Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle bir kazada suçu kime verirler?
1 nolu araç park yerinden çıkarken 2 nolu aracı görmüyor sanırım, ve 2 nolu araç vuruyor. Vuran tanıdığımız ama arabası şirket arabası. 1 nolu araç da bizim. 2(partner) nolu araç da plastik tampon sadece hafiften eğildi . 1 nolu araç (siena) sol çamurluk çöktü, ön tampon çizlidi.
Şimdi benim asıl öğrenmek istediğim biz tutunak tuttuk aramızda ama sizce suçu kime nasıl verirler?
http://img177.imageshack.us/img177/9851/67337849.th.jpg (http://img177.imageshack.us/i/67337849.jpg/)
Vtec-SEDAN
05-09-2009, 00:14
bence park yerinden çıkan araç kontrolsüz bir çıkış yaptığı mantığıyla hatalıdır..
Bencede park yerinden çıkan 1Nolu araca verirler gibi gözüküyor...
bence park yerinden çıkan araç kontrolsüz bir çıkış yaptığı mantığıyla hatalıdır..
Evet bencede park yerinden cıkan hatalıdır ama şöyle biseyde var..O kaza tutunagına park yerinden cıkan araç carptım değilde carpıstık diye ifade kullanırsa iki tarafta suclu görünüyor...
Eger carptım derse bi nebze sucu kabullenmiş olarak görülüyor...Bizzat yasadım bu olayı;) Geçmiş olsun
8/8 1 nolu araçta, park yerinden kontrolsüz çıkışından dolayı.
birebir aynı kazayı yaptım,gelip arabama vurdu dallamanın teki,birsürü ugraştım tramerde yüzde yüz haklı çıktım ama güneş sigorta hala paramı ödemedi sebebi park halindeki kazalara karışmazmış.beklemedeyim
Park yerinden çıkan araç diğer aracın yol hakkına tecavüz etmiş oluyor...
birebir aynı kazayı yaptım,gelip arabama vurdu dallamanın teki,birsürü ugraştım tramerde yüzde yüz haklı çıktım ama güneş sigorta hala paramı ödemedi sebebi park halindeki kazalara karışmazmış.beklemedeyim
bizim bu kaza yolda oluyor, yanı 1 nolu araç harekete geçmiş bulunmakta ve işlek bir cadde de oluyor. Tam da park halinde oldugu söylenemez :confused:
Buğra A.
05-09-2009, 00:28
:icon_tup:
Birebir aynı kazayı annem yaptı..
2 nolu yani cadde üzerinde seyir halinde olan araç sürücüsünün ehliyeti var ve alkollü değilse suç kesinlikle 1 nolu aracındır..
bro hayırdır sende aynısını yaptın mı bi zamanlar :P
Ustaya sordum 150-250 liraya boyarım dedi .
Yapı Kredi sigortadan kaskom var ve bu kaskomda 600 liraya kadar olan masraflarda kasko indirim yüzdem bozulmuyordu.
Ama bu akşam kasko şirketini aradım ve aldığım cevap ''böyle maddi kazalarda birşey yapamıyoruz'' dediler.
Eğer arabana vurup kaçtılarsa ve masrafın 600 lirayı geçmiyorsa ancak o zman kasko indirim yüzden bozulmaz dendi.
Ben bu durumu anlayamadım şimdi.
Tuttuğum tutunağı yırtarım, arabaya vurmuşlar deyip ,kaskodan masrafları alayım o zaman(böylelikle kasko indirimim bozulmaz) diye düşünüyorum ,ama ne yapacağıma karar veremedim.
gambit49
05-09-2009, 00:52
parkdan cikan her zman sucludur asli kusur sayiyolar hatta
Yapı Kredi sigortadan kaskom var ve bu kaskomda 600 liraya kadar olan masraflarda kasko indirim yüzdem bozulmuyordu.
Ama bu akşam kasko şirketini aradım ve aldığım cevap ''böyle maddi kazalarda birşey yapamıyoruz'' dediler.
Eğer arabana vurup kaçtılarsa ve masrafın 600 lirayı geçmiyorsa ancak o zman kasko indirim yüzden bozulmaz dendi.
Tuttuğum tutunağı yırtarım, arabaya vurmuşlar deyip ,kaskodan masrafları alayım o zaman(böylelikle kasko indirimim bozulmaz) diye düşünüyorum ,ama ne yapacağıma karar veremedim.
evet maalesef böle bir durum var :) tutanaksız olanları belirli bir limite kadar hasarsızlık bozulmadan karşılıyorlar.
initial-D
05-09-2009, 02:20
suçu ikinizden biri kabul edip polis de onaylarsa suçu kabul edenin trafiğinden ödenir karşı tarafın hasarı.kendisininkinide kaskodan yaptırır.
yeni tutanak olayında taraflardan biri suçu kabul etmedikçe "öyle oldu çarpıştık" gibi ifadelerde trafik sigortası parayı ödememek için binbir zorluk çıkarır.
initial-D
05-09-2009, 02:22
evet maalesef böle bir durum var :) tutanaksız olanları belirli bir limite kadar hasarsızlık bozulmadan karşılıyorlar.
arkadaş tuttuğu tutanağı yırtıp atsada bazı araştırmacı şirketler olayı bulup işi anlar:)aksi halde kara listeye bile girersin
evinin önünde araca vurmuşlar diyelim.sen sabah gördün farkettin,yinede polise gidip tutanak tutmalısın.
Burak Mehmet
05-09-2009, 06:16
poliçenin detaylarını tam bilmiyorum incelemek lazım hasarızlığının etkilenip etkilenmeyeceğini görmek için..
kazadada kusurun tamammını "6 numaralı asli kusur olan geçiş önceliğine uymamaktan" 1 numaralı araca verirler...
Day Walker
05-09-2009, 08:34
ilk olarak krokiden çok elle yazılan beyan çok önemlidir gelen eksper olayı çok iyi kavramalıdır yoksa kusurlu sen çıkarsın Tramerde ki kusur dağılımını etkileyen en önemli faktör eksper kanaatidir.
Day Walker
05-09-2009, 08:35
Eğer karşı taraf tutanağı işleme koyup aracını yaptırırsa işler bayaa karışır haberin olsun
Vtec-SEDAN
05-09-2009, 08:53
Eğer karşı taraf tutanağı işleme koyup aracını yaptırırsa işler bayaa karışır haberin olsun
arkadaş hatalı çıkarsa karşı taraf hasarının masrafını arkadaşın trafik sigortasından karşılıyor zaten. kasko açısından söylediysen karışacak bir durum yok, hatalı çıktığı takdirde kendi masrafından bahsetmek istemiş.
dragon07
05-09-2009, 09:27
asıl kusurlu 1 nolu aractır yüzde 80 suçu ona verirler..
2 nolu aracta dikkatsizlikten dolayı yüzde 20 verirler :D
her turlu 1 kontrol etmeden cıkmıs affı yokk
karşı tarafta birşey yok sadece tamponu ezildi, onu da yaptımam dedi. Kazadaki adam benim müşterim zaten.
1 nolu araç 7/8, 2 nolu araca da 1/8 oranında suçu, dikkatsizliği her neyse işte vardır.
geçmiş olsun bu arada.
luckdove
05-09-2009, 11:23
Asıl hatalı park yerinden çıkan araç hatalı ama vuran aracın sürati neymiş? Şehir içinde olduğunu ve hız sınırının 50 km olduğunu varsayarsak, 2 no'lu araç saatte kaç km ile gidiyormuş? Tabi asıl önemli olan tutanağa ne yazıldığı.
b,rde bunun için kaskonuzu bozmaya ne gerek var hatalı olan 1 nolu aracın trafik sigortası 2 nolu ana yolda seyir halinde olan aracın masraflarını karşılar kasko yerine trafik sigortasını kullanabilirsin bukadar küçük hasarlı olaylarda ...
ki 3-4 bin tl ye kadar (dahada fazla olabilir güncel fiyatı bilmiyorum ) karşılar diye biliyorum trafik sigortasını.
Aynı kazayı ben yapmış , 1 no'lu araç konumundaydım hatayı bana vermişlerdi. Sol ön çamurluğum değişti ama kaskodan yaptırmıştım , trafik sigortası çok bekletiyor.
Day Walker
05-09-2009, 12:11
arkadaş hatalı çıkarsa karşı taraf hasarının masrafını arkadaşın trafik sigortasından karşılıyor zaten. kasko açısından söylediysen karışacak bir durum yok, hatalı çıktığı takdirde kendi masrafından bahsetmek istemiş.
tutanak üzerinden yapılması gerekir prosedür böyle
gsi_club
05-09-2009, 12:20
1 nolu araç 8/8 suçlu
bora1311
05-09-2009, 12:43
hatalı 1 nolu arac...