Orijinalini görmek için tıklayınız : Bobin?
kayaakin
07-09-2009, 22:25
Herkese merhaba,
rölantide tekleme sorunu
gaz'a basıldıgında ilk tepkide gecikme
Gaz yememeler
gözüken semptomlar : )
bujilerimiz ve buji kablolarımız 1 ay önce değişti.
170.000 de olan aracımızın lpg ayarı yapılırken ateşleme sisteminde prob.oldugu gözüküyor?
Bobin dogru cevap mı?
teşekkürler,saygılar : )
bu arada aracımız 2005 1.4 clio hb
kayaakin
08-09-2009, 22:39
hiç fikri olan yokmu arkadaslar, gercekten yardımcı olabilecek?? bekleniyor...
7 24 herkez her an forumu takip etmiyor biraz sabırlı davranırsan soruna cevap gelicektir:icon_tup:
Araç burdaki pekçok insana yabancı en doğrusu yetkili servise göstermen olacaktır.
kayaakin
08-09-2009, 22:43
7 24 herkez her an forumu takip etmiyor biraz sabırlı davranırsan soruna cevap gelicektir:icon_tup:
hayır niye üstüne alındın anlamadım :S ??
Konu acılalı 1 gün oluyor. özellikle sana sordugumu sanmıyorum hemşo
kayaakin
08-09-2009, 22:44
Araç burdaki pekçok insana yabancı en doğrusu yetkili servise göstermen olacaktır.
aracımız 2005 clio hb, tesekkürler ilginize
kaliteli buji kullanın bobinleri değiştirin o motorlarda kroniktir buji kötüyse bobini bozar
kayaakin
08-09-2009, 22:56
kaliteli buji kullanın bobinleri değiştirin o motorlarda kroniktir buji kötüyse bobini bozar
peki semptomlarımız bobinde problem oldugunu gösterebilirmi? ateşleme bobinimizi değiştirecegiz?
onu ölçüm yaparak anlarsınız yanılmıyorsam zaten coil on plug olması lazım eğer 1.6ysa
buji aralığı markası motora uygunluğu büyük etken
kayaakin
08-09-2009, 23:01
onu ölçüm yaparak anlarsınız yanılmıyorsam zaten coil on plug olması lazım eğer 1.6ysa
buji aralığı markası motora uygunluğu büyük etken
1.4 motora sahip, coil on plug??? acıklayabilirmisiniz
http://www.arsvent.com/shop.html?page=shop.product_details&category_id=14&flypage=flypage.tp-ecommerce.tpl&product_id=53&vmcchk=1
bumu kablo dediğin şey? yoksa buji kablosumu?
bide baştan niye demiyosun 1.4 diye?
bobin olabilir.1.4 16v buji kablolarını nasıl değştirdiniz bujinin üzerinde 4 adet kalem bobin var o soketli kabloyu falanmı değiştirdiniz
kayaakin
08-09-2009, 23:06
evet bu,kablo dediğimi sanmıyorum.
ayrıca baştan 1.6 da demedim :S
buji, buji kablosu değişti yazmamışmısın ilk mesajında?
benim aklıma 1.6 geldi yazsaydın 1.4 diye ona göre yorum yapardık yine ateşlemeyse eğer ateşleme elemanlarınab akıcaksın eminseniz sorununz ateşleme olduğundan bobinler bujiler topraklama bobin ne marka çin malımı vs vs uzayıp gider
ilk mesajında buji kablom değişti demişsin ona istinaden söyledim..araban çalışırken homurtulu bir ses çıkarıyomu
ilk mesajında buji kablom değişti demişsin ona istinaden söyledim..araban çalışırken homurtulu bir ses çıkarıyomu
sanmıyorumki 3 silndire düşünce anlamasınlar ciddi güç kaybı var
kayaakin
08-09-2009, 23:09
buji, buji kablosu değişti yazmamışmısın ilk mesajında?
benim aklıma 1.6 geldi yazsaydın 1.4 diye ona göre yorum yapardık yine ateşlemeyse eğer ateşleme elemanlarınab akıcaksın eminseniz sorununz ateşleme olduğundan bobinler bujiler topraklama bobin ne marka çin malımı vs vs uzayıp gider
şuan üstündeki bobin valeo marka sanırım, araç yakınımın oldugu için cok saglıklı cevap veremiyorum üzgünüm.
yapabileceğiniz en doğru şey güvenebileceğiniz usta/servise göstermek baktırmak burdan motoru görmeden ne desek boşa çıkabilir belki çok sçma ufak bi arıza belki daha farklı bişey
kayaakin
08-09-2009, 23:10
homurtu gibi değil pek, sarsıntı çalışıyor rolantide tekliyor gibi,
gaz pedalındada ilk anlık 1sn.geç alıyor sanki
sanmıyorumki 3 silndire düşünce anlamasınlar ciddi güç kaybı var
haklısın ama anlamayanı gördüğüm için tıkanıp soruyorum ister istemez:)
haklısın ama anlamayanı gördüğüm için tıkanıp soruyorum ister istemez:)
sende haklısın :)
homurtu gibi değil pek, sarsıntı çalışıyor rolantide tekliyor gibi,
gaz pedalındada ilk anlık 1sn.geç alıyor sanki
sarsıntı başka bişey motor,şanzuman kulağın kırık olursada sarsıntı hissedebilirsin,muhtemelen bobin yakmıştır bobin markası valeo olabilir artık çin malı valeo bile satılıyo parçacılarda..eğer sorun buysa gidip 45 tlye bobin almasın 70,80 liradan komple takım değiştirsin mantıklı olur
kayaakin
08-09-2009, 23:15
murat-m , senna ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkürler.