Orijinalini görmek için tıklayınız : usb sorunsalııı !
EfeTopcu
13-08-2009, 13:30
arkadaslar pc me usb bellek takıyorum ama hiçbir tepki vermiyor... defalarca denetim masasındaki '' Donanım ekle '' de bişeyler yapmaya çalıstım ama olmadı :S yardım ederseniz çok sevinirim :)
streetracer_nos
13-08-2009, 13:32
muhtemelen evde calısan baska bi bilgisayara takarsan o pc de çalısacaktır.Eğer bi sorunun yoksa usb flash belleğinin sonra tekrar kullanmak istediğni bilgisayarda kullanabilirsin
Birbirleriyle uyum saglamıyor olabilirler.. PC in eski,Usb de yeni ise olabilr..
USB 2.0 gibi bi muhabbet vardı,ondan bahsediyorum yani.. Ama tam anlatamadım galiba.. :)
punto_multijet
13-08-2009, 13:39
usb driverını kontrol et en son versiyon olup olmadıgını. bundan dolayıda yapabiliyor
Başka hatalar veriyor mu pc ? Ya da bir kasılma ,ağır çalışma vs. gibi bir durum var mı ?
Geçen gün matbaadaki pc de usb ye herhangi birşey takıldıgında kendini kapatıyordu , format attım oyle düzeldi . O yuzden soruyorum.
KA®ANLIK
13-08-2009, 13:39
PC nin ön taraftaki portlaramı takıyorsun yoksa direk arkadaki portlaramı takıyorsun ?
Ön taraftaki portlar anakarta bağlanmamış olabilir.
Arka taraftaki portları da sırasıyla deneyin.
eğer arka taraftakilerde çalışmıyorsa arka taraftakilerde de problem varsa BIOS dan USB portların aktif olup olmadığını kontrol etmek lazım...
Windows XP kullandığınız için zaten Universal Serial Bus Driver'ları otomatik olarak yükleneceği için yazılımsal bir sıkıntı yaşamanızın ihtimali çok düşük...
Bendede formattan önce oluyordu...explorer link arama yerine işte o giriş neyse benimkisi F ti f yazınca altından tıklayınca acıyordu sende dene öyle.
EfeTopcu
13-08-2009, 13:56
1- Pc eski değil 1 sene oluyor yaklasık xp yüklü .
arka - ön port dahil hepsini denedim ama olmuyor .
şöyle açıklayım . ilk taktığımda yeni donanım bulundu diye birşey geldi , ondan sonra 1 kere ileriye bastım ve 2 seçenek geldi . 1- Durdur 2- devam et . ben yanlıslıkla durdur a bastım , bastıktan sonra hiçbir tepki vermemeye basladı .
Kaç tane Drive mevcut?
C,D,E,F,G,H vs?
Şöyle ki, eğer çok fazla drive'ın mevcut ise USB yi taktığında default olarak tanımlanmış drive bir HDD'ye atalı ise görmez. Yani, USB diskin E olarak tanımlı ise ve senin E diye bir HDD'n veya CD/DVD'in varsa görülmez. Düzeltmek için my computer-manage içerisinden harf atamalarını düzenlemen gerekir.
KA®ANLIK
13-08-2009, 14:26
Kaç tane Drive mevcut?
C,D,E,F,G,H vs?
Şöyle ki, eğer çok fazla drive'ın mevcut ise USB yi taktığında default olarak tanımlanmış drive bir HDD'ye atalı ise görmez. Yani, USB diskin E olarak tanımlı ise ve senin E diye bir HDD'n veya CD/DVD'in varsa görülmez. Düzeltmek için my computer-manage içerisinden harf atamalarını düzenlemen gerekir.
evet bunu da kontrol etmen gerekiyor !
Disk Management kısmında USB ni görüp göremediğini bir kontrol et ;)
görürse evrenin dediği gibi farklı bir harf ata sürücüye sağ taraftaki kısımdan
EfeTopcu
13-08-2009, 14:32
Kaç tane Drive mevcut?
C,D,E,F,G,H vs?
sadece 2 tane C ve D var drive olarak .
'' computer menage '' yi nereden kontrol edeceğim acaba ?
muhtemelen evde calısan baska bi bilgisayara takarsan o pc de çalısacaktır.Eğer bi sorunun yoksa usb flash belleğinin sonra tekrar kullanmak istediğni bilgisayarda kullanabilirsin
devamında hala sorun varsa bilgisayarı açıp kapatabilirsin sorun kalmayacaktır.
teamviewer açıp id'sini pm atarsan girip halledeyim.
Efe kasayı aç bios pilini çıkart makinayı bi 3 5 daikaka elektiriktende çek öyle dursun sonra pili tak yerine elektiriğinide tak makinanın çalıştır olmazsa bişiyler düşünüz. :)
Yiğit Ş.
13-08-2009, 15:08
laptop kullanıorsan güç yönetimine bak. power save moda girdiyse usb leri kapatıyor olabilir.
EfeTopcu
13-08-2009, 15:13
Efe kasayı aç bios pilini çıkart makinayı bi 3 5 daikaka elektiriktende çek öyle dursun sonra pili tak yerine elektiriğinide tak makinanın çalıştır olmazsa bişiyler düşünüz. :)
hasan abi o işlerden hiç anlamıyorum valla :D
EfeTopcu
13-08-2009, 15:15
laptop kullanıorsan güç yönetimine bak. power save moda girdiyse usb leri kapatıyor olabilir.
yok abicim laptop değil masaüstü kullanıyorum .