Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika'da gordugum en zeki insan.

turbo&quattro
04-09-2009, 21:34
Dun gece isten ciktim bir barda oturup birseyler iceyim dedim...Biryer buldum ve oturdum yanimda bir bayan...Merhaba merhaba basladik muhabbete..Ukraynalimisin yoksa Yunanlimi dedi.Dedim hicbiri ama yakin...Yoksa Turkmusun dedi dedim evet..Ondan sonra basladi zaten olay..

Turk ve Osmanli tarihine cok merakliyim cok enteresan bir tarih ve ulke dedi ve basladi anlatmaya..Asya yakasini seyredip Avrupa yakasinda cay icmekten,Bogaz koprusunden,ekonomiden,Topkapi sarayindan,bizanstan,padisahlardan,bilmemne camisinden,istanbul nufusu yasam tarzi,baskent,ege akdeniz ve diger ulkelere bakis acisi...Herseyi en az bir turk kadar biliyordu ve inanilmaz sasirdim.Dedim kac sene Tr de yasadin? Sadece kitaplardan,internetten arastirdim dedi ve ben dumur.

Ayrica TR;nin asla diger islam ulkeleri gibi olmadigindan kara carsafla ilgili syelerde soyledi...E madem buk adar sey biliyorsun ATATURK kimdir deidm? He Ataturk mu O dunyann en buyuk lideri dedi ve basladi yaptigi reformlari anlatmaya,Kilik kiyafet,harf inkilabi vs...neler neler.O anlattikca agzim acik dinledim ve 3seneden beri nihayetinde akli basinda biri ile tanismanin mutlulugunu yasadim..

Bunun icin de konu acilirmi demeyin dun geceki tecrube gercekten inanilmaz keyifliydi ve paylasmak istedim.

Tunç
04-09-2009, 21:36
Gercekten tüylerim diken diken oldu böyle seyleri cok uzaklarda duyabilmek inanılmaz güzel bi duygu olsa gerek:)

MeMo
04-09-2009, 21:38
Bu ülkedeki "bazı ınsanlar" bıle bılmezken Atatürk ve inkılaplarını ülkemizden cok uzaklardakı bır ınsanın bılmesı benı cok duygulandırdı

umut01
04-09-2009, 21:39
elin 7 kat yabancısı biliyor, yurdum insanı bilmiyor, tanımıyor en önemlisi kurtarıcımızı sevmiyor.

turbo&quattro
04-09-2009, 21:40
elin 7 kat yabancısı biliyor, yurdum insanı bilmiyor, tanımıyor en önemlisi kurtarıcımızı sevmiyor.

aci olanda bu zaten....

Josh
04-09-2009, 21:41
Gercekten tüylerim diken diken oldu böyle seyleri cok uzaklarda duyabilmek inanılmaz güzel bi duygu olsa gerek:)
tüyler diken diken özellikle katılıyorum :)

turbo paylastıgın için sagol, bunları bilmek gerçekten güzel.

mechanıcer
Bu ülkedeki "bazı ınsanlar" bıle bılmezken Atatürk ve inkılaplarını ülkemizden cok uzaklardakı bır ınsanın bılmesı benı cok duygulandırdı

+10000 katılıyorum dostum

Kaan
türkiye yi türkten daha iyi bilenlerde var demek ki tarihimize meraklı biri bence gurur duyulcak birşey...En gurur verici kısmı iste Atatürk ü bilmesi...

mrtngn
04-09-2009, 21:44
Atatürk'ü burda bilmeyen serefsizlerle onları degistircen işte...Halimize bak bee..Yazık.

Burdakinlerr liderimiz baska biri serefsiz desin anca..

Chatin
04-09-2009, 21:50
ilginç ve sevindirici bir durum..zekiden öte bilgili biriymiş .. ama bizim ülkemizde amerikan kültürü ve edebiyatı diye bir bölüm olduğunu bilse nasıl bir tepki verirdi kim bilir ?

rastlarsan sorsana bunu :)

Ersin ÖREN
04-09-2009, 21:56
Klasik bir söz ama yinede yazıcam..

"Türk insanı para gibidir, Işığa tuttuğunuzda içinde Atatürk yoksa Sahtedir".

İbrahim Erdem
04-09-2009, 22:04
Güzel bi tecribe olmuş.

Piyasadaki şerefsizleri düşündükçe insan hemşerim yabancıdan daha sakıncalı diyor.

Belki gelir de görür burdaki içler acısı durumu.

Burak Kasim
04-09-2009, 22:04
Eminim mutluluk wermistim cunku TR yi bilmeyenler araplarla karistirabiliolar hala malesef ki.

Avrupadakiler karistirmiodur muhtemelen artik ama bu kitadaki insanlarin hala bilgi kitligi war bu konuda.

Bu yaz kiz arkadasimi getirdim Turkiyeye kendisi meksikali bizim diger islam ulkeleri gibi olmadigimizi benden dolayi biliodu ama gorunce Turkiyenin ne kadar Avrupayi oldugunu gormus oldu.

Uzulerek soluorum ama reklamimizi hic yapamioruz.

Gerci bu kitadaki insanlarin bunu bilmemesi amerikadan kaynaklanio, cunku amerika kendine baska butun ulkeleri kotu olarak gosterio filmlerde vs.

gambit49
04-09-2009, 22:10
bzde sokakdan adam cevirsen onun bildiklerinin yarisini bilmez

kansu_ilhan
04-09-2009, 22:13
Bizim Milletimiz o kadar asil bi millet ki kültür ve değerlerimiz sınırlarımızın ötesinde çoğu bunun farkında değil bize bunları öğretecek insanların bile bilgisinin tam olduğuna süphem var bu yaşadığınız olay aslında bı yandan gurur verici bi yandan utandırıcı
utandırıcı derken yanlış anlaşılmasın utanacak olan bizler değiliz bizleri bu hale getirenler meyve veren ağaç taşlanır yıllardır TÜRKİYE her yönüyle her devletin ve hükümetin ihtiyaç duyduğu duymak zorunda olduğu bi ülkede yaşıyoruz ama kaç kişi bunun farkında...
Benim tek üzüldüğüm nokta bizim zenginliklerimizi değerlerimizi dünya üzerindeki durumumuzu başka milletlerin bizden daha iyi bilmesi...

Eriador
04-09-2009, 22:16
sevinsek mi ? ağlasak mı ? kararsız kaldım ...

dragon07
04-09-2009, 22:17
biz aslında her yönden avrupayla yarışırız

ama izin vermiyorlaRRR...

yurtdışından millet akın ediyor giderken hepsi dedigi tek şey fantastic bi ülke diyor...gezcek yerleri bitiremiyorlar...

se®k@n
04-09-2009, 23:18
Cok güzel bi duygu olmalı.. Kendi ülkende bile bu kadar seyi bilmeyen ya da kabullenmeyen okadar cok kisi varken..

absinth
04-09-2009, 23:30
vallahi helal olsun ya

Sierra Rs
04-09-2009, 23:34
son kısımı okurken tüylerim diken diken oldu..

Hamster
05-09-2009, 00:11
Okurken tüylerim diken diken oldu.Keşke bu insanlar kadar bilen bizim insanlarımızda olsa çok daha güzel olur.Umarım biz gelecek nesillere bunları anlatıp onları aydınlatıcaz.

Mahir TÜRKMEN
05-09-2009, 00:14
Birde şöyle birşey var kendi tarafını savunmak icin en iyi yontem karsı tarafıda en az kendi tarafın kadar iyi tanımak ve bilgi sahibi olmaktır.

Ama çok iyi bilmeleri gurur verici..

BaDCaT
05-09-2009, 00:31
Gerçekleri gören bir insan gerçekten tebrik etmek lazım onu Türkiye'de TT olarak ağırlayalım :D

Bu topraklarda doğup geçmişini bilmeyen ATATÜRK'ü tanıyamayan zihiniyetler sadece etrafına bakıyor ama göremiyor...bakmakla görmek malesef çok farklı işte..elin amerikalısı görüyor ama insanımız bakıyor bön bön...Eğitim şart..Araştırma merakı ve duygusu aşılanmalı insanımıza..en azından insan geçmişini araştırır...

Tuner
05-09-2009, 00:33
Benim CT new haven adult edi. de eğitim aldığım ingilizce hocasıda aynı anlattığın gibiydi Türk ve osmanlı tarihiyle bozmuş Trye 7-8 defa gelmiş

onun harici tanıştığım bir kızın babası kızla tanıştıktan sonra kız beni akşam yemeğine davet etti babası yıllarca adanada askerlik yapmış oralı olduğumuda söyliyince saatlerce sohbet etmiştik adam duygulanmıştı oda türkleri çok seviyordu.

emr_
05-09-2009, 00:39
Allından öpseydin ...

İşte boşuna dememişler cahil dostun olacagına okumuş düşmanın olsun. ;)

onursumer
05-09-2009, 00:46
bizdeki bazı insanlarda uyusunlar ...

mehzent
05-09-2009, 00:49
Kimler bılıyor bızım elımızdekılerın kıymetını ama bu ulkeden bı cok seyı kazanıp edıp rahatca yasayan bır suru serefsız ATATURK u tanımamazlıktan gelıyor..

Yazık cok yazık....

FaBeRgE
05-09-2009, 01:02
keşke herkez bu şekilde bilse, kendi insanımızı geçtim artık, yurtdışında bizi çok farklı tanıyorlar.

İran gibi sanıyorlar bizi :(

turbo&quattro
05-09-2009, 06:14
Amerika;da yasayanlar,yasamis olanlar yada birsekilde gelmis olanlar bilirler ne kadar cahil millet olduklarini...Ama cahillikleri kendilerinedir ve kimseye hicbirsekilde zararlari olmaz memleketimizdeki gibi..Daha gecenlerde Tr'de domates buradaki yerdemi yetisiyor yoksa agactami diyen,TR'yi Meksikaya komsu sanan, Tr;de orman varmi,uzum agaci varmi hatta toplu tasima araci varmi diyen Amerikalilardan sonra tanistigim bu kisi cidden inanilmaz bilgiliydi..Telefon nosunu aldim en kisa zamanda uzun uzun gorusecegiz bakalim daha neler biliyormus...

Göki,ZD
05-09-2009, 06:34
Akıllı oldugu kadar güzelmiydi bari ? :)

turbo&quattro
05-09-2009, 07:03
40 a merdiven dayamis bir ablaydi:D

TarikS
05-09-2009, 14:07
Kaan'dan sonra bu tecrube de iyi geldi, gavur meleketlerde bu tip insanlarin var oldugunu duymak sevindirici..

nime
05-09-2009, 14:46
süper bir olay. İnsanın içi bir hoş oluyor helal olsun kıza.

nime
05-09-2009, 14:47
Amerika;da yasayanlar,yasamis olanlar yada birsekilde gelmis olanlar bilirler ne kadar cahil millet olduklarini...Ama cahillikleri kendilerinedir ve kimseye hicbirsekilde zararlari olmaz memleketimizdeki gibi..Daha gecenlerde Tr'de domates buradaki yerdemi yetisiyor yoksa agactami diyen,TR'yi Meksikaya komsu sanan, Tr;de orman varmi,uzum agaci varmi hatta toplu tasima araci varmi diyen Amerikalilardan sonra tanistigim bu kisi cidden inanilmaz bilgiliydi..Telefon nosunu aldim en kisa zamanda uzun uzun gorusecegiz bakalim daha neler biliyormus...

karırştır bakalım kütüphanede ne var ?

Erol
05-09-2009, 15:02
maşallah gerçekden ukranyalıya yanlız ben bişey,i merak ettim gecenin ilerleyen saatleride oldumu :D:D

tuner faruk
05-09-2009, 15:34
İşte boşuna dememişler cahil dostun olacagına okumuş düşmanın olsun. ;)
Kesinlikle katılıyorum:icon_tup:

turbo&quattro
05-09-2009, 15:48
maşallah gerçekden ukranyalıya yanlız ben bişey,i merak ettim gecenin ilerleyen saatleride oldumu :D:D

bilmem:eek:

Future_King
05-09-2009, 16:29
vaybe gerçekten şaşırtıcı...tabiki bole insanlar var ama amerikada bu tarzda şeyler yaşamak gerçekten çok çok güç...

Sevindim açıkcası senin adına.Çok keyifli bir gece olmuş eminim...
benimde iş arkadaşlarım ordayken Türkiyenin yerini bırakın, denizi sahili varmı diye soranlar vardı...Bide tabi bu insanlar bırakın Türkiye'yi kendi ülkeleri hakkında pek birşey bilmiyorlar.

ReßeL
05-09-2009, 17:34
Surekli gittigim bir wine bar var arkadasimin calistigi. Orada bashekimlik yapan bir doktor var yaklasik 55 yaslarinda ve bizim uzun sohbetimizden sonra haftaya istanbul'a gitti ve istanbul hakkinda ne yapmasi gerektigini yazdiysam hepsini yapmis :) 1,5 ay bir bashekim benim gazimla Istanbul'da tatil yapti :) Geri donunce anlat dedigimde ise bu yasima kadar bir cok yer gezdim ama hic bir sehrin ruhu Istanbul kadar derin degil demisti.

turbo&quattro
05-09-2009, 18:55
Kiz arkadasim ve tayfasini ikna asamasindayim..Amerikali olduklari icin Amerika kitasi haric herhangibir ulkeye gitmekten korkuyorlar.

DaRkNeSs-
06-09-2009, 00:43
Klasik bir söz ama yinede yazıcam..

"Türk insanı para gibidir, Işığa tuttuğunuzda içinde Atatürk yoksa Sahtedir".
bu sözü duymuştum daha önce gerçekten çook güzel bi laf :)

[QUOTE=turbo&quattro;853179]
O anlattikca agzim acik dinledim ve 3seneden beri nihayetinde akli basinda biri ile tanismanin mutlulugunu yasadim..
[QUOTE]
hocam hazır bu kadar akıllısını ve türk ve türkiye aşığını bulmuşken, eli yüzü de düzgünse gelin getir memlekete :)
en azından davet etseydin kendi gözleriyle görseydi memleketimi..

Dookan
06-09-2009, 00:48
vlla harika...bnde böle bişiyle karşılaşsam bnde yazardım foruma..ben kimle karşılaşsam turkıye mı ora nere...ora ne tarafta...gelismemiş bi ulke olsa gerek bunun gıbı kelımeler duydum

Future_King
06-09-2009, 11:34
Kiz arkadasim ve tayfasini ikna asamasindayim..Amerikali olduklari icin Amerika kitasi haric herhangibir ulkeye gitmekten korkuyorlar.

yine iyi seninkiler walla bazıları eyalet dışına çıkmıyorlar.

SkY
06-09-2009, 11:41
vay be..şaşırtıcı bi durum cidden..amerikalılar pek bilmez dünyayı.

nime
07-09-2009, 09:46

Bunlar çok fazla korku filmi seyrediyor galiba ? Ama senaryolar onların gene :)
Dünyayı kendileri hariç herkesi kötü gösterince durum gayet normal. Hep iyi adam america :soru: