Orijinalini görmek için tıklayınız : Cai+lpg+yüksek devir :s ?
kayaakin
03-09-2009, 21:23
Arkadaşlar 2005 Chev Kalos aracımda, orjinal hava filtresi var iken 4.viteste sürekli 3500 devirde çıktıgım bir rampayı, CAİ İle çıkamıyorum halbuki düşük devirler cok daha dolu cai ile ama yüksekde istikrar ''0'' ? bunun sebebi aracın lpg gaz ayarının caiden sonra yapılmamış olması olabilirmi? herkese teşekkürler,saygılar.
bukadar fark etmesi çok zor diyorum başka bir sıkıntı olması muhtemel arabada MAFMI var..olmadı eski filitreye dönün eğer maflıysa arabanız..
kayaakin
03-09-2009, 21:28
bukadar fark etmesi çok zor diyorum başka bir sıkıntı olması muhtemel arabada MAFMI var..olmadı eski filitreye dönün eğer maflıysa arabanız..
aracın 1.2 75 hp oldugunu göz onünde bulunduralım, ayrıca kusuruma bakmayın ama MAF nedir?
http://www.greghome.com/images/Maxima%20Pics/Modifications/Performance%20Mods/MAFSensor/maf02.jpg
MAF sensörü, hava filtresi yuvası ve hava giriş borusu gaz kelebeği gövdesi bağlantısı arasında yer almaktadır.
Bu bir sıcak film tipi hava akış sensörüdür. MAF sensörü bir sıcak film sensörü, yuvası, ölçüm borusundan meydana gelir.
Hava akış oranı sıcak film ucundan aktarılan sıcaklığın tespit edilmesi ile ölçülür ve hava akım oranındaki değişiklik sıcak film ucu düzeyinden hava akımına aktarılan sıcaklıkta değişikliklere sebep olur.
Bu değişiklikler sıcak film ucunun sıcaklığının değişmesine ve direncinin değişmesine sebep olur. Bu değişen dirençle ECU’ya sinyal gönderir ve havanın akış miktarına göre, yakıt oranı ayarlanır
ilginc durum normalda sicak cekiosa alt devirde baya bayliyor..
kayaakin
03-09-2009, 21:43
MAF sensörü, hava filtresi yuvası ve hava giriş borusu gaz kelebeği gövdesi bağlantısı arasında yer almaktadır.
Bu bir sıcak film tipi hava akış sensörüdür. MAF sensörü bir sıcak film sensörü, yuvası, ölçüm borusundan meydana gelir.
Hava akış oranı sıcak film ucundan aktarılan sıcaklığın tespit edilmesi ile ölçülür ve hava akım oranındaki değişiklik sıcak film ucu düzeyinden hava akımına aktarılan sıcaklıkta değişikliklere sebep olur.
Bu değişiklikler sıcak film ucunun sıcaklığının değişmesine ve direncinin değişmesine sebep olur. Bu değişen dirençle ECU’ya sinyal gönderir ve havanın akış miktarına göre, yakıt oranı ayarlanır[/QUOTE]
tesekkürler biligiler için fakat,
aracımda MAF sensörü varmıdır yokmudur bilmiyorum :S
2005 Chevrolet Kalos 1.2S
focus musty35
03-09-2009, 21:47
hava filtresıyle kesın bı alakası var cunku ben araca hava filtresı varken ayar yaptırdım beyine ona göre program atılıyor ayar yapılınca sorun ortadan kalkıcaktır . lpg takılan aracların hemen hemen tum sorunları hava filtresi ve debimetreden oluyor zaten . lpg tunıng :D
kayaakin
03-09-2009, 21:51
hava filtresıyle kesın bı alakası var cunku ben araca hava filtresı varken ayar yaptırdım beyine ona göre program atılıyor ayar yapılınca sorun ortadan kalkıcaktır . lpg takılan aracların hemen hemen tum sorunları hava filtresi ve debimetreden oluyor zaten . lpg tunıng :D
LPG Ayarı yeniden yapıldıktan sonra sorun ortadan kalkacakmı sizce?
focus musty35
03-09-2009, 21:55
bende öle olmustu tabıkı benden daha ıyı bılenler var burda ama benım kendı aracımdada lpg olduu ıcın bende aynı sorunu yasamıstım buyuk ıhtımal duzelecektır . zaten lpg ile yuksek devir beklemeyın arac yuksek devırlerde bayılıyor oda lpg ile benzının patlaması bir deıl performans kaybı dedıklerı lpg de ust devırler yoksa ben denedım rolıng yaptım bı arkadasımla alt devırlerde aynı oluyor hemen hemen ust devırler nerdeyse sabıt kalıo bellı devırde
kayaakin
03-09-2009, 21:56
bende öle olmustu tabıkı benden daha ıyı bılenler var burda ama benım kendı aracımdada lpg olduu ıcın bende aynı sorunu yasamıstım buyuk ıhtımal duzelecektır . zaten lpg ile yuksek devir beklemeyın arac yuksek devırlerde bayılıyor oda lpg ile benzının patlaması bir deıl performans kaybı dedıklerı lpg de ust devırler yoksa ben denedım rolıng yaptım bı arkadasımla alt devırlerde aynı oluyor hemen hemen ust devırler nerdeyse sabıt kalıo bellı devırde
Umarım lpg-gaz ayarındandır sorun, yarın gidip yeniden yaptıracagım..
Yardımcı olabilecek başka bir arkadaş varmı?
kayaakin
03-09-2009, 21:57
bu arada cok tesekkürler.
focus musty35
03-09-2009, 21:59
ne demek arkadasım yardımcı olduysam sevındım ;)
Ahmetfikri
03-09-2009, 22:03
konuyu okuyunca kafama takıldı kat iptalinden sonrada ayar yatırmaya gerek varmı ki ??
focus musty35
03-09-2009, 22:06
kat yapıldıktan sonra ayar yapılcanı sanmıyorum zaten kata kadar tum olay bıtmıs oluyor :)
Hava filtresinden sonra LPG ayarın yeniden yapılması gerekiyor...
LPG nin hava ayarı hasastır, ayar orj filtre emişine göre yapılmış, sen açık hava takınca emiş artmış karışım sapıtmış... Ayarını yeniden yaptır sorun kalmaz.
kayaakin
03-09-2009, 22:12
Hava filtresinden sonra LPG ayarın yeniden yapılması gerekiyor...
LPG nin hava ayarı hasastır, ayar orj filtre emişine göre yapılmış, sen açık hava takınca emiş artmış karışım sapıtmış... Ayarını yeniden yaptır sorun kalmaz.
eyww sorunun bu olmasına sevindim, lpg ayarındaki elemana ek bişi anlatmama gerek varmı acaba? yapabilir deglmi cai varken aracımda ona uygun lpg ayarını?
eyww sorunun bu olmasına sevindim, lpg ayarındaki elemana ek bişi anlatmama gerek varmı acaba? yapabilir deglmi cai varken aracımda ona uygun lpg ayarını?
Cai taktım vs demessen kafası karışmaz, Açık filtre taktım, ayarı yeniden buna göre yapılması lazım sanırım dersen... Onlar gerekeni yaparler.
O muhtemelen: "şimid çok yakacak" vs vs diye başlayacak zaten muhabbete.
Yiğit Ş.
03-09-2009, 22:28
1.2 arabanın nesine LPG onuda anlamadımya neyse
Ahmet_28
03-09-2009, 22:38
1.2 az yakıyor.lpg ile hiç yakmıyor :)
kayaakin
03-09-2009, 22:41
km.de 110 ykr şehiriçi yakınca anlıyorsun arkadaşım nesine oldugunu : )
gambit49
03-09-2009, 22:58
lpgnin olmayacagi araba yoktur :D bi sra yaris alip lpg dusunuodm :D
kayaakin
03-09-2009, 23:32
Yarın ayara gidiyorum,akşam paylaşacagım görüşmek üzere..
kayaakin
04-09-2009, 18:02
Arkadaşlar tüm sorun düzeldi , eskisinden daha iyi performans cevap yazan herkese tesekkürler : )
Yiğit Ş.
05-09-2009, 10:08
lpg siz ne yakıoduki :)
kayaakin
05-09-2009, 13:44
lpg siz ne yakıoduki :)
niye bukadar ilgilendiriyor anlamadım :) forumdaki konu bu yardımcı olabilecek arkadaslarda oluyor arkadasım :) ama sana ek kalos benzinde ne kadar yakıyor forumu acacagım. :D
Yiğit Ş.
05-09-2009, 14:28
neden ilgilendirmesin? hyr 1.2 motora lpg takmak mantıksız geliyor bana. 1.2 motor yaksa yaksa 150kuruş yaksın. bu mantığı anlayamadım. açta görelim :) seviniriz
kayaakin
05-09-2009, 15:49
neden ilgilendirmesin? hyr 1.2 motora lpg takmak mantıksız geliyor bana. 1.2 motor yaksa yaksa 150kuruş yaksın. bu mantığı anlayamadım. açta görelim :) seviniriz
konu bu değil arkadasım konu?!!! anlatamıyorum.galiba? 1.2 motora lpg takmak cok mantıklı arkadaşım,babanın benzinligi yoksa tabi
1.2 araçlar benzin yakmıyo mu?
kayaakin
05-09-2009, 15:58
1.2 araçlar benzin yakmıyo mu?
arkadaş konuyla ilgilenmiyor ondan kaynaklanıyor.
Konuda acılmış problemde. çözüldü zaten . teşekkürler herkese