Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.200cc TURBO ??!! :D
kayaakin
24-08-2009, 19:51
Arkadaşlar merhaba :)
Cai+kat.iptali+düz boru derken... en iyisi biz turbolasakmı acaba dedik?
Ankarada nerede turbolanır arkadaşlar?
1.2 75hp aracıma nakadar saglıklı olur? nekadar kazandırır? maliyet nedir?
Bilgilendirenlere tecrübelerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler :D
Ahmetfikri
24-08-2009, 19:56
tork garage
bms
swap center ankaranın adı duyulan garajları dahada vardır benim bilmediğim
sağlıklı olması harcadığın paraya bağlı
nası yürüdüğünü biliyorum ama istanbulda 1.2 micraya turbo+nos uygulamışlardı
5psi, 5. enjektor ve alayina go :D
Aslında turbo çalışması güzel olur zevkli olur. :) minicik motora aynı orantıda turbo yüklemek güzel fantazi bence. Tabi bloğunun sınırlarını zorlamadan.
bes servis satoya git ivedik oto sanayi, ankarada belki de en fazla arac orda turbolanmistir. hem uygundur hem kalitelidir...
nuri usta var istersen teknik turbo..arabanın iyi olup olmayısıda harcıyacagın paraya bakar :)
ogunozcan
24-08-2009, 21:25
1,2 soft turbo muh duymustum 20 25 hp 1000 tl cıvarı bısıler e yapılıyomus.
kayaakin
24-08-2009, 23:24
1,2 soft turbo muh duymustum 20 25 hp 1000 tl cıvarı bısıler e yapılıyomus.
Arkadaşlar son karar nedir? nereye gidiyorum ben el kararı :D 5.enjektör 5psi uçmadan sevgili admincim :D :D
kayaakin
24-08-2009, 23:26
bes servis satoya git ivedik oto sanayi, ankarada belki de en fazla arac orda turbolanmistir. hem uygundur hem kalitelidir...
5 ? ''bes'' ? tam ad nedir bes servis mi? güvenilirmidir?
ha birde arkadaşlar turbolandıktan sonra durabilirmiyim mevcut fren sistemiyle?
swap centereee gıt gereken bılgıyı verırıler sana :)
BEnim aracımda 1.2 75 hp şuan sadece manifoltumuz kaldı oda gelince kiti takıcaz. Aydın ustaya gidersen sana yardımcı olucakdır.
TurboZone
www.turbozone.biz
kayaakin
25-08-2009, 18:21
BEnim aracımda 1.2 75 hp şuan sadece manifoltumuz kaldı oda gelince kiti takıcaz. Aydın ustaya gidersen sana yardımcı olucakdır.
TurboZone
www.turbozone.biz
sitede güvenlik sorunu var galiba açılmıyor, biraz detalı anlatırmısın madem aynı kategorideyiz? :) işlem nedir? maliyeti nedir vs.vs....
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=35271
swap center ile birlikte yaptıgımız civic projesi
incele istersen yardımcı olurz her sekılde.
ahmet3425
25-08-2009, 18:40
1.2 ye turbo motoru sanki yorar gibime geliyor 1,4 olsa daha mantıklı olurdu yinede siz bilirsiniz...
1.2 ye turbo motoru sanki yorar gibime geliyor 1,4 olsa daha mantıklı olurdu yinede siz bilirsiniz...
japonlarda 660cc turbo var, dogru uygulanirsa hepsi olur
kayaakin
25-08-2009, 20:54
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=35271
swap center ile birlikte yaptıgımız civic projesi
incele istersen yardımcı olurz her sekılde.
Cok memnun olurum mertcan abi, yalnız maliyet önemli su an için :( cok hevesim kırılmadan öğrenmek isterim.ona göre plan yapıcam. assagı yukarı bilgilendirebilirmisin beni?
Bilgileri yazdım yada bana msndende ulaşabılırsın.
Adres : Turbo Zone Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 8. Cadde 30. Sokak No:2
Telefon : 0312-278-16-63
E-Posta : info@turbozone.biz
aluminyun boru, silikon boru, kelepceler, intercooler, enjektor, boost, egt, temp, afr, manifold, bronz balata, evc(belki), piggyback, uppipe, downpipe, egzoz, yaglama hortumu, wastegate, benzin pompası, turbo, iscilik+ayar ucreti...
bunları yapacagına ya nos bas 50 shotluk gibi ya da perf. yonelik bi arac al...
kayaakin
25-08-2009, 21:12
Şaşmaz HIGH POWER TUNİNG turbo-kit 2.500 tl işçilik dahil.. hakkında tavsiyede bulunmak isteyen?? bilen bilgilendirmek isteyen varmı?? nasıl bir yerdir? maliyet iyimi? saglıklı yapılabilirmi? kullanıcak malzemeler vs....
BAKINIZ : :
http://www.sahibinden.com/turbo_taktirmak_hic_bukadar_ucuz_olmadi_2500_tl-54WQQaXQQ12371472WQQpXQQdisplayitem
Şaşmaz HIGH POWER TUNİNG turbo-kit 2.500 tl işçilik dahil.. hakkında tavsiyede bulunmak isteyen?? bilen bilgilendirmek isteyen varmı?? nasıl bir yerdir? maliyet iyimi? saglıklı yapılabilirmi? kullanıcak malzemeler vs....
http://www.sahibinden.com/turbo_taktirmak_hic_bukadar_ucuz_olmadi_2500_tl-54WQQaXQQ12371472WQQpXQQdisplayitem
TURBO AYAR KUMANDASI
on/off/boost+/boost-
:beuj:
turbo yapacaksan nakit ve vaktin olması lazım ne kadar ucuza yaparım dersen o kadar kalitesiz va saglıksız olur ve %100 kırarsın........
Yaptığı pek fazla arac yok dıye bılıyorum.
kayaakin
25-08-2009, 21:28
Gelicek yorumları merakla bekliyen kaloscu :)
http://www.youtube.com/watch?v=M7yQsmwaMeA
yapilmicak diye birsey yok..
5 ? ''bes'' ? tam ad nedir bes servis mi? güvenilirmidir?
ha birde arkadaşlar turbolandıktan sonra durabilirmiyim mevcut fren sistemiyle?
sato ustayi tanimayan yoktur, kendisinin oto drag dereceleri vardir, oldukca guvenilirdir, git oraya kafana ne takiliyorsa sor...
kayaakin
26-08-2009, 22:22
1.000 tl nakitle 20-30 hp kazandıracak ufak bir turbo uygulanabilirmi kaloscan'a ? lütfen bilgi eksikligimi maruz görün,yeni yeni ögreniyorum telafi edecegim ins. :)
1.000 olmaz, sadece ivir zivir kıl tüy 1.000den fazla tutar :)
1.000 tl nakitle 20-30 hp kazandıracak ufak bir turbo uygulanabilirmi kaloscan'a ? lütfen bilgi eksikligimi maruz görün,yeni yeni ögreniyorum telafi edecegim ins. :)
1000 tl ye en iyi nos bas sen :)
kayaakin
26-08-2009, 23:35
1000 tl ye en iyi nos bas sen :)
:D:D unuttum abicim turbonun ( t ) sini bitler gelinceye kadar...
boosted_pug
27-08-2009, 01:19
turbo olur olmaz die bişi yok ama o paraları gözden çık şöle 5000 lerden felan düşün yoksa bi turbo salyangozu bi hortumla ver gaz kelebeğinden içeri al sana turbo böle bişi yok daldır çıkart boyacı küpü misali
highpower
27-08-2009, 11:17
highpower tuning in şuan piyasada fazla dolaşan turbo aracının olmaması yurt dışına araç yapıyor olmasındandır.Özellikle hollandaya yaptığı TURBO M3 ciddi derecelr kazanmıştır.Şu an garajında bir adet pejo 106 gti turbo projesi,1 adet renault 19 cabrio (araca baska bır serviste turbo uygulanmaya calısılmıs ama tabıkı bılıncsız yapılan işçilik içine etmiş)turbo projesi,bir adet fiat 131 abart projesi aynı anda yürüyor bence bu kadar proje gerçekleşiyorsa bi nedeni vardır diye düşünüyorum.
Niyetim diğer firmalara saygısızlık değil sadece bilinen yanlışı düzeltmektir saygılar.
highpower tuning in şuan piyasada fazla dolaşan turbo aracının olmaması yurt dışına araç yapıyor olmasındandır.Özellikle hollandaya yaptığı TURBO M3 ciddi derecelr kazanmıştır.Şu an garajında bir adet pejo 106 gti turbo projesi,1 adet renault 19 cabrio (araca baska bır serviste turbo uygulanmaya calısılmıs ama tabıkı bılıncsız yapılan işçilik içine etmiş)turbo projesi,bir adet fiat 131 abart projesi aynı anda yürüyor bence bu kadar proje gerçekleşiyorsa bi nedeni vardır diye düşünüyorum.
Niyetim diğer firmalara saygısızlık değil sadece bilinen yanlışı düzeltmektir saygılar.
m3de turbo olarak ne kullandiniz, m3 kac model?
highpower
27-08-2009, 11:37
1997 model m3 turbolar özel olara imal edildi
turbo ne kullanıdınz dıyor zaten turboayudamı kendınız ımal ettınız?
ahmet3425
27-08-2009, 13:04
japonlarda 660cc turbo var, dogru uygulanirsa hepsi olur
var olması sorun değil 250 cc yede yapılabilir onemli olan uzun omur ve sıhatli kullanım 1,2 ne kadar sıhatli olacak bu bir otomobil...
mercedes bmw ve diğer buyuk markalar neden yuksek hacim li motorlar kullanıyor ana sebeb uzun omur yada bir bugatti veyronu dusunun 8.lt 4 turbo 1000 ps ama uzun omurlu bir uretim 3,0 lt turbo bir motordanda 1000 ps cıkar ama ne kadar uzun omurlu olur bu bi baglamdır dikkat edelim...
ayrıca bu konuda japonları ornek gostermeye gerek yok bu aracda bir japon değil...
highpower
27-08-2009, 13:17
turbo ne kullanıdınz dıyor zaten turboayudamı kendınız ımal ettınız?
bende marka ve model olarak belırlı bır model kullanmadık anlamında cevap verdım.Tabıkıde kendımız ımal etmedık turboyu.
var olması sorun değil 250 cc yede yapılabilir onemli olan uzun omur ve sıhatli kullanım 1,2 ne kadar sıhatli olacak bu bir otomobil...
mercedes bmw ve diğer buyuk markalar neden yuksek hacim li motorlar kullanıyor ana sebeb uzun omur yada bir bugatti veyronu dusunun 8.lt 4 turbo 1000 ps ama uzun omurlu bir uretim 3,0 lt turbo bir motordanda 1000 ps cıkar ama ne kadar uzun omurlu olur bu bi baglamdır dikkat edelim...
ayrıca bu konuda japonları ornek gostermeye gerek yok bu aracda bir japon değil...
kullanım karakteri birazda:)
örneğin yeni M serisi mtoorlar turbo olarak çıkacak bmw nin
ahmet3425
27-08-2009, 22:16
kullanım karakteri birazda:)
örneğin yeni M serisi mtoorlar turbo olarak çıkacak bmw nin
evt 335 le basladılar bile ama yinede hacim cok fazla:)
İkinci dünya savaşı zamanında caponlar korediyde işgal etmişti.. İşgal ettikleri heryerde küçük caponcuklar türedi birden. Dolaylı yoldan da olsa capon sayılır. :D
bende marka ve model olarak belırlı bır model kullanmadık anlamında cevap verdım.Tabıkıde kendımız ımal etmedık turboyu.
peki ne kullandınız?
kayaakin
28-08-2009, 14:32
İkinci dünya savaşı zamanında caponlar korediyde işgal etmişti.. İşgal ettikleri heryerde küçük caponcuklar türedi birden. Dolaylı yoldan da olsa capon sayılır. :D
ahahaha :D:D evet aynen baya dolaylı ama akrabalık var
highpower
28-08-2009, 15:28
peki ne kullandınız?
GT30 muadili bir turbo yani orjinal bir turboda değişiklikler yapılarak elde edildiği için şu turbo diyemiyorum.
ahmet3425
28-08-2009, 17:15
GT30 muadili bir turbo yani orjinal bir turboda değişiklikler yapılarak elde edildiği için şu turbo diyemiyorum.
neden insanlar sizi anlamakta gucluk cekiyor biraz daha acık anlatır mısınız hepimiz ne oldugunu tam olarak anlayalım
benim yarı bucuk anladıgım kadarıyla mili baska turbodan palleri baska turbodan kıcı baska turbodan temiz hava katrisini baska turbodan bir araya getirerek imal edilmis olmalı...
highpower
29-08-2009, 10:54
neden insanlar sizi anlamakta gucluk cekiyor biraz daha acık anlatır mısınız hepimiz ne oldugunu tam olarak anlayalım
benim yarı bucuk anladıgım kadarıyla mili baska turbodan palleri baska turbodan kıcı baska turbodan temiz hava katrisini baska turbodan bir araya getirerek imal edilmis olmalı...
evet bende bunu anlatmaya calıştım zaten ama başaramadım teşekkür ederim size yardımcı oldunuz için
gt3X serisiyse ozaman gt37 bile cikabilir ;)
kayaakin
29-08-2009, 16:48
vaay be bi 1.2 turbo mevzusu nerelere geldi :D ama anladımki 1,5 liran varsa turbonun t'sinden bahsetmeyeceksin :D hayal işte
kayaakin
29-08-2009, 17:46
5-6 lıra gıderı var en dusuk turbo hayalının ;)
iyi tecrübe oldu yazılanlar :)
kayaakin
29-08-2009, 19:11
1kac sene para bırıktıtırım dıyorsan sımdı 50-100 luk modlar yap ama turbo ıle degıstreıcegın seylere dokunma. bknz: egsoz-fıltre vsvs ;)
tam olarak anlamadım :S
yusufcan_k
30-08-2009, 09:32
tam olarak anlamadım :S
kısacası turboya alt yapı olustur demek istedi barış abi sanırım :soru: egzozun filtren vs kolay kolay degismeyecek turbo yaptıgında
highpower
30-08-2009, 23:46
M3 de kullanılan turbo suan piyasada bir kamyon firmasının kullandıgı bir turbo.Biz ilk olarak turbo arayısı içindeyken ve hatta turbocu arkadaşla kafayı patlatıp karma bir turbo yapmısken baktık sonuc güzel devreye girdiği ve tam verim aldığımız aralıklar yeterli daha sonrasında bu kamyon fimasının kullandıgı turboyla karsılastık ve baktık kı bizim istediğimize yakın bir turbo bizde uygulamayı bastan alarak turbo secimini değiştirdik.Şimdi bu turbonun evet markası garett ama kod acısından ne diyebilirim size su desem yanlıs olur bu desem yanlıs olur.Ama bazı arkadaslar öküz altında buzağı aradığı için konu nerelere geldi.Umarım konu acıklık kazanmıstır.Lütfen bu konuyu daha uzatmayalım ve arkadasımızın konusuna eğilelim.TEŞEKKÜRLER.....
öküz altında kim buzağı arasın öyle yazıyorsunki sanki ilk defa m3e turbo yapılmış gibi konuşuyorsun amerikayı yeni keşfetmiş gibi davranmayın
Biz bu tür yapılan toplama turbolara Aly Cenghis Brand diyoruz kendi aramızda.
bende aracımda forklift turbosu kullanıyorum, çok memnunum. 3000 devirde spool oluyor, 3200 devirde kesiliyor
highpower
03-09-2009, 02:22
arkadaslar isteyenler oldu diye bir acıklama yaptık konu gittikce istenmeyen noktalara gitmesin burda kapatalım keske arac Türkiyede olsaydıda Ali Cengiz Oyunun nasıl verim alınmıs bazı kişiler görebilseydi.Biz o projeyi öyle tamamladık ogünün şartlarına göre o turbo kullanıldı Amerikayı baştan fethetmedik cünkü okadar vaktimiz yoktu 7 gün gibi kısa bir sürede arac hazırlandı.Neyse ben şeffaflık acısından gereken acıklamayı yaptım tekrar söylüyorum bu konuyu dahada uzatım konunun amacını kaybetmeye gerek yok.sacma sapan yorumlarla yapılan işe emeğe saygısızlıkla hiç kimse bir yere varamaz o nedenle kimse cirkinleşmeden kapansın.
maskaran
15-03-2010, 21:39
BES SERVİSE GİDİN KARDEŞİM SATO ABİM PARA KAZANSIN BENIM PROJEM DE BASLAYACAK BU HAFTA
88 Oto Sanayi Sitesi 754. Sokak No : 23 İvedik OSB İvedik / Yenimahalle / ANKARA
maskaran
15-03-2010, 21:40
http://www.besturbo.com/images/bes_kroki.jpg <<< MANUEL NAVIGASYON :D
kayaakin
15-03-2010, 23:02
konu hortingen olmus, cevap yazılmazsa sevinirim. konu kapandı.bitti.uçtu.
senın turbo amerıkadan dönmüş be abi :D