PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağ kurma???

İbrahim Erdem
29-08-2009, 20:09
Yeni aldığım laptopa masaüstü pc min hdd sindekileri aktarmak istiyorum. Ama bi türlü ağ kuramadım.Başka sitelere baktım yazılanları anlamadım.:o:o Acaba pclerden birinin xp diğerinin diğerinin vista olması sorun olur mu. Yardım???

Eriador
29-08-2009, 20:13
xp ile vistayı birleştirmek istiyorsan ilk başta xp için sp3 ü çekmen gerekiyor.sp3 olmadan kurulmuyor ( diye biliyorum belki yapan vardır )

sinan-s
29-08-2009, 20:15
sp3 süzde oluyor ama biraz karışık

TricksTeR
29-08-2009, 20:21
vista ile xp arasında olurmu bilmiyorum ama ikisi arasında ağ bağlantılarımdan ev veya küçük iş yeri ağı kur sekmesinden deniyebilirsin. Xp ile Xp arasında sorunsuz çalışıyor.

İbrahim Erdem
29-08-2009, 20:24
vista ile xp arasında olurmu bilmiyorum ama ikisi arasında ağ bağlantılarımdan ev veya küçük iş yeri ağı kur sekmesinden deniyebilirsin. Xp ile Xp arasında sorunsuz çalışıyor.

Öyle bişey denedim ilk başta ama ilk defa uğraştığım için beceremedim gibi.Bilgisayarlar birbirini görmüyor sanki.

Eray Yümsel
29-08-2009, 20:28
bunu yazarak anlatmak çok zor ama ben deniycem fotoraflı anlatmak isterdim ama laptop kasmam lazım kısaca özet geçeyim.

hangi pc ye baglanacaksan onun adı atıyorum casper hangı sürücüsün D: ye girceksin. ağ bağlantın kabloların takılı iken. giriceğin blgisyaron D: sine sağ tuşla tıkla ve paylaşım ver.
başlat>çalıştır> çıkan yere \\casper\d: yap girmesi lazım

Eriador
29-08-2009, 20:33
bunu yazarak anlatmak çok zor ama ben deniycem fotoraflı anlatmak isterdim ama laptop kasmam lazım kısaca özet geçeyim.

hangi pc ye baglanacaksan onun adı atıyorum casper hangı sürücüsün D: ye girceksin. ağ bağlantın kabloların takılı iken. giriceğin blgisyaron D: sine sağ tuşla tıkla ve paylaşım ver.
+olsun

genelde win xp lerde ağ aygıtları yüklü olmaz bunu yapamazsan

denetim masa sına gir aygıt larına gir herhangi bir tane ağı görüntüle sağ tuş özelikler de

3 tane şık çıkacak 3 ünde seç eksik olanları gözükcek tek tek kur öle dene

ama genede bunun xp vista ilişkisiyle çalışcağını sanmıyorum ( belki oluyordur ama dene :) )

Eray Yümsel
29-08-2009, 20:33
diğerbir yollllllllll eğer amacın dosya aktarmaksa pc den pc ye. 2 pc de aynı net üzerinden bağlanıyosa msn den yolayabilirsin aynı network ten atarmış gibi atar.

kop42
29-08-2009, 20:35
elle ip ver makınalara 192.168.1.21 192.168.1.22 sonra hangı makınaysa paylasıma ac klasoru arat kısmından *.* yap dırek karsında

3rk4n
29-08-2009, 20:41
Arada switch yoksa kablo baglantisi farkli olcak

tool
29-08-2009, 20:47

cross kabloyuda anlatasana ;)

TricksTeR
29-08-2009, 20:48

nasıl yani ?

Arkadaş aynı modem üzerinden bağlanıyorsa iki makinadada. 2 makinandada Ev yada iş yeri bağlantısı oluşturdukdan sonra paylaşacağı sürücülere sağ tıklayıp paylaşıma açması yeterli olucakdır. ama bu 2 xp makina için geçerlidir. vista ile xp arasında olurmu bilemiyorum. :confused:

Chatin
29-08-2009, 21:15
ya 2 makinadada msn aç gayette hızlı aktarırsın. ha elinde x-cable varsa ki 2 tarafı ethernet girişli bir kablodur bu fakat şu modemde kullanılanılanın tersidir. cross cable işte. onunlada atabilirsin. ama direk msn aç derim hızı görünce zaten hiç gerek duymacaksın başka şeye.

not: aynı ağ üzerinde p2p yada msn gibi araçlarla dosya/data yollamalarınızda çok hızlı bir aktarım gerçekleştirirsiniz. eğer şirkette yada yurtta yada triplex villada vs. kalan kişiler var ise bu yöntemle aktarımlarını halledebilirler.

kop42
29-08-2009, 21:29
cross kabloyuda anlatasana ;)

turuncu beyaz turuncu yesıl beyaz mavı mavı beyaz yesıl kahverengı beyaz kahvarengı

mavı mavı beyaz yesıl yesıl beyaz turuncu turuncu beyaz kehverengı kahverengı beyaz

kop42
29-08-2009, 21:33
kablo yerlerı mavı ve turuncu degısıyor gıbı ama yesılde degıstrınce olur artı 3 canlı uc olarakda cros yapabılırısnız

suprolla
29-08-2009, 22:08
cevapları pek okumadım ama kısaca anlatayım...xp vistayı görmüyordu galiba onun için xp olan PC ye bişey var (sp3 değil) onu kurmak lazım daha sonra ağı kurman yeterli.....

http://rapidshare.com/files/273140772/WindowsXP-KB922120-v5-x86-TRK.exe.html

bahsettiğim programda bu....yaşadığın sorunu bi zamanlar bende yaşamıştım

Omak
29-08-2009, 22:43
Çalışma grup larının 2 sininde aynı oldugunu kontrol et.(bilgisayarıma sag tıklayıp ozellıklerden görebilir degitirebilirsin)
daha sonra vista ola bilgisayarın ağ paylaşım merkezinde dünya resminin hemen altında özelleştir var oradan özel i işaratle.
daha sonra vista olan bilgisayarının c sine bir tane yeni klasor oluştur ve buna sag tıklayarak paylaşım a tıkla,sonrada everyone ekle de ve paylaşım tuşuna bas.(bu kolay yol oldugu ıcın yazdım)
daha sonra ag baglantılarında bilgisayarını göremez isen; bilgisayarımı ac yukarıda adress cubuguna (bilgisayarım yazan yere) \\xxxx\ yaz ve enter la (xxxx yazan yere diger bilg. ismini yaz)

vistadan xp ye girmeyi dene daha kolay vista kullanıcı sorabilir.(ayarların ne halde bilmiyorum)

arkadaşlar arkadasın 2 bilgisayarıda modeme baglı oldugu icin cross a fln gerek yok modemi swich görevi görüyor zaten:icon_tup:

İbrahim Erdem
29-08-2009, 22:47
Sorunu hallettim hatta verileri bile aktardım cevap yazamamamın sebebi buydu.İlginiz için teşekkürler.

Bunu denedim. Paylaşılan belgelerden aktarma yaptım.Sağol abi.

Eray Yümsel
29-08-2009, 22:53
eyw kardeşim. salladım tutmuş demek :p

mrtngn
30-08-2009, 00:32
Ahh bu konu ilaç gibi geldii:D.Benimde yedeklemem lazım dosyaları...Uzun ugraslar sonucu yapamayıp vazgecmiştim:D..

Yarın denicem bunların hepsini inşallah yapabilirim bende:)...