Orijinalini görmek için tıklayınız : hafif jant ??
olcay_bora
30-08-2009, 10:00
14 tenekelere veda zamanı geldi. kç kg basıyor bunlar tartmadım sizler daha iyi bilirsiniz. 16 ya geçcm ama performans kaybı olması diyorum tenekelerden daha hafif 16 lık jant hangi markalarda hangi modellerinde mevcut oldugunu ögrenmem gerekiyor. parası sorun değil bir kez alıyorum çünkü lastik gibi eskiyen bişey değil yeterki hafif olsun.
utkuselamoglu
30-08-2009, 10:04
genede kayıp olur biraz...
yavuz364
30-08-2009, 10:38
eskisinden hafif olursa neden kayıp olsun ?? (şekilden dolayı hava tutmasını ihmal etmiyor muyuz ? )
genede kayıp olur biraz...
utkuselamoglu
30-08-2009, 10:53
eskisinden hafif olursa neden kayıp olsun ?? (şekilden dolayı hava tutmasını ihmal etmiyor muyuz ? )
lastigin çapı jantın çapı gibi şeylerden dolayı aynı ve hatta daha iyi olmuyucaktır hafif olması. dönüşünü değiştiriyosun jant büyüyünce. (dönme momenti)
utkuselamoglu
30-08-2009, 10:55
dik olarak kuvvet dikme boyu artıcagı için moment azalıcak bu yüzden ne kadar hafif te olsa tam aynı olmuyucaktır. ama kesinliklen yol tutuşu artıcaktır.
Utku'nun dediği gibi isterse yarı kilosunda olsun Dönme çapından dolayı kayıp yaşanacak.
utkuselamoglu
30-08-2009, 11:03
Utku'nun dediği gibi isterse yarı kilosunda olsun Dönme çapından dolayı kayıp yaşanacak.
hatta ben bunun baya bi denemesini yaptım zaten bi çok arkadaşta biliyodur gidip 14 takıp sonra 17 hafif jant takıp denemeler de yaptım:) inan aynı olmuyor yavaş kalıyor.
hatta ben bunun baya bi denemesini yaptım zaten bi çok arkadaşta biliyodur gidip 14 takıp sonra 17 hafif jant takıp denemeler de yaptım:) inan aynı olmuyor yavaş kalıyor.
Bende Rolling mevsimi 14 sac jant takıyodum.Sıkılıp 17'leri geri taktığımda bütün moralim bozuluyodu felaket değişiyodu arabanın gidişi :) 14 ve 17 jantlar varken denediğim araçlar arasında boy farkları oluyodu.
Çok çirkin oluyodu sac jantla ya :D
http://i28.tinypic.com/miiv4.jpg
yavuz364
30-08-2009, 12:24
çap değişimini unuttum ben :) tabii ki değişir, ben başka nedeni var mı acaba die sormuştum, teşekkürler..
benım enkeıler sactan daha hafıf kaldırdım valla enkeı hafıf geldı :D
benım enkeıler sactan daha hafıf kaldırdım valla enkeı hafıf geldı :D
Kanka bendekilerde Oem janttan hafif :D ama Dönme çapı büyüyo işte :D
utkuselamoglu
30-08-2009, 12:58
bende de enkie var ama genede fark etmiyor:)
olcay_bora
30-08-2009, 17:50
peki şöyle bir durumda nasıl olur ?
- 14 saçlar + 75 yanak ile çap x olsa (daha agır oldugunu farzadersek)
- 16 aliminyum ile + 45 yanak ile de çap y olsa (daha hafif old farzedelim)
çap olarakta x>y olursa hızlanma bakımından o zmn aliminyum ile saça göre daha çok performans alınır düşüncesindeyim. mantıken böyle geliyor bana. bunu çürütecek bir sebep var mı.
yani önemli olan performans benim için ama gözede hitap etmesi gerekiyor o kadar özen gösteriyoruz araclara