Orijinalini görmek için tıklayınız : araç üzerinden etiket sökmek
se_RC_an
04-09-2009, 13:42
http://img42.imageshack.us/i/dsc00191l.jpg/
aracımın üzrinde benden önceki sahibi sağ ve sol tarafında resimdeki gibi şeritler çekmiş bunları nasıl sökebilirim seritler güneşten iyice yapışmış yardımlarınızı bekliyorum
Sıcak havada sökersen daha iyi olur...Biraz yumusar ve daha rahat sökersin...Söktükten sonra yapıskan izi falan kalırsa onuda gaz'la halledebilirsin ;)
se_RC_an
04-09-2009, 13:50
yapışkan izi önemli değilde şeritler çıkmıyo tırnakla falan yapışkanı kaldırıpta gelmiyo cıkartıcak özel sıvı falan var mı yoksa sökmek bayağı uğraştıracak var boyaya zarar vericem diye korkuyom.
Ferhat_V
04-09-2009, 14:41
sıcak su dök yumuşasın sökersin..gerçi yapılan etiket normallerden değil biraz sert tırnakla zor çıkıyor uğraştırır sökmesi tek seferde çekip çıkartman zor.
se_RC_an
04-09-2009, 14:59
tırnakla kazıya kazıya çıkarmak lazım boyaya zarar varicem diye korkuyom
yıkama makinesiyle deneyebilirsiniz
luckdove
04-09-2009, 15:22
Saç kurutma makinasıyla ısıtıp kenarından yavaşça kazımayı dene. Tırnağınla çok zorlama boyayı çizebilirsin.
se_RC_an
04-09-2009, 15:32
tırnakla çıkmıyo zaten saç kurutma makinasını deniyicem özel sprey falan yok mu üzerine sıkıp kolayca çıkartabileceğimiz.
Saç kurutma makinasıyla ısıtıp kenarından yavaşça kazımayı dene. Tırnağınla çok zorlama boyayı çizebilirsin.
tek mantıklı yöntem budur :) Sıcak suda olur ama o kadar etkili olmaz. Şeridin bir ucunu tuttun mu gerisi gelir die düşünüyorum. Önce ucunu ısıt kalkınca sırayla ısıtarak gidersin. Kalan izleri ise gazyağı ile silebilirsin ;)
Saç kurutma makinesi ile çıkar..
zift vs sökücüler işe yarayabilirmiki acaba?
bu olaya hıcbı cozum bulamadılar hala...ben 1 gun boyunca ugrasmıstım eskı aracımda cıtaları sokmek ıcın...en mantıklısı ısıtıp sokmek...gerı kalan yapıskan ızlerıde benzınle temızleyebılırsın...boyaya bır zararı dokunmaz
sıcak suyu ııce yedırınce cıkıyo
gambit49
04-09-2009, 18:12
uzun suredir duruyoya eger kolay cıkmaz tek parca olmaz parca parca cikar isitmayi denemelisin
RaiTheRe
04-09-2009, 18:15
Benzinle Silmeyi Denedin Mi Hiç? ;)
arkadas aracın onceden boyanmısmı? bılıyormusun belkıde o cılanın altındadır bosuna ugrasıyorsundur.
Ahmetfikri
04-09-2009, 18:39
arkadas aracın onceden boyanmısmı? bılıyormusun belkıde o cılanın altındadır bosuna ugrasıyorsundur.
yok boyanın üstünde çakmakla hafif ısıtarak çıkarılıyor denedik haftasonu baya uğraştırcak
mgnPower
04-09-2009, 19:28
tinerli ustubu ile sile sile cikarabilirsin.
se_RC_an
05-09-2009, 11:35
tinerle benzinle çımıyo alıcaz fön makinesini çıkarıcaz uğraşa uğraşa