PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım Civic Si

caglarcb
19-08-2009, 23:31
Merhaba arkadaşlar bu haftasonu aracı genel bakıma sokuyoruz hayırlısıyla. Değişecekleri aşağıda yazıyorum marka, fiyat ve parça bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şunuda kontrol ettir dediğiniz varsa yorumlarınızı eksik etmeyin. :)

Bujiler
Buji kabloları
Amortisör ve yaylar
Hava Filtresi
Yağ Filtresi
Benzin Filtresi
Motor Yağı

P.S: Motor yağı olarak Mobil 1 veya Castrol 10-40W düşünüyorum. Buji ve buji kabloları, yağ filtresi, benzin filtresi olarakta Bosch. Amortisör ve yaylar şimdilik kontrol edilecek eğer değişmesi gereken olursa OEM parça nerden temin edebilirim? Şunu kullan dedikleriniz olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.:soru:

gökan
19-08-2009, 23:36
buji kablosu neden deiştiryosun???

madi
19-08-2009, 23:37
bakıma nerde sokuyorsunuz arkadasım ...

caglarcb
19-08-2009, 23:43
buji kablosu neden deiştiryosun???
Bi nedeni yok, herşeyin yenisi orjinal veya kalite olmak şartıyla güzeldir.:)

bakıma nerde sokuyorsunuz arkadasım ...

Parçaları kendim toplıcam, Manisada şirketimizin araçlarına bakım yapan honda özel servisinde montajı yapılacak.

Ahmetfikri
20-08-2009, 08:52
Bujiler:25-30
Buji kabloları:x
Amortisör ve yaylar:x
Hava Filtresi:20
Yağ Filtresi:10
Benzin Filtresi:25
Motor Yağı:75-80

manisada hangi serviste yaptırcaksın pm olarak yazsana

Diesel
20-08-2009, 09:39
subab ayarı
polen filtresi
şanzıman yağı
rot rotil başları salıncak kontrolleri..

B.Aktepe
20-08-2009, 09:43
Merhaba arkadaşlar bu haftasonu aracı genel bakıma sokuyoruz hayırlısıyla. Değişecekleri aşağıda yazıyorum marka, fiyat ve parça bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şunuda kontrol ettir dediğiniz varsa yorumlarınızı eksik etmeyin. :)

Bujiler
Buji kabloları
Amortisör ve yaylar
Hava Filtresi
Yağ Filtresi
Benzin Filtresi
Motor Yağı

P.S: Motor yağı olarak Mobil 1 veya Castrol 10-40W düşünüyorum. Buji ve buji kabloları, yağ filtresi, benzin filtresi olarakta Bosch. Amortisör ve yaylar şimdilik kontrol edilecek eğer değişmesi gereken olursa OEM parça nerden temin edebilirim? Şunu kullan dedikleriniz olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.:soru:

öncelikle bu yazdıkların, her 5000-7000kmde yapılması gereken bir bakımdır. Seçeceğin parçaların daima yetekili honda servisinden orjinal parçalar ile değiştir. bosch marka kullanma. yağ filtresi,benzin filtresi,hava filtresini,buji ve buji kablolarını yetkili servisten temin et. amortisör olarak kyb marka amortisör alabilirsin japon malıdır. yay olarakta eibach,tein vs tercih edebilirsin.

caglarcb
20-08-2009, 10:46
Teşekkürler arkadaşlar. Sadece buji ve buji kabloları değişecekti, diğerlerini yaptıralı 700km olmamıştır bile :) madem yapıcaz tekrardan baktıralım diye sordum. ;)

caglarcb
22-08-2009, 12:19
Arkadaşlar aldığım parçalar:

Castrol Magnatec 10/40W Motor yağı
Ngk Buji (Takım)
Powerlux Buji kablosu (Takım) (Japon malı)
OEM Yağ filtresi
Osaka Benzin filtresi
OEM Hava filtresi

Birde triger set değişecek. Elinde olan varmı veya nerden temin edebiliriz. OEM veya kaliteli olmak şartıyla. :)

Ayrıca Şanzıman yağı tavsiyesi alabilirmiyim.

stlegal
22-08-2009, 12:36
Arkadaşlar aldığım parçalar:

Castrol Magnatec 10/40W Motor yağı
Ngk Buji (Takım)
Powerlux Buji kablosu (Takım) (Japon malı)
OEM Yağ filtresi
Osaka Benzin filtresi
OEM Hava filtresi

Birde triger set değişecek. Elinde olan varmı veya nerden temin edebiliriz. OEM veya kaliteli olmak şartıyla. :)

Ayrıca Şanzıman yağı tavsiyesi alabilirmiyim.

oem elimde var 170 tl

bguzelsoy
23-08-2009, 10:47
Sarj dinamosu kayisi ve diger kayis turkce ismini bilmedigim icin yazamadim özur dilerim ama triger degil.