PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sanal Kart

Buğra A.
06-09-2009, 01:45
İnternette kullanmak üzere "Sanal Kart" bakıyorum.eBay ve GittiGidiyor gibi sitelerde kullanma amaçlı alacağım.

Kullanan ya da çevresinde kullanmış olan arkadaşlarımız elbet vardır.

Tavsiyeleriniz ve önerileriniz nedir?Ayrıca bu Sanal Kart sistemi nasıl işliyor?PayPal şart mı yoksa başlı başına bir olay mı?

Ayrıca merak ettiğim bir şey var.Normal bir kredi kartı olarak elimizde mi bulunuyor yoksa ismi gibi kendisi de sanal mı? :)

se®k@n
06-09-2009, 01:47
Ben Garantininkini kullanıyorum.. İsmi gibi kendisi de sanal.. :D ebay de cok cok rahat kullandım;ama gittigidiyor da kullanamamıstım,bidaha da ugrasmadım..

Tavsiye ederim,kredi kartı mantıgıyla calısıyo hersey;ama acaba hesabımdan para cekerler mi vs vs korkun olmuyo.. Normal hesabından oraya para aktarıyosun,sonra kredi kartı gibi kullanıyosun yani alısverislerde..

YEY®
06-09-2009, 01:47
Hsbc campuste istediğin kadar limitli bir kart oluşturup hemen kullabiliyorsun online olarak..Yani eline bir kart geçmiyor :) Sadece kart numaran var ve limiti anlık olarak değiştirebiliyorsun..

onurdemir
06-09-2009, 01:56
Bir de şöyle bir şey yapılabiliyor-muş (Ben kullanmıyorum ama arkadaşımdan öğrenmiştim)

Diyelim ki internetten 6 Eylül Pazar günü 450TL'lik bir alışveriş yapıcaksın. Sanal kart hesabına 450TL aktarıyorsun. Alışverişi yapacağın saat 17:00 sularında diyelim ki. O parayı kullanmak için saat sınırı koyabiliyorsun. Örneğin 17:20'ye kadar 450TL kullanılabilir talimatını veriyorsun. Şayet 17:21'de o parayı kullanmadıysan banka hesabına geri aktarılıyor. Bu da dolandırıcılığa karşı maksimum şekilde korunmayı sağlıyor.

TarikS
06-09-2009, 01:57
bende de is bankasininki var bi kagida yazdim sanal kartin bilgilerini gerekirse ulasmak icin :)

internetten cikartmak istedigin an cikiyor hic bekletmeden numarasini vs. veriyorlar.. kendi kartindna para aktarip is bankasinda max 48 saat sure verebiliyorsun..o sure sonunda kartta para kalmiyor,dolayisiyla alisveris yapilamiyor..

paypal falan gerekmiyor,kredi kartinla a.veris yaptigin her yerde kullanabilirsin internette..

Tayfun-E30
06-09-2009, 01:59
garantiden kullanıyorum sorunsuz memlunum öneririmde ayrıca...

Maxiboost
06-09-2009, 02:02
Garanti kullanıyorum bende internet şubesini kullanırsan hemen oluşturabilirsin bir kart kendine, normal vadesiz hesap kartın gibi ama kredi kartı olarak kullanabiliyorsun başka hiçbir farkı yok kredi kartından :)

Buğra A.
06-09-2009, 02:48
Peki,banka hesabı olmadan olmuyor mu bu olay?Ayrıca normal kredi kartı olarak elimizde bulunmuyor mu?Yani hep mi sanal adı üzerinde?

FaBeRgE
06-09-2009, 03:13
ebayde paypal en güvenlisi ;)

Yalnız şunu söyliyeyim artık çoğu site aşırı güvenlik sistemlerine sahip, önemli olan senin kendi pcnindeki güvenlik durumu sanal klavye kullanırsan hiçbir sorun yaşamazsın. Dikkat edeceğin tek şey dandik sitelerden alışveriş yapma. GG gibi ebay gibi HB gibi siteler zaten ultra güvenlikli ;)

MiaMi
06-09-2009, 03:16
Peki,banka hesabı olmadan olmuyor mu bu olay?Ayrıca normal kredi kartı olarak elimizde bulunmuyor mu?Yani hep mi sanal adı üzerinde?

2006 da paypala üye oldum yetmezmiş gibi bide finansbank kredi kartıma sanal kart oluşturdum 2 kontra ile alışveriş yaptım. Canadan bile sorunsuz hallettim.

Şimdi paypal kapanmıştır para istiyor her yıl çünki. ama kredi kartım üzerindeki sanal kart hem usd hem tl olarak canavar gibi çalışıyor tavsiye ederim.

Buğra A.
06-09-2009, 03:25
Kredi kartı kullanmıyorum ki Tayfun abi :) Banka hesabına da sahip değilim.Bankayla içli-dışlı birisi değilim işin özü.

PayPal'ın para muhabbetini bir kaç arkadaşım daha söylemişti.En mantıklısı sanırım bu sanal kart muhabbeti.

Hesap yaratmak zorunlu sanırım.

ebayde paypal en güvenlisi ;)

Yalnız şunu söyliyeyim artık çoğu site aşırı güvenlik sistemlerine sahip, önemli olan senin kendi pcnindeki güvenlik durumu sanal klavye kullanırsan hiçbir sorun yaşamazsın. Dikkat edeceğin tek şey dandik sitelerden alışveriş yapma. GG gibi ebay gibi HB gibi siteler zaten ultra güvenlikli ;)

Para istemeseler güzel olay aslında da :)

FaBeRgE
06-09-2009, 03:33
Para istemeseler güzel olay aslında da :)

seni merttuningte bekletmiştim hatırlarsan :(

ona karşılık benim paypalı kullanabilirsin :)

ali
06-09-2009, 04:10
buğra boşver sanalkartı felan, benim hem sanal kart hemde paypal var, dilediğin zaman ne istersen alırız...yeterki link at, şunu alalım de ;)

ben garantinin sanal kartını kullanıyorum, istediğim limiti oluşturup, alışverişimi yapıyorum, alışveriş sonrasında hesabımı 0,01 TL yapıyorum :) + zaten paypalsızda ebay alışverişi hiç yapmadım...güzel kolaylıklar...

R.I.P
06-09-2009, 08:41
hsbc campus kullanıyorum bende internet şubesinden girip sanal kart oluşturabiliyorum.ve bu kartın limitinide anlık olarak değiştirebiliyorum.gittigidiyor üzerinden gerçek :) 2 kartımlada alışveriş yaptım sorun yaşamadım sorun olacağınıda sanmam(bilgisayarım temiz olduğu sürece)

Chatin
06-09-2009, 13:16
denilenlere ek olarak;

- evet normal bir kredi kartın olması lazım.
- güvenlik açıklarından banka sorumlu olduğu için ben artık kendi kredi kartımı kullanıyorum. hemde heryere. bir kere başıma birşey gelmedi.

M.A.D
07-09-2009, 12:46
garantinin sanal kartını kullanıyorum , hesapta 3-5 lira oluo, alacağım birşey olduğu zaman parayı aktarıyorum hesaptan, o para kadar harcamamı yapıorum yine kalan 3-5 lira oluo, çok para tutmamak gerekli :), paypal falan gerekmio , kullanımı gayet rahat oluo zaten bilgilerini kenara not edersin, ürün satın alacağın site senden kart numarası isim tarih falan istio onları girceksin yani sanal kartının bilgilerini, böylece ödemeni yapmış oluosun hem güvenli hem rahat :)