Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : carbon cleaner mi ? benzin katkisi mi ?

erhann
11-09-2009, 08:02
merhaba carbon cleaner yaptirmayi dusunuyorum fakat tamirci depoya ayni temizleyiciden alip dokmemi soyledi sizce nasil olur ?

SONE-R
11-09-2009, 08:09
civiclere carbon clean yapılması tavsiye edilmiyor.. enjektör temizleyici at devam et... carbon clean daha ziyade dizel arabalar için uygundur..

erhann
11-09-2009, 08:13
civiclere carbon clean yapılması tavsiye edilmiyor.. enjektör temizleyici at devam et... carbon clean daha ziyade dizel arabalar için uygundur..
honda servisine subap ayari yaptirdigim usta carbon yapilmasi gerekiyor cok kirlenmis dedi ama servis yapmiyormus disrida yaptir dedi iyi degil galiba senin dedigin gibi servis yapmadigina gore ama ustanin yaptir demeside cabasi ?????????

By_FresH
11-09-2009, 08:22
servis ne anlar subap ayarından erhanım ahhh ahhh

By_FresH
11-09-2009, 08:23
:D istanbul dönüşü halledelim :D

erhann
11-09-2009, 08:25
servis ne anlar subap ayarından erhanım ahhh ahhh
ya kardes tekbas honda resmi servis iste dedik gitttik

By_FresH
11-09-2009, 08:26
heheh sende haklısın kardeşim neyse dediğim gibi hallederiz sen keyfine bak :D

erhann
11-09-2009, 11:19
depoyami koyacagiz temizleyiciyi yoksa makinedemi olacak hangisi daha faydali

BAHADIR24
11-09-2009, 11:35
depoya koymayla aynı sonucu alamazsın adamlar boşunamı makinasını yapmış;)

SONE-R
11-09-2009, 11:50
depoyami koyacagiz temizleyiciyi yoksa makinedemi olacak hangisi daha faydali

hangi temizleyiciden bahsediyorsun? bahsettiğin benzin istasyonlarında satılan enjektör temizleyicisi ise tabi ki depoya koyacaksın.. diğer işlem zaten senin yapabileceğin bir işlem değil.. özel makinası var carbon clean'in..

http://www.yaymaksan.com/y/images/stories/yaymak/tamirhane(5).JPG

batonsi
11-09-2009, 12:05
Ben honda si ye yaptırmıştım. Bir dezavantajını görmedim. Avantajı göreceli tabi:)

Mehmet Opc
11-09-2009, 12:19
Carbon Clean yaptırın bnce ben şuana kadar kötü bi yanını görmedim tabi ben Opel astra için sölüyorum hondayı bilmem Carbon Clean yapıldı zaman arabam azda olsa daha az yaktığını hissettim =D

omercanilica
11-09-2009, 12:21
seat yanı audi vw grubunda yaptıran var mı yararını goren ?

erhann
11-09-2009, 13:03
hangi temizleyiciden bahsediyorsun? bahsettiğin benzin istasyonlarında satılan enjektör temizleyicisi ise tabi ki depoya koyacaksın.. diğer işlem zaten senin yapabileceğin bir işlem değil.. özel makinası var carbon clean'in..

http://www.yaymaksan.com/y/images/stories/yaymak/tamirhane(5).JPG
makinaya konulan ilaci depoya dokuyorlarmis

SONE-R
11-09-2009, 13:04
kaç lira istiyorlar bu carbon clean için?

erhann
11-09-2009, 13:06
60tlye makinada
yada 30tlye depoya wurt die bir temizleyici dokecekler

SONE-R
11-09-2009, 13:10
enjektörlerin zarar görebilir.. bar honda hüseyin abi tavsiye etmiyordu öyle deyim kısacası.. :)

racing3000
11-09-2009, 13:32
ya kardes tekbas honda resmi servis iste dedik gitttik

depoya dökülen versiyonun würth den başka marka kullanma ve işe yaramasını istiyorsan ilk kullanımda şehir içi değil otobanda kullan. 5. vites tapa gaz devam.. bir de deponun full olması lazım, yoksa enjektörler zarar görüyor.

SONE-R
11-09-2009, 13:35
depoya dökülen versiyonun würth den başka marka kullanma ve işe yaramasını istiyorsan ilk kullanımda şehir içi değil otobanda kullan. 5. vites tapa gaz devam.. bir de deponun full olması lazım, yoksa enjektörler zarar görüyor.

burak sen yaptırdın mı civic'ine? faydasını gördün mü kardeşim?

erhann
11-09-2009, 13:37
depoya koymayla aynı sonucu alamazsın adamlar boşunamı makinasını yapmış;)
ne ise yariyorki makinasi motora temizleyiciyi yollamaktan baska benzin motoruda depodan temizleyiciyi yolluyor

emr_
11-09-2009, 14:34
Katkıyı bilmiyorum ama carbonu kesinlikle yaptırmalısın...dizel leona yaptırmıştık herşeyiyle belli etmişti.Katkıyı felan boşver derim olmuşken aklında kalmasın yaptır !

emr_
11-09-2009, 14:36
seat yanı audi vw grubunda yaptıran var mı yararını goren ?

Seat leon'a yaptırıldı 1 seneye yakın oldu bi yan etkisiyle karşılaşmadık.motorda herşeyiyle fark etti ses seda yakıt.

erhann
11-09-2009, 15:58
Katkıyı bilmiyorum ama carbonu kesinlikle yaptırmalısın...dizel leona yaptırmıştık herşeyiyle belli etmişti.Katkıyı felan boşver derim olmuşken aklında kalmasın yaptır !
haklisin...

FaBeRgE
11-09-2009, 16:24
carbon clean aslında bir marka :) aygaz gibi, izocam gibi artık marka isimleşmiş diyelim. Ben 2sinininde yapılması taraftarıyım önce full depoya würth katkı o depo bittikyen sonra motorvac (carbon clean) ürünleri ile güzelce makine ile temizlenmesi. Yaptırabiliyorsanız emme + egzoz manifoldlarınızı da temizletmeyi unutmayın. Ayrıca yaptıracak arkadaşlar yakıt tasarufu beklemesinler, motor içindeki kurumların atılmasından dolayı motor yeni gibi oluyor ve biraz daha fazla yakıyor :)

Dragger
11-09-2009, 16:32
2si birbirinden tamamen farklı seyler :)

BU®AK
11-09-2009, 22:36
Bence carbon clean ile temizletmek en güzel seçenek. Vectra gt miz varken hiç bir katkıdan performans alamamıştım.Sürekli uzun yol yaptığımız için her katkıyı depo fulleyip denemiştim. Cc ilk çıktığında bayiye gidip detaylı bilgi alıp yaptırmıştım aracımda bariz bir farklılık olmuştu. Kesinlikle temizleme en güzeli...

racing3000
11-09-2009, 22:54
burak sen yaptırdın mı civic'ine? faydasını gördün mü kardeşim?

abi 3 ay önce yaptırdım ben. biliyosun benim araç 120.000 civarı ve hiç temizlik görmemişti. hiç bir sorun olmamasına karşın çok güvendiğim birisi yaptır zararını görmezsin dediği için yaptırdım. hiç bir koşulda, ne alt devir, ne yüksek hız hiç bişe farketmedi, 180-200 bine kadar da yaptırmam bi daha. sen hiç bulaşma bence abicim

racing3000
11-09-2009, 22:57
Bence carbon clean ile temizletmek en güzel seçenek. Vectra gt miz varken hiç bir katkıdan performans alamamıştım.Sürekli uzun yol yaptığımız için her katkıyı depo fulleyip denemiştim. Cc ilk çıktığında bayiye gidip detaylı bilgi alıp yaptırmıştım aracımda bariz bir farklılık olmuştu. Kesinlikle temizleme en güzeli...

Kardeşim sen diyorsan mutlaka test etmeli bu makine işini. ben bu carbon clean i pek bilmiyorum, depoya dökerek yaptım az bi zaman önce bi nane değişmedi. cc yi benzinlide de rahatlıkla kullanabiliriz o zaman öyle mi Burağım

BU®AK
11-09-2009, 23:11
Abi ben vectrada yaptırdığımda 150.000 olmuştu aldığımızda 100k civarıydı. Depoya ozaman ne çıkmışsa hepsini dökdüm denedim :D O zaman her hafta sonu ankaraya gidip geldiğim için sürekli depo fulleniyordu. Hiç bir sorunum yoktu ama testlerini görüp yaptıran arkadaşlarımın iyi sonuç aldıklarını duyunca gidip yaptırmıştım. İyide oluyor. Depoya dökülenlerde hiç bir değişiklik görmedim.CC ile cihazla temizletince yakıt tüketiminde biraz azalma yaşamışdım ama performans olarak farkedilir derecede düzelme olmuştu.Şimdiki yeni katkıların hiç birini denemedim teknoloji ilerliyor belki düzelme vardır denemek sabırla test etmek lazım :) Eğer uzun süredir enjektörlere bakım yapılmadıysa yapıp farkı görmekde yarar var. Gerçi bu işi yakınlarda deneyen varsa sonuçları yazarsa daha iyi olur sonuçda ben yaptıralı 3-4 sene oldu :D

racing3000
11-09-2009, 23:38
:D anladım abi. peki ömrü ne kadar abi bu işlemin ? yani performans ne zaman tekrar düşmeye başlıyor?

BU®AK
11-09-2009, 23:43
Abi 3-4 ay kullanıp satmıştık aracı hiç bir değişiklik olmamıştı. Yaklaşık 10-15 bim km ekstra yol yapmıştık. Son halini araştırmak için nete baktımda adamların sitesi var http://www.carboncleanturkiye.com/test.htm test sonuçları benim ozaman okuyup gördüklerimden daha ileri düzeye gelmiş :D Ben yaptırdığımda bu kadar artış yoktu :D Neyseki araçların birinin enjektörleri yeni diğerininde orjinali sökülüp yerine birazcık büyüğü takılıyor bu işe yine bulaşamıyacam :D

erhann
14-09-2009, 07:36
50 tlye yaptirdim iki cay bardagi kadar ayri ayri ilaclari karistiip ayran rengine gelen carbon clnr marka ilaci makinaya doktu yarim saat calistirdi
simdilik bise degismedi bakalim ne degisecek ilerleyen zamanlarda buradan sizlerle paylasirim

racing3000
14-09-2009, 09:18
Erhan nerde yaptırdın? İlk etapta bişey değişmemesi de can sıkıcı..

erhann
14-09-2009, 09:54
Erhan nerde yaptırdın? İlk etapta bişey değişmemesi de can sıkıcı..
mersin sanayide kardes yaptirmak istersen tam tarif edebilirim persembe gelmiyormusun

punto_multijet
14-09-2009, 09:58
bende cok kararsızım yaptırıp yaptırmamak konusunda. aracım 151K Kmde. daha once yapılıp yapılmadıgını bilmiyorum. en kotu senaryo ile ne gibi problemler yasayabilirim yaptırdıgımda

racing3000
14-09-2009, 10:26
mersin sanayide kardes yaptirmak istersen tam tarif edebilirim persembe gelmiyormusun

ya sorma, çok gelmek istiyorum saat ters biraz . ben ancak 7 de evde olabiliyorum. dun çağrıyla karşılaştık yolda :) hoş bir tesadüf oldu, kısa süreli bir gazlama da kaçınılmaz tabi. artık haftasonuna falan denk getirdiğinizde kaçırma gelirim. sanayideki dükkanın adı ne?

erhann
14-09-2009, 10:42
ya sorma, çok gelmek istiyorum saat ters biraz . ben ancak 7 de evde olabiliyorum. dun çağrıyla karşılaştık yolda :) hoş bir tesadüf oldu, kısa süreli bir gazlama da kaçınılmaz tabi. artık haftasonuna falan denk getirdiğinizde kaçırma gelirim. sanayideki dükkanın adı ne?
yerini ozelden pm attim
persembe gelmiyorsun yani 7 8 gibide gelebilirsin yakinsan

racing3000
14-09-2009, 15:41
o zaman tamam. peki saat 5te hiltonda buluşcaksınız, 7-8 gibi nerde bulurum sizi?

Mehmet Gazihan
14-09-2009, 15:56
Sakın makine ile uygulanan kimyasalları ( Özellikle Motorvac Carbon Clean ) depoya atmayın benzin pompası cortler..

erhann
14-09-2009, 16:02
o zaman tamam. peki saat 5te hiltonda buluşcaksınız, 7-8 gibi nerde bulurum sizi?
muhtemelen rollingden donup:Dforumda oluruz ben ozelden tlf yazarim ararsin;)

timucintt
14-09-2009, 16:03
benzin katkısını ne edecen abi ya... hemde depoyu boş yere fulliyecen... git CC yaptır mis gibi olsun.... bende yaptıracam ama ne zaman allah bilir :D beraber giderüh...

erhann
14-09-2009, 16:03
Sakın makine ile uygulanan kimyasalları ( Özellikle Motorvac Carbon Clean ) depoya atmayın benzin pompası cortler..
:icon_tup:

erhann
14-09-2009, 16:06
benzin katkısını ne edecen abi ya... hemde depoyu boş yere fulliyecen... git CC yaptır mis gibi olsun.... bende yaptıracam ama ne zaman allah bilir :D beraber giderüh...
yaptim yaptim adanadan vazgectim mersinde yaptim gideriz senle :D cc bosverde sen nie gelmion yanimiza onu sole :mad:

timucintt
14-09-2009, 16:07
yaptim yaptim adanadan vazgectim mersinde yaptim gideriz senle :D cc bosverde sen nie gelmion yanimiza onu sole :mad:

vakit yok :D para yok :D pekte mersinde olmuyorum :D daha bugün anamurdan döndüm :D

erhann
14-09-2009, 16:18
vakit yok :D para yok :D pekte mersinde olmuyorum :D daha bugün anamurdan döndüm :D
seni muartcana havale ediyorum komsu sayilirsiniz zaten :Deli: