Orijinalini görmek için tıklayınız : koni amortisör sorun
konı nın patladıgı nasıl anlasılır bılen varmı.suan en sertte olmasına ragmen orta sertlıkte gıbı ve bazı cukurlarda cok sert vuruyor.butun şase titriyor resmen.sadece önlerde var bu sorun.alt takımda kırık patlak hıcbısı yok.
sarı jantlar varkende yapıyordu ama vtec jantları daha agır dıyemıdır nedır sımdı daha cok vurmaya başladı.
iyi bi amortisörcüye git o soyler ancak durumun ne oldugunu..
bendede var biraz sorun sanırım benimde ön sag patladı gidip gostercem bi ara.o bisey degil tamiride yok.
Ben tamiri var diye biliyorum hatta ankarada.
Ben tamiri var diye biliyorum hatta ankarada.
patlamışsa malesef yok...eger varsa elinde cok sayıda patlak koni olan amortisörcüm var onları yaptırabiliriz.
dip not:yaparım diyen amortisörcüler var tabiki ama kesinlikle amortisör özelligini kaybediyor.kısacası normal bi amortisör sahibi oluyorsunuz.
evet tamırı yok dıe bılıorum bende.yenı alacaz yanı sımdı of
ikinci el adıysan, yada sonradan gazı eksik diye tamamlattıysan amatisörünü söktürüp orjinal degerlerinde gazını yenilet, yani tamir ettir, açtırmışken hatırlat ustana amatisör diplerinde 4 cm uzunlugunda ufak çelik yaylar var onlarıda aynı uzunlukta aynı özellikteki yaylar ile yenilesinler o yaylar yıpranınca amatisör dibe vuruyor. buda senin dedigin gibi şaselerin üzerinde gidiyormuş sorununu ortaya çıkarıyor. 106 tım varken yaşadıgım problemdi yaşadıgım için yazdım belkide senin arızan başkadır.
maslakta meşhur biri var kamer tamir yapıyor. yıllardır bu işi yapıyor;) bence konuş bir
yağ kaçırıyosa patlaktır kamer, yoksa bi sorunu yoktur
ikinci el adıysan, yada sonradan gazı eksik diye tamamlattıysan amatisörünü söktürüp orjinal degerlerinde gazını yenilet, yani tamir ettir, açtırmışken hatırlat ustana amatisör diplerinde 4 cm uzunlugunda ufak çelik yaylar var onlarıda aynı uzunlukta aynı özellikteki yaylar ile yenilesinler o yaylar yıpranınca amatisör dibe vuruyor. buda senin dedigin gibi şaselerin üzerinde gidiyormuş sorununu ortaya çıkarıyor. 106 tım varken yaşadıgım problemdi yaşadıgım için yazdım belkide senin arızan başkadır.
maslakta meşhur biri var kamer tamir yapıyor. yıllardır bu işi yapıyor;) bence konuş bir
dedıgınm sekılde bısıler yaptırım abı saolasın
yağ kaçırıyosa patlaktır kamer, yoksa bi sorunu yoktur
kardeş gazlı ya konıler yksa anlarıdım patladıgnı:(
dedıgınm sekılde bısıler yaptırım abı saolasın
kardeş gazlı ya konıler yksa anlarıdım patladıgnı:(
Kamer koniler yağlıdır. Amortisör tepe ayar segmanının etrafında daha önce hiç yağ gördünmü. Benim sıfır aldığım takım 3 ay sonra sağ önden yağ kaçırmaya başladı garantiden sıfırı ile değiştirildi şuan sorun yok 1,5 sene oldu nerdeyse.
Sierra Rs
12-09-2009, 00:24
kamer belki amortisör tablası yani kuledeki takoz patlamıştır bosluk yapar sesde yapar vibrasyonda ;)
benimkiler yağlıydı, demek seninki lpg liymiş:D
Bulut Y.
12-09-2009, 03:37
amortisör patladıgında cukurlarda falan lak lak lak lak şeklinde ses yapıo diye biliyorum
CeSaNCeEm
12-09-2009, 03:45
Tam olarak değil ama yarım yamalak tamiri oluyo ben Ankarada öyle yaptırdım... En azından yeni bi takım koni bulana kadar amortisör ve vuruntu seslerini almıyo içeri...
BlackEmperor
12-09-2009, 04:09
amortisör patladıgında cukurlarda falan lak lak lak lak şeklinde ses yapıo diye biliyorum
+1 patlak amortisorler habire zıplatıyor tekeri.
Bulut Y.
12-09-2009, 04:15
+1 patlak amortisorler habire zıplatıyor tekeri.
allah kimsenin amortisörünü tekerini vb bütün zırzavatını patlatmasın amin (egsozdaki çatır patır hariç :P :P :D :D :D :D )
R_Kaptan
12-09-2009, 05:41
koniler öyle kolay kolay patlamaz diye bıllıyodum ..
Kamer koniler yağlıdır. Amortisör tepe ayar segmanının etrafında daha önce hiç yağ gördünmü. Benim sıfır aldığım takım 3 ay sonra sağ önden yağ kaçırmaya başladı garantiden sıfırı ile değiştirildi şuan sorun yok 1,5 sene oldu nerdeyse.
valla hiç dikkat temedım bı baktım kardeş
kamer belki amortisör tablası yani kuledeki takoz patlamıştır bosluk yapar sesde yapar vibrasyonda ;)
herşey normal görünüyor ama cenk yaw
benimkiler yağlıydı, demek seninki lpg liymiş:D
ya yuru gıt:D
ole lak luk ses yapmıyor normalden fazla esnıyor araba bıde cok sert vuruyor bazen tek sorun bu aslında
koniler öyle kolay kolay patlamaz diye bıllıyodum ..
valla bende öle bılıyordum.500km kullanılmıs dıye aldık kesın ralli yapılmıs bu konılerle,bellıydı bole bişi olacagı da neyse
KA®ANLIK
12-09-2009, 08:20
Arkadaşlar zaten KONI patlamaz diye birşey yok. çokta güzel patlıyor. Aslına bakarsanız koni bahsedildiği kadar da KALİTELİ bir amortisör değil bence. Bende KONI kullanıyorum ama BILSTEIN ın spor serisi 10 basar koni ye... Koni den çok daha iyi. Arkadaşımda var, arabalarımız aynı, FELAKET fark var arada.
Koni leri Bostancı Oto Sanayide tamir ediyorlar bu arada arkadaşlar. Tam dükkan ismini öğrenince yazarım buraya ;)
dragstar
03-10-2009, 13:28
bilstein la koni kıyaslanamaz bile bence en az 2 kat fiyat farkı var ztn
tamiri zormudur burda yapabılırmı acaba