Orijinalini görmek için tıklayınız : lütfen 2 dk nızı verip okuyun
http://www.ataturkvakfi.org.tr/anareklam/MustafaKemalAtaturk001.jpg
ne konular açıldı burada neredeyse bakkal a giderken başına gelen olaylar konu olucaktı az kaldı neyse ...
kısa kesicem ...
bu gün iş görüşmem vardı karşımda walt disney in baş patronu vardı herhalde aylık geliri 1 milyon dolara yakın olan bi adam ...
adam türk olduğumu öğrenince bana aynen bunu sordu :
ben uluslar arası halk ve ilişkiler bitirdim 6 dil biliyorum buraya gelene kadar dünyanın her yerindne insanla pazarlık yapıp masaya oturdum ...
açıkcası taktiğim hangi ülkeden biri gelse o ülke tarihin araştırır onların seviceği tarzdan muhabbet açardım ...
ama şuan sendn bi çıkarım yok kusrada bakma bendne belki 100 kat aşağıdasın ...
ben Türk biri ile buluşmadan önce sizin memleketinizi araştırdım ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 'ü öğrendim.
herşeyi unut işi geç alındın bil bana sadece bir türk olarak onu anlatırmısn ?
-----
kendisine bildiğim herşeyi anlattım .. cevap olarak bunları bende biliyorum dedi bir türk olarak ekstra ne biliyorsun dedi ? anlattım dedim .. kafanıza takılan bilmediğiniz ne var diye sordum ...
kendisi bana atatürk ün gördüğü son cumhuriyet bayramını sordu hane hasta olup çok istediği ankaraya gidemediği zaman .. o gün sonuna doğru kuleli askeri lisesi öğrencileri dolma bahçe önünden geçerken onu görmek için bağırdıkları saraya yüzdüklerini anlattım .
kendisi çok tşk etti ondan sonra yeni kontrat ımı bana verdi.
az rastlanılacak bı olay yasamıssın. ATATÜRKumuzun ne kadar buyuk oldugu bu yasanan olaydan bıle bellı... keske sımdı olsaydı...
Onlarda biliyor buyuklugunu ve dehasını.
R_Kaptan
24-08-2009, 05:59
gerçekten Atatürk'ün büyüklüğünü bilmeyen bu dünyada çok az insan vardır.yaşadığın olaysa çok enteresan..
Day Walker
24-08-2009, 07:19
Bütün dünya biliyor ATA'mızın ne kadar büyük olduğunu :)
JumboAli
24-08-2009, 07:29
vay anasını be. O'nu kımse yoksayamaz...
Yenı ısınde hayırlı olsun bu arada
turbo&quattro
Birak TR ile ilgili birseyi TR nin daha nerede oldugunu bilmeyen Amerikalilar dan nasil olmusta boyle biri cikmis hayret....Tahminim ya Avripalidir yada cok cok asmis bir Amerikali..
Sadece ornek olsun diye yaziyorum.Dun gece isiklarda yanimda m6 durdu..Actim cami konustuk biraz araban cok guzel vs diye...Arkadas nerelesiin dedi Tr dedim..Ora nere dedi..Bilmiyonmu hemen Meksika sinirinda dedim..He evet biliyom dedi:D
Yeni isinde basarilar.
levent--
Çok güzel, çok anlamlı bir anı..
Hani derler ya; torunlarına bile anlatırsın..
İnsanın değerini en yakınındakiler bilmezmiş.. Bizim milletimiz de öyle...
Bir laf vardı tam hatırlamıyorum ama;
Türk Milleti para gibidir, ışığa tuttuğunuzda içinde Atatürk yoksa sahtedir..
CallMeInsane
24-08-2009, 07:53
güzelbi anı
doğru hatırlıyorsun sanki levent :D
çok anlamlı çok güzel bi söz..
SekoLive
24-08-2009, 07:59
Adam bizdeki bi cok üst seviyedeki adamdan daha iyi biiliyormuş ATATÜRK'ümüzü...
Hayırlı oLsun işin..
Okyanus ötesine taşınmış bir şöhret, kurduğu bir Cumhuriyet var ve hala bizim başımızdakiler bunu anlayamayacak kadar dar görüşlü ve yobaz. Bırak takdir etmeyi, ATA'mızın yaptıklarına-kurduklarına bile saygıları yok-ki yakıp yıkıyorlar-. Amerikalılar iyi insanlardır. Karşındakilere saygı duymayı, onları onöre etmeyi iyi bilirler ve becerirler. Yeter ki siz eşek olmayın, semer vuran çok olur.
Aferim adama. Takdir ettim vallahi..
Kaan tebrik ederim bu arada..
SOMEONESPECIAL
24-08-2009, 08:00
Öncelikle tebrik ederim...
Atatürk'ün ve Türk Irkının meziyetlerini herkes biliyor.....
Bir biz bilmiyoruz değerimizi o da başka bir meziyet olsa gerek ?
çok anlamlı çok güzel bi söz..
İlk defa duydum. Çok anlamlı bir söz...
ATAMIZA yabancılar kadar düşkün olsak bu durumda olmazdık.taktir ediyorum patronunu,yeni işin hayırlı olsun.
Öncelikle tebrik ederim...
Atatürk'ün ve Türk Irkının meziyetlerini herkes biliyor.....
Bir biz bilmiyoruz değerimizi o da başka bir meziyet olsa gerek ?
Ataturku sevmeyen bir fetullahcı kesımı var harici sevmeyenını gormedim.
Vtec-SEDAN
24-08-2009, 09:15
çok güzel olmuş Kaan'ım.. hayırlı olsun yeni iş dönemin ;) :icon_tup:
Türk olmaktan gurur duyuyorum.
Yeni iş dönemin hayırlı olsun kaptan.:icon_tup:
way be tüylerim diken diken oldu çok çok çok ender rastlanabilicek bişey bir amerikalıdan. ATAMIZ ın büyüklüğünü herkes biliyor..yeni işin hayırlı olsun ....Ama ATAMIZ bu halimizi görse ne olurdu acaba :(
Öyle bir şirketin başındaki birisi bilmese ayıptır zaten. Bu arada yeni işin hayırlı olsun.
Adamdaki taktik iyiymiş. İşi biliyormuş.
İşin hayırlı olsun bu arada. :)
SekoLive
24-08-2009, 10:25
cahilliğime verin patron nereli?
by_BuRoCk
24-08-2009, 10:27
kardeşim öncelikle yeni işin hayırlı olsun
Atamızın büyüklüğünü bilmeyen millet bilmeyen ırk yoktur.
Adamıda takdir ettim bravo
Vay be elin adamı çoğu Türk(!)den daha çok tanıyormuş Atatürkü
Bu arada yeni işin hayılı olsun...
Atamızı bilmeyen , sevmeyen bir sürü insanın olduğu ülkemizde patrona helal olsun.
yeni işinde başarılar.
Birak TR ile ilgili birseyi TR nin daha nerede oldugunu bilmeyen Amerikalilar dan nasil olmusta boyle biri cikmis hayret....Tahminim ya Avripalidir yada cok cok asmis bir Amerikali..
Sadece ornek olsun diye yaziyorum.Dun gece isiklarda yanimda m6 durdu..Actim cami konustuk biraz araban cok guzel vs diye...Arkadas nerelesiin dedi Tr dedim..Ora nere dedi..Bilmiyonmu hemen Meksika sinirinda dedim..He evet biliyom dedi:D
Yeni isinde basarilar.
Türkiyenin haritda nerde oldugunu bilmeyen ler bile ATATÜRK ü bilirler
ATATÜRK ü bilmeyen zaten bu Dünyadan degildir
SerdaR A.
24-08-2009, 14:17
M.kemal atatürk. . 1881-xxxx.........................
Helal olsun boş adam değilmiş.
1881-xxxx.........................
:heyoo: .
Birçok yabancı Türkleri pek bilmiyorlar ama kesinlikle M.Kemal ATATÜRK'ü,tüm cihana kafa tutan,ve onları bozguna uğratan büyük kumandanı,devlet adamını iyi biliyorlar.Ey büyük Türk ATATÜRK sende olmasan bizi tanımayacaklardı.
SerdaR A.
24-08-2009, 14:52
:heyoo: .
haklısın yazıyı okuduktan sonra duygularım karıştı saol =)
Buğra A.
24-08-2009, 15:03
Güzel bir anı olmuştur senin için Kaan.Ayrıca işi kaptığına da sevindim.
Bu gidişle ayaklanma başlayacak.Allah,sonumuzu hayr etsin.
Tayfun-E30
24-08-2009, 15:14
bazı yobaz hemşerilerimiz kabullenemesede atatürk dünyaca ünlü bir LİDERDİR.bilmiyen öğrenmeyenin kendi cahilliğidir...
söyle bir yazdım çıkanlar...
Ataturk’un dunyada ‘basöğretmen’ sıfatlı tek lider oldugunu.Bir geometri kitabı yazdığı,üçgen açı dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal oldugunu…
Norveççe’de ‘’Atatürk gibi olmak’’ diye bir deyim oldugunu…
‘’Atatürk’’ çiçeğinin adını,çiçeği bulan Wanderbit Universitesi profesorlerinden doktor Kirk Landi’nin koydugunu ve bu cicegin tum dünyada bu isimle üretilip satıldığını…
Yunan baskomutani Trikopis’in,hicbir zorlama ve baski olmadan her sene Cumhuriyet Bayraminda Atinadaki Turk Buyuk Elciligine giderek,Ataturk’un resminin onune gecip saygi durusunda bulundugunu…
Bir roportajda ‘’Birlesmis Milletlere üye olmayi dusunuyormusunuz?’’ diye soruldugunda ‘’sartlarimizi koyariz,kabullerine bağlı.Biz muracaat etmeyiz uye olmak icin,davet gelirse dusunuruz’’ dedigini ve bunun üzerine BM yasasinin degistirildigini ve uyelige davet edilen ilk ulkenin Turkiye Cumhuriyeti oldugunu…
????: Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu /garip-olaylar/420081-biliyormuydunuz-ataturk-hayranlari-buyrun.html
1938’de,general McArthur’un en zor,en problemli,en buhranli doneminde,danisman senator ve bakanlarindan olusan yuz yirmiden fazla kisiye;’’su anda hicbirinizi degil,buyuk istidadi ile Mustafa Kemal’i gormek icin neler vermezdim’’ dedigini…
1938’de Ataturk’un olumunde Tahran gazetesinde yayinlanan bir siirde;’’Allah bir ulkeye yardim etmek isterse basina Mustafa Kemal gibi lider getirir’’ denildigini…
1996’da Haiti Cumhurbaskaninin vasiyetinde,mezar tasina yazilmasini istediği metinde ; ‘’butun omrum boyunca Turkiye’nin lideri Mustafa Kemal Ataturk’u anlamis ve uygulamis olmaktan dolayi mutlu oldum’’ yazdigini…
2000’de ABD baskaninin milenyum mesajinda ; ‘’milenyumun hic suphe yoktur ki tek devlet adami Mustafa Kemal Ataturk’tur.Çunku o yilin degil asrin lideri olabilmeyi basarmis tek liderdir’’ denildigini…
2006’da ise AB uyum yasalari geregince devlet dairelerinde Ataturk resimlerinin kaldirilmasinin istendigini…
hitlerinde atatürk hayranı olduğu kitaplarında belirttiğinede hepimiz aşikarız heralde...
Bir roportajda ‘’Birlesmis Milletlere üye olmayi dusunuyormusunuz?’’ diye soruldugunda ‘’sartlarimizi koyariz,kabullerine bağlı.Biz muracaat etmeyiz uye olmak icin,davet gelirse dusunuruz’’ dedigini ve bunun üzerine BM yasasinin degistirildigini ve uyelige davet edilen ilk ulkenin Turkiye Cumhuriyeti oldugunu…
daha söylenicek bişey yok bunun üstüne
bazıları biraz örnek alsa köpek olmasa neler olur ama....
Hayırlı olsun Kaan sevindim hayırlı olsun işin
Serencebey
24-08-2009, 18:01
Yaklasık 3-4 sene once Amerikada calısırken boş Amerikalılar ile molada muhabbet ediyorduk. Onlara bızım tarıhimizden haberlerı olup olmadıgını sordum, onlarda nerden olsun falan gibi sacma sapan bir cumle etti. Biz dedim sizin her seyinizi biliyoruz dedim siz ise tarıhınıze imza atmıs bır turku tanımıyorsunuz dedim. Kım dedi Ataturk dedim. Karsimdaki kız o kim derdemez arkamda duran Bulgar bir arkadasım aynen şu cumleyi kurdu.
" What a stupid person you are! I cant believe! He was the greates leader of the Earth everybody knows him Even Hitler and what a bad change he is the father of the Turkish Nations" dedi.
(Sana inanamıyorum, Ne kadarda salaksın O yeryuzundeki en buyuk liderdi onu herkes tanır hitler bile ve en buyuk sanssızlıkta O Turk Milletinin babasıdır)
Bir bulgar vatandasi bır turkun yanında lafı agızından alıp onu ovuyorsa ki bulgarların yıllarda bıze olan kuyruk acısına ragmen. Bu bana gore yeter :)
ATATÜRK ü bilmeyen boşa yaşıyordur
İşimiz dolayısıyla ofisimize gelen turistler Atatürkü soruyorlar ve büyük hayranlıklarla dinliyorlar,ne yazıkki kemikleri sızlıyor Atamın :(
Dünya Alem biliyor Atamızın büyüklügünü...
Türkiye'deki yobaz o.cocukları bilmiyor mu?
Onlar da biliyor da islerine gelmiyor...
Kaanım cok güzel bir anı olmus senin icin, yeni isinde basarılar kardesim ;)
Evet abi güzel bi anı oldu :)
iyi dilekleriniz için herkese çok çok tşk ederim sağolun TT :)
ulkenın buyuklerıne gore haraket edıyorlar avrupada fazla turklerı sevmezler ama usa farklıı bır tutum ıcınde haraket etmıs bu durumda once sneın mıllıyetcılıgını olcmus ona gore haraket etmıs helal olsun sana ıyı anlatmısn :)
Dünya Alem biliyor Atamızın büyüklügünü...
Türkiye'deki yobaz o.cocukları bilmiyor mu?
Onlar da biliyor da islerine gelmiyor...
Aynı şeyleri ben yazıcaktım sen yazmışsın. Atamızın kemiklerini sızlatıyo p.ç ler