PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayyer parça alırken dikkat, Bu ilana dikkat

ta_one
07-09-2009, 02:58
Bir otomobil sitesinde bir arkadaş e30 3,25 i için konyadan aşagıda verdigim linkin sahibinden 1000 YTL'ye üst kapak almış.Ve satıcı buna çatlak kapağı iteleyip kazıklamış.Satmadan önce de "abi kontrol ettirmenize gerek yok ben bütün kontrollerini yaptırıp gönderiyorum bişey olursa geri gönder aynı gün paranı gönderirim" diyen adam şimdi telefonlara bile bakmıyormuş.Kısa ve öz yazdım daha detayları da varda o kadarına gerek duymadım.

Bu ilanın sahibinden bişey almayın ya da alırsanız dikkat edin.

http://www.sahibinden.com/cikma_ve_yeni_silindir_kapaklari-60WQQaXQQ16513389WQQpXQQdisplayitem&keyword=silindir%20kapa%C4%9F%C4%B1

metin01
07-09-2009, 03:01
hatalı link

McS_R53
07-09-2009, 03:02
link hatalı

ta_one
07-09-2009, 03:05
Duzeltıldı

CemKD
07-09-2009, 03:06
calısıyo link bi problem yok

Demir
07-09-2009, 10:16
Çıkma parça alırken mutlaka tetkik yapılması gerekir..
İl dışında ise o tarafta oturdan arkadaşlardan yardım alınması isabet olur...
Geçmiş olsun arkadaşa...Orda 3 tane telefon var..Hiç birinemi çıkmıyor?

mmustu
07-09-2009, 10:19
şimdi aradım numaralardan birini vatandaş çıkıyor....

SekoLive
07-09-2009, 10:20
bu kadar farklı silinidir kapağının elinde olması bile beni kuşkulandırırdı... genelde kullanıcının bütün ilanlarına bakarım alıcağım birşey olursa...

sinan-s
07-09-2009, 11:11
Geçmiş olusn diyelim..Bu tarz şeyler alırken saakt..

Sierra Rs
07-09-2009, 11:35
Tatlı oto hurda ve silindir kapakları yazmıs..

sadece motor malzemesi satan hurdacılar olabiliyor sık sık arayıp taciz etmekten baska caresi yok arkadasın bu ilk günlerde.

Omak
07-09-2009, 12:26
Sahibinden.com sitesinden alışveriş yaparken 0 risk için GET (Güvenli E Ticaret) kullanın.%7 bi komisyonu var bunuda satıcı ile ortak paylaşırsanız bir sorun olmaz.%3 siz %3 karşı taraf fazla ödemiş olursunuz ama iş garanti olur ;)

Detaylı bilgi burada. http://www.sahibinden.com/guvenli_e-ticaret_get_WQQaXQQ146WQQpXQQhelp

Bukadar yazıyı okuyamam diyenlere kısaca anlatayım;
-ilan get olarak açılmış olacak
-siz siteden ödiyerek ürünü alıyorsunuz.para sahibinden.com a gidiyor direk.
-sitede satıcıya ürünü size göndermesini söylüyor.
-ürün size ulaşıyor bakıyorsunuz eğerki bir problem yok ise siteden onay veriyorsunuz sahibinden.com daki para satıcının hesabına geçiyor.
-baktınız ürün aldıgınızdan farklı,bozuk,begenmediniz,vs siteden onay yerine iade yapıp ürünü geri satıcıya gönderiyorsunuz satıcı ürününü geri aldıgında siteden onaylıyor paranız sahibinden.com tarafından size geri iade ediliyor.

bu işlemleri yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.
satıcı veya alıcı iseniz, kesinlikle kargo şirketlerinin gönderi numaralarını vs siteden sisteme girilen herşeyi dogru girin.kargodaki bir tanıdıgınız ile gönderip numarasını sonradan alıp sisteme işleme gibi birşey yapmayın.
sahibinden.com kargo şirketleri ile 1-1 iletişimde oldugu için kim kime ne göndermiş vs takip ediyorlar.ufak bi kayıt dışı işlemde paranız orada kalır.
ve satıcı ile devamlı mesajla irtibat kurun.(msn vs den degil tabiki sitenin mesajlaşma sisteminden.olabilecek dolandırma durumunda delil olarak elinizde bulunur)

TUĞRA
07-09-2009, 13:44
sanal ticarette böyle 1-2 terbiyesiz yüzünden satış yapan birçok kişi olumsuz olarak etkileniyor... böylelerine çok ama çok tav oluyorum.. bugüne kadar 100ün üzerinde int. üzerinden alım-satım yaptım Allaha şükür ne kendi tarafımdan ne de karşı taraftan bi yamuk olmdı...

Arkadaşa geçmiş olsun...