Orijinalini görmek için tıklayınız : Seat Leon & VW Golf V
Arkadaşlar yarın sabahtan gidip iki araçtan birisini alacağım. Kafamda Leon var.
Aracın özelliklerinden bahsetmek gerekirse;
Seat Leon 1.6 Stylance 102 HP - 1600cc - 8 valve | 28.000 TL
Volkswagen Golf V 1.6 Primeline 102 HP - 1600cc - 8 valve | 28.000 TL
Sizce hangisini almak daha makul bir karar?
Şu şekilde düşündüm. Golf yani Volkswagen her daim piyasası olan bir araç. Leon bu konuda nasıl hiç bir bilgim yok.
Seat'a sıcak bakmamın sebeplerinden bir tanesi de Seat kullanıcısı olmam. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum. İyi akşamlar.
Future_King
12-08-2009, 19:48
İkisi arasında kalite farkı var.Kesinlikle Golf derim sana...
Hem seat Hem Vw kullanan biri olarak golf diyorum
CeM öZeR
12-08-2009, 20:13
Valla şimdi stylance diyince işler değişiyor boş plastik kapaklı bi golf hiç özellik olmayan bi golfe binmek var bide dolu leon var yani 17 jantlı felan hemde özellik olur yakışır.....
turkerrr
12-08-2009, 20:39
stylance leon oldukça iyi donanımda bir araç ama 17 jant sport up larda var...
otomatik klima , yağmur ve far sensörü kararan ayna gibi özellikler mevcut..
Golf'e sıcak bakmamamın tek sebebi zaten primeline olması. Kapak jantlı araca binmek istemiyorum açıkçası, ve bir ton masraf yapmakta istemiyorum jant vb. şeylere. Tahminimce Leon alacağım.
turkerrr
12-08-2009, 21:02
model yılı ve km durumları nedir araçalrın ?
İkisi de 2007 model.
Leon 59000'de
Golf 72000'de. Böyle bir fark da var.
turkerrr
12-08-2009, 21:28
satarken seat biraz daha sıkıntılı olur sanırım ama ben olsam leonu alırdım... golften çok eksiği olan bir araba değil kullanımıda zevkli yol tutuşu güzel cruise control var uzun yolda yormuyor...
tavan ve kaput sacı biraz fazla yumuşak (çok kolay esniyor) gibi geldi bana ama gördüğüm zayıflık onlar var...
Bir leon kullanıcısından bilgi alırsam çok iyi olacak.
turkerrr
12-08-2009, 22:19
yakın arkadaşımda var hergün üstündeyiz stylance donanımda araç merak ettiğin şeyleri sorarsan elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...
Donanım olarak aşşağı yukarı çoğu şeyi biliyorum, fakat aracın yürüyüşü, yakıt tüketimi, konforu hakkında pek bir bilgim yok. Bilgilendirirsen sevinirim eğer bilgin varsa bu konularda.
leon primeline la karsılastırılmaz bence cruise kadar herseyi var hem kmsi dahada azmış .bide o golf 5 in igrenc yarısı siyah plastik tamponu ayrı bi cirkin ztn
ayrıca leon un egzosun akustiği ile oyanandığından üst devirlerde sesi farklı. bildiğim kadarıyla ilk 2 vites daha kısaydı ama tam hatırlamıyorum.
turkerrr
13-08-2009, 00:48
ayrıca leon un egzosun akustiği ile oyanandığından üst devirlerde sesi farklı. bildiğim kadarıyla ilk 2 vites daha kısaydı ama tam hatırlamıyorum.
evet leonun motor sesi çok güzel çıkıyor... benim gözlemdiğimde vites aralarının kısa olduğu...
bunların dışında gidişi normal 1.6 arabalar gibi ne eksiği var ne fazlası var ama 200 ü zor görüyor.. 8v olduğu için alt devirler canlı üstler altlara nazaran daha cansız ama alt devirlerin canlı olması şehir içinde kısa hızlanmalarda arabayı daha keyifli hale getiriyor...
yakıt durumu şehir içi ort 8 ile 10 arası yakar arkadaşımın arabasında yol bilgisayarı genelde 8 lt civarını gösteriyor uzun yoldada 6 lt civarı yakar dikkatli kullanırsan 5 lt civarı yaktırırsın sanırım... konforu başarılı ben rahat ediyorum içinde zaten yürüyen aksamın golfle aynı olması lazım dolayısıyla benzer özelliklerdeler...müzik sistemide güzel mp3 çalar ve aux mevcut...
Teşekkürler arkadaşlar bilgilendirmeler için.
Leon için kapora verdik, bankadan haber bekliyoruz şu anda kredi için. Hayırlısı olur inşallah.
turkerrr
13-08-2009, 09:53
hayırlı olsun
evet leonun motor sesi çok güzel çıkıyor... benim gözlemdiğimde vites aralarının kısa olduğu...
bunların dışında gidişi normal 1.6 arabalar gibi ne eksiği var ne fazlası var ama 200 ü zor görüyor.. 8v olduğu için alt devirler canlı üstler altlara nazaran daha cansız ama alt devirlerin canlı olması şehir içinde kısa hızlanmalarda arabayı daha keyifli hale getiriyor...
yakıt durumu şehir içi ort 8 ile 10 arası yakar arkadaşımın arabasında yol bilgisayarı genelde 8 lt civarını gösteriyor uzun yoldada 6 lt civarı yakar dikkatli kullanırsan 5 lt civarı yaktırırsın sanırım... konforu başarılı ben rahat ediyorum içinde zaten yürüyen aksamın golfle aynı olması lazım dolayısıyla benzer özelliklerdeler...müzik sistemide güzel mp3 çalar ve aux mevcut...
Bahsedılen ıkı arabada aynı motora ve sanzımana sahıp,sesındede sanzımanının kısalık uzunlugundada b fark yok bılgınıze..
Bahsedılen ıkı arabada aynı motora ve sanzımana sahıp,sesındede sanzımanının kısalık uzunlugundada b fark yok bılgınıze..
denemeni tavsiye ederim ozellikle sanzuman oranları alakasız..
caglarcb
14-08-2009, 10:08
Leon daha cazip gibi, hayırlısı olsun :)
bence golf.leon'dan daha kalitelidir
golf derım seat golfun altında seyredıyor
Vazgeçtik bazı sebeplerden dolayı :) Golf her şekilde ağır basıyordu, Leon'un tek cazip tarafı ise donanımının daha fazla olması idi fakat Golf'ün yanında Leon'u tercih etmek biraz saçma olurdu. Seat Toledo ile yola devam :D