Orijinalini görmek için tıklayınız : SFI-C20XE hangi yağ??
Arkadaşlar 2500 km önce aracıma bakım yaptırdım. Ben bugüne kadar her araçta Magnatec kullanmama rağmen, servis illa bu araçlarda orjinal GM yağ kullanılır diyerek aracıma 10-40 bu yağdan ekledi. Ben alalı 7000km oldu aracı. Eskiden ne yağ olduğunu bilmediğim halde bakıma girerken bile yağı nerdeyse tam olan araba şu anda yaklaşık 1LT çizgisine düşmüş durumda. Eskisine görede daha fazla lifter sesi yapıyor aracım. Bu araçlara kim ne yağı kullanıyor, vede ortalama kaç km de eksiltme yapıyor belirtirseniz sevinirim.
bende gm kullanıyurm 10,40 bı sıkıntı olmadı bugune kadar
Hiçmi yağ eksiltmio peki aracın?
Gm yağlar (4 litrelikleri için konuşuyorum) Shell'in Kocaeli Doluca tesislerinde üretilen 35 milyona çok rahat bulunabilen yoklukta idare edicek bi yağdır. Eğer paraya kıymaya değer dersen 10w/60 Mobil iyidir. Yağ eksiltmede fark olucaktır. He oda olmadı 10w/40 Edge yada Mobil1 tam sentetik çokta güzel iş görür Gm'e göre
ii de ben 6 lt castrol magnatec getirdim servise servis onu koymadı GM koydu :D Yoklukla alakası yok. Sevis önermiyor bu yağı. Bende ondan sordum kim ne kullanıyor die.
Yok ben yoklukta iş görür derken piyasada başka yağ kalmazsa kullanılabilir demek istemiştim:D Hangi servis bu arada? Çünkü Opel servisleri eskiden Mobil kullanırdı sonradan Gm kendi yağını üretmeye başlayınca hem GM hemde Mobil bulundurmaya başladılar. İstek üzerine yetkili servisler hala mobil koyuyor.
Özel servis bunu yapan, yetkili servis değil. Ama tabi yetkili servisden ayrılan bir arkadaş. Onunda demesi "abi bu araçlara magnatec falan koydunmu çok eksiltme yapıyor, GM koydukmu on numara olur" dedi. :D Ya şimdi baktımda eksiltme önemli seviyede değil, çünkü keçelerden kaçırmada var arabamda. Ancak gel gelelim bu yağı koyar koymaz arabada şakırtı şukurtu ciddi anlamda arttı. Farklı geldi arabaya vizkositesi yani.
bende eksıtme vardı oda sıbob lastıklerınden yenı motor yapıcam yavas yavas gelmeye basladı parcalarımm :)
yenı motor yapmıstımm 22 bınde kacırmaya basladıı sonra pıstonlarım erıdı :(
çok geçmiş olsun. ii soğumadın aracından.
neden soguyumkıı ben sevıyurm aracımıı farklı projelere gırıcemm renk deyısıklıgı olucak yavas yavas sokucem aracı tamamen basladıgım resımlerını eklıcem buraya
İnşallah güzel birşey çıkartırsın ortaya.
guzel olsun dıye ugrasıcamm 10 bın tl gomucem arabaya
lete çevircenmi bari bukadar işlem arasaında.
let projemde var ama belkı seneye yapabılırm sımdılık beklemekteyım bı turbo pıstonu bırde 12,5 cr psıton sıparısı verdım bakalımm 2 proje arasında kafam gıdıp gelıyur hersey kısmet yanıı bakalım hangısı mantıklıysa onu yapıcam
12.5 cr siparişi verdiysen üst devir döneceksin, üst devir döneceksen mekanik liftere geçeceksin vs. bi ton parça değişimi. Boşver usta sen let yap bencede :D
bakalım hersey kısmet pıstonlarım alındı almanyada gelmesını beklıyurm
let yapmak ıcın komple elektrık tesısatı ıc dıs
ınter cooler
ara borular
turbo
beyın
sanzuman f28
enjektor
kapagım hazır ks 700:)
benzın pompası
egsoz ara boruları
calıbra radyotor fanı metal oluyor
daha yazamadıgım bır suru sey :)
ayıptır sorması ne kadar tuttu?
750 Euro'ya almışlar elektrikler gitti cepten girdim
evet ağlamak istiorum o halde ben. Biz nerde yaşıyoruz görelim işte.
VeNoM_35
28-08-2009, 16:37
ben castrol 10-40 magnatec kullanıyorum servise gittiğimde nerdese koyduğum yağın aynısı çıkıyor.