Orijinalini görmek için tıklayınız : coilover mi ? sadece yay mi ?
merhaba arkadaslar 98 civic icin coilover mi yaymi kullanalim kararsiz kaldik artilari eksileri ne olur bilgilerinizi ve deneyimlerinizi bizimle paylasirsaniz sevinirim simdiden tesekkurler
yavuz_ozaydin
08-09-2009, 08:03
Merhabalar maddi olarak bir sıkıntı yok ise coilover kullanırsan tadından yenmez istediğin sertlikte ve istediğin yükseklikte kullanman mümkün olacaktır.
Saygılar...
nitrO_Oxide
08-09-2009, 08:04
imkan varsa coil tabiki
aracı çok aşırı basmıcaksan yay yeterlı olur ama yok ben sürüngen spec. yapıcam dersen coil tabikide...
coılover ıle cok mu bastın yukselt yada azmı cokuk hemen dusur.ama yay taktın belkıde ıstedıgın kadar dusmedı bncede coıl.
ikisini de kullanmış biri olarak , yol tutuş olarak aralarında dağlar kadar fark olduğunu söylememe gerek bile yok. aslında tam olarak ne beklediğini söylersen daha açık olarak yarımcı olabiliriz..
yani viraj yapıcam yol tutsun diyorsan , kesinlikle coilover . ama normal sadece sertlik ve bir kaç cm düşklük istiyorsan yay işini görür gibi.. koni-eibach ikilisinin civicte muhteşem bir ikili olduğunu bilmeyen yok heralde süspansiyon sistemi olarak .
benim tavsiyem eğer parasal olarak sıkıntı yoksa kesinlikle coilover alınması , ben coilsiz kullandığım zamanlar için gerçekten boşuna beklemişim diyorum ..
By_FresH
08-09-2009, 16:33
yani coil over derken tam sisteminden değilde bu ayarlı olanlar varya orjinalinin üzerine takılıp anahtar vasıtasıyla indirilip kaldırılan onlardan bahsediyorum şu en pahallısı 250 300 olanlardan arkadaşlar
dediğin coil springs. yay alıp takman daha mantıklı bence :) eğer sürekli düşürüp kaldırmıycaksan yada basık olması seni engellemiycekse vs.
utkuselamoglu
08-09-2009, 17:24
coil over gider:)