Orijinalini görmek için tıklayınız : 2005 Kalos 1.2 HP+ Yardımı : )
kayaakin
21-08-2009, 18:12
Herkese merhaba,
Ankaradan 2005 Chevrolet kalos 1.2 75 hp sahibiyim.
Aracımı 90-100 hp arasına getirmek istiyorum cold air intake kit sayesinde 3 hp kazandım. Devamında ne yapılabilir?ne şekilde? ankaradayım.belirtmek isterim.
Tecrübelerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak isterim.herkese teşekkürler.:icon_tup:
kucuk bir turbo olmadan 100 hpler biraz zor. ankarada bir tane 1.3 lancer a turbo takildi ankara gayet iyi gidiyordu...
cai ile 3hp kazandığınızı söylüyorsunuz ama merak ettim buna nasıl emin oldunuz nasıl 1-2 veya 5-6 deilde 3hp aldıınızı anladınız? bende 1.2 16V 80hp araç varda, bndede hava filtresi var ondan sordum...
Her ikinizi de chip tuning öneririm :)
kayaakin
21-08-2009, 22:33
kucuk bir turbo olmadan 100 hpler biraz zor. ankarada bir tane 1.3 lancer a turbo takildi ankara gayet iyi gidiyordu...
maliyeti nedir? ve saglıklımı?
kayaakin
21-08-2009, 22:34
cai ile 3hp kazandığınızı söylüyorsunuz ama merak ettim buna nasıl emin oldunuz nasıl 1-2 veya 5-6 deilde 3hp aldıınızı anladınız? bende 1.2 16V 80hp araç varda, bndede hava filtresi var ondan sordum...
bunu yapan usta demsti ortalama birşey yoksa 3.75 hp kazandım diyemem tabiki, onun tecrübesine dayanarak söyledim.
Tayfun-E30
21-08-2009, 22:35
bence hiç uğraşma çünki verdiğini alamayacaksın kozmetik vs olarak yatırım yapman daha mantıklı...
kayaakin
21-08-2009, 22:39
haklısın aslında ama insan azcıkda gitsin istiyor tamam vazgectim 90+hp den kat.iptali + düz boru + ottospec +cai takımından kaç hp kazanırım acaba?
Tayfun-E30
21-08-2009, 22:44
benim kanatimce öyle 3-5 hp alırsın ama aracın ve motoru hakkında pek bi bilgim yok... ama sesli bir araç olur o setupla :D
kayaakin
21-08-2009, 22:59
Ne zor şeymişş :D +10 hp almak :D yardııımm günceliiiii
Hiç uğrasma bence. Stock stock bin. Bazı arabalar performans için değil.
Emir_b16a
22-08-2009, 00:54
1200 cc 75 hp ztn sıkışık motor daha sıkma onun canını :D
1200 cc 75 hp ztn sıkışık motor daha sıkma onun canını :D
Çok doğru
Onu bu haliyle kabullenecek birine satıp, kendin daha performanslı birşey alabilirsin.
Yok illede benim arabam diyorsan, Sen onu bu haliyle kabullenmeyi dene...
kayaakin
22-08-2009, 13:07
Hakılsınız galiba... stock binecegiz bir süre demek :( sonrada satarım galiba...
şuan stock dışında sana cai var itg filtreyle beraber.
Düz boru + kat.iptali + ottospec bana ne kazandırır ne kaybettirir??
nitrO_Oxide
22-08-2009, 13:11
cai+duz boru+sona guzel bi susturucu ve chip (bunun için araştırma yapman gerek)
bunları yaparsan tatminkar bi güç elde edersin
kayaakin
22-08-2009, 13:22
cai+duz boru+sona guzel bi susturucu ve chip (bunun için araştırma yapman gerek)
bunları yaparsan tatminkar bi güç elde edersin
chip tuning ankarada nerede arkadaşlar?
Maliyeti nedir? 75hp araca ne katkısı olur saygılar.
haklısın aslında ama insan azcıkda gitsin istiyor tamam vazgectim 90+hp den kat.iptali + düz boru + ottospec +cai takımından kaç hp kazanırım acaba?
headers denesen :confused:
chip tuning ankarada nerede arkadaşlar?
Maliyeti nedir? 75hp araca ne katkısı olur saygılar.
aslında chiptuningin benzinli araçlarda pek bir etkisi olmuyor ama aracın daha iyi süner kesici zamanı uzar..
CeM öZeR
22-08-2009, 15:11
Herkese merhaba,
Ankaradan 2005 Chevrolet kalos 1.2 75 hp sahibiyim.
Aracımı 90-100 hp arasına getirmek istiyorum cold air intake kit sayesinde 3 hp kazandım. Devamında ne yapılabilir?ne şekilde? ankaradayım.belirtmek isterim.
Tecrübelerinizden ve bilgilerinizden faydalanmak isterim.herkese teşekkürler.:icon_tup:
Dostum hiç uğraşma derim bende 2008 polo 1.4 80 hp sahibiydim CAİ yapmıştım ama ne yaparsan yap bi yol olmuyo boşverdim gittim söktüm jantları yayları CAİ'yi anneme verdim :heyoo: Gittim golf MK3 GTI aldım değmeyin keyfime :) Eğer bişeyler yapmak istiyosan model düşürüp keyif çıkartabilirsin.He şunuda söyleyim attan inip eşeğe binme gibi bi durum söz konusu olmadı 97 golf gtı 2008 polodan daha dolu ;
golfün polodan üstün olduğu konuları karşılaştırmalı olarak yazıyorum;
*ses sistemi polo (4 hoparlör) ,golf (8 hoparlör)
*polo 2 cam otomatiği , golf 4 cam otomatiği
*polo (uzaktan kumandalı merkezi kilit kumandadan cam indirme kaldırma özelliği yok) golf (uzaktan kumandalı merkezi kilit iç denetimli alarm,kumandadan cam indirip kaldırma özelliği)
*polo (1.4 80 hp ortalama şehir içi 24 kuruş tüketim kayseri standartlarında, golf (2.0 chipli,CAİ'li,headers hariç komple mıncıklanmış eksoz 170+hp şehiriçi aynı şehirdışı 5.3 litre yakıta kadar düşüyo) :icon_tup: Golf her zaman golfmüş... ;)
turkerrr
22-08-2009, 16:00
bizdede var 1.2 aveo gitmiyo gidiceğinide sanmıyorum turbo vb bişey olmadıkça
kayaakin
22-08-2009, 22:44
vlla kesinlikle haklısın cem...
öylece okudum yorumların için teşekkürler. :)
kayaakin
22-08-2009, 22:46
bizdede var 1.2 aveo gitmiyo gidiceğinide sanmıyorum turbo vb bişey olmadıkça
Aslına bende pek umutlu değilim ama :S , işte...
yeni kaloslarda 1.2 16v koymus adiler en azından 84 hpye ulaşmış :D
kayaakin
22-08-2009, 22:47
Arkadaşlar ankarada kalosuma düzboru+katiptalini dogru düzgün ve saglıklı yapacak bir usta eksozcu söyleyinn yardımmmm güncelii acill
abi ufak motor yorar seni sadece ses alırsın o parayla git body ses fln yap en azından baktırır araba
kayaakin
22-08-2009, 23:04
abi ufak motor yorar seni sadece ses alırsın o parayla git body ses fln yap en azından baktırır araba
ses sistemi listesi açıklanamayacak kadar uzun... o yönden sıkıntımız yok..
body-kit istemiyorum özellikle kalos gibi bir araca orj. ayarda bodykit mevcut degil.
Yiğit Ş.
22-08-2009, 23:20
imkanın varsa sat :) uğraştığına değmez performans olarak.
ogunozcan
22-08-2009, 23:21
sana soledıgım gıbı ırtıbata gec herseyı solerler sana ama pek haz alıcagını sanmıyorum.
kayaakin
22-08-2009, 23:38
TEKRAR,Arkadaşlar ankarada kalosuma düzboru+katiptalini dogru düzgün ve saglıklı yapacak bir usta eksozcu söyleyinn yardımmmm güncelii acill
TEKRAR,Arkadaşlar ankarada kalosuma düzboru+katiptalini dogru düzgün ve saglıklı yapacak bir usta eksozcu söyleyinn yardımmmm güncelii acill
çopur egzoz baskent sanayi
kayaakin
22-08-2009, 23:54
vayy benim ustaya bak sen :D saol c4vtr
abi bizdede aynı arabadan var acıkcası ben pek bisey yapmadım acık hava filtresi taktıydım söktüm suan sonucta 75 hp 1.2 8v motor,4-2-1 headers yaptırmayı düsünüyordum ama onada maddiyat yetmez herhalde:D
bguzelsoy
23-08-2009, 11:11
Ya arkadaslar lutfen biraz mantikli olun arac zaten 75hp sen duz boru headers cart curt cektirsen hadi 5hp kazandin DIYELIM ne olucak ? Sanki drag a mi cikican aracla ? Sadece ses alicaksin o aractan performans beklentin olmasin giden sadece paran olur ve aracin orjinalligini bozarsin..
Hp tur kazandirir tork yaris kazandirir !
Aynen Yucel Abiii.... :)
kayaakin
23-08-2009, 12:00
Ya arkadaslar lutfen biraz mantikli olun arac zaten 75hp sen duz boru headers cart curt cektirsen hadi 5hp kazandin DIYELIM ne olucak ? Sanki drag a mi cikican aracla ? Sadece ses alicaksin o aractan performans beklentin olmasin giden sadece paran olur ve aracin orjinalligini bozarsin..
Hp tur kazandirir tork yaris kazandirir !
headers cart curt degil arkadasım,burası bir forumsa eger bizde bunu tartısıyoruz aracım bu ve bunun üstünde oynamak istiyorum? net anlaşılmamış senin tarafından galiba,üslup cok itici geldi... 5hp kazandım diyelim nemi olucak,iyi hissedecgm bukadar basit. Dragla ne alaka?... neyse arkadasım bosver sen okuma.
turkerrr
23-08-2009, 17:10
çopur egsoz iyi bence...
kayaakin
23-08-2009, 23:21
çopur egsoz iyi bence...
çopur abimize gidelim bakalım, abi diyelim elini tutalım :) arkadaşlar son susturucu için ne önerirsiniz? önerdiklerinizi nereden bulabilecegimi ankarada ve fiyatlarıda aşşağı yukarı yazarsanız süper olur tesekkrler.
:icon_tup:
yalniz hacmin kucuk backpressure in duserse daha kotu gider araban...
ivdekte bes servis sato var git bi cayini ic, uygun yollu turbolasin arabani...
kayaakin
24-08-2009, 18:16
:icon_tup:
yalniz hacmin kucuk backpressure in duserse daha kotu gider araban...
ivdekte bes servis sato var git bi cayini ic, uygun yollu turbolasin arabani...
backpressure konusunda biraz daha acıklayıcı olabilirmsnz?
İvedikteki servis ve usta konusundada ayrıntı bekliyorum :) uygun yollu turbo nekadar uygun yollu olur asagı yukarı :D cok tesekkürler paylasıma
turkerrr
15-09-2009, 20:36
kat iptalini yaptırdın mı ?
overblack
15-09-2009, 22:14
1,2 hacmindeki bir arabaya kaç mm düz boru koyacaksınız? kaç mm headers yapacaksınız? bence kat iptali ,düz boru düşünmeyin arabayı iyice öldürür.hacim yok bişi yok zaten
kayaakin
19-09-2009, 19:59
1.200 cc 75 hp aracıma :) hiçbirşey yaptırmadan sorunsuz sorunsuz stock biniyorum arkadaşlar hele ankaradaki bu polis düzeninden sonra... benm araba değiştirmem ocak-şubatı bulacak :)
gambit49
19-09-2009, 20:03
sato :D saxoyla isim yapmıs bi ustadir :D isinibilir
CeM öZeR
19-09-2009, 20:11
çopur abimize gidelim bakalım, abi diyelim elini tutalım :) arkadaşlar son susturucu için ne önerirsiniz? önerdiklerinizi nereden bulabilecegimi ankarada ve fiyatlarıda aşşağı yukarı yazarsanız süper olur tesekkrler.
Eğer yeni emniyet müdürünüzü göz önünde bulunduracak olursan sade şık ve sessiz bi eksoz bence süpersprint olabilir derim :) 2. el ortalama bi SS'i 250 civarına alabilirsin.
gambit49
19-09-2009, 20:38
Eğer yeni emniyet müdürünüzü göz önünde bulunduracak olursan sade şık ve sessiz bi eksoz bence süpersprint olabilir derim :) 2. el ortalama bi SS'i 250 civarına alabilirsin.
evet emniyet mudurumuz :D artik biraz fazla hassas eski kayseri emniyet muduru egsozlara dikkat :D
erkin006
19-09-2009, 20:43
eski bir kalos kullanıcısı olarak hiç arabanı bozma derim...zamanında bende egsozla başlamıştım baktım bişey olmuyor görsele döndüm...
sonuç olarak paranı ve zamanını boşa harcama;)