Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençler aralarında eğleniyorlar
http://www.youtube.com/watch?v=GY5kPMRf8js
:hahaha: :hahaha:
http://www.youtube.com/watch?v=VKuGfOj6jkw
Manimillion
23-10-2006, 01:28
Bunlar gazi cok sabit tutuyorlar gibime geliyor. Arabanin arkasi koptugu zaman direksiyon ile yakalayip, gazi basip birakmalari gerekiyor.
Araç sahipleri foruma üyeler ve oldukça sık yazıyorlar Mani :) O ada da ki asfalt biraz deği$ik bir yapıya sahip .. Bazı yerinde lastikler çok tutuyor , bazı yerinde ise hiç tutmuyor..
MUGENPOWE®
23-10-2006, 01:31
me beş kafadan kayıyıo bıde yanlarken hızlanıyo ama yınede yanlıyo maşşşşşalah çorum power:D
nitrO_Oxide
23-10-2006, 01:32
burda en guzeli s2000 li
Manimillion
23-10-2006, 01:37
Bu videolarda duyabiliyorsunuz zaten
http://www.youtube.com/watch?v=IhR2leV0B60
http://www.youtube.com/watch?v=ZiHXSEHPq5w
http://www.youtube.com/watch?v=9A5rt630Chc
Benim çektiğim videodaki ada bu kadar ufak değil . Yani geni$lik olarakta , distance olarakta bunların 3 - 4 katı kadar. .Birde bu büyüklükte ada da 2 ton aracı kopartmak için biraz hızlanmak lazım :)
sx için konu$mak gerekirse üzerindeki coilover kiti yeter eheheh :) Drift spec kit olsada o asfaltta çok dengeli kopmuyor araba. Kaldı ki ba$ka ak$** gidildiğinde sx çok daha güzel power slide lar sundu bizlere ama yanımızda çekeceğimiz kameramız yoktu ..
Manimillion
23-10-2006, 01:45
Benim çektiğim videodaki ada bu kadar ufak değil . Yani geni$lik olarakta , distance olarakta bunların 3 - 4 katı kadar. .Birde bu büyüklükte ada da 2 ton aracı kopartmak için biraz hızlanmak lazım :)
sx için konu$mak gerekirse üzerindeki coilover kiti yeter eheheh :) Drift spec kit olsada o asfaltta çok dengeli kopmuyor araba. Kaldı ki ba$ka ak$** gidildiğinde sx çok daha güzel power slide lar sundu bizlere ama yanımızda çekeceğimiz kameramız yoktu ..
Dedigin dogru, adanin buyuklugu tabiki hizi arttiracakki zaten o video gozuktugu kadar arabalar tam kopacak hizda gitmiyorlar, yada birden kopuyorlar (buda dedigin gibi asfalttandir herhalde)
Tholl-ga
23-10-2006, 02:13
burda en guzeli s2000 li
Ben S2000 göremedim
Tholl-ga
23-10-2006, 02:14
-yaw toplanalım hepberaber ikitelliye gidelim orda yanlayalım
ahmetim yaaa
hahahhahahha
^^ANIL^^
23-10-2006, 02:15
ordaki asfalt inanılmaz tutunuyo ve benim lastiklerim sıfır gibi neredeyse çok yeniler ve ada çok büyük çok iyi bilen mani kardeşim araba 2 ton öle koptuğu zmn gazla yakalamak yüksek suratta biraz zor oluyo bilmem anlatabiliyomuyum ben yıllardır m5 sürüyorum o gün orda o kadar oldu yani ve m5 sürekli hızlanıyo adada büyük olunca böle oluyo sen gel ben seni gezdiririm ondan sonra yorum yaparsın
Manimillion
23-10-2006, 03:10
hemen alinmana gerek yok, orada olmadigimdan asfalt in bir yerde tutup tumadigini bilemiyordumki, buranin yollarina alisa alisa asfaltin oyle olabilcegini bile unutmusum ki gordugun gibi son cevabimda yukarda demisim asfalt Gorkem in gibi tutup birakiyorsa ondan olmamistir, sofor de ish yok yazmamisim.
Sen E39 M5 suruyorsan, benim miata lar icin yapilmis slalomlarda Mustang imi yarisip derece yapiyorum, agir arabanin ne kadar zor kontrol edildigini bizzat bilirim.
^^ANIL^^
23-10-2006, 03:15
iyi hadi bakalım biliyosan sorun yok ben alınmadım sadece sölediklerine cvp verdim benim derecem yok bizde pist olmadı için ama ben halk adamıyım şehir efsanesi bilenler yorum yapar bizde bişiler biliyoruz merak etme gzl kardeşim yani hiç bilmiyo muamelesi yaptın ondan diorum ok iyi günler efendim....
miatalar die bahsettiğin auto x muhtemelen miataların çoğuda spec miata'dır muhtemelen spec miata da coilover we boktan visco lsd dışında bi şey kullanamazsın spec miata'nın sınırları çok kısıtlıdır ama auto x de çok başarılı bi arabadır bunu kabul ediyorum. Şunu unutmamak lazım ama sepc miata standart makinadır we yer de 90~95 whp civarındadır.
Manimillion
23-10-2006, 03:18
miatalar die bahsettiğin auto x muhtemelen miataların çoğuda spec miata'dır muhtemelen spec miata da coilover we boktan visco lsd dışında bi şey kullanamazsın spec miata'nın sınırları çok kısıtlıdır ama auto x de çok başarılı bi arabadır bunu kabul ediyorum. Şunu unutmamak lazım ama sepc miata standart makinadır we yer de 90~95 whp civarındadır.
Ben SCCA den bahsetmiyorum. :cool: Spec miata degil hic bir, herkesin kendi yaptiklari arabalar, 3-5 tane miata var, hepsine yetisemiyorum zaten, 2 tanesi Turbo vede bayagi yuklu, ama kendi klasmanimda 1ci, vede genel dede gene derece ye giriyorum.
Manimillion
23-10-2006, 03:21
iyi hadi bakalım biliyosan sorun yok ben alınmadım sadece sölediklerine cvp verdim benim derecem yok bizde pist olmadı için ama ben halk adamıyım şehir efsanesi bilenler yorum yapar bizde bişiler biliyoruz merak etme gzl kardeşim yani hiç bilmiyo muamelesi yaptın ondan diorum ok iyi günler efendim....
Gene hala bilmiyorlar demisim yazmissin. Ben direk olarak yukarda "gibime geliyor" yazdim, kesin eminin bunlar bu ishi bilmiyor dememisim. Ne yazikki Turkiye de pist yok bende derece var sende yok da demedim, yani bende agir arabanin ne kadar kontrol unun zor oldugu bizat biliyorum demesinden yazdim, eminimki dedigin kadar iyi isen Turkiye de imkanlar olsa sende derece yapardin, sonucta amator ligindeyim, F1 de derece yapmiyorum
^^ANIL^^
23-10-2006, 03:26
bana yapamıyolar gibi geldi demişsin buda yani olumsuz bi cevap oluyo ordaki şartları vs.. hiçbişeyi bilmedini sende kabul ettin ama sen öle bi tanım yapmışsın ki gazı kesip arkayı koparmaları lazım fln kendimi yeni yetme zannettim bi anda sended gzl yanlıyosundur helal olsun orda türklüğümüzü gösteriyosun ama emin ol herkez kendine göre bişiler biliyo yani bi vidio ya göre yorum yapamazsın bide böle komik bi yorum gelince yani cvp yazma hakkı doğdu tabi gazı kesmeleri lazım fln gibilerinden anlatamıyorum galiba neyse ok
aklıma geldi
m5 deki lsd 1 way yanii gazı bıraktığında yan gitmeye devam edemezsin
^^ANIL^^
23-10-2006, 03:30
bunu sölemeyide unutmuşum burak kardeşimde hatırlatmış saolsun bide bu gerçek var ztn
Manimillion
23-10-2006, 03:32
aklıma geldi
m5 deki lsd 1 way yanii gazı bıraktığında yan gitmeye devam edemezsin
1 way lsd si olan bir araba gaza konulmadikca oversteer yapmazmi diyorsun?
shiftlock weya e brake kullanmadığın sürece araka iki lasitğinide birbirine yakın oranlarda döndüremezsin dolayısı ile
1 way lsd olan bi araçta arabayı yükten kaldırınca iki lasitğinde bagımsiz çalışmaya başlar dolayısı ile çizgiseine girmeye çalışır araba
başka bi şey daha
m5 in arkası yani yürüyeni bağımsız mustang gibi
1945 den kalma at arabası mantığı ile çalımıyo dolayısı ile araba daha çok tutunmaya çalışıyo. Başka bi konu daha slalom gibi agılık transferini ani we hızlı olduğu sürüşlerde ağır we uzun araba dezavantajlıdır ama uzun virajlarda we yan gitmek konusuda da bi o kadar awantajlıdır.
Manimillion
23-10-2006, 03:46
shiftlock weya e brake kullanmadığın sürece araka iki lasitğinide birbirine yakın oranlarda döndüremezsin dolayısı ile
1 way lsd olan bi araçta arabayı yükten kaldırınca iki lasitğinde bagımsiz çalışmaya başlar dolayısı ile çizgiseine girmeye çalışır araba
onun disinda lift off oversteer ide ekle, her ne turlu lsd si olan arabada lift off oversteer olur.
arkası bağımsız olan bi araba tandem axle bi araba gibi lift off cvp vermez, lift off ile de kullandığın ağırlık transferidir ki o kadar geniş çaplı bi roundabout ta daha fazla hız taşıman lazım
^^ANIL^^
23-10-2006, 03:51
başka bi şey daha
m5 in arkası yani yürüyeni bağımsız mustang gibi
1945 den kalma at arabası mantığı ile çalımıyo dolayısı ile araba daha çok tutunmaya çalışıyo. Başka bi konu daha slalom gibi agılık transferini ani we hızlı olduğu sürüşlerde ağır we uzun araba dezavantajlıdır ama uzun virajlarda we yan gitmek konusuda da bi o kadar awantajlıdır.
buna kesinlikle katılıyorum bende ki bende 4 ay kadar hergün mustang gt kullanmış adamım onuda biliyoruz
ben bilmem :soru: keichi usta bilir :D
Tholl-ga
23-10-2006, 03:56
bu konuları o na danışmak lazım üstad o
öğrenirsin öğretiriz bsg'cim :)
kimse usta olduğunu sölemiyo zaten hatta usta olan kimsede yok zaten
^^ANIL^^
23-10-2006, 03:57
hyr abi mani abimiz bilir yapmayın lütfen arkadaşlar jant ı temizlemeyi kimden öğrendik biz :):):):)
yesılkoyde her onumuzden gecınce yanladıklarını ıyı bılıorum masallah arabanı cok ıyı bılıosun her gectıngınde aklıma eskılerı getırıosun
siz sasırmıssınız yaa. ne anlatıosunz :)
MUGENPOWE®
23-10-2006, 11:27
maraba dunyalılar :)
-Paylaşım için teşekkürler , Anıl'ı bilen bilir ..
-Bilmeyende öğrenir yeşilköy tayfasında güzel driftçiler var .. :D
Mechanix
23-10-2006, 13:59
O gece hiç istediğim gibi,yada herzaman olduğu gibi,yapamadım bende.Bu işin özürü olmaz biliyorum,yapamamışsak yapamamışız.İlerde yaparız, lastiğimizi kilidimizi alır gene deneriz. Tüm göbekler bizim =)