Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf GT,Astra GTC 1.6 Turbo,Golf TSI 140 Rolling
Future_King
24-08-2009, 01:56
Zevkli denemeler oldu.Kamera Golf GT'nin içinde.
Golf TSI GT 170 : Standart
Astra GTC 1.6 Turbo 180 : Son susturucu ile chip var.
Golf TSI 140 : Spor orta susturucu,son susturucu iptali,chip.
Golf GT vs Astra GTC
http://videos.streetfire.net/video/Golf-TSI-GT-170-vs-Astra_703001.htm
Golf GT vs Golf TSI 140
http://videos.streetfire.net/video/Golf-TSI-GT-170-vs-Golf_703003.htm
Golf GT vs Astra GTC vs Golf TSI 140
http://videos.streetfire.net/video/GolfGT170VsAstra-140chip_703006.htm
Astra GTC vs Golf TSI 140
http://videos.streetfire.net/video/Astra-GTC-16-Turbo-vs-TSI_703007.htm
vlla 140 hp nin chiplenip seni geçmesi bana garip geldi bnce her ne olursa olsun senin geçme gerekirdi die dusunuyorum
140+ chipli olan sonradan bi acayip uzamis :) Alt devirleri de daha iyi olmus GT'den.. Cok begendim masallah..
Astra olmasi gerektigi gibi gecmis galiba..
Guzel videolar, tesekkurler..
BlackEmperor
24-08-2009, 02:12
140 lığın yazımı kim yaptı :)
Gerçekten çok keyifli Bir akşam oldu..Astranın gidişi çok 10 numaraydı..Videolar da güzel çıkmış :icon_tup: en kısa zaman da tekrarlamak dileğiyle :)
Future_King
24-08-2009, 02:14
Herkeze Teşekkürler gerçekten keyifliydi gece.
vlla 140 hp nin chiplenip seni geçmesi bana garip geldi bnce her ne olursa olsun senin geçme gerekirdi die dusunuyorum
Belirteyim TSİ in Tekere verdigi güç bile benim motor gücümden fazla;)...maşallah araçlara ikiside çok güzel olmuş...
kısmetse önümüzdeki ay bende yazılım yaptırıcam;)
BlackEmperor
24-08-2009, 02:16
bu arada videolar cok guzel olmuş elinize ayağınıza sağlık :)
Future_King
24-08-2009, 02:16
bu arada videolar cok guzel olmuş elinize ayağınıza sağlık :)
videolar için herzamanki gibi IMPREZA_MANIAC a teşekkürü bir borç bilirim heheh:)
140lık vites geçişlerinde biraz zayıf kalmış, daha seri atarsa vitesleri olursa en az 2 boy iyileşir
Belirteyim TSİ in Tekere verdigi güç bile benim motor gücümden fazla;)...maşallah araçlara ikiside çok güzel olmuş...
Cem senin canavara yazılım kesinlikle şart tadından yenmez valla :)
Bu arada emeğine sağlık IMPREZA_MANIAC Teşekkürler..
kemalaras
24-08-2009, 02:22
ıkı golf lu arkadasa da tesekkur ederım
o kadar bekledım pc vıdeoları acmıo cok guzel denemelerdı maasallah butun araclara
140lık vites geçişlerinde biraz zayıf kalmış, daha seri atarsa vitesleri olursa en az 2 boy iyileşir
Vitesleri elimden geldiğnce hızlı atıyorum fakat alt devirlerde (özellikle 2. ve 3. viteste) yazılımdan sonra pek bişey farketmedi araç 4000 devirden sonra bi anda ivmeleniyor :)
kemalaras
24-08-2009, 02:29
kemal maasallah :icon_tup:
ultralar duruor mu?
eet ustunde barıs ama lastıklerım cok kotu durumda artık senle denesek sen geceersın yıne rahat rahat:cool:
hmmmmmm....o zmn 140 a başarılar dılıyor saygılar sunuyorum :):) ama snn yerınde olsam borç harç alel acele chıp yaparım :D
VeNoM_35
24-08-2009, 02:30
maşallah hepsine, yanlış hatırlamıyorsam eskiden geride kalan astra öne geçmiş şuanda, fark büyük yani:) çipin markasını öğrenebilirmiyim?
BlackEmperor
24-08-2009, 02:31
Vitesleri elimden geldiğnce hızlı atıyorum fakat alt devirlerde (özellikle 2. ve 3. viteste) yazılımdan sonra pek bişey farketmedi araç 4000 devirden sonra bi anda ivmeleniyor :)
maşşalaah aracın çok güzel olmuş. enterean bişekilde uzuyor vitese gore turbo basınclarını mı farklı yazdılar acaba ? veya 170 lıkle yürürken komp. alt devir olayından dolayımı bize öyle geldi?
kemalaras
24-08-2009, 02:32
maşallah hepsine, yanlış hatırlamıyorsam eskiden geride kalan astra öne geçmiş şuanda, fark büyük yani:) çipin markasını öğrenebilirmiyim?
mehmet gazıhan usta yaptı
kemalaras
24-08-2009, 02:33
hehe :) latıfeye gerek yok barız benle fena gıdersın suan :icon_tup:
senın kı farklı bı olay ama denerım keyıflı olur :P ama kendımı hıc sanslı gormuorm su anda
VeNoM_35
24-08-2009, 02:34
mehmet gazıhan usta yaptı
teşekkurler, tekrar maşallah.
Yazılımdan önce 153 hp veriyordu dynoda.Sonradan orta susturucuyu başka bi kazanla değiştirip son susturucuyu iptal ettim.Tekrar dyno yaptım bu seferde 159 hp verdi..Sonra yazılım derken 196 hp oldu :)
ıkı golf lu arkadasa da tesekkur ederım
o kadar bekledım pc vıdeoları acmıo cok guzel denemelerdı maasallah butun araclara
Gerçekten çok keyifli denemelerdi..Senin aracın maşallahı var :icon_tup: nazar değmesin dostum..
gt 170 e chıp yapılırsa dıer aracları gececektır tahmınım...
butun araclar cok guzel masallah cok da guzel denemeler olmus kazasız belasız dıyelım...
maşşalaah aracın çok güzel olmuş. enterean bişekilde uzuyor vitese gore turbo basınclarını mı farklı yazdılar acaba ? veya 170 lıkle yürürken komp. alt devir olayından dolayımı bize öyle geldi?
Teşekkür ederim hocam..Gt alt devirlerde daha canlı..benim yazılımdan sonra alt devirde pek bir fark olmadı o yüzden gt ilk başta kafa çıkarıyor ben 4000 devire gelince birden uzuyorum..3. viteste bu zaman aralığı biraz daha kısalıyor..Fakat 6 viteste denediğimizde benim alt devirler daha canlı..araç stok'kende 6 aynı şekildeydi daha öncede başka bi gt ile denemiştik..
BlackEmperor
24-08-2009, 02:43
kullandığın egsoz sizteminide söylersen ardaki 6 bg lik farkı hangi markayla veya işlemle aldığınıda öğrenebiliriz :) ilerde işimize yarayabilir ;)
Marka İskender usta :) ortayı başka bi kazanla değiştirdim son susturucuyu iptal ettim..Diğer herşey orjinal sensörler üzerinde..Ufak bi işlem ama turbodan dolayı güzel güç verdi..
gayet keyifli denemeler olmuş. Elinize sağlık...
kemalaras
24-08-2009, 02:55
ıstanbula gelınce denerız.cem de yapmıs olur threesome yaparız :D
ramazanda olmaz ama threesome :P
gzel yorumlarınız ıcın tesekkur ederım gt yle yazılımdan sonra degısık bı deneme olur ama buyuk ıhtımalle o onde olur :P
Jam da Joker
24-08-2009, 03:09
Tüm araçlara maşallah zevkli denemeler olmuş
Cemo artık yazılım yapmanın zamanı gelmiş vitesi kanırta kanırta nereye kadar :D
BlackEmperor
24-08-2009, 03:39
Marka İskender usta :) ortayı başka bi kazanla değiştirdim son susturucuyu iptal ettim..Diğer herşey orjinal sensörler üzerinde..Ufak bi işlem ama turbodan dolayı güzel güç verdi..
kat iptalide var dimi ? O zaman bende egsoz yaptırsam komple bi 7-8 bg alırım herhalde :)
Yazılımdan önce 153 hp veriyordu dynoda.Sonradan orta susturucuyu başka bi kazanla değiştirip son susturucuyu iptal ettim.Tekrar dyno yaptım bu seferde 159 hp verdi..Sonra yazılım derken 196 hp oldu :)
çok güzel değer almışsın ya ilginç :)
biz burda 2tane tsi yaptık 2side 140hp idi
1.si superchips yazılım + remus tsi için özel üretim son susturucu + simota tsi için özel üretim karbon cai 174hp
2.si servis bmx beynini taktı + orta susturucu iptal + universal otto son susturucu 160hp verdi :soru:
Future_King
24-08-2009, 08:35
Tüm araçlara maşallah zevkli denemeler olmuş
Cemo artık yazılım yapmanın zamanı gelmiş vitesi kanırta kanırta nereye kadar :D
Bakalım hayırlısı ile önümüzdeki ay yapıcaz bişiler;)
egzoz yap cem bence ilk once ustune chip...140 lık başarılı olmuş, gtc de bnm geldiğim zmankinden daha iyi yürüyor...
Future_King
24-08-2009, 08:48
egzoz yap cem bence ilk once ustune chip...140 lık başarılı olmuş, gtc de bnm geldiğim zmankinden daha iyi yürüyor...
Evet amacım o.Log alıp remap yapıldıgı için daha avantajlı olur gibime geliyor.
kemalaras
24-08-2009, 08:59
güzel bir egzost la keyıf artar bencede bı gun beraber gıdelım dyno ya
maaşallah kemalim gel yapalım şu filtre kitinide beygirlerin çogalsın :))
sende eger egzoz varsa (kat iptali ki son susturucu bile farkeder) alt devirlerin ölmesi ve üst devirlerde daha iyi gitmen cok normal olmuş.
Astra güzel gitmiş. Bende denemek isterim bir akşam sizlerle..
Bu arada Astranın egzoz sesi cok guzel.. Maşallah tüm araçlara..
kemalaras
24-08-2009, 09:57
sende eger egzoz varsa (kat iptali ki son susturucu bile farkeder) alt devirlerin ölmesi ve üst devirlerde daha iyi gitmen cok normal olmuş.
Astra güzel gitmiş. Bende denemek isterim bir akşam sizlerle..
Bu arada Astranın egzoz sesi cok guzel.. Maşallah tüm araçlara..
tesekkur ler benm egzost la golf tsı dan cıkan ses neredeyse aynı :P
denerız zevklı olur organızator future kıng le gorusmek lazım :P
Future_King
24-08-2009, 10:59
ayarlarız onumuzdeki haftalar bişiler yine;)
kemalaras
24-08-2009, 11:00
ayarlarız onumuzdeki haftalar bişiler yine;)
polissiz olsun ama bu sefer
nerde deniyorsunuz
yol?
deneyecek type r baksana abi sen kendine;)
Future_King
24-08-2009, 11:55
polissiz olsun ama bu sefer
Olm başbakanlık aracının ordan geçeceğini nerden bilim:D
neseki forsumuzu kullandık bişi olmadı hahahaha
deneyecek type r baksana abi sen kendine;)
Bizi gözüne kestirdi herhalde:)
140 lık daha iyi bir yazılımla çok daha iyi güç verecektir. Güzel kapışma olmuş tüm araçlar güzel.
ecz_murat
24-08-2009, 12:07
bencede öle görünüyor
kemalaras
24-08-2009, 12:12
yazılımla 30 beygır cıvarları bence tatmın etmenı daha fazlasında sıkıntılar artar dıe dusunuorm zten 140 deenen tsı lar 150 cıvarlarında cıkıo :P
nightkids_han
24-08-2009, 12:12
astra'nın daha çok uzamasını bekliyordum açıkcası , ama hepsine maşallah tatlı araçlar
Future_King
24-08-2009, 12:20
Bu arada dun gece soylemeyi unuttum... 2008 lerin DV sini tam hatırlamıyorum ama eski DV lerdense yakında yırtılabilir.haberin olsun;)
WhiteCupra
24-08-2009, 14:05
çok zevkli denemeler olmuş maşşallah bütün araçlara....
kat iptalide var dimi ? O zaman bende egsoz yaptırsam komple bi 7-8 bg alırım herhalde :)
Kat iptali yok sensörlerde yerinde sadece ortayı başkasıyla değiştirdim,son susturucu iptal..
Bu arada dun gece soylemeyi unuttum... 2008 lerin DV sini tam hatırlamıyorum ama eski DV lerdense yakında yırtılabilir.haberin olsun;)
Saol Cem Benimde aklımda o mevzu :) Fakat bakmadım eski tip mi yeni tip mi büyük bi ihtimal yeni olması gerek..
Future_King
24-08-2009, 16:42
2007 lerin eski DV lerden. 2008 leri tam bilmiyorum gidince bakarım eve.Yada servise aç sor en iyisi.Eskilerdense yırtılmadan yenisi ile değiştir.pahalı bir parça değil.
Eski dv ler yaylı,yenileri pistonlu tip DV olması lazım ona da bakıp yırtılmadan önlem almak lazım dediğin gibi :)
140lık cok guzel guc cıkartmıs maşallah..
buıtun denemeler cok keyıflı gecmıs.. yolda bıraz bostu herhalde:)
CeM öZeR
24-08-2009, 19:52
Golf GT chip diye bağırıyo bence chip yapılırsa eğer bi problem yaratmayacaksa orta susturucu iptalide düşünülebilir.Çıldırır diye düşünüyorum :D Maşallah tüm araçlara güzel denemeler olmuş :)
egzoz sisteminde bence ilk olarak kat ve downpipe ellenmeli GT icin
GökhanÖzkan
25-08-2009, 10:15
maşallah.. harıka denemeler olmuşş..
140 fena olmus yaa..
en ıyı eksoz no eksoz anlasıldı...
:)
peki bişi merak ettım bende su an orta ıptal sondada universal bi susturucu war onuda iptal mi etsem yoksa aynı wideodakı gıbı ortaya bısı koyup sonumu ıptal etsem hangısı dahah werımlı olur???
İkisi de aynı kapıya çıkacak. Verim için hepsini iptal etsen en güzeli :)
kemalaras
25-08-2009, 10:32
hep golflere tavsıye gelıo yok mu opel e tavsıyeler
GökhanÖzkan
25-08-2009, 10:42
opel su anlık tawsıye ıstemıo gıbı:))
Future_King
25-08-2009, 11:03
maşallah.. harıka denemeler olmuşş..
140 fena olmus yaa..
en ıyı eksoz no eksoz anlasıldı...
peki bişi merak ettım bende su an orta ıptal sondada universal bi susturucu war onuda iptal mi etsem yoksa aynı wideodakı gıbı ortaya bısı koyup sonumu ıptal etsem hangısı dahah werımlı olur???
Walla ben herturlu işlemi dyno verilerine gore yapıcam.Birer birer...
evet opelciler pek ortalıkta yok anlaşılan şu sıralar:)
GökhanÖzkan
25-08-2009, 11:11
beklıorum o zaman sonucları..
140lıgın sıstemın fotoraflarını görsem fena olmazdı aslında:)
Future_King
25-08-2009, 11:14
Buna benzer bişi olabilir?
gerçi bunda orta susturucuda iptal sanırım.
http://i263.photobucket.com/albums/ii129/POLARBEAR666/TSI/08082008002.jpg
GökhanÖzkan
25-08-2009, 11:30
Buna benzer bişi olabilir?
gerçi bunda orta susturucuda iptal sanırım.
http://i263.photobucket.com/albums/ii129/POLARBEAR666/TSI/08082008002.jpg
cok teşekkür ederim saolasın..
kemalaras
25-08-2009, 11:32
ılla cıkar bırı cem :P
GökhanÖzkan
25-08-2009, 11:46
orta susturuc koymanın amacı sesı bıraz kısmak mı baska bı amacı warmı???
GökhanÖzkan
25-08-2009, 11:49
ılla cıkar bırı cem :P
sitede wideosu koyunlan bı astra wasrdı yanlıs taırlamıosam eksozundan ates falan atıodu o cok ıyı yuruyodu..o arkdastan bılgı alabılrsın sanırım..
bıldıgım kadarıyla kat iptal düz boru we yazılım wardı..
kemalaras
25-08-2009, 11:49
typer la gıdenı mı dıosun opc sı turbo fılan bıse ler denıo
orta susturuc koymanın amacı sesı bıraz kısmak mı baska bı amacı warmı???
Turbo arabada susturucunun tek amacı kötü sesi önlemektir. Benim dizel arabamda dahil. Kat da yok sadece ortada 1 tane susturucu kullanıyorum 67mm boru ile.
GökhanÖzkan
25-08-2009, 11:54
typer la gıdenı mı dıosun opc sı turbo fılan bıse ler denıo
eet ondan bahsedıorumm..
kemalaras
25-08-2009, 11:57
eet ondan bahsedıorumm..
onun maasallahı var bı dyno muhabetlerı vardı o bı cozulsun
ama turbo dgıstırmek fılan sonu gelmıo o ıslerın ben cok acılmadan kıyıdan kıyıdan yuzıım :D
GökhanÖzkan
25-08-2009, 12:00
Turbo arabada susturucunun tek amacı kötü sesi önlemektir. Benim dizel arabamda dahil. Kat da yok sadece ortada 1 tane susturucu kullanıyorum 67mm boru ile.
ben kat ı ellemeden o zaman herseyı ıptal edıcem..
Future_King
25-08-2009, 12:04
ben kat ı ellemeden o zaman herseyı ıptal edıcem..
KAt ı da elle? yanıltıcı ile yapabilirsin Kİ benim sevmedigim bi işlem:(
GökhanÖzkan
25-08-2009, 12:06
onun maasallahı var bı dyno muhabetlerı vardı o bı cozulsun
ama turbo dgıstırmek fılan sonu gelmıo o ıslerın ben cok acılmadan kıyıdan kıyıdan yuzıım :D
ama fena yürüyodu yanii:)))
GökhanÖzkan
25-08-2009, 12:07
KAt ı da elle? yanıltıcı ile yapabilirsin Kİ benim sevmedigim bi işlem:(
yapan arkadasım war 140 lık oda kattan once de cok deneme yaptık kattan sorada cok bıse fark etmedı..
yuksek hızlarda ettıgını soyluyo..
Walla ben herturlu işlemi dyno verilerine gore yapıcam.Birer birer...
en iyisi yolda dene :)
beklıorum o zaman sonucları..
140lıgın sıstemın fotoraflarını görsem fena olmazdı aslında:)
Sendeki orjinal orta susturucuyu düşün aynı şekilde başka bi susturucu var..devamı ise Cem'in koyduğu resimle aynı..Diğer herşeyi orjinal hali :)
yapan arkadasım war 140 lık oda kattan once de cok deneme yaptık kattan sorada cok bıse fark etmedı..
yuksek hızlarda ettıgını soyluyo..
Eğer denediyseniz ve bişi farketmediyse kat'a dokunma ama yinede tercih senin :icon_tup:
GökhanÖzkan
25-08-2009, 13:58
Sendeki orjinal orta susturucuyu düşün aynı şekilde başka bi susturucu var..devamı ise Cem'in koyduğu resimle aynı..Diğer herşeyi orjinal hali :)
o orta cok buyuk ama yaaa...
pekı ortayı neden ıptal etmedın???
Katı ellemeye çok gerek yok bence getirisi var ama çok da değmiyor özellikle araç yeniyken.
GökhanÖzkan
25-08-2009, 16:46
ortayı neden boru kullanmadıgı konusunda hala merak ıcındeyım...
Dostum biraz da tarz ve zevk meselesi. Ha ortayı sök sona koy. Ha sonu sök ortaya koy. Seste fark olacaktır. Performansta ne gibi bir fark olur onu dyno da ölçmek lazım. Ortada engel daha erken sonda daha geç tek farkı bu.
Katı ellemeye çok gerek yok bence getirisi var ama çok da değmiyor özellikle araç yeniyken.
downpipe dibinde ilk kesen eleman katalitik degil mi, neden degmesin?
Evet katalitik. Getirisi var dedim zaten. Ama hem parçanın fiyatı, hem doğaya verilen zarar, hem de kat iptal sonrasında çıkan kötü kokuyu (hele ki dizelde koku + duman) alınan hp ile karşılaştırdığımızdan bahsettim. Tabi bu da kişiden kişiye değişiyor. Kimisi cat-back yapar kimisi komple... Tercih meselesi.
Evet katalitik. Getirisi var dedim zaten. Ama hem parçanın fiyatı, hem doğaya verilen zarar, hem de kat iptal sonrasında çıkan kötü kokuyu (hele ki dizelde koku + duman) alınan hp ile karşılaştırdığımızdan bahsettim. Tabi bu da kişiden kişiye değişiyor. Kimisi cat-back yapar kimisi komple... Tercih meselesi.
duman derken egzoz dumanimi artiyor ?_
Evet egzoz dumanı. Benzinli arabada o kadar olacağını sanmam da dizel arabada durduk yerde bile katı iptal etsen dumanı gözle görme oranın artıyor. Ayrıca en kötü yanı dumanın kokusu oluyor. Motordan çıkan duman miktarı aynı, katalitikte takılan filtrelenen duman dışarda...
emretorlak
25-08-2009, 19:31
Bayadır böyle güzel videolar izlememiştim.Elinize sağlık çok güzel denemeler olmuş
Ps: Golf Tsi vites geçişleri belki daha hızlı olmalı:rolleyes:
GokhanErol
25-08-2009, 21:10
aşırı beslemede kat.ın engeli baya fazla bence sadece kat iptaliyle yabana atılmayacak güçler alınabilir marka modele göre...
Sadece katla değilde komple egzozla baya alınır. Hatta cat-back egzozla da güzel güçler alınabiliyor. Sadece kat iptali ahım şahım güçler vermeyecektir şahsi fikrim. Bir de kat iptali en çok katı tıkanmış araçlarda fark ediyor. Yepyeni araçlarda çok sıkıntı yapmıyor bence.
GokhanErol
25-08-2009, 21:21
Cat back sistemlerde katalitik konvertor sabit kalır, sonrasındaki borular ve son susturucu değiştirilir. Bu sayede kat. içindeki sensorlerin elde ettigi bilgiler işletim sistemiyle uyumlu, yani standart kalacak ve işletim sistemiyle herhangi bir uygulamaya gidilmeden ufak güçler ve ses elde edilir.
75k ort. ömrü var zaten kat.ın neyse...
ej205... tüm bildiklerini bi kenara bıraktırır...;)
Future_King
25-08-2009, 21:57
DSG arıyor insan :)
bırak allah aşkına ne zevki var:) PS3 oynar gibi:D
nightkids_han
25-08-2009, 22:51
ama roll'de felan dsg olayı ii olur yaw , vites kaçırdım dur gel yok olmadı felan :D gerenk yok mike bunlara dercesine :D
bırak allah aşkına ne zevki var:) PS3 oynar gibi:D
Valla hiç de öyle değil bence :)
leventrc
26-08-2009, 04:53
Zevkli denemeler olmuş kazasız belasız hepsine.Cem maşallahı var arabanın chip yaparsan on numara olcak kardeşim bence hiç durma.
sen chıpı kıme yaptırmıstın konuda goremedım, egsozun ne alemde 65 yada 70lık ıı olur gıbıme gelıor.. bence su ana araban ıı gıdıor.. sınıf yukseltırsen dusunulebılır rsle yada ctr ıle denemelere gore..
sen chıpı kıme yaptırmıstın konuda goremedım, egsozun ne alemde 65 yada 70lık ıı olur gıbıme gelıor.. bence su ana araban ıı gıdıor.. sınıf yukseltırsen dusunulebılır rsle yada ctr ıle denemelere gore..
chipi mehmet gazihanda yaptı, aracın o denemelerde de debriyaj problemi vardı şu anda sıkıntı yok herhalde. bu aralar denemesi lazım :)
VtecDream
14-09-2009, 01:54
Egzoz turbolu arabalarda büyük fark ediyor diye biliyorum ?