Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan 350z & Audi TT
turbo&quattro
16-08-2009, 06:44
Arkadaslar merhaba..
Birkac gun oncede bir konu acmistim ne almaliyim diye..Dusundum ve kesinlikle TR;de al(a)mayacagim birseye karar verdim.Ya 350z yada tt cabrio..TT olursa kesinlikle cabrio ve quattro olacak.350z tercihen cabrio ama kisitli butce ile bulmak zor oldugundan normal birsey olacakmis gibi gorunuyor...Amac cikip gazlamak degil ki gazlatmiyorlar zaten..Kaliteli olsun,masrafsiz olsun ayrica zevkli olsun diyorum...
Hangisini neden almaliyim?
Tesekkurler tum cevaplar icin.
CeM öZeR
16-08-2009, 07:15
350 Z bakım masraflarını araştırmak lazım aslında.TT'nin sıradan bi bakımı 375 tl civarı hesap edebilirsin.Servis kalitesi Audi yönüyle TT yi öne çıkabilir ama parça sıkıntısı Nissanı daha geride bırakabilir.Aslında bence değinmen gereken konu tüketim olabilir.Çünkü TT 350 Z'e göre çok makul değerlerde tüketim sergileyecektir bence.Kalite konfor konusuna gelince bence her iki aracında tadına bakıp almanda fayda var.Ama cabrio deyince bence olay bitiyor yinede karar senin. :)
seymansarac
16-08-2009, 08:58
bence özel bir araba istiyorsan nissan derim.. sırf kasası bile çok özel ve dinamik görünüyor..
CeM öZeR
16-08-2009, 09:28
http://www.youtube.com/watch?v=skPSqpWhHAg
TT'nin motoru 2.0 TFSI değil ama en azından kasa yönünden karşılaştırmak için fena bi video değil.
cem eski tt diyor yenisi değil :)
350z tt den daha iyi görünüm olarak senin amacta o zaten
Ferhat_V
16-08-2009, 11:13
350z .
yeni TT dendesydi o zaman biraz dusunurdum ama eski kasa TT ye gore herhalukarda 350z ;) stock sesi ve konforu hos araçtir
Ahmetfikri
16-08-2009, 11:15
yeni kasa tt sanmıştım tt dicektim ama eski kasaya göre 350z çok daha şık
luckdove
16-08-2009, 11:16
Bana kalsa hiçbiri. Yeni 370Z al derim :) ama bu ikisinden birini seçmek gerekirse 350Z.
Silverbullet
16-08-2009, 11:25
tabikii 350Z basıcak yer bulursan oralarda,iii giden ,sorunsuz ,tipide guzel olan bi araba amerikada alınıcak en guzel araba ama coupesi ,cabriosunu hic begenmıorum 350Zlerin.
Silverbullet
16-08-2009, 11:28
350 Z bakım masraflarını araştırmak lazım aslında.TT'nin sıradan bi bakımı 375 tl civarı hesap edebilirsin.Servis kalitesi Audi yönüyle TT yi öne çıkabilir ama parça sıkıntısı Nissanı daha geride bırakabilir.Aslında bence değinmen gereken konu tüketim olabilir.Çünkü TT 350 Z'e göre çok makul değerlerde tüketim sergileyecektir bence.Kalite konfor konusuna gelince bence her iki aracında tadına bakıp almanda fayda var.Ama cabrio deyince bence olay bitiyor yinede karar senin. :)
bu solediklerin Türkiye icin belki tamam ama arkads amerikada alıcak tuketim onmli deil asıl orda sorunsuzluk onmli oda japonu one cıkartıor bence aynı sekılde parca sıkıntısı olarakta amerikada nissanın parcasının zor bulunucagını kesınlıkle sanmıorum.
Yiğit Ş.
16-08-2009, 11:49
Bahsettiğin kasa TT'yi burdada alırsın :) 350z tercihin olsun. İşin içinde fanatiklik yoksa herzaman yeni iidir :)
350z bence. TT ile kıyasladığımda gerek şekli gerek sesi her türlü ağır basıyor. Fiyat olarak ne bilmiyorum ancak ikisi de aşağı yukarı aynı ise 350z tercihimdir.
herkes 350z diyorda bu 350z nin çıkarabileceği problemler - kronik sorunları hakkında bilgisi olan yokmu? detaylı bi bilgi paylaşsa biri iyi olur.. ***** orda işçilik ateş pahası, yusufa sorun açmasın bilmediği araba
Bence eski kasa Audi TT 3.2 ... roadsteer'ı da olması gerek....
var 3.2 eski kasada quattro
var 3.2 eski kasada quattro
Olduğu için yazdım zaten...;)
doğrudur.. olması gerek yazmışsın doğruladım bende
turbo&quattro
16-08-2009, 17:53
Tesekkurler arkadaslar yorumlar icin.
Oytun'un da dedigi gibi asil onemli olan sorunsuzluk..Hatta daha net bir sekilde ozetlemek gerekirse gecen hafta arabamin motor kulagini degistirmek ve balatalar icin $850 odedim...Arabayi satsam zaten o kadar para etmez..Yani kisacasi yeni alacagim arabada cikabilecek en ufak sorunda ki elektronik aksami daha genis modellerden bahsediyoruz binlerce dolar odeyebilirim.Asil onemli soru bu iki markanin sorun cikarabilme olasiliklari, kronik sorunlari vs.. ?
hayabusa alalım diyorum sana laf dinle
bende 01 baby blue tt wardi,6 ay kullandim 100.000mil civarlarindaydi hicbir sorun yasamadim+yakit acisindan komikti biraz :) yasadigin yeri bilemicem ama 350z cokta cool bi arac degil,cok var, tt cok daha basarili o konuda , ustelik vw parcalarindan da gayet yararlanabilirsin ;)
ama daha yeni 20k civarlarinda bi tt alicam diyorsan hic bosuna para dokme direk nsx veya m3 bulmaya bak manuel :icon_tup:
turbo&quattro
16-08-2009, 18:01
Olm taktin sende motora...Benim bari kanima girme:D
bende 01 baby blue tt wardi,6 ay kullandim 100.000mil civarlarindaydi hicbir sorun yasamadim+yakit acisindan komikti biraz :) yasadigin yeri bilemicem ama 350z cokta cool bi arac degil,cok var, tt cok daha basarili o konuda , ustelik vw parcalarindan da gayet yararlanabilirsin ;)
bak doğru orda prestij açısından tt daha ağır basıyor olabilir
Yiğit Ş.
16-08-2009, 18:12
350z 2003 te üretime başlandı diye biliyorum. Yani 2003 ve + model bi araba alıcaksın ve atmosferik bir araba.
Alacağın kasa TT 99-2005 arası üretildi ve turbo bi araba.
Masraf bakımından bakarsak eğer turbo arabaların dha masraflı olduğunu söleyebiliriz. Bu şekilde düşündüm ben. Ama tabiki kronik vs sorunları hakkında bi fikrim yok. :) Onları öğrendikten sonra işin rengi değişebilir :D
doğrudur.. olması gerek yazmışsın doğruladım bende
Anlaştık... :D :D :D
350z 2003 te üretime başlandı diye biliyorum. Yani 2003 ve + model bi araba alıcaksın ve atmosferik bir araba.
Alacağın kasa TT 99-2005 arası üretildi ve turbo bi araba.
Masraf bakımından bakarsak eğer turbo arabaların dha masraflı olduğunu söleyebiliriz. Bu şekilde düşündüm ben. Ama tabiki kronik vs sorunları hakkında bi fikrim yok. :) Onları öğrendikten sonra işin rengi değişebilir :D
tt nin ne sorun cıkarabilecegini, motorunu yürüyenini kasasını ezbere biliyoruz problem olmaz ama 350z hakkında hic bilgi yok mesele o biraz gerci nissanın kolay kolay sorun cıkarcagını sanmıyorum
Yiğit Ş.
16-08-2009, 18:22
yani :) japon sonuçta :D
turbo&quattro
17-08-2009, 17:29
350z hakkinda daha detayli bilgisi olan yokmu?
eraslanb
17-08-2009, 19:23
:icon13::icon13::icon13:Amerika audi tt:icon13::icon13::icon13:....
:icon_tup:Amerika NİSSAN 350Z:icon_tup::):D:D:D
duruşu görünüşü içi dışı sesi motoru ve ileride klasik bir araç olacağı için NİSSAN-350Z:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
bencede 350z.kendinde yazmışssın almayacağım,alamayacağım araba olsun diye,oda bence 350z daha mantıklı gibi.yakın bir arkadaşımda burada tt vardı 1.8t 180 liklerden 7000 dolara almıştık baya baya temizdi,bir gün başka bir arabaya akü takviyesi yaptıktan sonra araba bazen çalışıp bazen çalışmamaya başladı,beynimi ne gitmiş,toplam maliyet 1000 dolar tuttu:)
ha gerçi aynı durum 350z ye olsa okadar tutmazmı tutar,bura Amerika.
dediğim gibi ben 350z alırdım direk,tt miti uğraşmazdım:)
crossfire nasıl?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/f/fe/20070308144602!Chrysler_Crossfire_Cabrio_black_vr. jpg
gerçi ben içine sığmıyodum diye hatırlıyorum
orda piyasa tam nasıl yürüyor bilmiyorum o yüzden parça, alım-satım konusunda fikrim yok. fakat 350z ile tt gerçekten birbirinden farklı araçlar. belki segment olarak böyle benzer gibi gözüküyor ama değil. 350z nin iç mekan oturma şekli ve konsolunu tek geçerim. ivmelenmesi çok başarılı. tt yi çok az kullandım ama iç mekan olarak z gibi değil. gidişide aynen, yol tutuşu hele z ile kıyaslanamaz. kaldı ki eski kasa tt lerin viraj sorunu var. drift pilotu harry müller bile şöle demişti; en saçma viraj dönen tasarım sorunlu bir araç.
turbo&quattro
17-08-2009, 22:24
Oytun engelliyorum seni msn den fln..Seninle konusmak iyi gelmiyor bana:D
Shadow_Dancer
17-08-2009, 23:04
Fairlady Z derim...
z i teste gitti kullandıktan sonra bu hafta alır muhtemelen 350z i :D
yokmu ankarada 350z tanıdık 3.2 z4 le deniyelim hacim bizim az ama olsun şansımızı deneriz ::):)):)
bikaç video izledim 350z in, tt ye bakmam daha yanyana koyarsak :) keyifliymiş z
bu arada 350z - z4 karsılastırması
http://www.youtube.com/watch?v=KKUcm6wqVMo
bikaç video izledim 350z in, tt ye bakmam daha yanyana koyarsak :) keyifliymiş z
bu arada 350z - z4 karsılastırması
http://www.youtube.com/watch?v=KKUcm6wqVMo
devirir beni 350z ya :)
devirir beni 350z ya :)
senle alakası yok genel kıyaslama olsun diye koydum :) seninki m olduğunu biliyorum 350z ile denemene gerek yok ;)
senle alakası yok genel kıyaslama olsun diye koydum :) seninki m olduğunu biliyorum 350z ile denemene gerek yok ;)
:):) belli olmaz pilotaja bakar :P
turbo&quattro
18-08-2009, 03:26
Az once telefonda anlastigim bir 350z denemeye gittim..Kullandim, oldukca hosuma gitti..Arti olarak navigasyon,bose ve cabrio...Su an icin parada da anlastik( 13k ) ancak hala aklimda direksiyonun neden agir oldugu var? Herhangibir aksilik cikmazsa birkac gune kalmaz aliyorum..
http://baltimore.craigslist.org/cto/1326568190.html
serhatayasli
18-08-2009, 23:28
her 2 aracıda tanıyan olaraktan söylüyorum(güncel tt); 350z daha fazla ilgi çeken az bulunan bir araç test edildi onaylandı :) tt nin tek güzel yönü şanzumanı... her iki aracta trafikte rahatsız ediliyor apaçiler tarafından... z'nin gidişi fena sayılmaz ama esas amacı drift desem yeridir, difransiyeli cok başarılı torkuda gayet tatmin edici ve bu durumda kıçı başı rahat durmuyor cok eglenceli bir makina. ama ben yarışcam otobanda önüme gelenle rolling molling tarzı işler yapıcam diyorsan turbolamaya bak derim z'yi ama bence gerek yok yada şöyle söyleyim ben uğraşmak istemem sadece servise gider yağ su değiştiririm arada sıradada jant :) z ile trafiği tehlikeye sokucak şekilde makas atarsan ufo gibi dönmeye başlarsın...
kronik sorunlar: ttde sorun yok gibi :) daha fazla km yapan birine sor yada. 350zde cam motoru bozuluyor 680tl türkiyede, bide sol aynadan bazen rüzgar sesi geliyor ki bundan bayaaa bi yabancı kullanıcılar bahsetmiş... ben z ve tt'yi haftasonu aracı olarak düşünüyorum her ikiside güzel makinalar ama alternatif diyorsan cayman s düşünmelisin eger bütçen el veriyorsa.
turbo&quattro
18-08-2009, 23:33
Pm attim:)
herogeyik
19-08-2009, 01:01
Pm attim:)
merak ettim ama neden a4 den 350z geçmek istiosun? ozellikle burda cunku 350z cok bulunan bi arac
turbo&quattro
19-08-2009, 03:17
merak ettim ama neden a4 den 350z geçmek istiosun? ozellikle burda cunku 350z cok bulunan bi arac
A4 um TR;de...Burada Toyota camry kullaniyorum..Alacagim araba ikinci araba olacak.