-workshop" Hatası
punto_multijet
11-08-2009, 09:44
eşimin aracı olan 2008 VW Jetta 1.6 triptronic te bugun depoyu doldurduktan sonra yaksalsık 1-2 km sonras "Emission-workshop" hatası cıktı ekranda. onemli bir durum mudur? daha once karsılasan var mı acaba boyle bir durumla?
Depo kapağı kapanmış mı kontrol edin? Bazı Amerikanlarda yapıyor.
onursumer
11-08-2009, 09:53
herhangi bir gaz kesme gibi bir problem varmı yoksa sadece uyarımı verdi ?
punto_multijet
11-08-2009, 09:57
az once konustum esimle sadece uyarı var dedi. gidişte herhangi bir anormallik yokmus gerci sakin kullanır belkide hissetmemiş olabilir eger perf. dusu varsa. ama tekleme vs yokmus
onursumer
11-08-2009, 10:02
servise telefon açıp sormak lazım aslında benzinden kaynaklı olabilir sensor vs hatası olabilir
bizim 307 de bazen boyle abuk subuk hatalar veriyor 1 gün geziyorum sonuyor :D
punto_multijet
11-08-2009, 10:06
buyuk ihtimalle benzinden kaynaklı ama acaba sorun ne? gerci arac garantide ama garanti kapsamından mı işlem gorur? dedim konuyu acıp sorayım belki karsılasan vardır aynı sorunla
Gırtlağa kadar doldurduğu için pompacı orada bi seviye ölçer sensör var, soketine kadar dolduruolar oda o hatayı verio. Biraz yürüdü ya, depo kapağınıda açsın benzin içeri süzülsün bi sonra kapatsın. Tekrar arabayı çalıştırsın "no problem, lets gooo" yazısı çıkar :D
punto_multijet
11-08-2009, 10:12
soledim denicek bakalım ne olcak
YavuzNaz
11-08-2009, 10:18
en basit teşhis kullanım kılavuzundan ne işareti oldugunu öğrenip ona göre hareket etmek lazım servisi arayıp çözüm bulana kadar baya bi zaman geçer :)
punto_multijet
11-08-2009, 10:19
kullanma kılavuzunda motor ve egzos arıza lambası olarak geciyormus
onursumer
11-08-2009, 10:22
buyuk ihtimalle benzinden kaynaklı ama acaba sorun ne? gerci arac garantide ama garanti kapsamından mı işlem gorur? dedim konuyu acıp sorayım belki karsılasan vardır aynı sorunla
benzin kaynaklı sorunları genelde garantiye sokmuyorlar
ama artık fişlerde plaka yazdığı için sorun olmuyor bayiye kitleyebiliyorsun buyuk arızaları ;)