Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 6 TSİ Sorunsalı
oguzhan320i
28-08-2009, 02:27
oncelıkle merhaba tt aılesı.uzun bı suredır foruma uyeyım.gerçekten çok baaşarılı :icon_tup: Sizlerden yardımınızı beklıorum=) yaklaşık 1 ay once kendıme yeni nesil golf 6 tsi 1.4 lerden aldım.test aracını kulladıgımda tamamen isteklerımızi karsılıodu otomatık vıtes olması hızlanması yakıt ekonomısı vs. fakat kendı aracımı teslım aldıgımda 2.gunden dsg sanzıman araç stop etmeye basladı.servise göturdugumde yazılım guncellemesı yapıp sorunu çözdük dediler.geçenlerde ıse araç geri viteste olamasına rağmen geri gitmiyodu serviste sanzımanın değişmesı gerektıgını soledıle işte sorun burda basşlıo bense servıse bu aracın ayıplı mal oldugunu we aracı kabul etmedıgımı soledım ama sanzıman degısıklıgınde baska bse yapmıcakları soledır.şimdi benım ne gıbı yollara basvurmam lazım sizce? bu arada aracı vw erel den aldım.
not:biraz uzun oldu affola=)
oguzhan320i
28-08-2009, 02:34
tabikide erelden sıfır aldık garantisiz olmaz olurmu.ama sıfır araç sanzıman degısılırmı yaw:beuj:
Sıfır aracın şanzıman sorunu çıkarması tabiki bi ton para verdikten sonra can sıkar..Ama mantıklı düşününce garanti dediğimiz olay bu tür olayların telafi edilmesi için var sonuçta tamir edilcek yama yapılcak bi parça değil şanzıman değişicek sadece..
Arkadaşımın passatta 3 kere şanzıman değişti,dsg dizeldi.Hatta 3.kez değişmesinde arabanın garantisi bitmişti fakat şanzıman sıfırlanınca garanti süresi uzadığı için değiştirebildi.
Araba garantide ve şanzıman komple sıfırlanacak diyorlarsa yapıcak tek şey hemen servise vermek..Tabi tekrar ederse hukuki olarak haklar doğuyor.
Tayfun-E30
28-08-2009, 03:06
garantiden değiştirsinler sanzumanı iste bu hususta canını sıkan neki?
garantiden değiştirsinler, sorun tekrarlarsa o zaman araç değişikliği vs talep edersiniz servisle irtibata geçerek yada hukuksal yolları kullanarak.
BlackEmperor
28-08-2009, 03:47
Allah kimseyi servisin eline düşürmesin heleki bu servis vw ise... ( iyi çalışanları hariç ama pek duymadım )
bir kere olusan tek yerdeki hatadan ayipli mal kapsamina girmiyor; degisim sansi varken hemen serviste islemini baslatin..
AYIPLI MAL: Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen, standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=276
alt kısımda haklarınız bölümünde şunlar yazıyor:
Haklarınız
Satın aldığınız mal veya hizmetin ayıplı olduğunu anlamanız durumunda; malın veya hizmetin teslim tarihten itibaren 30 gün içerisinde satıcıya veya sağlayıcıya başvurarak;
• Ödediğiniz bedelin iade edilmesini,
• Malın ayıpsız olanıyla değiştirilmesini,
• Ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini,
• Ücretsiz olarak tamir edilmesini ,
# - Tazminat isteme
haklarından birisini talep edebilirsiniz.
Satıcı talebinizi yerine getirmekle yükümlüdür.
Yetkili serviste şanzımanı ücretsiz olarak tamir edeceğini söylediğine göre problem yok. Şanzımanı değiştirip kullanacaksınız.
ahmet3425
28-08-2009, 08:04
sanssızlıgınıza uzuldum ama yapacak bisey yok sanzıman değistirilerek devam edeceksiniz:S
şanzımandan dolayı veya başka nedenlerden dolayı aracı 3 kere kullanamamana bağlı olarak iade isteyebilirsin sonuçta şanzımanı değiştirip sorunlar giderilirse değiştirmeye gerek kalmaz.
Sıfır aldığın bi araçta böle bi sorun can sıkıcı ama yapılabilecek bişey yok ne yazık ki!!
Future_King
28-08-2009, 08:30
Gerçekten Çok can sıkıcı bir durum..umarım sorunun en kısa zamanda hallolur..
Yeni TSi motorlar ile DSG şanzumanlarının uyum sorunu olduğunu duymuştum. Hatta bu yüzden serviste bir çok yeni arabanın yattığını da duydum bir servis çalışanından. Geçen ay başı golf alacaktık fakat hem ellerinde istediğimiz nitelikte araba olmayışı,, hemde bu arızadan korktuğum için honda civic aldım...
arkadaş yepyeni bir araba almışve böyle bir sorunla karşılaşmış ve bu midesini bulandırmışiade etmek istiyor galiba..ama servis şanzumanı ücretsiz değiştirmekten yana galiba.. kötü bir durum allah kolaylık versin en kısa zaman çözersin inşallah..
Absinthé
28-08-2009, 11:45
Garantiden şanzımanı değiştirirler.
Kolay kolay araç iade alıcaklarını sanmıyorum.
oguzhan320i
28-08-2009, 13:25
aynen dedıgınız gıbı oldu arkadaşlar.vw turkıyeylede yaptıgımız konusmalarda sanzıman degısmesı gerektıgını arac ıade sının soz konusu olmadıgını soledır.yapacak bse yok sanzuman degısıcek umarım bu sefer bı sorun cıkmaz we sunu soleyebılırım nekadar ıı olursa olsun golf 6 tsi dsg sanzıman almayınnn.
dsg dünyann en iyi şanzımanı dediler patladı tsi ın da sonunu pek hayırlı görmüyorm
fsi tutmayınca tsi geçdiler ama hayırlısı
aynen dedıgınız gıbı oldu arkadaşlar.vw turkıyeylede yaptıgımız konusmalarda sanzıman degısmesı gerektıgını arac ıade sının soz konusu olmadıgını soledır.yapacak bse yok sanzuman degısıcek umarım bu sefer bı sorun cıkmaz we sunu soleyebılırım nekadar ıı olursa olsun golf 6 tsi dsg sanzıman almayınnn.
arkadasim siparis etti;
bakalim onunki nasil cikicak ;)
oguzhan320i
26-09-2009, 15:07
Aracın şanzımanı degıstı ama sorun gene gıtmedı hala lanet bı titreme we stop etme.artık resmen nefret geldı volkswagenden de erel den ordakı ustalardan hıc bıseyden anlamayan çalışanlardanda.hala ınatla kabul etmıolar bı problem oldugnu:S:S
VeNoM_35
26-09-2009, 15:18
Aracın şanzımanı degıstı ama sorun gene gıtmedı hala lanet bı titreme we stop etme.artık resmen nefret geldı volkswagenden de erel den ordakı ustalardan hıc bıseyden anlamayan çalışanlardanda.hala ınatla kabul etmıolar bı problem oldugnu:S:S
değiştiği halde sorun devam ediyorsa bence doğuş oto ile irtibata geçin ve iade etmek istediğinizi belirtin.
CeM öZeR
26-09-2009, 15:31
oncelıkle merhaba tt aılesı.uzun bı suredır foruma uyeyım.gerçekten çok baaşarılı :icon_tup: Sizlerden yardımınızı beklıorum=) yaklaşık 1 ay once kendıme yeni nesil golf 6 tsi 1.4 lerden aldım.test aracını kulladıgımda tamamen isteklerımızi karsılıodu otomatık vıtes olması hızlanması yakıt ekonomısı vs. fakat kendı aracımı teslım aldıgımda 2.gunden dsg sanzıman araç stop etmeye basladı.servise göturdugumde yazılım guncellemesı yapıp sorunu çözdük dediler.geçenlerde ıse araç geri viteste olamasına rağmen geri gitmiyodu serviste sanzımanın değişmesı gerektıgını soledıle işte sorun burda basşlıo bense servıse bu aracın ayıplı mal oldugunu we aracı kabul etmedıgımı soledım ama sanzıman degısıklıgınde baska bse yapmıcakları soledır.şimdi benım ne gıbı yollara basvurmam lazım sizce? bu arada aracı vw erel den aldım.
not:biraz uzun oldu affola=)
Serviste araca yapılan işlemlerin kaydedildiği işemirlerini alıp dosyala eğer şanzıman değişipte sorun garanti süresi içersinde 1 ay sonra veya 2 yıllık garantinin bitim günü bile olsa sorun bu süre içersinde tamamen giderilemezse ve sorun tekrarlarsa ve buna dair 2 (iki) defa ve üzeri sayıda şikayetin olursa mahkemeye başvurup aracın sıfırını talep etme hakkın doğuyo diye biliyorum.
tuketıcı hakları dıye bır sey var arabayı ıade edebılrıısn
overblack
27-09-2009, 02:36
bulunduğun ilçenin tüketici hakem heyetine git.belediye binasında görev yapıyorlar genelde onlar en doğru yolu gösterirler.aracın değişen şanzımanı için 2 yıllık granti süreni istemeyi unutma.aracı aldığın tarihe göe işlemesinler şanzıman tarihini
burda muhattap bulamıyorsanız almanya merkeze mail atın butun bilgilerinizi ve sorunlarınızı iceren, faydası olacaktır
oguzhan320i
27-09-2009, 16:22
teşşekur ederım arkadaslar pazartesı ılk ısım almanyaya maıl yollamak olucak.
Demek ki biz ucundan yırtmışız. Allah Ankara doğuş otodaki, satış yapmayı bilmeyen satışcı arkadaştan razı olsun :)
maxpower
27-09-2009, 17:27
başka bi vw servisine götürün aracınızı
Golf 5 GT DSG de şanzıman sorunu oldu. 2 kere şanzıman beyini değişti geçici oldu. Sonra şanzıman değişti sorun ortadan kayboldu. Bence hemen şanzımanı değiştir. Sonuçta tamir değil sök tak.
8.000rpm
28-09-2009, 11:50
şanzıman komple değişirse dert kalmaz diye tahmin ediyorum
haa bu arada yeni takılan şanzıman da kendi içinde ayrı bir garantiye sahip olacak bu da önemli bir artı
gambit49
03-10-2009, 22:32
ayni sorun 3 kere tekrarlarsa degisme sansiniz var araci